Miehen 40 v. ikäkriisi(kö?)

Heippa. Mies lähti litomaan kotoa joulukuun puolessa välissä. Hän kertoi sairastuneensa masennukseen ja saikin lääkkeet siihen. Elämä on siitä asti ollut yhtä vuoristorataa. Jäin kahden pienen lapsen kanssa keskenään asumaan isoon omakotitaloomme tänne korpeen. Hän jätti meidät kokonaan niin sanotusti puille paljaille. Hänestä tuli todella tunteeton. Hän ei osannut koskaan oikein puhua minulle tunteistaan ja hermoistuin siitä, kun mies heittäytyi suurinpiirtein täysin puhumattomaksi.  No, mies asusti kavereidensa nurkissa parisen kuukautta, kunnes jäi sen pariskunnan miehelle kiinni muhinoinnista tämän tyttöystvän kanssa. Minä jo pitkään osasin arta tuon, että heillä oli jotain meneillään. Minua vaan luultiin luulosairaaksi yms.  Mies sai totaaliset lähtöpassit sieltä, eikä sinne ole enää mitään asiaa. Tämä nainen kuitenkin edelleen pitää yhteyttä mieheeni. Olemme olleet asumuserossa, ja mies on minulle antanut ymmärtää, että meillä olisi toivoa, hän vain haluaisi aikaa. Mutta niin vain kävi, että mitä ilmeisemmin, tällä sitten on jo kolmas nainen pyörityksessä. Hän käy täällä meillä tapaamassa lapsiaan ja meillä on yhdessä todella hauskaa. Mutta heti kun lähtee täältä, niin soitellaan tämä eukko hänen kämpilleen. Minulle hän on kuvaillut tämän suhteensa vain hauskanpidoksi, ja ettei kumpikaan elättele toistensa suhteen mitään toiveita. Miehen asunnolle vaan ilmestyy jotain ihmeen rakkaudentunnustus lappuja ja kaikenmaailman "rakkauskrääsää" kuten jotain mikkihiiri sydän suklaita ja i love you tikkareita sunmuuta.  Minusta ja ukon läheisistä tuo käytös kuulostaisi jonkin asteiselta ikäkriisiltä. Miltä teistä? Tarina on niin pitkä ja monimutkainen, etten edes osaa sitä kokonaan tähän kirjoittaa. Mutta lyhykäisyydessään näin. Miksi mies siis antaa minun ymmärtää että meillä olisi jotain tulevaisuutta, mutta leikkii naisten kanssa. On tunteeton ja välinpitämätön. Tuijottaa vain omaan näpaansa. On muuttunut todella radikaalisti. Ennen oli kiltti, ihana ja huomaavainen. Nyt täysi hirviö. On vain seksin perään. Avioeron laittoin kuitenkin vireille, koska halusi pitää harkinta aikaa meidän omana aika rajana että sen aikana katsotaan mihin tilanteemme menisi. Sanoi, ettei ota mitään uutta akkaa, eikä pidä itseään vapailla markkinoilla. Toisin kävi. Olen niin sekaisin koko tilanteesta. Kuulostaako kenestäkään tulta tämä? Jos niin mitenkä kauan tämä teillä on jatkunut? oletteko palanneet yhteen?

10.4.2015
LauraV81
LauraV81

aikaisemminhan kirjoitin tuonne että suhteestamme puuttui silloin seksi kokonaan.. lihoi raskauksien aikana, mutta nyt olen melkeinpä kevyempi kuin silloin kun tavattiin. Paino pudonnut 25 kg ja homma jatkuu. Olen saanut itseluottamuksen ja varmuuden takaisin. olen onnellinen kun löydän paljon ihania vaatteita jotka mahtuvat minulle päälle :) ei tarvitse sen asian suhteen tuskailla. Kyllä minulle olisi paljon ottajia, mutta nyt en ole ainakaan valmis mihinkään suhteeseen, enkä ole varma haluanko ketään jalkoihin pyörimään. Sen verran olen tekevä ja reipas ihminen, että teen lähes kaikkea. Polttopuutkin sahasin viime kesänä moottorisahalla itse tukeista, kun ukolta petti selkä ( vai pää :D ). 

Ja mitä siihen seksi elämään nykyään kuuluu, niin ukkohan on nyt elämänsä kunnossa... mutta osaan minäkin pitää hauskaa.. :)

13.4.2015
LauraV81
LauraV81

Ootte ihania kannustajia! Mä voin jopa hengittää.. En oo laitellu viestiä, mutta ukkopa sitten laitto.. että mitenkä meillä meni viikonloppu. olin pitkään etten vastannut mitään mutta laitoin sitten että hyvin ja että nyt ollaan shoppailemassa. Saapahan ukkoki tietää että meillä on oma elämä jota eletään ja osataan siitä nauttia. Siitähän se meidän kriisi osittain myös alko kun lapset oli ihan vauvoja, ja olin tosi epävarma itsestäni. En uskaltanut liikkua kotoa mihinkään lasten kanssa, koska pelkäsin, että matkalla sattuisi jotain. Olen melkein varma, että minulle tuli synnytyksen jälkeinen masennus. Olin tosi kärttyinen ja väsynyt. Toki mieskin oli, mutta ei minua ymmärtänyt. Ukko ei vaan ollut valmis perhe-elämään selvästikin. hyvähän sen minua on syyttää, eikä usko niitä asioita joista olen sille kertonut. Mutta nyt todellakin pääsen lasten kanssa liikkumaan juuri sinne minne haluan. 

Ja se on aivan totta, kerran petturi, aina petturi! :)

13.4.2015
LauraV81
LauraV81

Laura, pidä toi asenne! Ajattele lapsien ja itsesi parasta! Mieshän se siinä on se joka menettää ja elämänsä pilaa. Voimia silti, talon myynti jne ei tule olemaan välttämättä helppoa.

12.4.2015
carata
carata

Tiiättekö, eilen minulle tuli jonkinasteinen herätys. Ukko laittaa aamupäivällä viestiä, että on saanu kutsun tahkolle kemuihin. Laitoin sille viestin että minkä hiton takia sinä mulle tuosta ilmoitat. Olevinaan muka sen takia etten ihmettelisi jos hän ei vastaa viesteihin. Vastasin, ettei olis mitään uutta jos ei vastaa, mutta en laittanut viestin viestiä. Meillä oli lasten kanssa eilen upea ulkoilu keli. Siivottiin pihaa talon ensi viikon näyttöä varten. Piristi mielettömästi. Alan jo näkemään, miten ukko pistä omaa elämäänsä pilalle, mutta meidän elämää ei tarvitse pilata ainakaan. Alkohan sille maistuu. Ukko kärsii myös paniikkikohtauksista. Niitä alkoi tulla viime vuoden lopulla todella voimakkaina. Itsekin olen sivusta seuraajana katsonut ja huomioinut, että jonkin verran tuo sen käyttäytyminen voisi viitata tuohon kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön. Sillä on suvussa sitä. Ukon oma isähän oli melkoinen pukki, ja jätti myös hänet, kun hän oli pieni. Sen saman näköjään haluaa omille lapsilleen. Mutta tunteeton kun on niin tuskin välittää vaikka lapsiaan rakastaakin. Minusta ei tunnu nyt yhtään vaikealta olla häntä kohtaan välinpitämätön. Tästä taloudesta ei heru apuja eikä myötätuntoa sitä kohtaan. Antakoon palaa vaan :)

12.4.2015
LauraV81
LauraV81

On VOINUT OLLA elämäsi rakkaus ja paras mies, mutta enää ei ole kun on vieraan naisen kanssa seksiä harrastanut.

Päästä nyt irti tuollaisesta miehestä jo!

11.4.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kuulostaa samalta. Mies täälläkin siis muuttui ihan puskista. Halusi mennä, halusi vapaa aikaa. Meillä tietenkin suurin syy oli paniikki. Kolmas lapsi tulossa. Mies ajatteli kai, että siitä menee se viimeinenkin vähä vapaa aika ja pienikin ylimääräinen raha.

Pakko kylläkin sanoa, että mäkin olin valmis auttamaan ja taistelemaan suhteen takia. En ollut valmis luovuttamaan, koska oltiin elokuussa ostettu ihana koti ja menty vuosi aiemmin naimisiin. Tietenkin takana oli jo seitsemän vuotta yhdessä oloa, mutta silti. Rakas tuo on, vaikka tosi kusimaisesti toimikin. Pettämistä mä en silti hyväksyis ja tota hällä väliä elämistä. Kyllä perheellisen miehen täytyy osatat hoitaa raha-asiat ja huolehtia, että palkasta maksetaan ensin elämiseen liittyvät asiat, lapsien ruoat ja vakuutukset, sitten vasta omat menot.
Meilläkin siis mies pisti haisemaan ja eli just niin kuin halusi. Osti siis moottoripyörän ihan tosta vaan, vaikka kylppäriremontti seisoo. Onneksi sai sen myytyä ja sai voittoa. Ja en siis painostanut myymään, vaan hän itse laittoi pyörän myyntiin ja ilmoitti, että hankkii sitten, kun on sille oikeasti aikaa ja rahaa.

Muutos täytyy tulla siitä toisesta. Toista kun ei voi muuttaa vaikka haluaisi.

Tsemppiä!!!

11.4.2015
carata
carata

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

11.4.2015
LauraV81
LauraV81

Kiitos paljon teille kaikille. Mä en vaan tiiä mikä hitto minua pitää kiinni siinä miehessä. Hän oli ehkä elämäni rakkaus. Parhain mies ikinä. Mutta en vain ymmärrä mikä sai hänet muuttumaan. Hänen omat läheisensäkään ei oikein tunnu edes tuntevan koko ihmistä. Tyyppi pörrää vaan ns. teiniporukassa jossa vaan ryypätään ja sikaillaan ja harrastetaan seksiä.. hyi helvata! Vaikee tässä on yrittää päästä irti, kun se kusipää on ollu mulle niin rakas. Mutta päivä päivältä on alkanu silti helpottamaan. Mä huomaan miten se laittaa omat asiansa ketuilleen.. elarit ulosottoon yms.. Ite sinnittelen laskujen kanssa. Kämpstä loppuu kohta huonekalut kun oon niitä joutunu myymään. Talokin on myynnissä, vaan hiljaista on.. Pirun katkera oon kyllä tästä jutusta. Oon taas niin sanotusti lähtökuopissa, mitä olin silloin 5 vuotta sitten..

11.4.2015
LauraV81
LauraV81

Ja jos teillä on ero vireillä ja sen piti olla molempien omaa aikaa ja sitten katsoa miten käy, niin nyt nainen. Mä tekisin miehestä mustasukkaisen ja näyttäisin mitä menettää. Vaikka sitten vinkuis takaisin. Nauttiain siitä. Potkisin henkisesti munille. Mun mielestä teidän tilanteessa ei ole enää muuta vaihtoehtoa kuin ero. Toinen kun elää jo uutta elämää.

10.4.2015
carata
carata

En ole varsinaisesti samassa tilanteessa ollut, mutta täälläkin joulun jälkeen mies lähti, kun kuuli, että olen raskaana. Naimisissa ollaan ja ennestään jo kaksi lasta, mutta lapsi ei ollut nyt suunnitelmissa ja se olikin sitten viimeinen niitti. Mies heitti lähtiessä ilmoille "abortti tai ero". Kuvitteli kuukauden päästä tulevansa takaisin kotiin ja ilmoitin ettei käy, jos ei tiedä mitä haluaa. Ei se tiennyt. Mulle kun abortti ei ollut vaihtoehto ja hän sen varsin hyvin tiesi. Jatkoi siis elelyä kavereiden nurkissa ja nukkui vaihtelevasti myös töissä tai autossa. Kävi kotona vain katsomassa lapsia tai hakemassa vaatteita. Juteltiin puhelimitse ja viestein.

Ajattelin miehen olevan masentunut, uuputunut, stressaantunut töistä ja remontista... Ehkä se olikin sitä. Koska mies mulle kertoi, että missään muualla ei nyt tunnu hyvältä, kuin jonkun laitteen kanssa ajaessa päättömästi. Moottorikelkalla tuo siis veteli talven ja kun lumet suli, niin osti pyörän. Takaisin tuli, pyyteli anteeksi ja saikin. Raskauden takia mulla testattiin klamydiat ja tippurit, ei ollut. Sopan kyllä keitti, koska ei maksanut tuon kolmen kuukauden aikana yhtään laskujaan ja saikin maksuhärömerkinnän, osa meni perintään, osa ulosottoon ja jopa käräjille. Nyt näitä selvitellään yhdessä. Ja rakenne ultrassa käytiin ja mies odottaa yhtä innolla kuin minä. Vaikka poikaa toivoi, niin tyttökin on hänelle kuulemma rakas.

..Miksi annoin tuon kaiken anteeksi. Koska rakastan. Syy siihen myös on se, että täällä mies meni vain niin pahaan paniikkiin, että koki eron olevan helpompi. Nopeampi. Sellainen, kun laastari vedetään kyselemättä irti. Totesi onneksi, että ei se niin ole. Valehtelusta se jäi tuona aikana kiinni, mutta lähinnä sellaisesta, että sanoi olevansa jossain muualla, missä oli. Hänen kaverit mulle aika hyvin raportoi sen sätekemisistä, jos kysyin ja sen takia valehtelusta jäikin kiinni. Pettämisestäkin kyselin, mutta kuulemma ei. Ja niin mäkin uskon. Sitä kun on useamman kerran petetty, niin en usko, että toimisi itse samoin. Eikä sille näyttöäkään ollut.

MUTTA pettämistä mä en tosiaan olisi antanut anteeksi. Enkä anna, jos joskus selviää, että onkin pettänyt. Siihen mä en pysty. Musta se, että pystyy menemään toisen syliin ja antaa kaikkensa toiselle, niin ei. Ajatuskin oksettaa. Ei sellaista tehdä toiselle mistään syystä. Jotkut sen voi antaa anteeksi, mutta mä en. Ajatukseni on se, että sen kun kertan voi tehdä, niin sen voi tehdä koska vain.

Se, mitä ikäkriisi voisi tuoda tullessaan, ei kuulosta tuolta. Kyllä kyse on jostain muusta. Ikäkriisin huipulla mä kokisin ennemmin käyväni syömässä ja laittaisin itseäni, ostaisin uusia vaatteita, rakentaisin uutta minää. Ehkä ostaisin auton ja eläisin elämää täysin rinnoin. Mutta en mä lähtisi etsimään uutta rakkautta ja paloa, jos mulla kumppani olisi. Silloin jutellaan, erotaan ja etsitään sitten vasta sitä uutta kivaa.

10.4.2015
carata
carata

mie en laittaisi tuota ihan täysin ikäkriisin piikkiin, sillä lähes jokainen kärsii jossain vaiheessa elämää jonkinsortin ikäkriisin, (oli se sitten 20,30- 40 tai 50v kriiseilyä...) muttei laita kumppania kuitenkaan kiertoon.

hällä on ehkä oma identiteetti uudelleen hakusessa. millainen hän on, millainen rakastaja, pelimies, kumppani, aviomies, isä.... omat roolit on nyt ihan hukassa, ja tähän sie et ole syypää lainkaan.

se mitä hän silti nyt tekee, oli kriisi mikä hyvänsä, on puhdasta itsekkyyttä. hän haluaa säilyttää vaimonsa, turvan ja pysyvän kallion, ja ylläpitää silti herkkupalat sinkkuelämästä.   toisinsanoen parhaat palat joka elämän osa-alueelta ja siviilisäädystä ja välttää kummastakin ne "ikävät" puolet. kuten riidat, arkiaherruksen ja velvoitteet.

kenkää tuollaiselle.

10.4.2015
Blanco
Blanco

Eihän teillä kahdella mitään toivoa ole, kun miehesi on jo toisen naisen syliinkin mennyt.

Oli miten oli, mitkään sairaudetkaan ei oikeuta miestäsi käyttäytymään noin.

10.4.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ihanko sä tosissasi annat ukon käyttäytyä noin?

Oli kriisi mikä hyvänsä, noin ei vaan parisuhteessa käyttäydytä

100% peesi mummylle ja seksin suhteen täydellinen lakko. Ihan vaan jo oman terveytesi vuoksi. Ettet saa ikäviä tuliaisia.

10.4.2015
misukka
misukka

ei ole kokemusta tilanteesta, mutta ei kyllä kuullosta reilulta ja tasapuoliselta suhteelta. Miksi mies saisi rellestää niinkuin lystää ja sinä tyytyisit niihin hetkiin mitä häneltä liikenee?

Ota tai jätä- periaate tuossa tilanteessa tuskin toimii siinä "ota"-tilanteessa, koska ainakin itse epäilisin rajusti toisen rehellisyyttä, kun valinta on tehty pakon edessä eikä omasta tahdosta ja tietäen että on ollut toisia ihmisiä kuvioissa. Toisaalta miksi jäädä odottelemaan sitä että toinen saa rellestyksensä rellestettyä ja sitten katsoa mitä elämältään haluaa? Se on sun elämän pistämistä tauolle. 

Voisin tuossa kohtaa tehdä niin että sanosin miehelle että se on sitten semmoinen juttu että lapsenhoito jaetaan tasan, mulla on harrastuksia tai vapaita viikonloppuja, jolloin haluan vaan olla ja sä saat olla lasten kanssa. EI niin että mies saa viillettää vapaasti ja nauttia sinkkuelämästä ja itse on lasten kanssa 24/7. Sitä jakoahan se tulee olemaan erotilanteessakin, antaisin nyt esimakua siitä et ihanko oikeasti tätä sitten tulevaisuudelta haluaa.

Ja aivan varmasti antaisin miehelle ymmärtää että olen myös vapailla markkinoilla enkä odottamassa häntä, jos hän päättää pyöritellä naisia miten tahtoo. Ei sillä että sen takia hyppäisin sänkyyn kenen tahansa kanssa, vaan mulle vaan se ajatus on tärkein että JOS siltä tuntuu niin mikään ei mua estä ja tekisin sen miehellekkin selväksi. Aika usein niillä jostain syystä on se ajatus että itse voi tehdä mitä lystää, mutta toisen pitäisi kiltisti olla siellä edelleen innolla odottamassa sitä mitä toinen viitsii antaa.

10.4.2015
Mummy83
Mummy83
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...