Autismi epäilys ja huoli!

Vauva lähenee 2kk ikää ja huolen sen herätti hymyilemättömyys ja katsekontaktin saaminen. Hymyilee unissaan tai vatsanväänteitä. Hereillä ollessa jokunen tahaton hymy mutta hän ei vastaa aikuisen hymyyn hymyllä. Vauvamme välttelee katsekontaktia esim.vaipanvaihtotilanteessa kääntyy mielummin katsomaan seinällä olevia kuvia. seurusteluasennossa ja sylissä katse tuntuu menevän jotenkin ohi tai läpi. Kääntelee päätään puolelta toiselle mutta ei katso silmiin. Kattovalot kiinnostavat. Poika ei juurikaan itke tai valita oloistaan. Parhaimmillaan korkeentaan yhteensä 15min itkua päivässä. Säpsähtelee vieraita tai kovia ääniä. Viihtyy sylissä ja lähellä, sekä itsekseen. Ilmaisee kyllä myös jos on nälkä tai märkä vaippa ja viihtyy kylvyssä. Näyttelee paljon kieltä ja pyörittelee sitä. Huitoo myös paljon käsillään ja jaloillaan sekä haluaa nukkua todella leveissä asennoissa. Täysin vierasta ihmistä katsoo. Huoli ja hätä on suuri. Poika esikoinen. Kiitos jo valmiiksi vastauksista ja kokemuksistanne.

24.4.2015
sudix95
sudix95

Muuten tuo Blancon mainitsema vauvan karsastuskin on normaalia. Lisäksi neuvolassa seurataan myös jo vauvankin silmien ja näön kehitystä mm. seuraako vauva katseellaan lelua.

24.4.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

miusta tuo kuulosti normaalille vauvalle:) ainakn meillä on kummatkin olleet samanlaisia, ja kumpikin täysin terveitä:) esikoinen hymyili aiemmin, mutta slmät karsasti ohi pitkään. toisella hymyilymättömyys sai miut jo itkun partaalle, kunnes likka oppi senkin.

kerro toki huolesi neuvolaan, ne kyllä osaa sanoa onko aihetta huoleen vai ei. mutta mie uskoisin että ei ole:)

24.4.2015
Blanco
Blanco

Tuli vielä mieleen tuosta käpälien viuhtomisesta. Neuvolassa seuraavat, että raajat viuhtoo hiukka eri tahtiin. Eli ei saa mennä puolittain että käsi ja jalka samalla puolella samaan tahtiin.

En tosin muista miksi näin.

24.4.2015
misukka
misukka

Siitä katsekontaktista. Vauvat katsoo aina vähän ohi alkuun. Sekin on täysin normaalia.

Meillä suurimmat hymyt saa kylpypyyhkeet jotka roikkuu hoitopöydän vieressä :D

24.4.2015
misukka
misukka

Meillä myös ihan pian 2kk ikäinen vauva ja ainoa asia mikä eroaa teidän vauvasta on itku. Tuo on kyllä kohtuullisen tyytyväinen, ettei paljon itke. Vain tarpeelliset kun jokin asia on vinossa. Mutta ei halua nukkua. Taistelee unta vastaan todella sitkeästi eli meillä on huutokonsertti aina iltasella, noin tunnin verran suoraa huutoa.

Itse olisin tyytyväinen jos tuo ei jaksaisi karjua sitä tuntia putkeen vaan hellittäisi unelle vähän nopeammin.

Lipominen on tosiaan ensimerkki nälästä, siitä ei ainakaan tarvitse olla huolissaan.

Meillä tämä on kolmas vauva ja keskimmäinen oli myös hyvin tyytyväinen elämäänsä. Esikoinen oli hirmuisen vaativa joten mulle kelpaa tälläinen helpompikin tapaus oikein hyvin.

24.4.2015
misukka
misukka

Muistaakseni tuossa vaiheessa neuvolakäyntejä on kuukauden välein.

Minusta vauvasi vaikuttaa normaalisti kehittyneeltä.

Paljon seurustelua, puhetta ja jos haluat, ihokontaktia vauvalle.

24.4.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

ja tuosta itkusta, jotkut lapset vain ovat tyytyväisiä, ehkäpä ehdit hoitaa asiat ennen kuin niistä tulee itku? nälkä, märkä vaippa, seuran puute, Teetkö ne ennen kuin vauva itkee?

24.4.2015
naks
naks

älä ole huolissasi. kuulostaa ihan normaalilta 2kk vauvalta. monesti vauvat ovat hyvin kiinnostuneita ympäristöstään ja tutkiskelevat sitä. neuvolassa seurataan kyllä katsekontaktia esim. hymynaamalla, joten jos sieltä ei mitään ole sanottu ole ihan rauhassa. vauvat lipoo kielellä, sekin normaalia. lipominen on myös monen vauvan ensimmäinen merkki nälästä. vauvat myös huitovat käsillään ja jaloillaan, he eivät osaa niitä kontroilloida ja kun sen oppivat heiluttavat ja huitovat ihan vain pelkästä liikuttamisen ilosta. kuvailemasi jutut ovat siis ihan normaalia vauvan elämää! :) voit unohtaa huolesi! ja aina voi soittaa neuvolaan ja varmistaa asiat. itse olen ollut neuvolassa harjottelussa ja kaksi vauva-aikaa äitinä eläneenä, uskallan sinulle sanoa että ei ole huolta! :)

24.4.2015
naks
naks
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...