sämpylä ohjeita...

Oon joskus osannu leipoa ihania sämpylöitä mutta enää ikuisuuksiin en ole onnistunut niiden teossa. Joten hyvät ohjeet kehiin! Ja kertokaa missä voi mennä vikaan. Itse luulen että hiivan kanssa menen aina mönkään. Liotan joko liian kuumaan tai kylmään nesteeseen?

13.4.2015
myrmeli
myrmeli

No nyt sitten luin mitä kirjoitin, enkä mie puolta desiä oo vettä laittanu, vaan puoli litraa 😃

13.4.2015
riu
riu

Mä teen aina pussissa olevan ohjeen mukaan tai sitten jonkun randomin minkä netistä etsin. Ei mitään vakio ohjetta. Taikinan teen usein koneella, se vaivaaminen on sen arvoista, kun itse en jaksa käsiä liata, kun kuitenkin lapset tekee sillä aikaa jotain hölmöyksiään, niin silloin ei voi olla kädet taikinassa. Kuivahiivaa täälläkin käytetään, koska sämpylöitä voi tehdä koska vaan mieli. Samoin kuin pullaa tai pitsaa. Jaja... Mitähän vielä. Kunnon kohotus kans on hyvä! Niin kulhossa kuin pellillä. Makua saa sulatetusta voista ja siemenistä tai porkkanaraasteesta. Ja parhaimpia on kun syö lämpimänä voin kanssa.

13.4.2015
carata
carata

Miun ohje on hyvin summittainen. Oon laittanut puoli desiä lämmintä vettä ja pussin kuivahiivaa. Se vesi saa tuntuu käteen lämpimältä, ja otat huomioon että jauhot viilentää taikinaa. Sitten oon laittanut sekaan joka kerta suunnilleen teelusikallisen suolaa. Kaikki muu vaihteleekin sitten joka kerta 😃 Oon laittanut sekaisin eri jauhoja, jyviä, joskus puurohiutaleita, muussin tai kasvissosekeiyon tähteet jne. Suosikki taitaa kuitenkin olla kun laitan ihan sämpyläjauhoo, jyviä, valkosipulia ja basilikaa. Ikinä en mittaa jauhoja, mutta muu mielestä mitä löysemmästä taikinasta onnistut sämpylät pyöräyttämään sen pehmeempiä niistä tulee. Taikinaa tehdessä laitan öljyn aina viimeseksi niin että taikina irtoo kulhosta ja annan sitten kohota.

Kiitos kun otit sämpylät puheeksi, nyt kun vauvan synnyttyä hiilarit on taas sallittujen aineiden listalla niin teenkin nyt sen pataleivän mistä oon haaveillut 😊

13.4.2015
riu
riu

Hiiop

13.4.2015
myrmeli
myrmeli
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...