Parveke viherpeukalot

Ollaan siis muuttamassa kerrostaloon miehen kanssa yhteen, joten mietitään mitä hyötykasveja voitaisiin kasvattaa parvekkeella. Vinkkejä otetaan ehdottomasti vastaan! :)

13.4.2015
RiiaBa
RiiaBa
1 year, 7-month-old toddler

joo ei, taimet on. ekat kuoli.. mutta nämä sitten ei edes vielä kuki. pitäisi vissiin koulia isompaan :P lasitettu parveke täälläkin tosin niin että aurinko paistaa vain auringon nousun aikaan.
Siellä kasvaa mm vesimelonia, kurkkua, tomaattia :P

25.6.2015
RiiaBa
RiiaBa
1 year, 7-month-old toddler

Mites viherpeukalot? Onko kasvit lähtenyt jo kasvamaan?☺

Löysin torilta amppeli kurkun, pari viikkoa sitten. Hyvin on lähtenyt haarautumaan. Sitten on kirsikka tomaattia tulossa, chiliä, paprikoita, amppeli mansikkaa ja yks salaatti. Kukkia mulla on vaan pari erillaista krassia ja laventeli. Niin ja köynnöksenä ruusu papu.

Parvekella voi kasvattaa vaik mitä, vain katto ja tila on rajana!😃 terveisin maissin ja vesimelonin kasvattaja.

Meillä etelä parveke ja lasitettu, on ollut hyöty käytössä heti ensimmäisestä kesästä lähtien ku muutettiin. Yrttejä en osaa kasvattaa, ku katselen niitä liikaa!😀

23.6.2015
NemiMilla
NemiMilla

Mun äidillä oli viime kesänä paprikoita parvekkeella. Ihan kivasti kasvoivat. Tomaattia on ollut monena vuonna. Kirsikkatomaatit ehtii tosi paljon tuottaa satoa.

Sit sillä on ollut oma yrtti"penkki" eli yksi isohko ruukku jossa erilaisia tuoreyrttejä, esim. basilikaa pariakin erilaista, timjamia, persiljaa, tilliä, rosmariinia, lisänä salaattia jne.

Viime syksynä laitettiin sille ananasmansikan taimia amppeliruukkuun. Katsotaan elääkö ne vielä tässä keväällä ja tuottaisiko jopa satoakin.

13.4.2015
misukka
misukka

Puulaatikoihin on helppo laittaa niitä kasvatussäkkejä. Niihin saa tosi kivasti esim.ruukkutomaatin joka kasvaa ylöspäin. Mutta amppeleihinkin saa just tomaatin ja mansikan. Pinterestistä kannattaa hakea inspistä sijoitteluun. Siellä on ihan älyttömästi kivoja ideoita! Ja ehdottomasti yrtit kannattaa kans kasvattaa itse.

13.4.2015
carata
carata

Meillä on lasitettu :) Näin alkajaisiksi kiinnostaa juurikin amppelitomaatti ja -mansikka, kurkku, porkkana, peruna, minttu, sitruunamelissa ja rypäleitäkin voisi kokeilla. Eriasia miten saisi sommiteltua kivasti ettei näytä täydeltä kaaokselta :P 

Ollaan ajateltu että tehdään puulaatikoita tai muita kivan näköisiä kasvatusalustoja.

13.4.2015
RiiaBa
RiiaBa
1 year, 7-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...