pottareenit

olisiko kenelläkään mitään hyviä vinkkejä miten saa 3 vuotiaan menemään potalle tai pytylle?? itellä on kauhia stressi siitä että tulee vielä sanomista ja mua periaattees kokoajan painostetaan että kun mä en saa tyttöäni kuivaksi olen yrittännyt kaikkia konsteja pitää vaan pikkareita tarroja ollaan kokeiltu yms yms mutta mikään ei auta mikä vois motivoida että hän edes yrittäis kun välis tuntuu ettei halua edes yrittää?

15.4.2015
kirsi891
kirsi891

Lapsen pissaamiskammoon auttaa äidin hermojen pitävyys ja aika.

Kun sinä et voi äitinä lapsesi kuivaksi oppimista hoputella. Sillä saa vaan hallaa aikaan.

16.4.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meillä aloitettiin puolivuotiaana istumaan ruuan päälle potalla niin potta ei ole missään vaiheessa ollut mikään mörkö,ja aika pian alkoi kakat sinne tehdä.. Joka tapauksessa kuivaksi oppi "vasta" noin kuukauden vajaa 2 vuotiaana.. Ja se tapahtui ihan Lapsesta itsestä.. Olin jo välillä kokeillut harkka housuja ja pikkareita yms. Että jospa jo saatais kaikki pissatkin pottaan kun kerta kakat osaa tehdä ja muutenkaan ei vastusta pottailua.. Ei onnistunut,kunnes lapsi itse päätti vaipasta huolimatta mennä potalle tekeen pissan ja vaippa jäi kertaheitolla pois.. Öisin pidettiin vielä,mutta sekin jäi ennenkuin oli 2,5 v. 

Eli se miten mainitset ihmisten arvostelevan että SÄ et saa lasta kuivaksi,niin yritä antaa mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos,koska ei se ole aina vanhemmasta kii.. Paitsi korkeintaan silloin ettei anna lapselle edes mahdollisuutta mennä potalle tai pöntölle.. 

Painostaminen on suurin virhe mitä voi tehdä,koska lapselle voi tulla kammo.. Nätisti voit yrittää esim. Jos tyttö tykkää kirjoista ettähankkisit jonkun uuden kirjan potta kirjaksi jota luetaan vaan potalla ollessa tms. Mutta jos ei tehoa mitkään tarrat yms. Niin anna tytön kypsytellä.. Ja niinkuin moni on todennut,niin se kuivaksi oppiminen saattaa tapahtua sitten ihan päivässä ilman harjoittelua ja vahinkoja..

On kurjaa että luodaan paineita  tollein.. 3v ei vielä lopulta ole hirmu vanha vaipan käyttäjä.. Monilla sen ikäisillä on vielä vaippa ja vanhemmillakin.. Lapsikin helposti aistii jos olet asiasta ahdistunut.. 

Lykkää vähintäänkin heleteisiin pottailua ellei lapsi itse siitä innostu,kesällä kuumalla voit koittaa jutella että vaippa on kuuma ja hiostava että kokeiltaisko pikkareita,mutta ei siihenkään pakottaen

15.4.2015
Vipe
Vipe

meil 4,5 v pöntölle saaminen oli työn takana. käy tarhassa, kylässä, isovanhemmilla ja äidillä pöntöllä mut meillä ei. pitkää siit sanoin miehelle et hankitaan joku palkinto et edes menis istumaa sen päälle vaikkei mitää ees tekis mut mies sano ettei saa pakottaa. viime perjantaina sit mies oli poissa ja pojan serkku kylässä, poika huus et menee kakalle (oltii just haettu äidiltä) ni sanoin et mee pöntölle niiku isot pojat, käänty takas huoneeseensa ja sano ettei ookka hätä, serkun kans sut sanottii et isot pojat käyttää pönttöä ni hetken päästä meni vessaan pöntölle ja sen jälkee pottaa ei ookka käytetty. puoltoista vuotta koitin saada, ei pakottamalla vaa silloin tällöin sanomalla mut vaikutusta oli ettei isi ollu sanomassa et mee vaa potalle ku tietää etten mie anna periks. eri tilanne ku kuivana jo kulkee ja muuteki vähä erilainen tapaus tää mein yksilö...

15.4.2015
Buga_
Buga_

Varmaan toi sun stressaaminen asiasta aiheuttaa jo takapakkia.

Älä painosta lasta. Kaikki tapahtuu kyllä ajallaan. Kun lapsi on siihen valmis, vaipat voi jäädä pois sormia napsauttamalla.

Meillä kävi molempien poikien kohdalla niin.

Esikko oli vajaa 2v kun kiinnostui isänsä kalsareista. Kysyin haluaako omat, et vaihdetaan vaippa kalsareihin mut sit pitää käydä potalla tai pöntöllä. Pönttö oli ison pojan juttu ja siihen jäi vaipat niin yöllä kuin päivällä.

Keskimmäinen oli jo ennen vuoden ikää lähes päiväkuiva. Oli oikein hyvässä vauhdissa pottailut ja usein meni koko päivä yhdellä vaipalla ja yövaippakin oli useimmiten kuiva.

1,5v alkoi uhma ja täydellinen potta/pönttölakko. Tuo oli reilu 3v, melkein 3,5v kun lopulta tarhassa muiden esimerkkiä seuraten alkoi käydä potalla. Kotona ei edelleenkään suostunut vaikka mitä yritti.

Mutta kun hän oli asian kypsytellyt, vaipat jäi taas siltä seisomalta pois.

Anna lapselle aikaa ja rauha kypsytellä asiaa. Kyllä se jossain vaiheessa tapahtuu. Ihan itsekseen. Mitä nopeammin unohdat asian hautomisen itse, sitä nopeammin kuivaksi oppiminen todennäköisesti tapahtuu.

15.4.2015
misukka
misukka

Meillä 2,5v tyttöä olen koittanut potattaa, mut ei halua. Pönttökään ei kelpaa. Pikkuhousuja pitää satunnaisesti pelkillään, mutta pissaaniihin kyllä ihan huolella kun se pissahätä tulee. Lohduttavaa on tietenkin ettei koko ajan tiputa vähän vaan osaa pidättää parikin tuntia. Tarrat, leimat, palkinnot kokeiltu. Ei toimi. Palkintona ollut siis pieni karkki, pinni tai joku pieni lelu, figuuri tms pieni. Ei toimi. Odotan siis kesää, et saa kunnolla mennä ilman vaippaa ja josko se sit tajuais, että se on kivempaa. Kakkaa ei kylläkään koskaan ole alushousuihin tehnyt. Sen tekee aina vaippaan.

15.4.2015
carata
carata
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...