Löysä uloste

Ihana aihe, mutta jos joku osaisi auttaa. Tytöllä vähän väliä ollu nyt maha löysällä, enkä keksi mistä voisi johtua. Koskaan ei ole ollut mitään allergioita, mutta nyt pitkään mennyt niin että tulee harva se päivä tosi löysää kakkaa ja ihan sulamatonta osa ruuasta. Voiko esim maitoallergia tai muu vastaava puhjeta ihan yks kaks vaikka ei olisi ennen ollut? Vai mistä tää voi johtua? Ei voi koko ajan olla ripulikaan vai voiko? :D

6.5.2015
Monster
Monster

Ei oo ollut lääkekuureja, vaikka paljon sairasteli tossa tosiaan, mutta virus tauteja, niin ei antibiootit ois auttaneet.
Pitää varmaan seurailla ja pyytää sitten tutkimuksia, jos ei ala helpottaa. :/
Tosta siitepöly jutusta en oo tiennytkään, pitänee googlettaa. :)

7.5.2015
Monster
Monster

Siitepöly aika on alkamassa, onko syöny jotain esim. omenaa tms mikä voi aiheuttaa niitä ristikkäisoireita koivuherkille..
Mulla ei esim. maha kestä omenaa siitepölyaikaan, nyt on kestäny muuten taas pitkään ja muutenki ollu hyvässä kunnossa maha mutta toissapäivänä söin hedelmäsalaattia jossa oli omenaa ni johan meni taas löysäks.. 

Nykytilanne on se että noi siitepölykaudet on semmosia että herkistää vaikkei allergiaa oiskaan (mun mies on esim. ihan tukossa eikä oo koivuallerginen, samoin moni kaveri) ni sen herkistymisen takia voi tehdä ristikkäisoiretta myös, en ihmettelisi lainkaan..

Terveyskirjaston sivulla oli tämmönen lista: 
Pähkinät, omena, päärynä, persikka, kirsikka, luumu, litsi, kiivi, sharon, peruna, tomaatti, paprika, porkkana, selleri, palsternakka, lanttu, fenkoli, kumina, sinappi, kurkuma, kaneli, inkivääri, valko- ja mustapippurit, soija, muut pavut, mansikka 
Nämä siis voi tehdä ristikkäisoireita koivuherkille. 

Jotkut ruoat on heikompia sulamaan aina, ei välttämättä kerro sopivuudesta.
Esim. maissi pähkinät ja porkkana jos syö kokonaisena raakana ja muut kovat kasvikset raakana syötynä, keitettynä/raasteena sulaa paremmin.

7.5.2015
ninnup
ninnup

Olikos tyttö pitkään kipeenä? Oliko hänellä lääkekuureja? Voisko johtua niistä (vielä)?

6.5.2015
surkelo
surkelo

Mulla ei kans vatsa siedä laktoosittomia maitoja, eikä etenkään maitojuomia. Esim.litran purkissa oleva Eila Latte on sellainen, että toimii jos on kovalla 😅 En tiedä mikä on. Mutta meillä ollut vapaan lehmän maitoa, juustoportti(?) ja siitä en saa mitään. Maitoallergiaa tms mulla ei ole...

6.5.2015
carata
carata

Keliakia ei voi noin vain "yllättäen" ilmaantua, etenkin jos suomaiset viljat on tähän mennessä sopineet.

Silti mikään ei estä keliakiaverikokeen ottamista.

6.5.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Allergiat voi kyllä yks kaks ilmestyä. Tosin maitoallergia (maitoproteiiniallergia) voi aiheuttaa eri vatsaoireita (riouli/ummetus/kipuja), mutta niitten lisäksi tulee usein ihottumia, hengitys oireita. Tuleeko painoo lisää vai onko hän tiputtanu käyrässä? Jos niin, niin voi olla esim keliakia.
Sitten kun aikasemmin kirjoitettu niin eri ruuat voivat aiheuttaa että vatsa toimii 'nopeammin'. Vanhin poika reagoi maissiin, luumuun, päärynään sillö tavalla että on sulaamatonta ruokaa ulosteessa.
Kannattaa seurata, sitten jos jatkuu vielä (viikko, kaks) niin voi aina pyytäö neuvolasta eksta käynnin että tarkistaa painon ja verikokeita jos on oikein huolestunut!

6.5.2015
mia88
mia88

Ja lähinnä mietityttää että kerkeekö ravintoaineet imeytyä, kun kaikki tulee ripulina ulos...

6.5.2015
Monster
Monster

Ja se sulamaton aines on juurikin jotain herneitä, paprikaa ym. mutta en ole aiemmin huomannut että olisi ollut ja edelleen tarkistan kakalla käydessä, että on pyyhkinyt kunnolla, eli kakat tulee nähtyä joka kerta. :D

6.5.2015
Monster
Monster

Kun en keksi mitään mikä ois muuttunut ruokailusta muuten kuin että pitkän maidottoman kauden jälkeen on alkanut taas juomaan maitoa. Mutta ei ole koskaan oirehtinut ennen maidosta, niin vaikeaa kuvitella että nyt olis alkanut.
Pitääpä tuohon juomiseen kiinnittää huomiota, ruuan kanssa juo kyllä, mutta muuten on aika huono juomaan.
Ärsyttää, kun ei tiedä mistä voi johtua...

6.5.2015
Monster
Monster

Ei välttämättä sulamattomat ole ei sopivia aineksia. Sienet, siemenet, maissi, viinirypäleet yms on meillä ainakin lapsilla kokonaisina/paloina. Ei vaan sula. Ei kai aikuisillakaan, en tosin ole tutkinut. Mutta siemenet ei ainakaan.

6.5.2015
carata
carata

No se sulamaton aines nyt on selkeästi sopimatonta tein neidille.

Muuten mulla tulee tuohon löysään kakkaan liittyen mieleen, että juoko riittävästi?

Kun nestehukkakin esiintyy niin, että maha menee löysälle.

6.5.2015
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...