Pe-pe-pe-pe-perjanta​iiiii

Huomenta! 😁 Viikonloppu tulollansa. Mitäpäs teitin suunnitelmiin kuuluu?

22.5.2015
misukka
misukka

Voimia Maarua 😐

23.5.2015
tennari
tennari

Kiitos misukka vinkeistä. Täytyypä tuota flixoa kokeilla noin päin. Oon aina ventolinen antanu vasta flixon jälkeen erikseen. Lastenlääkäri sanoi nyt huhtikuun kontrollissa että voisi varailla viimestään lokakuulle uuden kontrollin jos ei tuu sitten äkillistä tarvetta ennen sitä. Mutta meillähän on kesällä myös 2v neuvola että senki kautta pääsee lääkärille jos näyttää että tilanne ei rauhotu. Juu äiti voitti unirallin, ei se neiti jaksanu ku vartin kekkalehtia ja sit iski väsy 💕 oli vaan niiiin ihanan näkönen kun meni aina tuolla ovenraossa kontalleen ja pöydän alta kuikki ja kikatteli 😊 tämä ilta meni onneksi vähillä yskimisillä joten äitiki on saanu vähä rentoutua lonkeron ja telkkarin äärellä.

22.5.2015
Tatja84
Tatja84

Tsempit uniralliin 👍. Äiteen se voitto on vietävä ;)

22.5.2015
misukka
misukka

Niinpä niin. Eihän sitä noin pienelle voi kovinkaan kummosia tutkimuksia tehdä. Meidän esikko oli 5v kun alettiin tutkia ni heti otettiin keuhkokuvat, prickit ja sit toi juoksuoskillometria. Diagnoosi olisi toki hyvä saada, saisitte ainakin vähän taloudellista tukea vammaistuen muodossa. Alle kouluikäisestä astmaatikosta saa vähintään sen pienimmän tuen.
Meillä on flixotidestä 2x2 ollut maksimiannostus, seuraava aste ollut seretide jossa yhdessä pitkävaikutteinen avaava ja hoitava kortisoni. Mut ehkei ne noin pienelle sitä halua laittaa ennen kuin ihan pakko. Meillä se vaikutti nopeasti pituuskasvuun.
Annatteko flixotiden itsenäisenä vai ventolinen kanssa? Meille vinkattiin, että kun ottaa ensin Ventolinea sen 1-2 annosta ja parin minuutin kuluttua flixotide, flixon vaikutus on parempi eikä ehkä tarvitse ottaa seretideä käyttöön.

Meillä tuo pojan astma on onneksi vain rasitusperäinen, ei infektioon viittaava. Allergioita ei ole. Silti erityisesti alkutalvesta on selkeä pahenemisvaihe aina. Kesäisin useimmiten helpottaa.

22.5.2015
misukka
misukka

Flixotide on menny aiemmin 2x2 ja ventoline 2x4 mutta nyt tän viimesimmän päivystyskäynnin jälkeen lupasi vaikka tuplata flixon ja ventolinen 6x pvässä jos tarttee. Ja tosiaan mitään tutkimuksia ei ole tehty koska ikää vasta vajaa 2v. Lähinnä niinkun oireiden perusteella arveltu infektioastmaksi ja seuraillaan tilannetta. Kiva kun löytyy joku joka tietää. Vaikka olenkin opiskelun ja työn kautta näihin tutustunu niin tuntee olevansa aika uunoaapeli 😆 uijui vauvat on ihania 💕 meillä on täällä tämmönen perinteinen nukutusralli. Neiti ei oo muuton jälkeen suostunu kertaakaan jäämään itekseen nukkumaan kuten ennen teki ja nyt sano vaan heihei kun vein sänkyyn joten jätin sinne ja nyt se sitte hippasee tuossa niin että just kun kerkeen olkkariin niin yks hipsii ovelle kurkkimaan 😁 ja tihisemään. Korkeillaanpa siis kummalla on enemmän kestävyyttä 😉

22.5.2015
Tatja84
Tatja84

Millä annostuksella se flixotide teillä menee?

22.5.2015
misukka
misukka

Se flixotide alkaakin vaikuttaa vasta noin viikon jälkeen eli sehän on jatkuvasti käytettävä lääke. Samoin meillä montelukast on pitkävaikutteinen. Otapa yhteyttä siihen lääkäriin ja kerro ettei noilla annostuksilla auta. Joko ne nostaa annostusta tai antaa vielä jotain siihen kaveriksi.

Onko teillä astmaa diagnosoituna? Ilmeisesti ei. Mä sanoisin, et rasitusoskillometria olis seuraava askel jos sitä ei ole tehty.

Meidän pienin kampes itsensä kyljelleen ja köllötteli pitkän aikaa tyytyväisenä kyljellään tutti suussa :)

22.5.2015
misukka
misukka

Misukka: Eihän tuolle vielä oo sen kummempia tutkimuksia tehty kun lähinnä oireiden peeusteella. Flixotide hoitavana ja ventoline. Aina kun oireet ilmaantuu. Nyt huhtikuussa oli kontrolli jossa lastenlääkäri kehotti flixotideä kokeilemaan pidempänä kuurina. Nyt vaan tää flunssa taas pahensi tätä ja tuntuu et illat on ihan mahotonta rallia kun vaan yskittää ja sitte oksentaa kun yskittää.

22.5.2015
Tatja84
Tatja84

TiinaKen tytölle onnittelut!
Tatja, onko teillä tutkimukset kesken tuosta yskästä? Jos ei ole, niin viepä lääkäriin. Jos saisitte kortisonit. Meillä esikolla rasitusastma oireilee ainoastaan yskänä. Sillä vakkarilääkityksenä montelukast iltaisin (ehkäisee keuhkoputkien supistumista) ja Flixotide hoitavana lääkkeenä. Ventolinestä ei ole koskaan ollut sanottavaa hyötyä.

Meidän käynti poliisin jutuilla kesti vartin :D 45 minsaa oli varattu. Esikolta meni eka tunti hutiin.
Pienempien kera käytiin leikkipuistossa rellestämässä ja kotimatkalla ravintelissa (tuommonen pizza/kebab/leike-paikka) syömässä. Siitä jäätiin suoriltaan ulos. Pienin havahtu kun siirsin kopasta kärryihin ja nyt se tais ssipahtaa uudestaan. Kellon ajasta ei oo mitään käryä mut varmaan sen verran, että esikko pölähtää kohta kotio.

Voi jestas muuten, että toi arska paistaa kuumasti. Tuntuu ku noi farkut paistuis nahkaan.

Ja keskimmäinen huutaa ku syötävä vähän väliä kun ötököitä pörrää... Tästä kesästä tulee varmaan riemastuttava.

22.5.2015
misukka
misukka

Kun vielä tän päivän jaksais.. Toissa yön autuus omassa sängyssä nukkuminen ei toistunu. Jostain syystä,tuo yskä pahenee aina joka toinen päivä ja eilen oli taas sen vuoro. Illalla jo ennen nukkumaanmenoa alko yskimään ja kitisemään ja vissiin näpytki kutisi. Isi haki siihen onneks lääkettä mut koko yön yski ja kitisi ja illalla yritti kymmenen aikana nousta ylös ja nukahti sit vasta joskus yhentoista jälkeen ja aamulla on tietty pakko nousta samalla ku mä nousen joten aamuki alko känkkäröinnillä. Ihanaa yrittää pysyä töissä hereillä. Mä oooon niiiiin kypsä tuohon ainaseen yskimiseen. Tekis mieli itkupotkuraivarit jo ottaa.. Onneks etes arska paistaa ja on perjantai. Anteeksi purkautuminen 😆

22.5.2015
Tatja84
Tatja84

Huomenta! Poika kotiutui eilen isältään ja oli taas niin kärttyinen koko illan... Joka kerta sama homma jos useamman yön on siellä 😔 ärsyttävää... Mie heräsin tänään 5.50 ja lapset 7 jälestä. Ihme kyl ei ees väsytä yhtään 😊 Tänään pitäis mennä vaunuilla käymään keskustassa apteekissa ja kaupassa hakee jotain pientä lounaaksi ja isäntä käy töiden jälkee sit isosti kaupassa. Sit mä meen illalla ystävän kans siipiravintolaan herkuttelemaan ja samalla jos pari huurteista nauttis ja juoruis rauhassa 😉 on meinaan tovi vierähtänyt siitä ku ollaan viimeks nähty ilman lapsia ni uskon et juttua riittää 😃 nii joo ja munkin pitäis siivota jossai välis... Tai siis lähinnä imuroida.. Ei vaan yhtään inspais 😐

22.5.2015
ihqui
ihqui

Nii ruokaa jos jossai välis vääntäs kans.

22.5.2015
tennari
tennari

Huomenta. Me käydään aamupäivästä puistossa. Kämppä on ku pommin jäljiltä ni jotai tartteis vissiin senkineteen tehdä.. On kyl ollu jo pidemmän aikaa mut minkäs teet.. 😄 Tähän kaaojseen vissiin ajan mittan tottuu ja joku siisti koti on vaan kaukainen haave.. 😀

Koht pesen koneellisen pyykkii ja toivon et toi viemäri vetää. Ettei tarttis taas missää paskavedes seisoo..

Illasta harkkoihin sit. Ei kai täs muuta..

22.5.2015
tennari
tennari

Kerkesit misuka hitusen aikasemmin aloittamaan ketjua :D No poistin omani niin voijaan olla samassa näin ihanasti :D

Voihan perjantai sentään kun vauva 6 viikon ikäänsä juhli heräämällä syntymäaikaansa eli neljältä aamulla x) Äiti on nyt vähän väsynyt. Kuhan isommat lapset on maailmalla niin otan kyllä tsemarit. Keskimmäinen poika saa kahtoo lastenohjelmia 😉

Tännään ei kai muuten sen kummempia. Siivoilen jos jaksan 😃

22.5.2015
riu
riu

Meillä viikonloppu alkaa räväkästi poliisireissulla. Hah. Mittään räväkkää ole... Ajellaan tunti Saloon, käydään näyttäytymässä polliisisedälle, että muksujen passihakemukset etenee ja sit ajellaan toinen tunti kotia. Esikon heitän tunnin myöhässä kouluun sitten.

Isännys käy hankkimassa asekaapin. Se tuossa muutaman päivän kyselly, että onko perusyhtymällä varallisuus kunnossa moisen hankintaan. Sille on puskemassa vanhempiensa omistuksessa olevia aseita omistukseen. Täytyy olla kaappi mihin ne laittaa piiloon. Viime syksynä liitty metsästysseuraan, että on poliisille osottaa harrastustoiminta miksi ne aseet pitää olla ja saa kantoluvat niille.

Lauvantaille olisi luvassa esikolla kaverisynttärit, sitä sirkusta mä vielä mietin. Sunnuntaina mennään Lintsille. Mun äitee vie työpaikkansa lintsiaamuun meidät. Tai siis miut ja isommat pojat. Isukki saa taas nauttia vauvasta :) ja vauva isistä.

22.5.2015
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...