Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

vaaligallup

Kävitkö äänestämässä? Pääsikö siun ehdokas läpi? Olitko tyytyväinen vaalitulokseen?

20.4.2015
riu
riu

Hih, siis aattelin sillain et yhen kauden olis, ja välillä muuta, ja sit taas vois myöhemmin asettua uudestaa ehdolle. :) Siten ei olis kaikki kerralla ensikertalaisia. :)

21.4.2015
Sralla
Sralla

Örisevä metsienmies :D :D :D :D 

Mä en pääse yli tosta :D

21.4.2015
ninnup
ninnup

Kyllä Jii ja ihan ministerisalkkuja ajateltuna että ei kävis niin että kaikki ministeritkin olis semmosia jotka on just päässy sisään ni suoraa ministerin salkku käteen, voishan se tietty että vasta toisella kaudella ois mahdollista päästä ministerin salkkuun kiinni että yks kausi täytys olla kansanedustaja ensin..

21.4.2015
ninnup
ninnup

Joo niinkuin presidenteillä on että vaan 2 kautta putkeen ja sitte täytyy jättäytyä kisasta ainaki yhdeks kaudeks pois, toi ois kyllä ettei käy niin että siellä on yks kekkonen 25v putkeen :D 

Matti Vanhanen tais ainaki tossa vaaliohjelmassa sanoa että kun on käyny välillä tekee muuta ja kiertäny paljon yrityksiä tässä välissä ni on avartanu paljon näkemyksiä kun siellä eduskunnassa se piiri on kuitenki pieni ja tiivis.. Mutta että siis kannatti..

Noi nyt ku on lehtiä katellu mitkä on pitkän uran tuolla tehny ni on ihan hämillään että mitäs nyt :D yks tämän vaalipiirin edustaja sano ettei voi enää omaan työhönsä palata kun on psykoterapeutti ja tehny tuota kansanedustajan työtä 12v, se voi vaikuttaa siihen potilaan ja terapeutin väliseen hoitosuhteeseen ja luottamukseen kuitenkin. 
On sieltä varmasti hankala palata sitten vuosikausien jälkeen..

21.4.2015
ninnup
ninnup

Suhteuttaminen edelliseen palkkaan tietysti joo, esim. saman suuruinen korotus kaikille ja palkka koostuisi vanhasta palkasta + siitä korotuksesta mutta sillon kansanedustajat ei ois palkallisesti tasa-arvoisia keskenään jos aatellaan että siellä olisi akateemikko jonka normi palkka ois jo jonkun 6000-8000e ja sitten siellä ois se prisman myyjä jonka kuukausipalkka ois 1600-2500e.. Tehtävät on kuitenkin kaikilla samat ja työmäärän pitäs olla sama ni sillon se ois epäreilua.. 

Näin ne kaikki on samalla viivalla keskenään ja se on vähän tommonen keskiarvo sitten normiduunarin ja akateemisen väliltä..

21.4.2015
ninnup
ninnup

Ja nimenomaa pitääki olla poikkijakaus kansasta eduskunnan. :) Kyllä niitä öriseviä metsien miehiäki siis tarttetaan! :D Mut kamalaa olis jos ei olis muita.

En muista kuka, mut joku jutteli siitä et on hyvä ku käy välillä "ihan oikeissaki" töissä, niin pysyy kärryillä siitä mitä kansan keskuudessa tapahtuu. Minust liski aika hyvä ku eduskunta pistettäis joka kaudella kokonaan uusiks, eli ettei kukaan sais jatkaa kahta kautta putkeen. Ne on kumminki ne virkamiehet jotka palettia taustalla pyörittää, niin tietty vakaus kumminki säilyisi hommassa. :)

21.4.2015
Sralla
Sralla

Toi kansanedustajien palkankorotus on kyllä ihan vitsi juttu vaan, niinku ne torkkupeitotkin vaikka oishan nuo saanu edullisemminkin :D

Se on jotain 6380e/kk alle 12v palvelleella ja n. 6800 yli 12v palvelleella, ministeripalkka on sitten vielä n. puolikas tuohon päälle..
Yritysjohtajien palkat on tosiaan huomattavasti korkeemmat sano jo Jyrki Katainen jossain haastattelussa että yksityisellä sektorilla tienaa paremmin kun valtion päämiehinä.. Ja myös lääkärit esim. tienaa tuosta paremmin, tuohan taitaa olla aikalailla tk-lääkärin palkka.
Ne palkankorotukset ei kummosia oo ku ei se oo tuo palkka isosti tuosta loppuunsa kasvanut ainakaan 10 vuoteen vaikka aina sanotaan että palkkoja nostetaan ni ei ne niitä satasia nosta kerralla nekään niinku ei muutkaan, tietysti tuommosessa palkassa se prosenttikin on enempi ku siinä perusduunarin palkassa, sehän on selvä..
Sinänsä vastuun ja työnmäärään nähden tuo ei paljon ole..
Nää löytyy eduskunnan sivuilta, ovat julkista tietoo..
Ja itseasiassa siellä on myös kaavio 2001-2012 väliltä josta näkyy että muiden palkansaajien ansiokehitys on noussu tasasesti koko tuon ajan ja viiva on korkeammalla kun kansanedustajilla menee porrasmaisesti, 2005-2007 on noussu loivasti tasasemmin (olisko tässä ollut parempi talous kun 2008 on muillakin palkansaajilla selkeä nyppylä) mutta muuten kerran vaalikaudella suurinpiirtein että ei niitä koko ajan nosteta kun ay:t ajaa vuosittaista korotusta kuitenkin melkolailla.. Eli tuon tilastokeskuksen kaavion mukaan kansanedustajien palkkiokehitys on pienempää ku muiden palkansaajien ansiokehitys.. 

Työpaikka eduista tietysti nousee tuo palkka kuukausitasolla ja esim. matkakorvaukset on verottomia ja päivärahat jos semmosiakin saavat niinku muutki työntekijät (en siis tiiä saavatko mutta en ymmärrä miks he ois tässä asiassa sen vähempiarvosia). Eikö joku kansanedustaja just puhunu joka tienaa etuineen jonku 8500e että palkat pitäs nostaa jotta sinne saatas akateemista väkeä lisää kun yksityisellä puolen palkat on paremmat niin semmoset ei halua tullakaan.. 
Siitähän nousi poru myös koska eduskunnan pitää olla kuvaus kansasta eikä pelkistä akateemikoista että jos niitä on muutamia prosentteja koko kansasta ni ei niitä pitäs eduskunnassakaan olla enempää.. Ja joku vanha konkari sano että ei tänne palkkojen takia tulla, kyllä siinä pitää olla muutakin intressiä että jos rahaa haluaa ni sitte pitää mennä yksityiselle puolelle.. 

Ja joo sralla, kyllä ne on tehny töitä tuonne päästäkseen ei epäilystäkään, enempi ku moni perusjamppa.. Ihan samaa mieltä siinä..

21.4.2015
ninnup
ninnup

Aika moni ottaa jopa lainaa sitä vaalityötä varten eikä läpipääsystä ole mitään takeita.

Musta sen palkkion voisi suhteuttaa edeltävään palkkatasoon jotenkin. Ja onhan siellä niitäkin edustajia joilla tulot tippuu kun eduskuntaan menee. Se vaatii jo jonkinmoista vakaumusta.

Ja se sopeutumiseläke on kyllä miusta turha kuluerä. Ei sen ainakaan niin pitkä tarttis olla ku mitä nykyään on. Jos normipulliainen jää työttömäksi, saa sen 500pv ansiosidonnaista. Miksi noihin edustajien pitää saada hurjia summia vuosikausia..

21.4.2015
misukka
misukka
3 years, 2-month-old toddler

Mie en tarkalleen ottaen tiedä kansanedustajan kuukausipalkkaa, mut sitä vaan mietin et onko muut miettiny kuin monta vuotta sinne pääsy on vaatinu ilmasta työtä? Esimerkiks mun oma ehdokkaani paino ihan hullua tahtia tässä vaalien alla. Oma täysiaikanen työ, kaupunginvaltuutetun hommat, lasten ja perheen hoito, ja lisäks kiersi millon missäki tekemässä vaalityötä. Ei se kansanedustajan palkka helpolla tule. Sitte vielä miettii et monta kertaa kukaki sinne yrittää ennenkö läpi pääsee. Jokasessa työssä on omat hyvät ja huonot puolensa, jokanen voi oman polkunsa vapaasti valita, mut kovaa työtä se kova palkka vaatii.

Monilla pätevillä ihmisillä on jo aika kovat palkat omilla aloillaan, olis sääli jos eduskunta houkuttelis mejän asioista päättämää vaan jotain öykkäröiviä metsien miehiä, ja ne oikeesti pätevät jäis omiin töihinsä, kun palkkataso tippuis niin paljo eduskuntaan mennessä.

21.4.2015
Sralla
Sralla

Minustaki pitäisk säästää eduskuntaedustajan palkasta. Vaikka työ on raskasta mutta silläkinnsaataisiin tätä suomea paremmaksi. toiseksi on eduskunnasta pois jäänti niin se eläke. Minusta se pitäisi poistaa kokonaan käytöstä vai mikä sen nimi olikaaan..

21.4.2015
nki91
nki91

Jokainen äänestänyt äänestää itsensä mielestä parasta ihmistä tehtävään.. Jos ne jokaisen parhaat tekee yhdessä huonoja päätöksiä ni ei siinä äänestämättä jättäneitä voi syyttää. 
Ihan yhtälailla ne huonoja päätöksiä tekevien äänestäjät on yrittäny vaikuttaa äänestämällä parasta ihmistä. 

Ja tyhjän lapun vieminen ei hyödytä ketään, teettää vaan ääntenlaskussa enemmän työtä.. Aku Ankan kirjoittaminen menee vielä jonkun isomman vaalilautakunnan tarkastukseen onko ääni hylättävä vai ei, eli teettää vielä enempi turhaa työtä.. 

Joo jenkku, yksittäisen ihmisen vaalilupauksia ei hirveesti pysty pitämään kun se yks ihminen ei paljon pysty, puoluelinjat on sitten toinen juttu..
Asiat joita koko puolue ajaa mutta sekin riippuu siitä hallituksen ohjelmasta joka julkastaan vasta vaalien jälkeen että onko siellä niitä asioita joihin voi ajaa asiat sellaisenaan..
Nyt oli teemana työllisyys ja opinnot ja melkolailla jokaisella puolueella oli listattu omat korjausliikkeensä asioiden eteen, se on eri asia miten ne asiat menee läpi siellä 200 ihmisen joukossa, jos 40 yhtä mieltä ja 160 on toista mieltä ni väkisinkin jonkun lupaus menee munilleen..

21.4.2015
ninnup
ninnup

"Ne äänestäneethän nimenomaan ovat osallistuneet niiden huonojen päätösten tekemiseen joten sillon ei kyllä ole vara valittaa"

Mie oon tästä osittain erimieltä

Äänestänyt on ainakin yrittänyt vaikuttaa siihen kuka niitä päätöksiä tekee. Sillehän ei yksittäinen ihminen mitään voi jos liian moni äänestää niitä huonoja päätöksiä tehneitä.

Miun mielestä semmonen joka ei äänestä, edes aku ankkaa, ei yritä muuttaa mitään vaan alistuu muiden pompoteltavaksi.

20.4.2015
misukka
misukka
3 years, 2-month-old toddler

Ninnup,toisaalta olet kyllä oikeassa,että kyllähän voi päätöksistä aina valittaa.. Ehkä siitä ei voi valittaa että oma lemppari ei pääse jos ei kerta anna sille ääntä.. Mutta joo tykkään kyllä enempi tosta sun ajatuksesta ja voinkin siis valittaa typeristä päätöksistä ja lisäksi manata kuinka tyhmiä myös äänestäjät on ollu 😝
Ja kiitos 😘

20.4.2015
Vipe
Vipe
3 years, 7-month-old toddler

en käynyt äänestämässä.. :D

20.4.2015
hanipazui
hanipazui

Hakkaraisen suosio jaksaa kyllä ihmetyttää, sehän oli melkein ääniharava :D 
Oliko lie vastaisku Räsäsen kaiken kieltämiselle vai se että se on ihan perusmehtäläinen tallaaja mutta hivenen pelottava ajatus että se voi saada ministerisalkun..
On se kyllä möläytelly vaikka mitä että kai tuolla on Soinillakin joku järki päässä :D

Ja Vipe, oot ihana ♥

20.4.2015
ninnup
ninnup

En löytänyt ehdokasta tästä vaalipiiristä enkä puoluetta sen kummemmin että ees puolueelle ois voinu äänensä antaa joten en äänestänyt.. Joka puolueessa oli jotain hyvää mutta myös paljon mätää joten ihan sama ketä sinne menee varsinkin kun Katainen hokasi jo ite häipyä.. Seuraan jonkin verran kuitenkin aina..

Perussuomalaista näytti vaalikone, ei kummosilla prosenteilla mutta en halunnu niitä äänestää koska paljon sotii omia ajatuksiani vastaan. Ovat ilman ääntänikin toiseksi isoin puolue. 
Perussuomalaisilla tuntuu olevan periaate että hallitusohjelma jos ei heitä miellytä ni eivät osallistu hallitukseen, olisivat viimeksi varmasti olleet mukana mutta menivät oppositioon mieluummin. Saas nähdä kuinka tällä kertaa käy.. 

Ihmettelen suuresti tuota ideologiaa miks vain äänestäjät saavat valittaa huonoista päätöksistä.. Ne äänestäneethän nimenomaan ovat osallistuneet niiden huonojen päätösten tekemiseen joten sillon ei kyllä ole vara valittaa.. Valitusoikeus kuuluu kaikille tai ei kellekään, tuolla perusteella ainakaan.. 
Nopeimmin asiat saa kuuluviin kansalaisalotteilla jos vaan nimiä kerääntyy riittävästi, ne menee aika nopeesti äänestykseen kun on nimet täynnä kuten esim. tämä rattijuoppojen rangaistusasia vaikkakaan ei mennyt ainakaan sellaisenaan läpi äänestyksessä..  

Sinällään tyytyväinen olen kyllä vaalitulokseen että nyt ainakin valtavaihtuu ja on mahdollista tulla hallitus joiden jäsenillä on luottamus toisiaan kohtaan eikä tommonen tilkkutäkki niinkuin edellinen. Se on eri asia mitä on hallituksen tehtävälistalla, se selviää vasta myöhemmin.. 

Lapsiperheiden asioissa nyt sen verran että aiemmin ainakin Sipilä on sanonut että lapsilisiä leikataan mutta se tapahtuisi indeksikorotusten jäädyttämisellä mikä minusta on parempi kun se että jo luvattu summa pienennetään niinkuin viimeksi kävi, indeksikorotuksia lapsilisiin on harvoin tullu, viimeks 2011 se 4e ja se nyt lähti melkein tuplana pois niin parempi olla saamatta koko 4 euroo kun että se taas kohta otettaisi 8 eurona pois..
Perhevapaista kd:llä oli lie ainoa joka kannatti nykyisellään olevaa systeemiä että siihen saattaa tulla joku muutos..

20.4.2015
ninnup
ninnup

Mäki kävin puolueen hyväksi äänen antamassa. Mutta kyllähän ne oppositiossa ottivat kantaa hallituksen toilailuun. Kun kyselytunteja katselin. Saapa nyt nähdä mitä taas 4 vuotis hallitus toilailee.

Sitten mitä jos loput 30% suomalaisista olisi äänestänyt niin mikä oisi sitten ollut vaalin tulos. Se jää nähtäväksi. Mikä on seuraavat vaalit sitten tämän jälkeen?

20.4.2015
nki91
nki91

Mulla oli hyvä ehdokas, mut se ei päässyt läpi. Toinen suosikki ei myöskään päässyt läpi, se oliki toisesta puolueesta. Mullahana on siis tavallaan kaks puoluetta joita kannatan, vihreet ja kokoomus, niin molemmilta löyty meidän vaalipiiristä tosi hyvät ehdokkaat. Vihreiden kannatuksen nousuun olen tosi tyytyväinen, Kokoomuksen suosion laskukaan ei yllätä, kun on sellanen johtaja...

Yllätyksenä tuli et perussuomalaiset sai noin hyvin ääniä. Tyypit voitti viime vaalit, mitään eivät saaneet aikaseks neljäs vuodes, joten eikö kukaan äänestäjä tuntenu oloaan petetyks?

Nooh, kattotaan kuin käy nyt sitten. :)

20.4.2015
Sralla
Sralla

Mä kävin tottakai äänestämässä, mutta kun en ehdokasta sopivaa löytänyt niin annoin ääneni puolueelle. Ihan mukavasti kai kävi, mielenkiintoinen kokoonpano noin niinku yhtäkkiä katsottuna..Katsotaan mitä saavat aikaiseksi, toivottavasti eivät meitä lapsi perheitä kamalasti talloisi...

Niin ja mä kävin nimenomaan sen vuoksi äänestämässä että saan, jos tarve vaatii, rupista päätöksistä tai muista. Ja kyllähän siitä ihan hyvä mielikin tulee kun suorittaa oman kansalaisvelvoitteensa ja on osana jotain suurempaa kokonaisuutta.

20.4.2015
myrmeli
myrmeli

Kävin äänestämässä. Oma ehdokkaani ei päässyt kakkossuosikki oli lähellä mutta ei aivan. 

Katsotaan mitä tapahtuu mutta kun vaalikwskusteluita katsonut sipilä ja soini samalla linjalla useissa asioissa muut erimieltä. Et jähtäväksi jää hallituksen muodostus. Toivotravasti niin kauan kun viimeksi.

20.4.2015
nki91
nki91

Niin joo ja olenko tyytyväinen.. Tulos ei kyllä ole tiedossa,mutta eipä äänestämättä voi olla tyytymätönkään 😂 aikaan sen taas näyttää mitä saavat aikaiseksi..

20.4.2015
Vipe
Vipe
3 years, 7-month-old toddler

En äänestänyt jottei tarvi valittaa.. Kun ei ne lupaukset kuitenkaan pidä,niin ei jää ärsyttää että yrittää vaikuttaa mutta mikään ei silti parempaan suuntaan muutu..
Mulle on ihan sama ketkä sinne menee nostattaan omia palkkojaan ja nipsaseen sen osan tälläiseltä tavalliselta duunarilta..

Kun ei äänestä ei tarvitse pettyä,vaan voi olla välittämättä ja voi sitten vaan yllättyä positiivisesti jos jotain hyvää päättävät..

Sit ehkä äänestäisin jos vois äänestää sitä lupausta tms. Että mikä sitten toteutetaan,mutta ei se yksi ihminen siellä välttämättä sitä omaa asiaansa läpi saa,joten ei äänestys takaa haluttua tulosta..

En kyllä muutenkaan välitä politiikasta,joten en äänestä enkä valita,otan vaan vastaan sen mikä annetaan..
"jos elämä on politiikkaa,niin myydään rakkaus pois ja eletään niin että ihmisoikeuksiin ei vedota nyt vois" 😜

20.4.2015
Vipe
Vipe
3 years, 7-month-old toddler

Tottakai äänestettiin. Jos ei äänestä, ei voi valittaa.

Omasta ehdokkaasta en tiedä pääsikö läpi. Tuskin.

Eikä tuo yllättänyt et vaihteeksi keskusta vei vaalivoiton. Niinhän se aina on, että ko ne on ollu oppositiossa ni sitten ne jyrää. Mut lähtöasetelma on kyllä mielenkiintoinen :)

Jos nyt persut jättäytyy ulos hallituksesta ni niihin uskottavuus menee täysin. Nyt on ikään kuin Näytön Paikka.

Vaikken mie persuja äänestänytkään ni tykkään ku ne on siellä haastamassa noita perinteisiä valtapuolueita.

20.4.2015
misukka
misukka
3 years, 2-month-old toddler

Tottahan toki äänestin, ollaan perinteisesti käyty aina vaalipäivänä 😊 Miun ehdokas ei päässyt läpi, mutta onneksi ees se kakkossuosikki. Sinänsä oon tyytyväinen vaalitulokseen koska meijän kaupungista on hyvä määrä edustajia. Se on miusta aina tärkeetä kun pikkukaupungissa asutaan 😊

20.4.2015
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...