varjostuma keuhkoissa

Niin vain sekin päivä koitti, että lääkäriltä tuli ripitys ja ehdoton käsky lopettaa tupakointi. Kyllähän mie oonkin sitä jo ootellu ja tienny ettei se päivä kaukana ole, mutta silti se tullee jostain syystä aina yllättäen.  hölmö minä. menin siis eilen työterveyslääkäriin valittamaan pitkittynyttä yskää ja muuta keuhkovaivaa, jotka on tässä kuluneina viikkoina pahentunut siihen asti, että valvon yöt yskiessä ja oksentelenkin koska vatsalihakset kramppaa niin kovin jo kovasta rasituksesta. henkeä ei tahdo saada. tohtori tuohtui ihan silminnähden kun kerroin vaivaa olleen jo 4kk. kyllähän mie olin tuossa paikallisessa tk:ssa käynyt jo kertaalleen sanomassa epäileväni uutta keuhkokuumetta, mutta eivät silloin olleet tutkineet kuinkaan vaan antaneet antibiootin nielutulehdukseen. noh, ei ollut purrut antiloopit ei, vaan pahemmaksi tässä kehittynyt. ja kun kerroin sairastaneeni keuhkokuumeen jo ainakin kolmasti, ja kärsineeni kymmenkunta kertaa keuhkoputkentulehduksista, sain ripityksen siitä, miten miun keuhkohistoriallani saavutetaan hoidettavasta keuhkosyövästä turmiolliseen keuhkosyöpään ihan jo muutamassa kuukaudessa.  keuhkokuviin ja labroihin siis siltä seisomalta, ja näkyihän siellä kuvissa sitten varjostuma toisessa keuhkossa.  näiltä näkymin sen epäillään olevan jälkiä vain sairastetuista keuhkokuumeista, mutta kontrollia mie tulen vaatimaan.  sain vahvat antibiootit, kortisoni-inhalaattorit, avaavat lääkkeet, kodesaanit ja jokapaikan pipilääkkeet burana 800mg. ensiviikolla saan tulokset harvinaisemmasta keuhkokuumemuodosta (jonka olenkin jo kertaalleen kokenut...) ja tietysti ehdottoman käskyn lopettaa tupakointi. hölmö minä. ehin jo parkua, että kumpi olisi lasten kannalta pahempaa. se, että esikoinen särkisi sydämensä ja jäisi ikävöimään äitiään, vaiko se, että tosikko ei nuorelta iältään koskaan tulisi edes muistamaan äitiään.  mies parkui koko eilispäivän, vaikka kuinka rauhottelin ettei muutosta vielä edes epäillä miksikään. ketuttaa. ja siis oma tyhmyys tietenkin.

13.6.2015
Blanco
Blanco

Mäkin oon yrittäny sitä lopettamista vähän niinkuin omilla ehdoilla. Mulla on kulkenut töissä mukana korkkaamaton aski tupakkaa siltä varuilta että tulee "ihan pakko". Mutta sytkärin oon jättänyt kotiin, joten oloa ehkä helpottaa se ajatus, että sallin yhden hätätulanteessa, mutta koska se vaatisi erikseen huoltoasemalle ajoa sytkäriä ostamaan, niin tähän mennessä ei ole niin pakottavaa tarvetta vielä tullut:)

Tänään soitti lääkäri, mykoplasma-koe oli valmistunut negatiivisena, joten keuhkokuume tämä ei ole, en sitten tiedä onko se hyvä vai huono merkki. Tietysti keuhkokuume olisi ollut jo tuttu ja turvallinen.. lääkkeet väsyttää edelleenniin että taju meinaa lähteä. 3-4 tuntia jaksaa valvoa, mutta sitten pitäsi päästä unille. Yritä siinä nyt töitä tehdä... toisaalta, tänäänkin pomo soitteli erikseen vaan kiittämään huippuhyvästä ja tehokkaasta työstä, joten tuskin se pahastuu jos tämän viikon otan vähän kevymmin.

16.6.2015
Blanco
Blanco

kiitoksia teille 3   vaikka täytyy myöntää, että vaikea pitää mieli kirkkaana kun lääkkeet pitää koko ajan unitokkurassa.  en oikiasti edes tiedä mitkä noista pistää näin väsyttämään, sillä kodesaninkin jätin nyt aamulla ottamatta että uskaltautuu auton rattiin ja oisi töissä jotenkin virkeä. mutta eih.. vajaa päivä piti tehdä kun väkisinkin meinasi rattiin nukahdella:/

muutoinkin koko tämä päivä oli aika perse. yö meni todella huonosti ja heräsin viidesti. aamulla uusin duuniautoni (joka nyt vaikeuttaa arkeani todella pahoin) päätti levitä, joten puoli päivää meni korjaamolle sitä viedessä ja sijaisauton hommaamisessa. Työkalut ei pelittäneet ja vaikka mitä. tupakkaa teki mieli niin pirusti! sen verta se on aina yleiseen vitutukseen ja väsymykseen auttanut, mutta mie pidin pintani:)  oon mie kyl aatellu et ihan pahimpiin vitutuskohtauksiin hommaisin nikotiinittoman sähköröökin, että ottaisin siitä imasut jos ihan pakottava tarve tulee. mutta ettei sitäkään mielellään, ja ettei normitupakkia enää.

15.6.2015
Blanco
Blanco

voimia blanco!😱 voi sitä verta vuotaa kun on kroppa ihan sekaisin 😞 todella toivon että kyse on keuhkokuumeesta.. tuo on ihan hirveää kun kauhukuvat piirtyy vielä mieleen _😢

15.6.2015
teeko
teeko

Jotenkin sitä havahtu vasta eilen illalla sit siihen, miten kipeä sitä onkaan. Miten koko kroppa on tosi väsynyt. Viime yö meni läökepöhnässä, valvoin ja torkuin vuoronperään. Samoin koko yämä päivä. Oli esikoisen 5v-sybttärit ja vieraita koko päivän. Mun oli kolmet päikkärit otettava silti. Vaikka joka kerta hävetti mennä sänkyyn kesken juhlien ja emännöinnin.

Onneksi tänään ollut jo selvästi parempi päivä keuhkojen kannalta. Ääni on mennyt, mutta en oo uskiny lähellekkään sitä mitä aiemmin. Mut muutoin kyl kroppa huutaa apua. Aloin taas vuotaa vertakin vaikka menkat vasta oli eikä pillereitä ole jäänyt völistä. Sama oli viime kuussa. Mitä hittoa?

14.6.2015
Blanco
Blanco

Hui!!! Kyllä nyt todellakin on syytä lopettaa tupakointi, itsensä ja lasten vuoksi.

Todellakin toivotaan, että on vain keuhkokuumeesta johtuvaa varjostumaa!!

*peukut pystyssä ja kädet ristissä*

13.6.2015
surkelo
surkelo

No voihan kehno, blanco.

Toivottavasti se varjostuma nyt on vaan jälkimaininkeja keuhkokuumeesta eikä mitään pahempaa.

Pääsisit säikähdyksellä.

13.6.2015
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...