4 v omaan huoneeseen

Elikkä meillä kesällä tulossa vaavi, joten pitäs toi 4 v siirtää mein huoneesta omaan huoneeseen et mahtus pinnasänjy pojan sängyn tilalle. Vuos sitte nukku nätisti omas huonees pari kk mut sitte meil oli tulipalo ja mies siirsi lapsen takas mein huoneesee ku oli huolissaa pienestä, no kesällä siirrettii poika olkkarii mut yhtenä iltana meni omaa sänkyy, muuten tuli aina illasta suoraan mein makkariin. Ollaan ostettu yövaloja, pojan huoneesee discopallo jossa valot, telkkari ja pleikka mistä pistetää piirretyt netflixiltä tuomaan turvaa, paljon unileluja, ovi auki ja valot eteisessä. EI, sanoo että suostuu yheks yöks menemää mut ei pidemmäks aikaa vaik sanoin et 3 kokonaisesta yöstä saa palkinnon mikä yhessä pojan kanssa mietittiin. Tiiän et poika on pelokas mutta mein huoneesee ei mahu pinnasänkyä ja pojan sänkyä.. Neuvoja? Asiaa ei yhtää edistä tosiaan pojan kovat pelot ja isän ylisuojelevaisuus ja laiskuus..

30.3.2015
Buga_
Buga_

Meillä lapset illalla kahtoo kirjoja itekseen. Huoneessa ei oo valoja, vaan eteisen käytävässä. Huoneitten ovet on aina auki. Meijän lapset on nukkunu aina omissa sängyissään, tai siis ne on laitettu aina omiin sänkyihin. Viereen saa tulla jos näkkee pahaa unta tai on vaikka kippee. Meijän 11 v esikoinenkii hipsii vielä joskus viereen 😊

Todella keskustelun paikka jos kissoja tuosta hyvästä läiskitään. Ja muutenkii tuo asenne ei oo parhaimmasta päästä... 4 v lapset osaa olla itsepäisyyden ruumiillistumia, mutta aikuiset on niitä jotka määrää säännöt.

1.4.2015
riu
riu

Tarkistin, niin Autot 2-elokuvalle oli kaavailtu 7 vuoden ikärajaa. Sitä oli pidetty liian korkeana.

1.4.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

raah miul menee hermo!!! joo lapsi meni omaa sänkyy illalla vaik useesti sano et haluaa mein makkarii, pari tuntia meni ni nukahti sinne ihan ite, oltii miehen kans olkkaris koko iltarupertuman ajan heteillä ni tasasin väliajoin kuulu "isi" -.- joskus yöl sit alko itku ja mies kävi kantamas pojan mein huoneesee. no sit kissat tietty ku koko muutos tehtii myöhää illalla ni tottakai ne alko vasta yöllä tutkimaa paikkoja ja pinnis mein makkaris ni hyppi sen pääl yöllä ja puri ku koitti saada mein hereille. oon mieheltä kysynyki ku pojan huoneen ovea ei saa laittaa pelon takia kii, mein makkarin ovea et kuullaa poika et meinasko noi kissat laittaa vessaan yöks ku ei oikei muita ovia löydy. mies syyttää siis katteja et ois pojan yöllä herättäny vaik poika normaalistikin yöllä herää monta kertaa mut herää myös siihe jos kissa hyppää jalkoihi nukkumaa. aamu alko siinä ku poika heräs ni mie sain huudot et täst järjestyksestä ei tuu mitään ja et se tappaa noi kissat, jotka sai kivat läpsäytykset ku mies nosti perseensä! oon niin valmis muuttamaa pois ku pinnis ei mahu mein makkarii, mies ei suostu pojalle ostamaa pienempää sänkyä (nykyne 2 m pitkä ja 80 cm levee autosänky)... ei sil oo oikeutta koskee kissoihi!!!

1.4.2015
Buga_
Buga_

mie oon ihan samaa mieltä ja valitin jo enne lapselle sen vaihtoehdon antamista miehelle et ei oo aikasemmikaa toiminu (meil kanavapaketti mein makkaris ni poika kyl katto nickjunioria hiljaa mut nukahti vasta ku myö tultii nukkumaa). kysyinki mieheltä miks muuttaa tv katseluun eikä mee vaa vieree istumaa ja oota et nukahtaa.. huomena tulee pojan serkku yökylää mut sit meen kyl ite näyttää mallia, mut kuten aikasemmi joku jo muistikin miun aikasemmista puheista et vaik perhe ollaaki ja yritän parhaani (en oo todellakaa täydelline ku ei viel ees omaa lasta oo et ymmärtäis täysin) ni mies vetoaa joka tilanteessa että hänen lapsi ja näin tehään ni antaa sit aikuisen tehä virheensä jos ei järkipuhetta usko. oon enneki näyttäny mallia ku se on jotai tuloksetta yrittäny ja heti on onnistunu ja vasta sitte tajunnu :D

31.3.2015
Buga_
Buga_

Autot elokuvan ikäraja on 3 ja niin on myös autot 2,vaikka siitähän oli polemiikkiä että pitäisi olla enemmän,mutt eipä se niin karu ollut.. Mutta tota ykköstä meillä poika katsoo eikä sitä pelota tms. Että se ainakin on suht rauhallinen ja kiva.. Kakkosessa on enemmän menoa ja meininkiä.. 

Ei sillä että ois hyvä nukahtamis hetkeen,mutta ikärajan mukaan kyllä on sopiva 4 vuotiaalle

31.3.2015
Vipe
Vipe

Tuli mieleen Autot -elokuvasta, muistaisin että siinä on ikäraja 7v, aikuisen kanssa katsottaessa 5 v.

On katottu meidän esikoisen kanssa elokuvateatterissa, ja oli muistaakseni 7 silloin.

Se oli 3D-esitys, että äänet ja muut oli kovalla muutenkin, ja erikoislasit oli päässä.

31.3.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

mies päätti sit illasta alottaa urakan ja siirsi punttivälineet olkkarii (vie yli puolet olkkarista :'( ) ja pojan tavarat omaa huoneesee. sinne se meni mut valitti et pelottaa, kyseltii et mikä pelottaa mut ei osannu sanoa ja muistutettii et vuos sitte nukku hyvin omas huonees, kerrottii et aamul saa palkinnon jos nukkuu koko yön mut saa tulla jos haluaa mein huoneesee. laitettii pleikalla autot leffa pyörimää. 3 min maltto olla yksin kunnes ekan kerra huus isiä, menin kysymää mikä hätänä ni ei mikään.. :s sai kyl mies huomata et pinnis ei mahu pojan kakkos sängyn kans mein makkarii vaik kui niin suunnitteli ku piti pinnis siirtää sinne säilöön, puol huonetta rempallaan ja pinnis seinää vaste pystyssä :D eli tajus mieski miten asiat on vaa oltava

31.3.2015
Buga_
Buga_

Meilläkin tyttö siirtyi omaan huoneeseen 1v iässä ja puoli vuotta siitä syntyi poika. Valmisteluissa tyttökin oli mukana. Valitsi leluja ja pääsi just mukaan vauvan lakanoiden laittoon ja pinnasängyn pohjan nostoon jne. Jotkut lelut meillä on tytön, osa pojan. Mutta ollaan painotettu että kädestä ei silti viedä ja et molemmat saa kyllä leikkiä niillä. Mutta kyllä meillä siis molempien huoneissa on leluja ja molemmat leikkii joskus omissa huoneissaan, mutta usein kyllä äkkiä ovat taas vieretysten leikkimässö jommassa kummassa huoneessa. Ja JOS miehellä tai mulla olis ei yhteisiä lapsia, niin kyllä mä haluaisin että ne olis saman arvoisia kuin yhteiset lapset. Eli ei tosiaankaan sellaista jaottelua. Yhtä rakkaita kaikki. Ja poika meillä siirtyi vähän ennen vuoden ikää omaan huoneeseen. Eli taas niin, että on reilu puoli vuotta aikaa ennen kuin vauva syntyy.

31.3.2015
carata
carata

juu muistatte oikein muista keskusteluista mitä oon kirjotellu ja tosiaan poika on joutunu ikäseksee kokemaa paljon. 8 kk asti kaksi kotia ja toisessa paikassa huonot oltavat ja sama juttu taas ku vuos sitte et äiti hylkäs keväällä ku alkaa omaa jalkaa vipattaa ja poika ois vaa tiellä, talvisin pitää lasta kun saa tarhassa pidettyä 5 asti ja ruoka, suihku, nukkumaan ni ei tarvi paljo lasta nähä mut saa silti rahaa... mut saatii miehen kans juteltua et nyt viikonloppuna siirretään poika, ostetaan pikkuautoja kaappiin ja jokasesta kokonaan omassa huoneessa nukutusta yöstä saa heti aamulla hetättyään pikkuauton. muita yksityiskohtia ei olla suunniteltu mutta sanoin kyllä miehelle että meidän pitää sanoa että iltasin omaan huoneeseen, oon sanonu tosta telkkarista että epäilen vähän mutta antaa miehen se ite tajuta ku narsisti ei tykkää et sanotaan suoraan :D

31.3.2015
Buga_
Buga_

Ja vielä sanon että meillä toki poika osallistui vauvaa varten tehtäviin valmisteluihin kaivettiin yhdessä esiin leikkimattoa yms. Ja katsottiin kuvia,kun poika on ollut niissä vauvana ja sai toki kokeilla kaikkia jne. Mutta ei ottaa leikkeihinsä.. 

Tuo aikaisempi teksti kun kuulosti karusti siltä ettei pojalla ole asiaa hipaistakaan vauvan tavaroita 😨

Mutta siis pojan lelut on yhteisiä ja vauvan lelut on yhteisiä (mutta vauvalta ei saa kaikkia leluja ottaa pois ulottuvilta) mutta sitten on ne omansa molemmilla.. Vauvalla tulit ja purulelut ja pojalla kaikki pieni jonka vauva voi nielasta ja sitten molemmilla omat unilelut..

Ja meillä poika siirrettiin 'vauvan tieltä' pois jo kauan ennenkuin vauva oli tulossa niin ei tunne että hänen paikkansa olisi viety.. 

Mietin vielä sellaista vaihtoehtoa,että mahtuuko teidän huoneeseen vauvalle alkuajaksi joku pienempi sänky tai 'koppa'

Tai jos ei oikeasti saa sovitettua pojan ja vauvan sänkyä samaan,niin voisiko kokeilla kysyä pojalta että haluaako hän luopua omasta huoneesta ja antaa sen vauvalle? Onhan se ehkä vähän hassua,mut jos buga ja vauva muuttaiskin sitten pojan huoneeseen,mitä poika siitä tykkäis.. Tai jos isä tosiaan muuttaisi hetkeksi pojan huoneeseen Pojan kanssa?

Hankalahan tuo tilanne on jos ei tosiaan tilan puolesta mahdu molemmat vanhempien kanssa koska vauvan on vähän 'pakko' nukkua äidin kanssa,mutta sitten taas mustasukkaisuuden yms. Puolesta ei tee hyvää heittää vanhempaa lasta 'ulos' sillä että 'meillä on nyt uusi vauva,koita pärjätä omillas'

31.3.2015
Vipe
Vipe

Mä en sano tätä nyt pahalla ENKÄ tarkoita että lapset pitäisi eritellä kun kerta yhdessä eletään,mutt pitää puolustukseksi sanoa että sinänsä ymmärrän bugaa sillä jos en nyt ihan väärin muista niin jostain ketjusta luin että bugan mies sitten taas on sitä mieltä että kaikki mikä on ostettu ennen vauvaa on pojan eikä hänen tarvi jakaa mitään ja saa halutessaan ottaa vauvaa varten olevat tavarat leikkeihinsä jne. Näin jostain ketjusta käsitin ja meillä ainakin esikoinen todellakin saa luvan jakaa lelunsa eikä hänellä ollut asiaa ottaa tiettyjä vauvaa varten olevia juttuja leikkeihinsä ja sotkea niitä ennen vauvan tuloa.. 

Näin sanottuna kuulostaa rajulta mutta pojalla on omat esim. Unilelut joihin ei muilla ole asiaa niin silloin tulee olla myös vauvalla sama oikeus..

Ja muistanko väärin,että mies olisi sanonut että vauvan ei tarvi mahtua vanhempien huoneeseen,että HÄNEN poikansa saa olla siellä.. Jotenkin tälläinen mielikuva.. Koska siitä tekstistä jäi vaan mieleen että on kuin vauva ei olisikaan miehen ja poika paljon Rakkaampi..

Jos muistan oikein ja se oli buga joka tälläisiä kirjoitti,niin toisaalta ymmärrän että tulee sellainen että puolustaa sitä omaa lastaan enempi,koska toisella kerta on jo isä 'puolellaan'

Näin ei missään nimessä saisi olla,mutta jokainen voi kysyä itseltään että jos mies olisi ottanut esikoisen lempi lapsekseen niin eikö sitä itse ehkä vähän enemmän antaisi aikaa ja rakkautta pienemmälle vaikka sitä toistakin rakastaisi.?  

Minusta ei siis voi syyttää pelkästään bugaa jaottelusta vaan olisi bugan perheessä syytä molempien aikuisten istua yhdessä alas ja jutella siitä ettei perheessä ole lempilapsia oli sitten omia tai yhteisiä tai sekä että.. 

Minun on ehkä helppo sanoa kun ei ole uusio perhettä mutta sitten taas työssä joudun olemaan tasapuolinen hoitolasten ja omien lasten välillä.. Se tosin ei ole 24/7 joten on helpompaa.. Mutta yhtä tärkeää kuitenkin

31.3.2015
Vipe
Vipe

Meillä on saanut tulla viereen, mutta ei olla asiaa mainostettu Vipen tavoin, et jos pelottaa, niin tule vaan tms. Lapset on joskus tulleet, lähinnä tyttö, mutta on palanut sänkyynsä koska on ollut liian kuuma kuulemma. Mutta aina on saanut tulla. Koskaan ei kyllä ole tulleet. Tai aamulla toki tulevat, mutta yöksi ei. Ja meillä molemmilla lapsilla omat huoneet pimennysverhoilla, ei yövaloja, ovet raollaan koko yön. Meillä ovi täysin auki. Eli tyttökin kyllä näkee tulla, kun olkkarin kautta tulee. Pelkoja on ollut vain vesikiertoisen patterin kohina,mutta sekin meni ohi sillä kun mies kertoi miksi ääni kuuluu ja muutamana yönä oli tytön sängyn vieressä niin että ei enää sitten pelottanut. Joskus oli se vaihe, että kuka kurkkii, kuka koputti, onko tuolla mörkö... Mutta nämä päivällä muuttamisen jälkeen.

31.3.2015
carata
carata

Paljon täällä on jo kaikesta puhuttu,mutta pakko sanoa että jos pojalla on pelkoja,niin noi lastenohjelmat ei ole ehkä hyvä 'nukuttamis' keino.. Niistä sitä vasta saattaa pelkoja tullakin.. Tai ainakin meidän pojalla on sellainen vaihe että vaikka ois joku perus Tuomas veturi jossa ei pitäisi olla mitään pelottavaa ja mitä ei ole ennen pelännyt,niin sitten jos jääkin yksin katsomaan niin saattaa kipittää mun perään ja sanoa että se telkkari pelottaa.. Eli vaatii sen että on varmuudeksi seuraa jos tuleekin jotain pelottavaa.. 

Mä en pojalle enää illalla näytä edes ei pelottavia lastenohjelmia just siks että jos sitä jääkin joku asia vaivaan tai pelottaan just ennen nukkumaanmenoa niin sitten se häiritsee unia.. Elikkä en usko että telkan katselu juuri ennen nukahtamista auttaa asiaa..

Meillä istuttiin pojan vieressä ja sitten päästiin sillä pois siitä että kerroin mitä menen tekemään esim. 'äiti käy suihkussa ja menee nukkumaan' ja sitten käydään läpi mitä seuraavana päivänä tehdään.. Sitten ollaan pidetty niin että vielä toinen käy sanomassa hyvät yöt ja jos vielä jompaa kumpaa huutaa uudestaan niin kerran käydään ja tehdään ennen huoneesta lähtöä selväksi että nyt ei tulla enää kun pitää alkaa nukkumaan,mutta ollaan kyllä iha lähellä eikä ole mitään hätää..

Ja yöllä jos herää,niin pääsee viereen eikä lähetetä takaisin.. Paitsi jos käy pissalla eli ei herää pahaan uneen yms. Ja itse menee kiltisti takaisin omaan sänkyyn.. Mutta yöllä ei aleta väkisin sinne yrittään ja kun ei se ole joka öistä se viereen tulo..

Ja mä olen sitä mieltä että liika paapominen ruokkii pelkoa jos sen tekee sillei että "jos pelkäät niin tuu vaan" ja "et varmaan uskalla nukkua yksin" ja "meidän kanssa on turvallisempaa" koska silloin aikuinen luo sen viestin että siellä huoneessa on jotain jota on syytä pelätä.. Meillä ainakin pojalle jos sanoo että uskaltaako se tehdä jotain niin se on heti arempi koska ajattelee varmaan että ahaa tässä on nyt jotain uskaltamista joten kannattaa olla varuillaan..

31.3.2015
Vipe
Vipe

siis yhessä poikaa huolletaan ja välillä miusta tuntuu et oon enemmi ajan tasalla asioista, huolehin paremmi jne. niitä naisellisen puolen asioita mitä mies ei osaa/tiedä/jaksa, mutta ollaan miehen kanssa siitä puhuttu jos lapsi on jonkun jo kerran oppinut ja mies ottaa sen sitten pois opeista ni se saa yksin opettaa uudelleen. kuten mie opetin pojan syöttötuolista pois ni eikös mies kun olin töissä ni helpoimman kautta pistäny takas siihe ja oli työ uudestaan oppia pois tapojen kanssa. sama nyt nukkumisessa, opetettiin yhdessä poika omaa huoneesee, luettii yhessä illalla raamattua (pojan pyynnöstä), odotettiin molemmat sängyn vieressä että nukahtaa tai välillä riitti lukeminen ja hyvät yöt niin jäi kiltisti sänkyyn kunnes isä haki lapsen pois huoneesta, poika ei edes tiennyt tulipalosta kun naapurissa oli mutta palomiehet ohjas parvekkeille oottamaan ja kun oli monta kuukautta taas mein viekus nukkunu ni ei halunnu omaan sänkyyn. ja siis toki saa tulla mein viereen mutta sääntö tulisikin olla että illasta omaan sänkyyn, mutta mies teki kesällä sitä että kysyi kumpaan huoneeseen haluaa ja lapsi meni mein makkariin suoraan ja huuteli monta tuntia millo myö tullaa nukkumaan vaikka sanottiin että jos nukutusta haluaa ni omaan sänkyyn illasta..

30.3.2015
Buga_
Buga_

Siis ei sovi.

30.3.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tuo nanny-ohjelma ei minun mielestä  Suomen kasvatuskulttuuriin. Me on kotona siitä puhuttu.

Minä ajattelen niin että mies voisi jonkun aikaa nukkua samassa huomeessa poikanne, siis poikanne kanssa.

Sinä olet mennyt yhteen miehen kanssa, jolla on lapsi. Kun hän on teillä, sinun on hyvä huolehtia hänestä kuin omasta lapsesta, koska poika on myös sinun, vaikkei biologisesti.

Te olette yhdessä vastuussa kahdesta lapsestanne, sinä ja miehesi.

30.3.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

kisu Voi ku oon ehottanu noita kaikkia miehelle mut sen mielestä miun nanny ohjelman kattomine on turhaan kun 1) heillä ei ole muka omia lapsia vaa lukee kirjasta 2) ei tunne hänen poikaansa :/ samasta syystä ei suostu viemää poikaa tutkimuksiin vaikka päässäki vikaa on mikä neuvolassaki ja päiväkodissa sanottu.. nki just nyt oiski hyvä aika opettaa omilleen ettei syytä sitten vauvaa, kovasti kyselee voisko vauva tulla samaa huoneesee nukkumaa mut ollaa sanottu et syntyy vasta kesällä pitää miehen kanssa rauhassa istua vkl alas ja jutella ja tehä muutos sillä aikaa ku poika on äidillään käymässä. siellä sama muutos tulossa myöskin ku hänkin raskaana 2 kk miun jälkee la

30.3.2015
Buga_
Buga_

kiitos, oon miehelle sanonuki tost et patja lattialle mut poika tulis vaatimaa sitä joka yö, kuten nyt ilmottaa iltasin et haluaa meidän huoneeseen kun ollaan asiasta puhuttu. sanoin myös et jos ei muuta ni sit mies saa mennä vaik loppu elämäks sinne huoneesee kuha mie ja vauva saadaa mein makkari ku hänen lapsi kyseessä

30.3.2015
Buga_
Buga_

Entä jos tekisitte koko porukalle petit pojan huoneeseen ha nukkuisitte kaikki siellä pari yötä. Ihan vaan ajatuksena 😊

30.3.2015
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...