muanantai tuassiisa :D

Jotta huomenta vaan mammat 😊

20.4.2015
riu
riu

Myrmeli oli kyselly meidän vauvasta,niin ei ole 06/14 vaan 08/14 toi meidän kuopus😊Eli pari kuukautta nuorempi ja liikkumista on vaikea kuvailla,mönkii ja möyrii😀Nousee kontilleen,peruuttaa,kierii eli vähän hakusessa touhu😃Pääsee kyllä liiankin vikkelästi joka paikkaan ja päivät saan kiskoa tyttöä pois kielletyistä paikoista😃

20.4.2015
huiskutin
huiskutin

Ja vieläkään ei oo näkyny veroehdotuksia... Missähän ne oikein on jumissa. Ei niitä ennen ole ennättäny ees kaivata ku ovat jo tulleet. Useimmiten ensimmäisten joukossa saatu.

20.4.2015
misukka
misukka

Mie kävin vauvan kanssa MLL:n paikallisyhdistyksen hallituksen kokouksessa.

Kiva et teeko sai kaikki hommat hoidettua.

tipihii, pitää olla 30km/h et lähtee kortti. Päiväsakoille tuo varmaan menee. Riippuen paljonko sulla mittari valehtelee ja minkä laskevat mittausvirheeksi. Päiväsakothan riippuu tuloista. Ottavat vahvistetun verotuksen mukaan tai jos muuttuneet oleellisesti ni sit viimesen 6kk mukaan.

Isäntä joskus aikanaan ajoi inttiaikoina tutkaan ja päiväsakkoihin löivät korotusosan et saivat ees rikesakon verran maksettavaa.

Hitsiläinen. Saadaankohan me kuinka paljon venytettyä vaavin nukkumaan menoa. Se on nyt ihan pirtsakkana tuossa leikkimatolla.

Mulla ihan järkky nälkä...

20.4.2015
misukka
misukka

ui ui kohta hanilla on vauva :)♥ me saatiin kaikki hoitoon. Nyt tarvii käydä tällä viikolla vielä Lohjalla rautakaupassa ne ovet tilaamassa ja samalla pyytää takasta tarjoaus tuon perusteella mikä tänään saatiin. . Käytiin oikein syömässä nummelassa kanssa :) kaivettiin ruttojuuria pois kun poika nukkui meidän kotiin tullessa ja nyt Ukolla on joku turhautuminen käynnissä. Ei sen puolen, niin mullakin. . Poika nukahtaa tänään myöhään kun nuo päiväunet meni myöhäseks ja mä haluisin mennä kellariin siivoamaan. . Kun on autossa istunut koko päivän niin nyt ei jaksais millään istua enää :( pitäisi jaksaa joku päivä nuo veropaperitkin laittaa kuntoon että sais ne pois roikkumasta..

20.4.2015
teeko
teeko

maanantaita. huoh, olihan taas viikon alku. Väsyttää jo nyt ja ihme ahdistus päällänsä ja pieni ketutuskin, mut eiköhän se tästä..

meinasin palkita itseni hemmottelulla ihan ite, synttärit parin viikon päästä ja miehelle jo sanoin et älä hanki mitään, meinaan buukata päivän kauneushoitolaan ja polttaa rahaa. Käyn kasvohoidossa ja jossain vartalohoito-hierontahässäkässä, en oli ikinä ollut ja nyt tuntuu siltä et olis ihan tarpeen. Siinä sitä lahjaa sit tarpeeksi.

en ole kuullutkaan, et rintamaito auttaa silmätulehdukseen? miksei ne tuota kertonu synnärillä, ni olis voinu päästä sillä ekasta tulehduksesta ja sit saanu täyden vakuutuksen. höh.

vipelle onnea asuntokaupoille ja -metsästykseen.

Ja kukas sinne sirkukseen oli menossa, tekis itekki mieli, miehelle vähän silti ehdotin jo tuota Cirque de Soleilia kun se tulee toukokuussa Turkuun. :) jos sais lapsenvahdin minille, ni vois ottaa tytön mukaan.

srallalle mukavaa kouluiltaa :)

20.4.2015
Mummy83
Mummy83

Ei ole vielä napannut mutta siihe tulokseen tultu että sitten kun nappaa niin se kyllä menee sivu suun jos aletaan omaa vasta sitten myydä.. Vuokralta on sitten helpompi tarttua niihin unelma kohteisiin.. Vaikka muutoin ei toi välimuutto houkuta..
Lääkäri totesi vaan että "oho,onpas pahannäköinen toi vasen silmä" eli ihan hyvä että aika saatiin 😊 korvat oli terveet.. 👍 joten jospa tää tästä noilla silmätipoilla..

20.4.2015
Vipe
Vipe

Tissimaito on kyl erikoista kamaa. Voi tuikkii silmätulehdukseen ja korvatulehdukseen ja erityisesti sillä ruokkii vauvan vallan mallikkaasti :D

myrmeli, en oo kokeillu silikonisia. Mulla on nyt nippu itsetehtyjä kestosuojia. Niissä on tuplasti bambua ku noissa kaupallisissa ja silti tahtoo vuotaa reunasta. Kaupallisista kestoista ollu tän mun tulvani kanssa mitään iloa.

lohisoppa muuten kuulostaa hyvältä.

teeko, meillä on muuten pari ylimäärästä suihkuseinää. Korkkaamattomia. Jos kiinnostaa :D

Vaavi otti ja sippas miun olkapäälle. Äskön kauhia kitinä ja pari ultrakorkeeta C:tä. Nyt on ihan koitsuveitsu.

Tää on tosissaan oppinu nyt kiljasee korkeelta ja kovaa. Äipän korvat on välillä vähän kovilla.

Multa on menny ihan ohi noi Vipen kämpän myyntisuunnitelmat. Oon mä hoksinu et ootte muutamia kämppiä käyny kattoo. Onkos sieltä nyt soveliasta sit osunu kohdille?

Mut lykkyä asunnon myyntiin kuitennii. Toivottavasti menee nopsaan.

20.4.2015
misukka
misukka

Okei,mutta ton tissimaidon vielä ymmärrän mutta siis kun ei ollu puhetta että imettänkö edes vaan käsityksen sain että maito kuin maito.. Toki jos oisin koittanut niin tissistä oisin suoraan laittanut..
Mutta meillä ihana neuvola täti sai tumpattua meidät vielä tälle päivälle kun soittoaikana sinne soitin ja se oli sitä mieltä että hyvä ois heti katsoa toi silmä ja muutkin..

20.4.2015
Vipe
Vipe

Ei muuten oo silmä ainoa paikka mihin sitä maitoa voi laittaa, käy kuulemma myös korvatulehdukseen. Keittää ei tartte kunhan huolehtii muuten puhtaudesta.

20.4.2015
Jopster
Jopster

Me saatiin synnärillä kätilöltä ohje et jos tulee vauvalle silmätulehdus nii tissistä tippoja suoraan silmään niin tehoaa. Me käytiin vantaalla valitsemassa takka ja nyt mennään Nummelaan tilaamaan suihkun ja vessan kalusteet :) saumalaastit tarvis kanssa valita. Sit täytyy vielä ajaa Lohjalle tilaamaan vihdoin noi ovet sinne kellaritilaan ja niiden kautta sitten tuo takkakin tilataan :)

20.4.2015
teeko
teeko

Miekii oon kuullut että rintamaito auttaa silmätulehdukseen. En oo kyllä testannut 😃 myrmeli nam, varmasti tulee hyvä keitto 😋

Meilläkii on sirkus ollut koko perheen mieleen. Nyt on vaan kahtena vuona ollut niin tyhmästi että tivoli ja sirkus on ollut täällä yhtä aikaa eikä rahat oo todellakaan riittänyt molempiin. Meijän lapset on sitten valinnut tivolin mieluummin kun samalla rahalla on saanut enemmän vastinetta. Ollaan oltu tivolissa nimittäin ihan koko päivä 😃 Miun äiti asuu näppärästi ihan siinä vieressä niin ollaan päästy vessaan ja syömään siihen 😃

Mie otin pienet tajuttomat sohvalla ja heti on virkeempi olo. Pitänee kohta herättää vauva syömään ja varmaan ruokkia tuo tuore isovelikin. Se kyhjöttää äitin kainalossa, vissiin ollut läheisyyttä ja lämpöä vailla 😊

Voi ei huiskutin, mie oon ihan pulassa jo näittenkii vaatteitten kanssa 😃 Nyt vois myydä tytön pienet pois kun tuli poika. Kun nyt on lapsiluku täynnä 😊

Toivottavasti vipe se teijän koti menisi hyvin kaupaksi. Ja ennenkaikkea löytyisi uusi unelmakoti kivuttomasti 😊 Myö ollaan asuttu tässä nyt neljä vuotta, aika on mennyt hurjan noppeesti! Ja edelleenkii tykkään asua tässä, miusta tää sijainti on vaan täydellinen 😊

20.4.2015
riu
riu

Olikos huiskutin teilläkin 06/14 syntynyt lapsi vai muistanko ihan päin kukkua? Miten teillä liikutaan?

20.4.2015
myrmeli
myrmeli

Ootko misukka kokeillut noita silikonisia liivin suojuksia? Mä niin liputan niiden puolesta! olihan ne törkeen hintaset mutta niitten kans ei tissit päässyt vuotamaan ja yöllä pysty nukkumaan ilman liivejä, mikä on musta hyvinkin pitkälle täydellistä. Niis nännit painautuu vähän kuin sisälle päin ja näin estyy maidon vuotaminen. Niin ja päivälläkin niistä on se hyvä puoli ettei ne paista esim teepaidan läpi. Tiiä vaikka joskus käyttäisin niitä sitten vaikken imetäkkään (siis vielä imetän mutta tulevaisuudessa) ettei tarvisi olla aina "pitkät päällä".

20.4.2015
myrmeli
myrmeli

Piti ihan Vipen takia kirjautua!=)

Meillä tytöllä oli/on kehittymättömät nuo kyynel kanavat ja sen silmät on nyt vähä väliä rähminyt. Minä sain kans ohjeeksi pyyhkiä maidolla noita silmiä ja se on tehonnut joka kerta eli ei ole tarvinnut tippoja antaa kertaakaan. Mutta keittänyt en ole. Nännin huuhtassu ja sitten pumpuli lappoon puhtain käsin lypsänyt maitoa ja sillä pyyhkiny rähmivää silmää. Äidin maito on katos hyvää tavaraa kaikinpuolin!!!=) Mutta toki meillä on ollu vain tuota rähmimistä eli ei varsinaista tulehdusta (punoitusta) mutta kannattaa sitä ainakin kokeilla. Ja mä oon pumpannu sitä maitoa niin paljon että se lappo on ollut ihan oikeasti märkä (eli ei nihkeä) että sitä maitoa on oikeasti varmaan menny sinne silmään asti! Tsemppiä!!!!

Yhtään en enää muista mitä muut oli kirjoittaneet, mutta hyvää päivää kaikille tasapuolisesti. Mä oon tästä lähdös pihalle haravoimaan, esikko on koulus, pienin meni just päikkäreille vaunuihin ja keskimmäinen lähti paapan kans miesten hommiin. Illalla olis paikallisen mll ja seurakunnan yhdessä järjestämä viisi vuotis synttärit jonne meidätkin on kutsuttu ku keskimmäinen on siis tuo viisi vuotias. Ruoaksi ajattelin tehdä lohisoppaa ihan oikealla kermalla!=g naminami...

20.4.2015
myrmeli
myrmeli

Ja selvyydeks että se neuvo oli tälläinen "oon kuullut että jotkut keittää maitoo ja laittaa sitä silmään,en tiiä auttaako se oikeasti,mutta voithan sä katsoa netistä" eli oikein vakuuttava neuvo,muisti sentään neuvoa että sen pitää antaa jäähtyä etten laita kiehuvaa maitoa..

20.4.2015
Vipe
Vipe

Hyvä,en sitten ole ainoa aikuinen joka tykkäs.. 😊 Ja jo se kertoo sen että meni hirmu nopeasti,että häh joko se nyt loppui.. Eli ei pitkästyttänyt hetkeäkään.. Ja musta oli jo pelkästään hieno nähdä merileijonia ihan livenä 😄
Huiskuttimella kiirettä riittää.. 😄 Musta tuntuu Että jo kahden lapsen vaatevuoret kaatuu päälle 😂

Mielenkiintoista,huomasin että vauvalla silmä ihan tulehtunut punersi eilen jo vähän niin huuhdoin sitä mutta ei auttanut vaan on vaan pahentunut soitin aikaa niin Eihän sitä taas saanut.. Neuvoi keittämään maitoa ja huuhtoon sillä,sitten kun on jäähtynyt!! En ehkä ihan lähtis kokeileen,mutta mielen kiinnosta kysyn että onko kellään kokemusta 😮

20.4.2015
Vipe
Vipe

Mä kyl tykkäsin kans sirkuksen ohjelmasta, erityisesti alkupuoliskosta. Mut lasten takiahan sinne mennään.

Me käytiin viemässä esikko kouluun ja kaupassa pyörähdettiin. Nyt ulkoillaan. Kaivettiin hiekkalelut esiin ni tuo keskimmäinen ihan intona. Vauva vetelee sikeitä kaukalossa. Ollaan tässä ulkona niin kauan ku tuo nukkuu.

Tuuli pyörii inhasti ni oikein tiedä miten päin tuota kaukaloo pitäis ettei tuule vauvan naamalle.

20.4.2015
misukka
misukka

Meillä on ollu elo niin hirveetä hässäkkää ettei oo tänne ehditty.On reissattu paljon ja joku synttärisuma ollu päällä😃Lisäksi tätä perus 5lapsen vaatekaaosta oon setviny,että mikä menee ja mihinkin ja kuka tarvii ja mitä...kirpparillakin myyntiin jo osa😊No ei oo vapaa-ajan ongelmia jos vaan jaksaa touhuta😊

20.4.2015
huiskutin
huiskutin

Niin ja tuosta sirkuksesta en tiiä oliko siinä aikuiselle hirveästi mitään sydäntä pysäyttävää että melko vähän sellaisia temppuja jotka jännitti.. Mutta itse ainakin tykkäsin kun en ole kauhean vaativa ja lisäksi mulle iloa tuottaa se että lapsi nauttii eli olen ihan innoissani jostain leikkipuistostakin jos huomaan lapsen olevan ihan täpinöissään,se lapsen tunne jotenkin tarttuu.. Eli vaikka mä arvioin sen sirkuksen tosi hienoksi,nii en ota vastuuta jos joku aikuinen pettyy siihen 😂 mutta kyllä mä suosittelisin ainakin lapselle ja jo alle kolmevuotias tykkäs.. Vaikkakin tosiaan onhan sekin lapsesta kii että kuin jaksaa keskittyä..

20.4.2015
Vipe
Vipe

Riu,kiva että vauva nukkuu,vaikka se tuottaakin tollasia ongelmia sitten,meillä kun vauva nukkui aluksi yöt läpeensä,niin itse jo kerkes herään ja toivoon että heräis piak kun tissit ihan kipeenä kun oli niin täys eikä molempia viitsinyt pumpata kun totta kai vauva herää sitten jos just saa pumpattua.. Ja kun vauva oli niin pieni vielä silloin niin sitten aina herätin sen syömään.. Sitten kun ajattelin että paino nousee niin hyvin että nukkukoot kuinka kauan nukkuu,niin eikös tuo ystävällisesti alkanut ihan itse heräilee tiuhempaan.. 😂

Monsterille ollutkin pitkä lapsivapaa,nauti arkeen paluusta 😄

20.4.2015
Vipe
Vipe

Huomenta!
Nyt se sitten herjaa ettei koko liberon sivustoa enää oisi että ois vanhentunut vai mitä lie sanaa käyttikään mutta liberovaipat sivun kautta pääsin tänne 😲
Meillä kans rento aamu kun puolilta päivin tulee välittäjä tekeen papereita myyntiä varten,niin ei menty kerhoon ja vähän pitää jatkaa siivoilua ja tehdään niin että pakataan jo ns. Turhia tavaroita niin saadaan tuolta meidän huoneesta pari lasivitriiniä pois niin siitä tulee tilavamman näköinen..

Eilinen sirkus meni tosiaan hyvin,poika tykkäs hirveesti ja istui kuin tatti aloillaan koko esityksen,katsoi,nauroi ja intoutui lopulta jopa taputtaa..

Tänään ei sitten muuta suunnitelmaa olekaan kui siivoilua ja pakkailua ja kaiken näköistä muuton valmistelua.. Tai voi olla että hyvä tovi vierähtää ennenkuin tän kaupaksi saa,joten sanotaan että ei muuton valmistelua vaan valmistelua että tätä kehtaa ostajille näyttää..

20.4.2015
Vipe
Vipe

Huomenta

Tuo on kyl hauskaa ko joutuu nuo nimitykset miettii ja pohtii uudestaan. :) Ja vielä sisäistämäänkin.

Multa tais lopultakii loppua se tuhruvuotokii. Mut silti meinaan pyytää et läökäri ultralla kurkkais ton kohdun ku tuossa viikonloppuna oli semmosta pientä viiltelyä ihan alavatsalla. Ei munasarjojen kohdalla vaan keskemmällä ja alempana.

Mulla on tissit taas ihan täynnä ku tuo vaavi nostatti maitomäärää. Ja tissin suojat haiskahtaa nyt yön jäljiltä. Ne on ihan läpimärätkii...

20.4.2015
misukka
misukka

Mies meni just koulutukseen ja mie heräsin vähän ennen sitä. Oli hilpee herätä kun tunnen kuinka valun verta ku hanasta kääntämällä. Jälkivuoto ❤ Lisäksi paidassa on kaksi isoa maitolänttiä, mikä ei sinänsä ihmetytä kun vauva on nyt nukkunut 7 tuntia 😉 Aattelin nyt laittaa lapsille vaatteet valmiiksi ja aloittelen sitten herätysruljanssin. Pienin jää miun kaveriksi tänään, joten sinänsä rento aamu tulossa. Tai no riippuu millä tuulella nää muruset on 😃 Apua, eihän se pienin enää ole ku toiseksi pienin 😃 En sitten millään opi tähän neljään lapseen 😃

Joo... Mutta mitäs mammat? 😃

20.4.2015
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...