flunssan ja yskän hoitoon vinkkejä

Miten teillä helpotetaan pienen lapsen flunssaa ja yskää, sekä kuumeilu siihen päälle? Meillä on ollut monet flunssat ja kuumeilut, mutta tuota limaista yskää ei olla koettu vielä 2v pojalla! Nyt sitten on inhottavaa nuo yöt kun on korkee kuume ja nenä vuotaa, sekä yskittää. Meillä on yleensä ollut sellanen vicksin haihdutin käytössä, joka laitetaan pistorasiaan. On se koettu ainakin tyhjää paremmaksi :) Nyt nostin tyynyä kunnolla korkeammalle että olisi helpompi hengittää, mutta mietin että meneekö pojalla niskat kipeeksi...

10.4.2015
m__86
m__86

Mekään ei käytetä sitä panadolin nestemäistä kun pitäis niin suuri annos antaa.. pamolia käytän yleensä, mutta nyt tuntuu että se pitää kuumeen alhasena vaan 3-4tuntia. sen jälkeen poika on ihan reppana! Neuvolassa sanottiin että vicksiä höyry hengittä, mutta purkissa luki että ei höyry hengitystä alle 6vuotiaille..?? Sit 2-5 vuotiaille voi laittaa rinnalle ja selkään, mutta olikohan se 2-3 minuutin ajan...

10.4.2015
m__86
m__86

Misukan tavoin täälläkin odotellaan aina, että nousee yli 38,5 ja sitten lääke. Iltaa vasten saatan antaa kyllä jo ennakoiden, mutta päivällä vain jos nousee korkee kuume, meillä yleensä ollaan oltu alle 39, mutta se, että kuume on edes jonkun aikaa tuolla korkeammalla, niin se auttaa sen pöpön tappamisessa.

10.4.2015
carata
carata

Meillä tukkoisuutta ja kuumetta hoidettu niin, et yötä vasten lämmintä. Vaikka sit puuro. Meillä menee aina suklaapuuro, joten sitä olen sit suosiolla tehnyt, että saa vatsan täynteen lämmintä. Kaakaokin on toiminut. Puurolla kuitenkin yleensä jaksaa aamuun asti, vaikka ei paljoa jaksaisi syödä. Meillä 2,5v osaa niistää, joten sitä ollaan hyödynnetty. Sit meillä on ollut sellainen vick puikko. Sniffer? Sitä tyttö on haistellut. Saunottukin on, jolloin lämmin on avannut. Toki edellyttäen ettei ole kamala kuume.
Kuumeeseen ollaan annettu Pamolia, joka siis panadolia tablettina. Meillä ollut banaanin makuinen, jonka voi liuottaa veteen tai imeskellä. Panadolin nestemäisen käyttö lopetettiin, kun siinä on niin älyttömästi sokeria ja sit taas 2,5v ottaa sitä painon mukaan, niin se on ihan älytön määrä.

Mitähän vielä. Sängyn päädyn tai patjan nostaminen auttaa hengitykseen. Ja ilmankostuttajastakin voi olla apua.

10.4.2015
carata
carata

Kuumeesta vielä

Pienet kuumeilut annan kuumeilla. Nestettä vaan reilusti. Jos menee yli 39 asteen ni sit saa pamolia.

Meillä tosi harvoin kuume nousee yli 38,3. Sit kun menee sen yli, ni hyppii sit samoin tein jonnekin 39,5 tai yli.

Välimuotoja ei ole poikien kanssa vielä tullut vastaan.

10.4.2015
misukka
misukka

Meillä nostetaan ihan fyysisesti koko sänkyä toisesta päästä ylemmäs eli saman paksuiset kirjat pääpäädyn jalkojen alle. Valkosipulia silppuna huoneeseen. Riittää hyvin että on samassa huoneessa kun ovi on kiinni eli suljettu tila.
Lisäksi höyryhengittelyä ja vicksiä rintaan. Niillä on meillä flunssa jos toinenkin selätetty. Tukkoiselle nenälle toi valkosipuli on mitä parhain. Limayskään taas ehdottomasti suosittelen höyryhengittelyä ja vicksiä.

10.4.2015
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...