Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Rokote??

Aloin tässä miettimään et kannattaako tämä ottaa? En ole kuin raskausaikana ottanu influenssarokotteen eli 2 krt. Mieheni ja esikko ei ole kertaakaan. Esikkohan on sen kerran saanu kun minuun laitettu. Mietin vain onko näistä nyt kovin paljon hyötyä. matkustella ei paljon eripuolilla suomea. Yritetään välttää yleisötapahtumia missä on porukkaa kuin puuropadassa. Mitä mieltä te ootte näistä erikoisrokotteista?

14.6.2015
nki91
nki91

Omalla vastuulla siis pitää huoli millon on laitettu ja mitä ja uusimiset. Mun kortti oli hukassa aikansa, sain 2006 koulusta uuden ku otin jäykkäkouristuksen ja pari vuotta myöhemmi löysin sen vanhan kortin.. Nyt niitä on 2 mutta empä mä tee mitää enää sillä vanhalla ku ei poliota tarvii uusia ni mitää väliä millon on laitettu muut ku jäykkäkouristus

16.6.2015
ninnup
ninnup

Omalla vastuulla on aikuisten rokotteet, lapsuusaikaset voi löytyä lasten neuvolasta, siks ne rokotekortit annetaan peruskoulussa. Vasta nykyään on tullu tuo omakanta järjestelmä mikä on koko maan kattava, sitä ennen kirjaukset on paikallisia..
Voi löytyä, voi olla löytymättä.

16.6.2015
ninnup
ninnup

Voi se arkistoista löytyä.

16.6.2015
nki91
nki91

Missä se siulle laitettiin? Soita sinne ja käske onkia sinun tiedoissa että mikä ja milloin. Minäki sain sen rokotekortin olikos se nyt 8 vai 9 lk. En muista varmaksi. Kaikestahan pitää dokumentti olla jossain mitä tehty.

16.6.2015
nki91
nki91

No se käden kipeytyminen on yksilöllistä, mulla kipeytyy pariks päiväks ja isännällä myös ku on aikuisiällä otettu 10v sitten viimeks ni ei viiti ottaa riskiä siitä ettei kärsi kättä nostaa monen päivän reissulla.. Enempi aikuisena on kipeytyny ku sillo kouluaikaan..

Joo toi vesirokkorokote on kyllä aika hintava, oliko 70-80e/piikki? 
Sen takia en oo vielä raaskinukaan sitä ostaa, mut nyt siihe vois olla mahdollisuus ku molemmat "tienaa" yhtä aikaa jotain et sais sen vihdoin otettua.. En mä ees pojan jälkee tienny etten oo sairastanu, tyttöä odottaessa se vasta selvis ja sillo meillä oliki toi talous sen verra kuralla että jos on pitää valita ostetaanko tuolla rahalla ruokaa pöytään vai äitille rokote ja kohta toinen ni ruoka voitti lapsi perheessä..

16.6.2015
ninnup
ninnup

Joo, rokotekorttiin ne on merkattu. Mut eipä siitä ole iloa jos se kortti on hukassa :D Niinku mulla.

Mä muistelen, et kun otettiin hepatiitti, ne oli erilliset rokotteet a ja b. Otettiin vaan toinen, muistaakseni b. 2 kertaa muistaakseni se tuikattiin ja elinikäinen piti olla.

Tuosta rokotusmäärästä en mene kyllä vannomaan, saatto olla kolmekin pistoa. Mut 2 ainakin.

16.6.2015
misukka
misukka
3 years, 2-month-old toddler

Jenkku, Mulla on ainakin sellainen pieni kortti, jossa ne on. On merkitty et koska annettu ja koska vanhenee. Osa elinikäisiä, osa niitä mitä tarvii uusia. Mut sinne on merkattu. Tais olla ihan joku rokotekortti nimellä oleva lärpäke. Tehty muistaakseni yläasteella? Ei siis mikään neuvolakortti 😅 Mutta kai ne neuvolassa sellaisen voi tehdä tai ainakin katsoa et mitä oot saanut ja onko jostain menossa tehot. Perjaatteessa kun mitään ei saa tehdä ilman mitään merkintää, niin luulis et löytyy.

16.6.2015
carata
carata

Ku miehelle laitettiin kun piti liimata huulta. Puuhommat välillä vaarallisia. Ittellä meni juur odotus vuonna vanhaksi. Pitääpä nyt kysyä et onnistuuko laittaa joko esikon tai kuopuksen neuvolakäynnillä.

Muita rokotteita en ole ottanut kun en pahemmin tuu lähdettyä ulkomaille. Vaikka maksettaiski niin ei kiitos.

15.6.2015
nki91
nki91

Nki, mullakin ko.jäykkäkouristus rokote on mennyt vanhaks. Neuvolassa sanoivat, et sen vois laittaa kunhan ulkoistan tän vauvan. Eli käsittääkseni imetys ei haittaa rokotteen antoa. Tai siis toisin sanoen, siitä ei pitäisi olla lapselle haittaa...

15.6.2015
carata
carata

Meillä ei esikko ole saotastanut tuota. Itse olin 3 vanha kun mä sain ja veljeni samaan aikaan 6. Että jos ei ole tuohon mennessä tullut niin ehkä mietin tuota rokotetta. Itse otan vain rokotteen mukaiset rokotteet.

Itse pitäis jäykkis ottaa ku ummessa se. Mut kannattaako vadta sitten ku imetys lopettanu?? Vai milloin kannattaisi ottaa.

15.6.2015
nki91
nki91

Meillä on pojalla vesirokko rokotus,koska reumalääkityksen aloitus vaati että vesirokko täytyy olla sairastettu tai rokotettu eikä jääty kyllä odotteleen sairastumista.. Eikä se varmaan ois ollut edes vaihtoehto tai luulisin että lastensuojelu ois puuttunut asiaan,että pidetään toista kivuissa ja liikunta kyvyttömänä koska ei haluta rokottaa.. 

No mutta siis tarkoitus oli ettei oteta ellei sitten ole johkin tiettyyn ikään mennessä edelleen sairastamatta nii. Sittenotetaan.. Mies meinaan sairasti 18v ja oli sen 2 viikkoo puolikuollut ja sairaalassakin oli joutunut osan ajasta olemaan jne (ei siis vielä silloin seurusteltu mutta kauhulla muistelee asiaa) ja sehän pahenee vuosi vuodelta.. Onhan siihen iäkkäämpiä ihmisiä kuulemani mukaan  jopa kuollut.. Ja mies ei tosiaan halua pojille samaa kuin on itse kokenut,joten rokotetaan toi nuorimmainenkin jos ei sairasta tiettyyn ikään tai jos ei tule samanlaista pakkoa kuin esikolla.. 

Ja siinä kannattaa ottaa se 2 piikkiä vaikka kalliiksi tulee (niihin ei saanut edes mistään Kelasta tms. Korvauksia vaikka sairauden takia ne oli pakko ottaa eikävakuutuskaan katsonut että ne ois sairauteen liittyviä,vaikka kyllä ne musta oli) mutta olen kuullut äideiltä jotka ovat säästäneet ja ottaneet yhden koska sehän jo periaatteessa riittää ja jotkut lääkärit on sitä mieltä että yksi riittää,niin ne on kuitenkin sairastuneet.. Vesirokkoon eli 2 on varmempi/varma suoja.. Meille lääkäri määräskin kaksi varmaan just siksi että toi ei saa missään nimessä saada vesirokkoa..

15.6.2015
Vipe
Vipe
3 years, 7-month-old toddler

Suosittelen lämpimästi aikuisia ottamaan sen vesirokkorokotteen jos sitä ei ole sairastanut. Oli meinaan sen verran järkky tauti isännällä että ei kannata kokeilla.

15.6.2015
misukka
misukka
3 years, 2-month-old toddler

Rokotusohjelmaan kuuluvat on otettu, ei muita.. 
Joku influenssa rokote on mulle pistetty käsileikkauksen jälkeen ku olin muutenki nii kipee ni sillon otin työterveydestä ettei tarvii sitä enää sairastaa, en muista oliko possupiikki vai normi-influenssa. 
Isännälle pitää jäykkäkouristus ottaa joku kerta neuvolasta, kysyin just lähteekö huomenna mukaan mutta ei halua kättä kipeeks reissun alla. Minä otan sen syksyllä tai talvella, ens vuoden puolella vanhenee oma. 

Vesirokkorokotteen otan jossai vaiheessa kunhan rikastun ja lapset tilanteen mukaan. Kunhan nyt ainaki raskausajan säästys siltä taudilta ni täytyy yrittää repiä se raha sitte synnytyksen jälkeen kun en ole ite koskaan sitä sairastanu..

15.6.2015
ninnup
ninnup

Mä en koskaan ole noita influenssa rokotteita ottanut, enkä punkki tms. Enkä tule rokottamaan lapsia vesirokkoa tms vastaan. Ohjelman mukaan mennään, jollei sinne nyt tule joku uusi. Sitten sitä mietitään, mutta vanhat hyvät otetaan. Sellaiset jotka on itsekkin saanut.

15.6.2015
carata
carata

Niin ja isännällä ja mulla on hepatiitti B-rokotukset kun käytiin Thaimaassa 2003-2004 vaihteessa. Silloin ei yhdistelmää ollut muistaakseni saatavilla.

15.6.2015
misukka
misukka
3 years, 2-month-old toddler

Meillä vain rokotusohjelmaan kuuluvat otettu. Nyt voi olla, että vauvalla jää rota vajaaksi. Esikollahan ei moista ole ollutkaan kun ei kuulunut ohjelmaan 9 vuotta sitten.

Yhtäkään influenssarokotetta ei ole tähän perheeseen pistetty.

Vesirokkorokotetta mietin esikolle, että annetaan jos ei rokkoa muuten sairasta 10 ikävuoteen mennessä. Mutta viime syksynä meillä sen kävi läpi sekä pojat että isukki.

Punkkeja vastaan laitan mieluummin noita loroteltavia karkotteita.

15.6.2015
misukka
misukka
3 years, 2-month-old toddler

Sama kun Srallalla,itselle en varsinkaan raskaus aikana uskalla ottaa mitään rokotetta.. Enkä halua muutenkaan "ylimääräisiä" rokotuksia.. Ei joka ikistä asiaa tarvi rokottaa..

14.6.2015
Vipe
Vipe
3 years, 7-month-old toddler

Me mietittiin punkki rokotetta pojalle kun viime kesänä lähdettiin turun saaristoon ja saatiin jo reseptitkin jos päädytään ottaan,mutta ei sitten otettu,koska siinä oli niin että antaa suojan vaan toista punkin aiheuttamaa juttua vastaan muttei toista ja oliko juuri niin että "pahempaa" juttua vastaan ei antanut suojaa.. Oisko ollu joku aivokuume juttu tai joku mistä jää joku elinikäinen juttu niin sitä ei suojannu että suojasi jonkun jutun mikä on jälkeenpäinkin hoidettavissa.. 

Sori en muista noita ja en tiedä miten ovat vuodessa muuttuneet,mutta meille ainakin sanottiin ettei anna suojaa kaikelle mitä purema voi aiheuttaa.. Se miltä ei suojannu tais olla kyllä harvinaisempikin.. 

Influenssa rokotteita meillä ei ole otettu muuten kun pojalle kerran,koska kuuluu riskiryhmään.. Eikä kyllä ssirastellukaan silloin mutta nyt viimeksi unohtui ottaa kun ei kukaan maininnut mitään eikä itsekään tajunnu,niin oikeastaan yhtä terveenä pysyi.. Yksi parin päivän kuumettauti oli nyt ja rokote kun otettiin niin sinä vuonna ei ollut yhtään,mutta liekö siitä johtuvaa kun ei Toikaan tauti mikä tänä vuonna ollut mikään influenssa,pari päivää oli pientä lämpöä..

Ja sehän kai riippuu vähän vuosittain että kuinka hyvin onnistuu saamaan siihen suojan juuri sille influennsaalle joka minäkin vuonna jyllää.. Eli ei se kuitenkaan estä 100% sairastumasta

14.6.2015
Vipe
Vipe
3 years, 7-month-old toddler

Ei raskausaikana, ei itselle lman raskauttakaan, eikä lapselle. :) Ne on vaan mun periaatteet. Siis influenssa rokotteita kohtaan. Normaalit rokotusohjelmaan kuuluvat otetaan vain. :) Vaikka kyllähän se neukkutäti oli jo pistämässä suurin piirtein ku oletti et mie haluun sikapiikin... Sanoin että no en todellakaan... Meni ihan hämilleen. :D Toisaalta sanoi sitte mulle myöhemmin että olitki ihan fiksu, kun alkoi haittavaikutuksia porukalle ilmetä...

14.6.2015
Sralla
Sralla

Niin punkkirokote on toinen mitä kyselin. Marjassahan sitä käydään.

14.6.2015
nki91
nki91
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...