Kampurajalka

Hei!   Olen 22 v naikkonen treeltä ja toista lastani odotan rvitä kasassa tällähetkellä 29+4. =)   Rakenne ultrassa vauvalla todettiin oikean jalan kampura, onko muita äitejä joiden vauvalla se todettu/ehkä jo syntynytkin vauva kampurajalkaineen/koineen..? =) millasia hoitojuttuja on tarvittu .

7.6.2015
minskuuu
minskuuu

Hei!
Kiva kuulla vastauksia myös aikuisiällä olevilta :)
Kirurgi meille sanoikin että ei juuri pitäisi huomata eroa melkeinpä heti kipauksen loputtua.
Jännittävää aikaa, kuitenkin paljon erilaisia asioita ja erillaiseksi muuttuu arki kun mitä esikoisesta aikoinaan oli :) vielä muutamia kysymyksiä ja askarruttavia asioita mutta enköhän saa niihinkin vastauksia kun aika on :)

28.7.2015
minskuuu
minskuuu

Pekkajamatti

kerran vauvan ultrataan tavallaan "ylimääräsen" kerran, ei muuten seurata, normaali neuvola seuranta =)

18.6.2015
minskuuu
minskuuu

Minskuu, kysypä äippäpolilta, tarvitseeko jo nyt teidän vauvalta seurata ultraten tuota jalkaa, nyt jo siis, kun olet raskaana.

Tarvittaessahan äidin raskausaikana voidaan jo seurata syntymättömältä vauvalta sydämen kehitystä.

8.6.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Se on kyllä hyvä joo että tässä meidän tapauksessa ei tarvitse murskata mitään ja sillä lailla helpolla päästään että 2 ikävuoteen mennessä kaikki on hoidettu =) toki eihän sitä tiedä vielä varmaksi, koska sittenhän vasta lääkäri näkee jalan kun vauva on syntynyt =)

8.6.2015
minskuuu
minskuuu

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

8.6.2015
minskuuu
minskuuu

Juu. Kampurajalat on nimenomaan. Tuttava mulle noista puhui ohimennen silloin kun hoitoja aloiteltiin. Itse en hoidoista mitään tiennyt niin kuulosti minustakin hurjalta, että murretaan luita.

Mutta nuo hoidothan riippuu ihan vakavuusasteesta ja tosi hieno juttu jos teillä selvitään "vähällä" eikä esim. tarvitse luita murtaa.

Vaikka pehmeitähän vauvan luut vielä ovat. Rustomaista suurimmaksi osaksi.

Eikä se hoito missään tapauksessa helppoa ole. Tarkoitus ei ole vähätellä sitä, mitä teillä tulee olemaan.

Toivottavasti saat myös joltain omakohtaista kokemusta eikä vain tällaista sivusta seuranneen ihmettelyä. Ihan eri juttu saada vertaistukea saman läpikäyneeltä.

7.6.2015
misukka
misukka

hei ja kiitos viestistä.. =)

 

Aika rankalta kuulostaa, onko varmasti kyseessä kampura jalat? Meille muistaakseni sanottiin tayssissa ettei nykyään luita murrettaisi ollenkaan? :O

 

Meillä onneksi vain toisessa jalassa ja "selviämme" jalan kipauksella 5-6 ekaa viikkoa (viikon välein vaihto), akillesjännen katkaisu (10 min homma, ja kivuton lapselle), sitten nuo tankokengät käyttöön ja niitä sitten muutama kk koko ajan ja sit 2 ikävuoteen asti yöisin =)

7.6.2015
minskuuu
minskuuu

Heippa

Omaa kokemusta ei ole mutta sivusta seurannut tuttavan vauvan hoitoa.

Molemmat jalat ovat kierot. Vastasyntyneenä jalkapohjat olivat vastakkain ja varpaat menivät ristiin kuin sormet rukouksessa.

2 viikon iässä luut murrettiin ekan kerran ja kipsattiin. Kipsi oli aina 6 päivää kerrallaan, yksi päivä ilman ja sama homma alusta. Joka viikko samana viikonpäivänä luiden katkaisu ja kipsaus.

Nyt vauva 3 kk ja sai viikko sitten ne metallikengät. Niihin nimitystä en nyt muista. Joka tapauksessa jalkaterät nyt sojottaa ulospäin ettei jalat käänny liikaa sisäänpäin kun kävelyharjoitukset alkaa aikanaan.

Hirmu hyvin kuulemma lapsi sopeutui kipseihin. Ekan yön oli huutanut mutta sitten sopeutunut jo.

7.6.2015
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...