Pippelin pesu

Elikkäs meillä on poika, 4v8kk, ja aina oon pessy sen pippelin vaan vedellä suihkuttamalla ja ihan hieman nahkaa vetäny taaksepäin, tyyliin että on joku reilu nuppineulan pään verran tullu ihoa nahan alta näkyviin, no tänään tein samalla lailla ja nahkahan lumpsahti oikein kunnolla taakse siis ihan ilman mitään voimaa ja sit siinä oli sellasta vaaleeta rasvamaista töhnää (tyyliin mitä pikkutyttövauvoilla on, jota ei saa alkaa poistaan) mutta mitäs tämä nyt pojan tapauksessa ja ikää ton verran, alanko nyt peseen pippelin oikein kunnolla vetämällä nahan taakse? Hyvin vähän muuten saa tähänkin asiaan neuvolassa opastusta, jos ei ite tajua kysyä, pikkuvauvojen alapään pesuista kyllä neuvotaan, mutta sitten ne unohdetaankin.

14.5.2015
Lintu4
Lintu4

Kyllä. 1v nlassa.. Sitä ennen tiesin vaan, että alle 1vn nahkaa ei saa liikutella. Ei meilläkään isäntä tykkää ohjata moisia asioita..

15.5.2015
Sannukki
Sannukki

Minä en vetele pojan 2v esinahkaa ollenkaan. Tiukka on, mutta ei ole tulehtunutkaan. Kylpee usein, se vissiin auttaa.
Kait se iän myötä itestään kasvaa sopivaksi.
Joskus vähän itkasee kun jöpöttää niin että sattuu.

Mutta eikö aloittajan poika ite pese jos jo 4v?
Riippuu tietysti niin lapsesta, ite vaan vaikea kuvitella tekemään niin senikäiselle jos itsekin pystyy pesut hoitamaan. Eikä tulehdusta tms mikä vaatisi erityishoitoa.

14.5.2015
Minnie
Minnie

kyllähän se tarvis pestä sieltä alta mutta vedellä vain ja sen minkä se nahka varovasti liikkuu. Meilläkin poika pesee sen kun istuu vannassa.. Ja nehän tarkistaa just sitä ettei se esinahka ole liian kireä ja ettei sinne alle tule tulehdusta. Meillä oli tuolla pojalla viime kesän lopussa tota tulehdusta ja onneks oppi sillon kuivaksi vaikka oli vajaa 2 koska vaipat hauto sen vielä pahemmaksi. Silloin lääkärin kanssa nää käytiin läpi. Aina sitä meillä pestyv on että ei selvinnyt syy miksi sitten tulehtu uudestaan pari kertaa.

14.5.2015
teeko
teeko

Siis 1v:nä, ohhoh?

14.5.2015
Lintu4
Lintu4

Meillä neuvottiin 1v lääkärinla:ssa, että kylvyssä ruvetaan pesemään myös esinahan alta. Nyt siis vuoden verran jo toimittu tän ohjeen mukaan. Poika ei kyllä oikein tykkää, tottakai tuntuu oudolta, mutta jos nahka ei ole kireä, niin kunnolla kannattaa pestä.

14.5.2015
Sannukki
Sannukki

....

14.5.2015
Lintu4
Lintu4
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...