Mikä turvaistuin 7kg lapselle?

Elikkäs "ongelmana" on nyt se kun 1v 3kk reipas 7kg lapsi matkustaa edelleen kaukalossa, jonka vuoks kaikki automatkat on yhtä raivoamista ja haluaisin vihdoin ostaa isomman istuimmen. Olisiko jollain kokemusta tai tietoa mikä istuin olisi 0-36kg? En oo tähän asti löytäny kun 0-15/25kg tai 9-36kg istuimmia ja haluan nimenomaan tuohon 36kg kilorajaan saakka olevan. Vai uskaltaisiko tuommosen 9-36kg istuimmen ottaa käyttöön? Epäilen vahvasti ettei tuota 9kg tavotetta saada täyteen ennen 2v ikää vaikka tyttö pituuden puolesta varmasti sillonkin vielä mahtuisi kaukaloonsa.

28.4.2015
odottaja89
odottaja89
Toiveena raskaus

Meillä tytöllä oli neljä istuinta: endin kaukalo, sit turvaistuin. En nyt enää muista koska vaihdettiin vyöistuimeenn joka oli siis se kolmas mit ehti siinä vuoden ainakin istuun ellei jo 5v siirtyny. Eskariaikana mies ajoi kolarin ja vaikkei tytyö mukana ollutkaan ni istuin oli autossa ja oli kyllä kiinni mut eihän sitä suositella sot käytettäväksi enää. Sit mietittiin mitä tekis ja ostettiin vain koroke jota käytti puolisen vuotta mut nyt matkustaa paremmin ilman sitä. Ikää on kohta 8v, vyönalennin on kyl autossa. Painaa nyt 24kg/ 130cm.

Minillä on nyt palkki-istuin ja se kyl ajaa just noiden turva- ja -vyöistuimen viran. On kans 36kg mut tuskin sinne asti käyttää. Toisaalta esikko oli 19kg vielä siinä vyöistuimessa et siks ennemmin se 36 ku 19kg.

1.5.2015
Mummy83
Mummy83

Jenkku kiitos että joku ymmärsi edes vähän mun pointtia. Enkä tarkoita kellekään pahalla ihmettelen vaan että niin moni haluaa sellaisen 36kg asti menevän istuimen mutta kumminkaan niitä isoja/36kg ei niissä turvaistuimissa enää näy.

Meillä on kuopuksella esikoiselle ostettu basafe izi kombix3 mikä on 18kg asti. Esikoinen oli 3v 9kk ja 16kg kun tuoli siirtyi kuopukselle. Siihen asti matkusti selkä menosuuntaan. Kuopus saa istua tuossa vähintään 4v asti tai jos sitä ennen sattuisi tulemaan kilot täyteen.

Esikoisella meillä on BeSafe Izi Up X3 joka on 15kg-36kg jossa esikoinen saa istua vähintään kunnes on sen 135cm pitkä. Sanoi poika itse mitä tahansa tai kaverit.

Musta esim toi Britaxin Evolva 123 on tosi pysty asento sille 9kg/1v:lle. Mutta nää on niin mielipide asioita.

Sellaistakin muistan kuulleeni ettei noi käännettävät turvaistuimet olisi naama menosuuntaan kumminkaan niin turvallisia vaan turvavyöistuin olisi sitten parempi.

29.4.2015
alexsandra
alexsandra
2 years, 4-month-old toddler

Meillä on ollut kaukalon jälkeen Be Safe Izi Combi tms. Saa laitettua kasvot/selkä menosuuntaan ja saa kallistettua melko hyvään nukkumisasentoon.

29.4.2015
carata
carata

Sam sama homma meilläkin on. Esikoinen on nyt vuoden istunut tuossa turvavyöistuimessa joka menee sinne 36kg asti ja saa istua vähintään niin kaun kuin on sen 135cm pitkä.

Tarkoitinkin etten tiedä ketään yli 4v mikä istuisi tuollaisessa 0-36kg tai 9-36kg turvaistuimessa. Mä en vaan ymmärrä miten sama istuin voi olla sopiva vauvalle ja isolle 36kg lapselle vaikka kuin olisi saaädettävä.

Turvaistuin ja turvavyöistuinhan on ihan eriasia.

29.4.2015
alexsandra
alexsandra
2 years, 4-month-old toddler

Mun pitää nyt kysyä sitä mitä olen aina miettinyt. Onko jollain lapsi istunut sinne 36kg asti noissa istuimissa. Mahtuuko siihen oikeasti siinä vaiheessa kunnolla enää.

5v 20kg esikoisella on turvavyöistuin ja musta tuntuu että suurin osa saman ikäisistä istuu jo pelkällä korokkeella. Ketään yli 4v en ole koskaan nähnyt turvaistuimessa ja kukaan heistä ei ole taatusti painanut vielä 36kg.

29.4.2015
alexsandra
alexsandra
2 years, 4-month-old toddler

Mulla on isommalla lapsella Britaxin Evolva 123 istuin joka on 9-36kg ja kasvaa lapsen mukana, sekä saa molemmin päin asennettua,, niin taidanpa kokeilla miten nuorempi asettuu siihen istuimmeen ja mitä tykkää, kun kuitenkin alunperin suunnitelin samanlaisia istuimmia molemmille lapsille ja jos on passeli, niin tilaan sen :) kyllähän toi lapsi siihen sitten jossain vaiheessa on sopiva :D

29.4.2015
odottaja89
odottaja89
Toiveena raskaus

Me laitettiin tytölle be safe -merkkinen istuin hänen ollessa 7kk kun nimenomaan "kasvoi yli" eli jalat tuli turvakaukalosta ulos :D eikä ollut paino kuitenkaan vielä siinä 9kg. Tuo istuin on ostettu lastentervikeliikkeestä ja siinä on se painoraja 0-36kg.

28.4.2015
manna_87
manna_87
1 year, 11-month-old toddler

Meille juuri sanottiin,kun pitäis löytää 3v pojalle uusi istuin mutta painon puolesta vain vauvamallit kelpaa,ei siis voitais vielä siirtyä auton omalla vyöllä olevaa, että painorajat on poistumassa ja pituudesta tulee oleellisempi asia.. Toki Varmaan Painorajat säilyy sillei ettei istuimen omissa vöissä voida pitää mitään 36 kiloista jne. Mutta meille ainakin sanottiin että vois jo kokeilla jos pituus riittää niin ei haittaa vaikkei ole 15 kiloa.. Vielä ei olla kokeiltu,mutta pitäis käydä kokeileen..

Suosittelen siis menemään lastentarvike liikkeeseen jossa toivottavasti asian tunteva myyjä.. Tärkein tosiaan pituus ja se että lapsi osaa jo itse istua,mutta teillä lapsi varmasti osaa 😄

28.4.2015
Vipe
Vipe
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...