3v haluaa nukkua ilman vaippaa, mutta

Eli siis 3v poika haluaa nukkua ilman vaippaa, mutta aika poikeuksetta tulee yöllä pisut. Muuten on kyllä päiväkuiva eikä päikkäreilläkään vaippaa käytä. On nyt ollut täysin ilman vaippaa 6 päivää ja 2 niistä öistä on ollut kuivia. Pissavahinko sattuu yleensä aamuyöstä ja sitten kipuaa meidän vanhempien väliin sänkyyn kun ei tykkää märässä nukkua. Nyt vaan mietin, että pitäiskö tätä vaipattomuutta jatkaa kunnes tuo hiffaa herätä yöllä pisulle vai laittaakko vaippa takasin? Tuntuu jotenkin turhalta enää laittaa sitä vaippaa, mutta toisaalta kuinka kauan menee ennen kun kypsyn jokapäiväiseen lakanapyykkiin.. :P Onko ideoita kellään?

14.6.2015
Hennu86
Hennu86

3.s kuiva yö nyt takana ja ollaan tehty niin, että pissatetaan ennen kun mennään itse nukkumaan :)

Ei ole ollut kovinkaan pahana vessaan menemisestä. Sylissä kannettu ees taas :) Ensimmäinen yö oli pahin kun näki niitä painajaisiakin pörriäisestä (mehiläinen) ,josko se sitten vaikuttanut pahantuulisuuteen. Ennen näitä heräämistä oli kuitenkin jo niitä kuivia öitä, että olisko hällä jo jonkinlainen valmius yökuivuuteen. Meillä on 3v neuvola tulossa ensiviikolla niin juttelen vielä sielä asiasta :)

Potalle en usko, että haluaa kun on jo yli vuoden verran pissannut seisaaltaan. Ei ole koskaan oikein tykännyt käydä potalla..

Pitäis vaan saada tuo pienempi innostumaan siitä potasta :) Ei yhtään malta istua siinä, mutta niin se oli tuolla pojallakin silloin reilu vuoden ikäisenä.

Kesällä saa juoksennella mökillä sitten ilman vaippaa ja katsotaan josko jonkun pissan saisi napattua sinne pottaakin ;)

 

Kiitos paljon kaikille vinkeistä ja neuvoista! Ja oikein hyvää kesää kaikille! :)

17.6.2015
Hennu86
Hennu86

lähinnä vahvistin aloittajan tiedon omalla kommentillani :) loistavaa että yö onnistui kuivana! Toivottavasti lähtee sujumaan, pidän peukkuja ylhäällä :) mietin että jos ei vessaan haluaisi lähteä, miten ois potta sängyn viereen?

16.6.2015
naks
naks

Juuri tuo, mitä naks kirjoittaa, että (tässä tapauksessa) yökuivuuden oppimista ei voi nopeuttaa.

16.6.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

kuivaksi opettelu on fyysinen juttu, en muista hormoonin nimeä mitä tarvitaan yökuivuuteen, mutta yökuivana olemiseen siis tarvitaan sitä hormoonia. herättelyista ei ole apua yökuivaksi olemiseen. vasta 5v vuotiaita aletaan hoitaan, jos edelleen sillon yöllä kastelee. meillä varmaan se edessä, ainaki tällä hetkellä niin epätoivoselta näyttää..

16.6.2015
naks
naks

Muistan lukeneeni vinkin että pissattaa lapsi uusiksi kun itse menee nukkumaan, sitten vois jaksaa aamuun saakka kuivana eikä kenenkään tarttis herätä aamuyöstä lakananvaihtopuuhiin.

16.6.2015
Jopster
Jopster

Kuiva yö takana!

Näki pahaa unta yöllä niin samalla käytin pissalla. Ja tämä auttoi ainakin viimeyönä, sillä ei tullut pissaa sänkyyn :)

Kyllähän tuo kiukkuinen oli kun sylissä kannoin vessaan, että ihan on äitiinsä tullut. Eli kuin takapuoleen ammuttu karhu jos kesken unien herää ;D

 

Ikävältä tuo kesken unien herättäminen tuntuu, mutta herää hän jokatapauksessa jos pissa tulee sänkyyn.. Miehen kanssa päätettiin, että ei laiteta enää vaippaa kun itse kerran halusi sen pois. Nyt vaan tarvitaan sitä kuuluisaa kärsivällisyyttä jos unet hieman kärsii kaikilla. Pojalla on hetkiä, jolloin uni on astetta levottomampaa niin käytetään tuo hetki hyväksi ja herätetään pissalle siinä samalla kun menee rauhoittelemaan. (reppana näkee painajaisia ötököistä, ihan kesä! x) )

Tuosta olen lukenut paljon, että on ihan fyysinen juttu koska on yökuiva. Pissaa ei kuulemma erity kehossa niin paljoa yöaikaan, joten siksi emme ravaa pitkin yötä pissalla. Ja siksi yökuivuutta ei voi "opetella". Korjatkaa toki jos olen väärässä :)

On tämä niin jännää kun esikko pääsee vaipoista :D

15.6.2015
Hennu86
Hennu86

Mä oon ottanu kummaltaki pojalta yövaipan pois muutama päivä sen jälkeen kun päiväkuivaksi oppi ja kertaakaa ei oo sänkyyn tullu eikä oo tarvinnu yölläkää nousta vessaan. Saa nähä kuinka tuon likan kans käydään ku kuivaksi opetellaan :)

15.6.2015
piiap1
piiap1

Harkkahousut tai yövaippa edelleen. Meinaan jos et jaksa ylimääräistä lakanapyykkiä. Lapsen pitää olla psyykkisesti ja fyysisesti kypsä yökuivuuteen. Lisäksi päivä-ja yökuivuus on eri asiat.

15.6.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tulipa mieleen, että meillä tuon esikon kanssa aikoinaan auttoi yökuivuuteen sekin, että toki illalla joi vähemmän mutta kävi pissalla sekä ennen että jälkeen suihkun. Sai ne viimisetkin tipat tiristettyä ulos ennen nukkumaan menoa.

Kyllä sä voit kolmevuotiaalle sanoa, että laittaa joko alkkarit/harkkahousut tai vaipan. Et sit kun pysyy yöt kuivana voi jättää housut pois.

Tosin pian alkaa tulla yöllisiä seisokkeja ja siemensyöksyjä, että joku suoja on ihan aiheellinen olla kuitenkin.

Me ihmeteltiin kun silloin tällöin kävi vahinko 4-5v iässä kunnes tajusin et ei ollutkaan pissaa...

14.6.2015
misukka
misukka

Onneksi noita alusia kyllä löytyy vissiinkin 4kpl :) Ei vaan auta ne aluset siihen, että lakana menee.. 

Seuraava haaste on se miten saan sille edes kalsareita jalkaan kun tykkäis nukkua ilman mitään. Peitonkin potkii aina pois. Mikä on tietysti hyvä, ettei se kastu :)

Voi Hiltzu teidän pientä! On siinä kyllä hyvät unenlahjat, ihana :)

Meillä tuo poika on sellainen, ettei yhtään pidä märästä. On se sitten vaipassa tai lakanoissa. Heti herää kyllä siihen lammikkoonsa ja siksi kipuaakin meidän viereen kun on kuiva sänky x) Seuraava pissa tuleekin vasta sitten kun herää aamulla. Ei siis tuonne meidän sänkyyn ole kertaakaan pissannut. Jos ei vaipan ylivuotoja oteta mukaan.

Oli jo ihan syntyessään sellainen, että heti kun vaippaan tuli pienkin lirkki niin ilmoitti samantien asiasta.. Ja niitä vaippoja on tosiaan tässä 3v aikana mennyt paljon :D

14.6.2015
Hennu86
Hennu86

Hmm.. täytyy kokeilla molempia vinkkejä :)

Kunhan vielä motivoituis niin, että sais ittensä ylös aamuyöstä ;D

Kiitoksia!

14.6.2015
Hennu86
Hennu86

Sä voisit antaa alushousut joihin laitat ohkasen kerroksen harsoa. Se imisi ehkä pisut riittävän hyvin ettei sänky lainehdi. Ehkä hoksaisi tulla pyytää uudet pöksyt ja harsot. Ja jossain vaiheessa oppisi heräämään pisuhätään.

14.6.2015
misukka
misukka

Etusivulle! :)

14.6.2015
Hennu86
Hennu86
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...