kuumat jalat öisin estää nukahtamasta

noniin, oon tehnyt vähän taustatutkimusta koskien ikivaivaani:D levottomat jalat kuulema oireilevat muunmuassa kuumeilemalla/polttelemalla yöaikaan. mutta en jaksa oikein uskoa että tämä olisi sitä. kahdesti on elämäni aikana meinaan kokenut mitä on mennä nukkumaan levottomien jalkojen kanssa, ja se oli iiiiihan erilaista. tässä tapauksessa jalkojen kuumotus alkaa juuri sillä hetkellä kun pitäisi alkaa nukkumaan. kuumotus on nilkoista alaspäin, eikä sillä ole merkitystä, onko päivä ollut aktiivinen, vai onko sängyssä maattu leffoja katsellen edelliset viisi tuntia. mutta välittömästi kun silmiä alkaa uni painaa, alkaa se hitonmoinen tulipalo!   kädelle kokeillen jalat eivät ole edes normaalista poikkeavan lämpöiset, mutta silti niissä on tunne, kuin veri kiehuisi ja jalat olisivat hautuneet kymmenen tuntia kesähelteellä hiostavissa lenkkareissa. sitten alkaa se jalkojen siirtely aina peiton tai lakanan viileämpään nurkkaan, ja sen lämmettyä taas viileämpään. jalat eivät tunnu edes levottomilta, mutta niiden kuumotus estää nukahtamasta. oon niin luullut olevani yksin tämän vaivan kanssa, kun seison keskellä yötä saunan taikka vessan kylmällä laattalattialla, käyn vilvoittelemassa jalkoja lumihangessa, käyn aamuyöstä ottamassa niille kylmän suihkun, säätelen tuuletinta, tai se tähän mennessä ainut toimiva tapani; kastella kylmällä vedellä pyyhkeet ja käärin ne jalkoihin. hassuinta tässä on se, että vilvoitusmenetelmäni saavat miut usein palelemaan, ja joudun kääriytymään tiukasti peiton sisään, mutta sitten taas ne pirun jalkoterät on peiton ulkopuolella käärittynä jäisiin rätteihin ja tuuletin pöhöttää niihin.  kiitos märkien rättien, olen homehduttanut jo yhden petarin. mies on ihan hermona että meinaanko homehduttaa tämän uudenkin, joten vaihtoehtoista apua kaivattaisiin. keskustelupalstoilla törmäsin mitä kekseliäimpiin itsehoitoihin joita muut ongelmasta kärsivät harjoittivat.  moni meni nukkumaan kylmäkallen kanssa, tai teippasivat jalkopäätyyn kylmällä vedellä täytetyn limupullon. joku heräili puolen tunnin välein suihkimaan kylmää vettä jaloilleen, joku osti joka yölle uudet pakastehernepussit.   yhteistä näissä oli se, että jokainen epäili, ettei kyseessä ollut levottomat jalat-syndrooma, vaikka muut niin ehdottelivatkin.  onko täällä mammoissa ketään vastaavasta kärsivää, ja  onko joku saanut hoitoa vaivaan?

31.3.2015
Blanco
Blanco

no sellasen yhteyden oon huomannut, et viime keväänä kun mulla oli terveyskuuri ja suklaabanaanilakko, niin valvoin liki jokaö, kun taas nyt suklaaövereissäni en oo nyt kärsinyt xD mut tää ei voi olla yhteydessä toisiinsa, mut hampaat ei meinaa kestä tällasta "hoitoa" xDD

2.2.2016
Blanco
Blanco

en oo keksinyt mitään uutta. Onneksi nyt on menossa viileempi kausi tän ongelman suhteen, eli viimeseen pariin kuukauteen en oo kuin muutaman hassun kerran kärsininyt tästä:) tän ketjun alottaessa painin tän ongelman kanssa keskimäärin viitenä yönä viikossa, eli valtavan usein. Tää tuppaa kulkemaan jotenkin jaksoissa, joten nyt naatin tästä viileän olon jaloista niin pitkään kun pystyn ja toivon ettei kuuma kausi ihan heti iske;)

31.1.2016
Blanco
Blanco

Hienoa että täällä löytyi asiantunteva vastaaja!
ootko Blanco keksiny jotain helpotusta?

30.1.2016
Minnie
Minnie

Oceanlily, kiitoksia sinulle tuhannesti vastauksestasi! Olipa oikiasti todella huojentavaa saada ylipäänsä lääkäriltä tunnustus siitä että se on ihan oikia olemassa oleva vaiva eikä mielikuvitusta vain:)

30.1.2016
Blanco
Blanco

Kosmetologilta/jalkahoitajalta saa viilentävää jalkarasvaa, suosittelen sellaista kokeilemaan. :) ja toki sinne lääkäriin vaivan alkuperäinen syy selvittämään!

1.4.2015
Santtuvaan
Santtuvaan

Minä käytän kylmägeeliä ja sukat pakko vetästä päälle, vaa ei mulla yöllä kuumota ei ainakaan yöunia haittaa. Nyt en voi käyttää kun raskaana oon mutta emännän jalkavoide ihan jees korvike siinä jotai viilentävää juttuu on. Mä en ainakaa mihkää lääkärii oo menny voi olla vaa ns. levottomat jalat.. mulla siis ei yöllä kuumotus haittaa, päivisin ja iltasin.

1.4.2015
HK1982
HK1982

kylmävoidetta en ole kokeillut. eikös ne yleensä pidä  sit peittää jotenkin ettei sitä kylmägeeliä mene esim lakanoille tms?   vai olikohan se vaan niissä kakstehogeeleissä...?  koska jos miun pitäis pujottaa sukat jalkaan yöksi niin hell no:D!   mut eikai perus kylmägeeleissä se ollut niin justiinsa?

tänäänkin tulee kaksi käyntiä lekuriin, mutta lasten takia. mie en ymmärrä miksen kehtaa siinä ohimennen mainita asiaa.. varmaan siksi, että tiedän niiden käskevän varata erikseen sille ajan, ja sit minnuu taas hävettää soitella sinne kun on soiteltu nyt lasten korvatulehdusten ja silmätulehdusten ja syylien ja oman nielukeuhkokurkkupöpön vuoksi ja ja...  melkeen tekis mieli  varata eri paikkaan aika ettei ne kato että taas toi akka on täällä:D   vaikka minkäs sille voi.  välillä vain on niitä ruuhkavuosia terveyskeskuskäynneissäkin. ja pienten lasten kanssa aina.

mistähän tää mun häpeä "vaivata tohtoria" oikein juontaa?  sehän on kuitenkin niiden duuni:D

1.4.2015
Blanco
Blanco

Mulla on ollut ihan sairaan hankala levottomat jalat-oireyhtymä, mutten kyl muista että ois kuumat jalkaterät ollu.
Oli monenlaisia lääkkeitä, jotka kyllä helpottivat.

Mene ihmeessä lääkäriin!!! Neurologille!

Johan tuo on sietämätöntä.
Eikä ole mitään ylireagointia. Ihan totta.

Tuli mieleen jos kokeilet (lääkäriaikaa odottaessa! Varaa se jo tänään!) kylmävoidetta?! Vai kuumottaako se vaan lisää? Sit tiedän et atoopikoille sekoitetaan perusvoiteeseen apteekissa oliko mentholia tms joka viilentää ja auttaa kutinaan, oisko sellanen mistään kotoisin. Meil on pojalle reseptillä sellainen, vaan en ole vielä yhtään tuubia ostanu kun selvisi jotta oireet johtuu enemmänkin toisesta sairaudesta.

1.4.2015
Minnie
Minnie

kyselin samaa facessa, ja tuttavapiiristä löytyi muutama muukin vastaavasta kärsivä. yhtäläistä näissä kaikissa on se, että kroppa reagoi johonkin sellaiseen harhatuntemukseen. kun jalat ei siis oikiasti edes ole kuumat. normaalilämpöiset. ja usein kaiken sen viilentelyn jäljiltä jopa kylmät. mutta silti ne tuntuu kiehuvan sisältä päin ja niiden lämpeneminen normaalitilaan tuntuu taas kuumottavalta. ja mie oon tästä siis kärsinyt ainakin viimeiset 10v enemmän tai vähemmän. varmasti hormooneilla on jotain osuutta asiaan, koska viimeeksi raskaana ollessa en siis nukkunut varmaan viimeiseen neljään kuukauteen yhtäkään yötä ilman epätoivoisia jalkojen kymentämisoperaatioita. nykysin taas voi olla jopa viikkojen tauko, kunnes yhtäkkiä taas valvottaa viikon putkeen. 

vitamiinilisiä syön, mutta en magnesiumia. sitä on ehdoteltu ja sitä meinaan kokeilla. jalkojen rasvauksella ei ole mitään merkitystä, koska ihohan ei ole rikki tai kuiva tai mitään. mitään näkyvää ei ole, eikä käsin tuntuvaa. siksi mietin että oisko ihan neurologinen vaiva? 

vielä en ole lääkärille asian kanssa mennyt, koska päivisin se tuntuu taas niin tyhmältä ja ylireagoidulta. kunnes sitten illan tullen taas tulee ahdistava kuumuus ja unimatti juoksee karkuun kun mie raivoon savuavien kinttujeni kanssa:D

31.3.2015
Blanco
Blanco

En osaa auttaa, koska itse olen vilukissa, mutta auttaisko peiton vaihto? Ikeassa ainakin on sellaisia viileitä peittoja, eli on täytettä, mutta se ei kuumene niin älyttömästi? Toisaalta mietin voisko olla hormoni peräistä?

31.3.2015
carata
carata

up!

31.3.2015
Blanco
Blanco
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...