Koliikki?

Pälkähtipä päähän että voiko tämä meidän huuto iltaisin ja öisin olla koliikkia. Millaista oireilua teidän koliikkivauvoillanne on ollut? Meillä kun kello lyö kuusi, niin pian alkaa lohduton karjuminen ja kestää pari-kolme tuntia. Sitten tuo useimmiten sippaa pariksi tunniksi ja sitten karjutaan aamuviiteen. Päivät tuo nukkuu oikein erinomaisesti. Sylissä. Tai kaukalossa autossa. Kylvystä tykkää ja rauhoittuu siellä lähes poikkeuksetta. Tuo paukuttelee kyllä päivin öin aika reilusti mutta päivisin ei siitä huolimatta juurikaan huutele. Päivällä hereillä ollessaan oikein tyytyväinen lapsonen. Kuulostaako tämä teidän muiden korvaan koliikilta vai onko ns. "normaalia masuvaivaa"?

2.4.2015
misukka
misukka

Teeko näkikin oikein kunnon puklut. Ei tuo siihen asti ollut puklannut juurikaan. Siis kurkkuun nousee kyllä mutta nielee sen.
Silloin kun kävit täsdä, niin pääsi se puklun määrä yllättää miutkin.
Cuplatonia kokeiltiin keskimmäiseen ja se vain pahenti asiaa. Ilmakuplat kun pieneni, huuto kasvoi ja voimistui.
Mä kyllä tässä pyhien jälkeen kyselen aikaa vyöhyketerapiaan. Sille kätilölle jonka luona kävin paristi "käynnistelemässä" synnytystä. Se hoitaa myös vauvoja.
Ja d-tippoja en ole juurikaan muistanut tuolle antaa. Ehkä kolme kertaa. Tänä iltana annoin yhden tipan viiden relatipan säestyksellä. Katsotaan onko sillä vaikutusta.

3.4.2015
misukka
misukka

Relatippojahan on myös colic versiona, en tiedä mitä eroa sillä loppujen lopuks tavalliseen mutta jos on hellempää.. 
Noi maitohappobakteeritkin on mikä kellekin sopii, meille ei esim. käy gefilukset vaan vetää aivan tukkoon, käytänki sillon lapsilla ja itellä kun on ihan ruikulilla..
Rela toimi lapsilla sitten, itelleni en oo kokeillu.. D-vitamiinia ei kumpikaan oo mitään merkkiä pystyny ihan vauvana käyttämään, poika sitten n. 10kk iässä rela+d:tä ja tyttö oisko ollu 8kk, myöskin rela+d..
Kokeiltiin kaikki merkit mitä oli siinä saatavilla, tippana ja tablettina murskattuna ja vesipohjaset ja öljypohjaset kun ei käyny ni ei käyny..

Meilläkään ei koliikkia ollut mutta hyvin herkkämahaisia muuten nämä lapset, poika varsinkin. Sen kanssa saatiin kakkaakin jahistaa kun ei tullut vaikka kuinka yritti ährätä ja ährätä..

3.4.2015
ninnup
ninnup

Misukka, pitipä vielä sanoa, että meillä tuo D vitamiinin aloitus aiheutti pojalle itkuja. Lopetin ja itkut loppui, aloitin D vitamiininä sittten Jekovitin mikä ei tehnyt ilmaa mahaan eikä aiheuttanut huutoja. Samalla mentiin reilun kuukauden tai kahden(?) maitohappobakteerikuuri, koska vatsa oli herkkä ja se saattoi johtua mun kohtutulehdukseen syödystä antibiottikuurista. Mutta Cuplaton ei meillä auttanut, pahensi vain. Kylpy, vatsallaan oli ja toi Jekovit oli meillä apuna. Ja maitohappobakteeri noin pitkänä kuurina palauttaa suolen normaaliin kuntoon usein jos siinä on häikkää, eli sitäkin kannattaa kokeilla. Se suolinukka voi syystä tai toisesta vaurioitua.

3.4.2015
carata
carata

Ja meillä siis poika huutanut montakertaa enemmän kuin koliikin kriteerit täyttyen.
Ihan mieletöntä eka elin vuosi ja toinenkin kamalaa ja nyt vasta tutkitaan mastosytoomana.
Ei vaan jaksanut taistella hoidon saamiseksi aikaisemmin kun oli ja on ite aivan loppu.

Voimia! Voimia!
Toivottavasti sulla on läheisiä tai muuta apua saatavilla!
Kokemuksesta voin sanoa että yksin ei kannata yrittää pitkään.
Sen virheen tei itse.

3.4.2015
Minnie
Minnie

En ehtiny lukea kaikkea vastauksia, mutta tiedän tapauksia, joissa kyse on ollut refluksista.
Voisiko olla teillä?
Se olis periaatteessa kokeiltavissa ihan helposti 'närästyslääkkeellä' vauvoille sellainen geeli aina syömisen jälkeen, joka estää pitkällään ollessa maidon nousun takaisin ruokatorven ja ylemmäs.
Minusta mainitsemasi päiväunet sylissä tai kaukalossa viittaavat siihen että juuri tuo pää ylhäällä asento olisi helpompi refluksia vuoksi.
Onko sänky kohotettu?
Meillä tosin sekään ei riittänyt koska vauvahan sen verran liikkuu siellä. Kaukalossa ja sitterin korkeimmalla tasolla poikamme nukkui puolisen vuotta kun ei voinut olla makuuasennossa minuuttiakaan huutamatta.
Tähän kylläkin luulimme olevan syynä korvien paineen, mutta nykyhetken tiedon valossa syynä onkin ollut pääasiassa mastosytoomaan vaikuttama refluksi ja jopa siitä syntyneet haavaumat ruokatorvessa.

Pyydä lähete gastroenterologille tai resepti tuohon 'lääkkeeseen' kokeeksi.

Jos ei noista mitään hyötyä, niin sitte arvelisin minäkin koliikkia.
Musta vaan olis hyvä poissulkea muut, joista olis pahempaa haittaa hoitamattomana.

3.4.2015
Minnie
Minnie

Minä olen kuullut tälläsem määritelmän. Itkua kolme tuntia päivässä, kolmena päivänä viikossa, kolmen viikon ajan eikä sille löydy syytä. 

 

Tsemppiä ja eikös tärinä oli koliikkivauvoille mukavaa?

toivottavasti täältälöytyisi joka osaa auttaa kun minä en osaa enempää.

tsemppiä ja hali❤

3.4.2015
nki91
nki91

Nyt ku ton mun kirjotuksen lukee ni tulee ehkä mieleen etten mie yrittäny mitään et oisin helpottanu vauvan oloo. :D Mut siis totta kai yritin. Neuvolassa vierailtiin usein. Jätettiin d-vitamiinii pois. Cuplaton käyttöön. Rautalääkityksenki lopetin aiemmin, mut siten että seurattiin sitte hemoglobiinia. Mut ei meillä kyllä auttanu yhtään mikään muu kun aika. 5kk iässä loppu, ja sit luulin et alko uudestaa ku alkoi itkun tihrustukset yöllä, mut sitte hoksasinki et se ei vaan enää halunnukka nukkuu kainalossa. Ku hoksasin siirtää omaan sänkyyn ni nukkui taas hyvin. Et sillain voin antaa toivoa, et vaikka se koliikki valvottaisiki alkukuukaudet, ni sitte saattaa jäädä pois ne yöheräilyt ihan yllättäin. Sillon 5kk iässä tuo alkoi sit suoraan nukkua yön. Toki heräsi viideltä aamul syömään, mut eiks se ollukki sillain et sitte vauvan katsotaan nukkuvan yön ku on nukkunu 5h putkeen. Melko pian jäi kyllä se viiden syöttöki, et sillain tosi nopsaa alkoi nukkua yöt, kun toiset heräilee päälle vuosikkaiks öisin.

3.4.2015
Sralla
Sralla

Jos on masuvaivoja niin kannattaa hakea apteekista cuplatonia, meillä ainakin auttoi mahanväänteisiin :) niitä täytyy vaan sitten muistaa antaa jokaista syöttöä ennen jotta ne tehoaa. itse ajattelin hakea tälle seuraavallekki jo ihan vain varulta kaappiin, ei tarvi valvoa öitä sen vuoksi sitten. jaksamisia! :)

3.4.2015
manna_87
manna_87
5-month-old baby

tuli kans mieleen et jos kovin puklailee niin voi olla kans sitä refluksia.. Jos on silent mallia niin usein maito nousee ylös mutta vauva nielaisee sen takas ettei tuu kaaressa pihalle :/ kovin kuulostaa/ näytti kyllä samantyyppiseltä kuin meidän poika oli pienenä. jaksamista paljon ja soita ihmeessä neuvolaan ja kysy sieltä kans vähän, kun ei se koko aikainen yöhuutokaan musta ihan normaalia ole :/

3.4.2015
teeko
teeko
2 years, 11-month-old toddler

Misukka, miten ois kylpemistä klo 18-21 😉 No ei. En osaa auttaa, mutta tipihiiltä ja muilta varmasti saat apua ja tietoutta enemmän. Voimia lähetän 💗

2.4.2015
carata
carata

Miusta toi kuullostaa just nimenomaa koliikilta. Ja mie en usko siihen teoriaan et koliikki tarkottaa masuvaivoja. Tai siis mun vauvalla oli molempia mut kyl ne erotti toisistaa. Masuvaivat oli sitä vääntelemistä, ja "kitisevää itkua" koliikki sitte sitä suoraa huutoo. Mie uskon et koliikki on vauvan vierotusoireita kohdusta. Siks koliikkivauvat vaatii syliä ja liikettä, ja nauttii imurin äänestä, joka muistuttaa verisuonten kohinaa kohdussa. Erään teorian mukaan myös koliikki voi johtua siitä, kun masuvauvalla enkeli on näkyvissä kaiken aikaa, mutta synnytyksen jälkeen ei enään niin selvästi. Mut Misukka tais olla faktoihin pohjautuva ihminen, joten sitä ajatusta en tarjoo sulle, mut kohan nyt kirjotin kumminki. :)

No mut meillä se tosiaan tuo koliikki alkoi vasta 1kk iässä, eli siinä kohtaa kun vastasi raskausviikkoa 38. Huusi suoraa huutoo jostaki yheksästä yhteen asti yöllä. Mie kantelin ympäri kämppää alkuyön, ja puolilta öin hytkytin sitä kainalossa sängyssä, ja nukahin joka kerta sillä sekunnilla, ku huuto lakkasi eli nukahti. Ympäri vuorokauden ruokailutahti oli 2h välein, eli nukku aina sit sen 1,5h korkeintaa kerrallaa. Päivisin nukku vaan rintarepussa tai liikkellä olevissa rattaissa. Meiän huonoks onneks oli törkeen kylmä talvi joten rytkytin rattaita kynnyksen yli sisällä. Ja sitterihän oli kanssa hyvä, samoin ku kehto. :)

2.4.2015
Sralla
Sralla

Joo. Kylpyhetki on kahdeksan ja yhdeksän välillä. Kylvyssä rauhoittuu ihan silmissä ja nauttii olostaan. Mutta kun pois ottaa ja pukee yökkärin päälle, alkaa karjuminen taas.

2.4.2015
misukka
misukka

Ei meillä ole illalla mitään muusta päivästä poikkeavaa ja iltapalankin syön vasta tässä likempänä omaa nukkumaanmeno-yritystä.

Paukutteluun kiinnittää erityisesti huomiota kun tuo huutaa pää punaisena ja hiljenee usein paukun jälkeen hetkeksi. Mutta kun tosiaan samalla tavalla paukuttelee päivälläkin, tosin ilman huutokonserttia.

Täytynee käväistä vyöhyketerapiassa. Katsotaan josko siitä saataisiin apuja.

Mä vähän pelkäsin, että saadaan koliikkivauva kun koko odotusaika oli jatkuvaa stressiä ja pelkoa. Harmi juttu jos se pelko nyt sitten toteutui. Onneksi ne muut pelot eivät käyneet toteen.

2.4.2015
misukka
misukka

Misukka, oletko kylvettänyt tolloin kuuden jälkeen? Onko vauva silloin tyytyväinen?

2.4.2015
carata
carata

Teettekö illalla jotain poikkeavaa? Tai jos imetät, niin syötkö aina illasta jotain joka vois oireilla vauvalle masuvaivana? Mä en ole koliikista joutunut kärsimään lapsien kanssa, joten en kokemuksella voi sanoa onko vai ei..😔 Voimia! 💗

2.4.2015
carata
carata
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...