Magneettikuvaus

Onko kellään tehty raskauden aikana? Mulla tämä olis edessä ja kuulemma ois tehtävä ehdottomasti ennen synnytystä. Sairaskertomustani toistamatta jotkut varmaan muistaa halvaantumisoireet ja migreenit. Näiden takia otettiin nyt sit selkäydinnestenäyte ja verikokeet. Selkäydinnestenäyte oli ok, verikokeessa valkosoluja liian vähän. Joku viittasi lääkärin mukaan pään verisuoni muutoksiin. Eli joku tukos tai joku painaa jossain jotain. Hetkellinen verenkierron häiriö joka tuon aiheuttais. Kysyin onko se kuinka turvallista, mutta lääkäri ei itsekkään osannut sanoa, että onko varjoaineen käyttö ok ja mitä se säteily näillä viikoilla voi tehdä. Lupasi selvittä ja pitää palaverin muiden neuron lääkärien kanssa. Laittavat sit paperin kotiin, joko ajan kanssa tai ilman. Jotenkin kuitenkin se pää on tutkittava. Synnytys kun voi ponnistuksineen aiheuttaa verenvuotoa jos siellä on tukos 😔

10.6.2015
carata
carata

Vähän pihalla olen itsekkin, mutta huomenna neuvola, joten ajattelin kysyä jos saisin nähdä paperit 👌🏼

23.6.2015
carata
carata

No käsittääkseni joku lääkäri oli sitä mieltä että oireet ei sopis siihen migreeniin, mutta joku oli ollut sitä mieltä, että migreeniäkin kun on niin monenlaista ja se monilla näkyy erilailla, niin voi hyvinkin olla. Et ota nyt sit selvää 😄 Mutta käsittääkseni sitä ei ole täysin poissuljettu. Joku kuitenkin viittas tutkimuksissa (selkäydin/verikoe), että kyse vois olla myös päässä tapahtuvasta verenkierron häiriöstä joka on hetkellinen. Kun mullahan päänsärky laukaisee sen puutumisen, joten olivat kai ajatelleet, et jos ne verisuonet sykkii siellä miten sattuu päänsäryn aikana tms. Tai joku painais jotain tai jossain ois tukos 😄

23.6.2015
carata
carata

Ensin ei onnistu vastaus ja sit kahteen kertaan 😤

23.6.2015
Minnie
Minnie

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

23.6.2015
Minnie
Minnie

Hyvä, että muutkin alan lääkärit pohtineet asiaa!
Kuulostaa ihan järkevältä ratkaisulta minusta.
Mutta onko siis se puolihalvausmigreenin (hemipleginen) mahdollisuus jätetty kokonaan?!

23.6.2015
Minnie
Minnie

Ja mun käsityksen mukaan tuo mun neuron oma lääkäri oli vaan vähän uuno, eikä tiennyt. Palaverissä kun oli sit ollut neuron ylilääkäri, muutama muu neuron lääkäri ja joku muu spesialisti...☺️

23.6.2015
carata
carata

Päätin ettei sitä tehdä. En halua vaarantaa vauvaa nyt turhaan 💕 Sain kuitenkin käskyn ilmoittaa jos puutumisia tulee , koska silloin synnytys voi olla niin mulle kuin vauvalle vaarallinen... Mutta nyt näin. Helpottavaa kyllä, kun ei tarvitse sitä stressata.

23.6.2015
carata
carata

En saa taas vastattua tänne. Joten yritän lyhyesti. Lääkäri soitti, olivat pitäneet palaverin. Varjoainetta pakko käyttää verisuonia tutkiessa. Magneettikuvauksesta yleisesti hyvät tutkimukset raskausaikana, varjoaineesta ei juuri ollenkaan tutkimuksia. Eli ei tiedä oisko vauvalle vaaraa vai ei. 30min menis ottamisessa, eli pitäis olla liikkumatta selällään. Sain päätösvallan skipata tutkimusta tai tehdä sen ennen synnytystä. Lähinnä siksi kun puutumisia ei nyt ole ollut.

23.6.2015
carata
carata

Carata!
Käyn niin vähän nykyään täällä etten oo huomannu aiemmin tätä!
Ongelmia vastausten kanssa, tökkii koko ajan ja sit tietty kun kesä niin ulkona olis vaan...

Joo, mulla siis tehtiin tuo varjoainetutkimus päästä, en ollut raskaana. Siit on kauan aikaa. Ensin kuvausilman varjoainetta ja sitten varjoaine verisuonen ja uusi kuvaus.

Nyt en osaa äkkiseltään sanoa mitään raskauteen&varjoaineisiin liittyvää suositusta, mutta minulla on mielikuva että magneettikuvauksessa ei tule sellaisia säteilyjä kuin röntgenkuvissa. Ääni on toki kova, olisivatko hiljentyneet 10v kehityksen aikana?!

On myös mulla kuvattu TT laitteella, mutta niissä tutkittu poskionteloita/nenää/leukoja. Siinä mun käsittääkseni tulee säteilyä, mutta juur pojan kanssa korvalääkärillä ollessani puhuin omasta tukkosuudesta ja hän ehdotti jotain uutta kuvaustapaa, joka oisi viel tarkempi eikä säteilyä niin paljon.

Mutta käsittääkseni pään verisuonien kuvaukseen on magneettikuvaus varjoaineella.
Ymmärrykseni mukaan veren kiertoa ja mahdollisia tukoksia tai muita poikeeamia ei näe muuten.

Sinuna kysyisin jostain yksityisen puolen ammattilaiselta siitä mahdollisesta varjoaineen vaikutuksesta sikiöön. Täytyyhän jonkun tietää se varmaksi. Ei tuollainen ole mahdollista etteikö muka tiedettäisi.

Hirmuisesti voimia ja tsemppiä asian selvittämiseen ja tutkimuksiin tai mihin nyt päädytte!
Ja muista et sulla on viimekädessä oikeus päättää omasta kehosta! Ei sitä voi epävarma lääkäri tehdä!

22.6.2015
Minnie
Minnie

Nosto Anmahälle.

19.6.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Anmahä, kaipailen neuvoja? Sulla oli tutkittu pää joskus muuten kuin magneettikuvauksella?

12.6.2015
carata
carata

No nyt. Kamala tuo selaimen versio ja vanhaan ei taida enää mistään päästä 😕

11.6.2015
carata
carata

P&M, se ei käsittääkseni ole vaihtoehto, kun lääkäriltä kysyin, et koska se sit tutkitaan. Et ennen synnytystä vaiko jälkeen, niin vastasi, et "kyllä se täytyis ennen synnytystä saada tutkittua". En tiedä miten ne meinaa sen tutkia, et voiko sit jollain aivosähkökäyrillä tms katsoa myös sitä pään kuntoa vai miten.. Mutta sen käsityksen mä sain, että synnytystä ei tämän takia vauhditetakkaan ja näin ollen ei sektiotakaan, jos tää raskaus ei sitä muuten vaadi. Mulla kun muutenkin on alhainen verenpaine, niin varmaan sitä painetta ois päässä ilman supistuksia ja puskemisia....😒 En mä tiedä. Ahdistaa kyllä. Ja paljon! Mut käsitin niin, että synnytystä ennen (alatie/sektio) ois tutkittava... Se ei vaan osannut sanoa miten, jos se magneettikuvaus ja varjoaineen käyttö ei onnistu.

11.6.2015
carata
carata

Jokin meni pieleen, yritä uudelleen 😩

11.6.2015
carata
carata

En saa vastattua tähän ketjuun. Tässä taas syy miksi täällä käynti on niin per...stä.

11.6.2015
carata
carata

Ja kait Naistenklinikalla osataan vastata tällaisiin kysymyksiin. Soita sinne neuvontanumeroon. Kokemuksesta, keskimmäisen ja nuorimman kohdalta, siellä on osaava ja asiaanpaneutuva henkilökunta.

11.6.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Miksi sektioon ei suostuta, jos kuitenkin se on sulle ja vauvalle turvallisin? Siis vaikka et haluaisikaan sektiota.

Pienempi riski siinä on kuin että sulle alatiesynnytyksessä käy jotain.

Ja jos sun päätä ei jostain syystä voidakaan tutkia ennen synnytystä.

11.6.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Täytyy soitella neuvolaan ja yhdelle tutulle lääkärille. En vaan jaksa luottaa tuohon, joka sanoi, ettei tiedä käykö joku kun on raskaana 😒 Kun en mä halua vauvaakaan rasittaa turhaan.

11.6.2015
carata
carata

Vipe, raskaudesta sain nauttia nyt hetken kun pahoinvointi ja päänsäryt loppui! Mut nyt kuvioihin on tullut jo joissain määrin närästys ja häpyluun kipu. Mutta reilun kuukauden ehdin nauttimaan 💗 Miehellä on uus työpaikka ja alkaa tuntumaan et elämä on ihan mallillaan. Tietenkin nyt tuo oli uus isku, mutta kun elää niin et kaikelle on tarkoitus, niin kyllä tää tästä. Vauvaa kyllä odotellaan innolla 😍💗

11.6.2015
carata
carata

Lääkärin puheista käsitin, että sektioon ei mennä tai ylipäätään tehdä mitään toimenpiteitä jollei siellä ole jotain muutoksia. Mut käsittääkseni myös se varjoaine on niiden verisuonien tutkimisen kannalta pakollinen. Jollei ne nyt sit keksi jotain muuta millä tutkia.... 😔

11.6.2015
carata
carata

Voi carata mitä uutisia sulla on 😢 ootko sinä raukka pystynyt missään vaiheessa nauttimaan raskaudesta kun Ensin oli Se hässäkkä miehen kanssa ja sitten oman terveyden kanssa yhtä ja toista.. 😧 

Mä luulen ettei noilla viikoilla ihan kamalasti enää vaikuttaisi,kun käytännössä lapsi on lähes valmis.. Mutta en tietenkään ole asian tuntija,mutta eipä se tressaaminenkaan vauvalle hyväätee ja olet jo koko raskauden tressannut,ja nyt saat synnytykseen asti tressata tota jos ei tutkita ja synnytyksessä saat pelätä että mitä itsellesi käy ja käykö se pahin asia jne. 

Toki ymmärrän huolesi vauvastakin ja päätös ei ole helppo.. Sektiohan olisi päätös joka ei vahingottaisi kumpaakaan.. Vauva ei saisi säteilyä ja sulla ei tulis synnytyksessä mitään verenpurkaumaa.. 

Hyi että tekee pahaa edes ajatella millaisessa tilanteessa olet! 

Mä olen muuten ihmetellyt kun olen ollut käsityksessä ettei röntgen ja magneetti kuvia suositella raskaus aikana,silti mulla on sellainen odotuksesta ja äitiydestä kertova kirja,jossa on viikko viikolta odotus ja joka viikolta kuva millainen vauva on silloin,enimmäkseen on ultra kuvia mutta myös röntgen ja magneetti kuvia.. Olen siis miettinyt että jos ovat vaarallisia niin miten kukaan äiti suostuu ihan opetus mielessä kuvaukseen vai onko kuvat saatu tilanteista joissa on ollut pakko odotusaikana kuvata masu asukki.. Vai eikö maassa jossa ne on otettu ole tutkittu asiaa.. 

Toivon että saisit lääkäriltäsivarmemman vastauksen kuin että ei hän tiedä voiko jotai tulla vauvalle..

Miten muuten olet voinut,kun ei sinua ole täällä paljon näkynyt?

Voimia ihan hirveästi loppu odotukseen ja tähän vaikeaan tilanteeseen.. Toivottavasti kaikki selviää parhain päin.. 😘

11.6.2015
Vipe
Vipe

Nii, miten tosiaan tuo, kun lantio kuvataan? Mä oon ollu magneettikuvauksessa ku odotin toista lastani. Ensimmäinen synnytys siis päätyi sektioon joten toisen kohdalla kävin sit synntystapa-arvios ja lantion magneettikuvauksessa.

Mut onks noi sit sama asia?

Mut varmasti se sektio ois kaikista järkevin vaihtoehto. Ja ihmeen nopeesti vaan sektiostakin toipuu, toki nostella ei kauheesti saa, muutaku vauvan painoa.

11.6.2015
surkelo
surkelo

Ja osalla tosiaan lantiota kuvataan ennen synnytystä, mut lähinnä katsotaan ultralla tai korkeintaan röntgen kuvana. Mä en tiedä onko otettu magneetteja. 😩

11.6.2015
carata
carata

Ja hassuahan se oli, kun lääkäri soitti, et tuo täytyy tehdä ennen synnytystä, mutta ei kuitenkaan osannut sanoa, että voiko sitä tehdä ja onko siitä mitään vaaraa. Kun en mä nyt halua, että lapsi kärsii jostain hapenpuutteesta tai saa jotain myrkkyjä.. Saati nyt sit säteilyä. Stressaa taas ihan kiitettävästi, kun tuli tälläinen 😔

11.6.2015
carata
carata

Mulla on siis nelisen vuotta sitten kuvattu pää. Mutta kun en ollut raskaana tms, niin ei se pään putkeen laitto ollut kamalaa. Mutta nyt kun mietin jo sitä selällä oloa, paikoillaan oloa, niin en tosiaan tiedä että tuleeko tuosta mitään. Sektiota en halua, koska kun nuo kaksikin on pieniä, niin haluan pystyä olemaan melko kivuttomasti kotona. Vaikka tietenkin verenvuoto päässä nyt ei ois sen pienempi homma. Onko Anmahä(?) ollut täällä hetkeen? Ajattelin et se osais sanoa...Kun sillä oli pään verisuonia tutkittu jollain muulla kuin magneettikuvauksella?

11.6.2015
carata
carata

Mullekin tuli heti tuo sektio mieleen. Kysy sitä. Ja muitakin asiaan vaikuttavia seikkoja ja vaihtoehtoja.

10.6.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

En osaa tuohon sanoa juuri mitään,

Se käsitys minulla on että Naistenklinikalla hoidetaan (koko maastakin) riskiraskauksia. Synnytys siellä siis.

Mullahan ultrattiin sydän, kun odotin tyttöä -13. Jos jotain poikkeavaa mulla olisi sydämessä ollut, tytönkin sydäntä olisi raskausaikana ultrattu ja tutkittu, ja mulla synnytys olisi ollut Naistenklinikalla.

10.6.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

No eikö ne voisi suosiolla tehdä sektiota? Ei tarttis miettiä tuollasia juttuja.

10.6.2015
misukka
misukka

Ja kaikki yhteen...kiva 😔 Viikot mulla tosiaan on nyt 30+2...

10.6.2015
carata
carata
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...