Intiimikirurgia

Ei nyt varsinaisesti arka aika ainakaan itselle, mutten tiennyt mihin muuallekkaan laittaa. Eli onko kellään siis korjailtu alapäätä. Lähinnä emätintä ulkoisesti? Mulla edellinen synnytys jätti jälkeensä pahan arven joka arpeutui ja nyt hankaloittaa niin seksiä kuin muutakin elämää. Ärtyy ja jopa alushousut saattaa välillä hiertää sen ihan rikki ja verille. Joskus teki jo mieli saksilla leikata moinen lärpäke pois, mutta toistaiseksi olen hillinnyt itseni. Nyt kun kävin viikolla äippäpolilla mainitsin asiasta ja tuo lääkäri sanoikin, et ehdottomasti leikkaukseen JOLLEI tämä tuleva synnytys paranna/auta asiaa. Katselin netistä ja yksityisellä leikkaus on yli pari tonnia. Julkisesta en tiedä. Mutta onko kellään kokemusta?

29.3.2015
carata
carata

Toiveissa ois kyllä korjauttaa, kunhan saan vauvan ulkoistettua ja alkaa selviään muokkaituuko se alapää paremmaks. Lääkäri kyllä meinas myös, että jos se näyttää synnytyksessä vähänkin siltä, että repeää johonkin, et saisko siellä leikata jo salissa saman kohdan auki ja parantaa sitä sit ompelemalla, mutta en kyllä tiedä 😬 Luulen että täysin eri kerta ei ois pahitteeks. Alapää on synnytyksen aikana/jälkeen kuitenkin niin turvonnut.

26.6.2015
carata
carata

Saa tehtyä. Mulle nyt viimeks lääkärineuvolassa sanoivat, et jos tuo oma arpeumani ei synnytyksessä parane tai repeä samasta kohtaa et vois korjata, niin korjataan kunhan synnytyksestä on aikaa jokunen kuukausi tai imetys loppu. Et tietää siis et millaiseksi se jää. Kun itsellä tosiaan tuossa välilihassa repeämä joka arpeutunut ja se on tosiaan niin kipeä et saattaa revetä ihan pienellä kyykkimisellä. Seksistä puhumattakaan.

16.6.2015
carata
carata

mie oon käsittänyt, että silloin kun asialle on terveydelliset syyt (kuten tässä tapauksessa), niin leikkauksen saat julkiselle puolella teetettyä, mikä on paljon edullisempaa kuin yksityinen:)

15.6.2015
Blanco
Blanco

... Ylös

15.6.2015
Belpi
Belpi
3 years, 3-month-old toddler

Niin se varmaan on ja ehkä siksi osa kätilöistä on sillä linjalla että jos vähänkin siltä näyttää että ehkä voi revetä niin leikkaavat varmuudeksi.. 

Mulla kans lapset 'pienet' eli 3175 ja 3465.. Ja päänympärykset ollut 32,5 ja 34.. Ja tuosta ensimmäisestä eli pienemmästä leikkasi ja isommasta sanottiin että hyvin mahtuu.. Mutta ekasta leikattiin koska sydän äänet heikkeni/hävisi niin ei ollut aikaa ponnistella.. Vaikkakin eipä tuo ponnistus vaihe ollut kuin minuutin pidempi ilman leikkausta vaikka oli isompi lapsi eikä kivunlievitystä,että ehkä oisin ton ekankin saanut ulos tarpeeks nopeasti ku oli pienempi ja mulla kohdunkaulan puudutus mutta mistäpä sitä voi koskaan tietää.. Vähän harmittaa toi leikkaaminen,mutta sitten taas toisaalta terve lapsi se tärkein on.. Mutta voi että mua kyrsis jos olisivat huonosti korjanneet.. Sekin ehkä vaikuttaa osittain että ei ollut ruuhkaa,niin ei ollut mikään kiire ommella..

30.3.2015
Vipe
Vipe

Vipe, mä luulen että välilihan leikkaus haava on helpompi ommella umpeen kuin sellainen haava joko on revennyt mihin sattuu. Kun mullakin siis oli kolmeen eri suuntaan pienet repeämät. Ja lapset ollut siis 3-3,5kg. Päät ihan normaaleissa mitoissa. Pojalla isompi pää kuin tytöllä. Silti samat II asteen repeämät.

30.3.2015
carata
carata

Mäkin olen kuullut, et liiankin hyvä kunto voi synnytyksessä olla huonoksi! Mutta alapäähän toimii jos saa pissatessa sen suihkun pysäytettyä. Tota en tosin monesti kokeilis, ettei se pissaaminen häiriintyis. Mutta saman voi kokeilla laittaen sormen emättimeen ja puristaen sit lantionpohjan lihaksia. Pitäis tuntua puristuksena sormessa ja mahdollisestiantaa vähän sormelle vastaankin eli ns.työntää pois päin.

30.3.2015
carata
carata

Mulla onneksi kätilö ompeli hyvin vaikka ärsytti että niin hätäseen leikkasi sen ton esikoisen kohdalla,vaikka toinen synnytys vahvisti sen ettei ehkäpä olisi tarvinnut.. Mutta mistäpä kätilö sen ois voinut tietää että kuinka 'nopea' ponnistaja olen ja lapsen henki se on kuitenkin tärkeämpi kuin alapään ulkonäkö.. Ja toisesta lapsesta ei tullut kuin joku pieni nirhauma jota ei tarvinnut ommella ja jota en kyllä huomannut esim. Vessassa käydessä.. Vaikka kakkosella oli vielä vähän isompi pää kuin ekalla.. Vaikkakin melko pieni silti.. 😄 

En tiedä onko sitten helpompi ommella kun on leikattu kuin että on revennyt.. 

Bugalla piti sanoa että ei se liika välilihan treenaaminenkaan hyvää tee etenkään noitten repeämien puolesta,päin vastoin jos on liian timmissä kunnossa niin voi olla vaikeampaa.. Näin mulle harjoittelussa useampi kätilö antoi ymmärtää ja sen huomasi kyllä.. Eli älä murehdi vaikket jaksa treenata.. Tietysti hyvä että ois edes jossain kunnossa,jotta ei ole synnytyksen jälkeen ihan pidetyssä kyvytön ja että jaksaa lapsen ponnistaa.. 

Mutta tossa on monta tekijää ja mitään ei voi ehkäist, koska synnytyksessä voi käydä mitä vaan..

Varmaan aika nopeasti carata pääsee kun noin vaivaa,mutta harmi että nyt ainakin se seuraava synnytys odotettava..

29.3.2015
Vipe
Vipe

No kyllä niitä vähän voi jos jumppaa seksilihaksia niin sillä voi jotain tehdä. Mutta ei se takaa että repeekö vai ei. Itse en ole revennyt mutta mulla jäi arvet peppuun. En kyllä tiiä miten mut joo niinku +merkki siellä on ja turvoksissa niinku huulet :/

Mut sen sanon mitä nopeampi ponnistus vaihe on niin vähemmän kipeämpi on. mutta minusta synnytyksen jälkeen pitäisi antaa levätä ja kun Alku turvotus kadonut niin sitten vasta katsoa sitä ompelua tai muuta. 

Carata minä kyllä imetin eikä se tulehtunut mut poistatin talvella niin seki auttoi. Mutta minulla se oli jo koholla ja isontunut että se oli pakko poistaa. Hyvin onnistui imetys kuhan piti vähän kiinni et revi sitä.

29.3.2015
nki91
nki91

Buga, lantiopohjanlihaksia ei ole missään vaiheessa myöhäistä aloittaa treenaamaan, mutta se ei kyllä repeämien ja arpeutumien ym lärpäkkeiden kanssa auta. Ainut jolla voi auttaa on pehmentämällä alapäätä. Eli ihan suoraan sanottuna hieromalla välilihaa ja emätintä öljyllä. Jotain hommaan tarkoitettuja öljyjäkin on, mutta en tiedä onko niissä kamalasti eroa. Mutta sillä saa ainakin paikkoja pehmitettyä ja näin ollen venyy ehkä vähän paremmin synnytyksessä. Mulla on aina kätilöt tukeneet välilihaa ja koskaan ei ole itseasiassa sinne päin lähtenyt repeämään pahasti.

29.3.2015
carata
carata

Ninnup, olettaisin, että julkisella tuo tulisi maksamaan maksimissaan sen mitä synnytys kustantaa. Salit, osastolla olot jne. Eli omakohtaisesti varmaan maksimissaan sen 250€. Muistaakseni mun umpparin leikkaus maksoi ensiavun kautta kiirellisenä mentynä, yksi yö osastolla ollen n.100€.

29.3.2015
carata
carata

AlmaMatilda, kuulostaa NIIN samalta. Mullakin normi gynen tutkimus sattuu aivan sairaasti. Sama kuin veistä survois sisään. Ihan jäätävä kipu siis. Ja kertomasi mukaan ei toikaan tie helppo ole. Eli mietinkin oisko sit kuitenkin helppoa mennä yksityiselle (siluetti, mehiläinen jne) ja hoitaa homma kerralla kuntoon.

Tule ihmeessä kertomaan sitten, että miten leikkaus meni!

29.3.2015
carata
carata

Kisu, lääkärin kanssa tosiaan asiasta jo alustavasti juttelin ja se sanoi, että JOS synnytys ei alapäätä "korjaa", niin sitten juurikin lääkärin kautta jonottelemaan leikkausta. Mutta mullakin kun molemmissa aiemmissa synnytyksissä ollut II asteen repeämät suuntaan ja toiseen, niin tässä jälkimmäisessä kurottiin niin umpeen, että sinne tosiaan jäi sellainen lärpäke. Ensimmäisessä kurottiin taas niin umpeen, että oli tosi kireet paikat ja mieskin sanoi, että seuraavalla kerralla ne varmaan vetävät kokonaan umpeen :D

Outska, Arpeuma/haavauma on mulle sellainen arkea vaivaava asia, et se tuottaa kyllä kipua ja vaikeuttaa just esim.alushousujen ostoa ja jotkut housutkin hankaa sen rikki.

Nki, En tiedä meneekö leikkaus tolla poli käynnin hinnalla, kun täällä ei enää tota vuosimaksu käytäntöä ole. Mutta mullakin on tarvetta myös noille luomien poistolle, juurikin rintaliivien kohdalta. Niitä ne ei vaan ole suostuneet ottamaan nyt kun on ollut joko raskaana tai imettänyt, ettei tule tulehduksia.

29.3.2015
carata
carata

Mulla ekassa synnytyksessä repes aika pahasti epiostomiasta huolimatta. Tuli liian kovalla vauhdilla ponnistavassa vaikka avautumisvaihe kesti toista vuorokautta.
Ja tikkejä tuli kahteen kerrokseen useampia.
En voinu kunnolla istua viikkoon, sellaisen puolikaaren niskatyynyn päällä vain.
Oli. Hirmu turvoksissa ja arka. No ne tikit ja arvet kiristi pitkään liikkumisessa ja istuessa ja yhdynnässä, mutta ovat onneksi ajanmittaan 'venyneet'.

Toisessakin synnytyksessä tehtiin pieni klipsasu ja tuli pieni repeämä ja tikit, mutta ei likikään niin pahasti kuin ekassa.

29.3.2015
Minnie
Minnie

Mulla jäi synnytyksestä muistoksi yks suonikohju, muita muutoksii ei tullu alakertaa. Mut toikaan mua ei haittaa koska se tuli toisen sisemmän häpyhuulen paikalle, joten ei sitä kukaan mies ainaka hoksaa mitään erityistä siellä. :) Tavallaan mulla on nyt normaalimman näköin alapää koska sillä puolen ei ollu aiemmin sitä sisempää häpyhuulta lainkaa.

Miekään en usko et repeytymiä voi ehkästä... Mulla oli pieni vauva 2,3kg mut siitä huolimatta sain yhen tikin, koska vauva tuli ulos teräsmies asennossa, eli toinen nyrkki edeltä. :D Mut yhtään en itte osaa sanoa missä se tuolla se repeämä sitten oli, eli ei jääny näkyviä jälkiä siitä...

29.3.2015
Sralla
Sralla

Ei mullakaan oo arpeutunu kudos menny kipeeks eikä siitä oo mitään häiriöö ollu elämässä missään muodossa, eikä varsinkaan petipuolella.. Päinvastoin, parempaan päin synnytysten jälkeen siinä suhteessa :D 

Pojasta mulla jäi nirhauma, ei siis varsinaisesti repeytyny mutta pinta rikki kuitenkin, siihe laitettii pari tikkiä varmuuden vuoksi, ne tikit kiristi jonkin verran jatkuvan vesipesun jäljiltä mutta jos alkaa kiristää ni ceridal intim -öljy on loistavaa kamaa ;)
Tytöstä repesin jonku verran ku tyttö tuli nii vauhdilla ja pyöreellä päällä läpi, kätilö oli kyllä taidokas ompelija koska niistä ei sen päivän jälkee ollu mitää vaivaa, ei ees kiristäneet missään vaiheessa.. 
Näitä en ois voinu (ainakaan jälkimmäistä) estää mitenkään kun se tosiaan repes siks kun tytöllä oli hirviä vauhti päällä :D poika tuli muutamia minuutteja rauhallisemmin ni se vaa pikkasen nirhas..

29.3.2015
ninnup
ninnup

Mulla eka synnytys sujui joutuisasti, mitään ongelmia ei ollut, mutta silti tuli repeämiä 2kpl kun tyttö päätti tulla käsi poskella ulos..muistan olleen pitkään todella kipeä tikkausten jäljiltä ja aikaa meni paranemisessa pitkään ennen kuin arpeutunut kudos ei mennyt kipeäksi..

29.3.2015
hanipazui
hanipazui

Joo julkisella ei nukutuksessakaan siis ihan leikkaussalissa tehty toimenpide yleensä paljoa, en muista maksaako varsinainen toimenpide mitään mutta nukutuksessa tulee mielestäni "heräämömaksu" eli siitä hoidosta heräämössä ja toki jos osastolla joutuu olemaan ni sen päivän osastomaksu mikä on täällä päin jotain 32-35e/pv.. 
Mun nielurisaleikkaus 13v sitten makso 115e yhteensä (olin yhden yön sairaalassa eli siinä oli se osastomaksu myös) ja mun TOS leikkaus 2010 tais olla n. 200e ja olin 4 yötä sairaalassa.. Mies muisteli että hänen päiväkirurginen toimenpide 2012 (ensin yrittivät paikallispuudutuksessa ja sitte nukuttivat eli aamulla sisään ja illalla kotii) ni makso kaikkineen jotain 90e.. 

Jos tuo leikkaus menisi päiväkirurgisena nukutuksessa ni tuohon vajaaseen 100e voi varautua ja jos on yöpymistä luvassa ni sen mukaa sitte tuo vuodeosastomaksu.. Nuo maksut löytyy varmaan oman sairaanhoitopiirin sivuilta jos googlaa potilasmaksut ja se sairaala missä se ois tuloillaan..

29.3.2015
ninnup
ninnup

kuten carata tiiät ni eka tulossa mut pakko kysyä, voiko tota ennaltaehkästä? en tee mtn liikkeit ja muuteki sohvaperuna mut en ees lantiopohjalihaksia, onks toi seuraus? paniikki, mitä voi enää tehä estääksee :s

29.3.2015
Buga_
Buga_

Voi luoja, eihön se kirjoitus tullut kuin muutamaan kertaan. Nää uudet sivut on ihan syvältä.

29.3.2015
AlmaMatilda
AlmaMatilda
3 years, 9-month-old toddler

Miepä kerron oman tilanteeni, jonka lopputulemaa en vielä tiedä.
Yksi synnytys takana ja ei tullut kuin l ja ll-asteen repeämiä, mutta kylläkin moneen suuntaan. Paikat oli ihan mahdottoman turvoksissa, kun kasaan parsittiin. Aloin joskus jt aikaan ihmetellä, että ei tunnu paikat ihan siltä miltä pitäis vaik ei ollutkaan tietämystä, mitä synnytyksen jälkeen oottaa. No, oma tuntemus osui oikeaan. Kävin jt omalla yksit. gynekologilla. Totesi, sen minkä itekin olin havainnut. Emättimen aukon päälle oli onnistuttu ompelemaan jotakin nahkaa, ehkä höppäreitä. Ei meinannut normi gyntutlimus onnistua, kiristi niin pahasti, että kyyneleet silmissä olin. Paikallispuudutuksessa operoitiin gynen toimesta ja tilanne näytti jo paremmalle. Ajatus oli, että oman hormonitoiminnan käynnistyttyä nahka alkaa myötämäki. Niin Ei kuitenkaan käynyt. Varasin taas aikaa gynelle. Kiristävä tunne alapäässä hankaloittaa normielämää. Jo lapsen kanssa lattialle istuessa/leikkiessä tuntuu, että jotain repee. Alushousut hankaa, riittävän monta kertaa kun tulee käytyä pissalla, menee kiristävä kohta rips raps. Ja yhdynnästä ei ole voinut kuin haaveilla. Gyn totesi, että vaatii toimenpiteen nukutuksessa, jotta paikallispuudute ei ole turvottamassa paikkoja ja haittaa näkyvyyttä mitä leikata. Laittoi lähetteen gyn pkl:lle, jossa kävin erikoislääkärin vastaanotolla ja totesi saman, että leikkaus tarvitaan. Ens kuun puolella päiväkirurginen leikkaus tulossa.
Huumorin kannalta jos ottaa, niin harvallapa on uudelleen muotoiltu alapää. Mut joo, aina ei huumori tahdo riittää. Sen verta pitkä prosessi tää on ollut. Saa nähdä mikä on lopputulema leik. jälkeen.

29.3.2015
AlmaMatilda
AlmaMatilda
3 years, 9-month-old toddler

Miepä kerron oman tilanteeni, jonka lopputulemaa en vielä tiedä.
Yksi synnytys takana ja ei tullut kuin l ja ll-asteen repeämiä, mutta kylläkin moneen suuntaan. Paikat oli ihan mahdottoman turvoksissa, kun kasaan parsittiin. Aloin joskus jt aikaan ihmetellä, että ei tunnu paikat ihan siltä miltä pitäis vaik ei ollutkaan tietämystä, mitä synnytyksen jälkeen oottaa. No, oma tuntemus osui oikeaan. Kävin jt omalla yksit. gynekologilla. Totesi, sen minkä itekin olin havainnut. Emättimen aukon päälle oli onnistuttu ompelemaan jotakin nahkaa, ehkä höppäreitä. Ei meinannut normi gyntutlimus onnistua, kiristi niin pahasti, että kyyneleet silmissä olin. Paikallispuudutuksessa operoitiin gynen toimesta ja tilanne näytti jo paremmalle. Ajatus oli, että oman hormonitoiminnan käynnistyttyä nahka alkaa myötämäki. Niin Ei kuitenkaan käynyt. Varasin taas aikaa gynelle. Kiristävä tunne alapäässä hankaloittaa normielämää. Jo lapsen kanssa lattialle istuessa/leikkiessä tuntuu, että jotain repee. Alushousut hankaa, riittävän monta kertaa kun tulee käytyä pissalla, menee kiristävä kohta rips raps. Ja yhdynnästä ei ole voinut kuin haaveilla. Gyn totesi, että vaatii toimenpiteen nukutuksessa, jotta paikallispuudute ei ole turvottamassa paikkoja ja haittaa näkyvyyttä mitä leikata. Laittoi lähetteen gyn pkl:lle, jossa kävin erikoislääkärin vastaanotolla ja totesi saman, että leikkaus tarvitaan. Ens kuun puolella päiväkirurginen leikkaus tulossa.
Huumorin kannalta jos ottaa, niin harvallapa on uudelleen muotoiltu alapää. Mut joo, aina ei huumori tahdo riittää. Sen verta pitkä prosessi tää on ollut. Saa nähdä mikä on lopputulema leik. jälkeen.

29.3.2015
AlmaMatilda
AlmaMatilda
3 years, 9-month-old toddler

Miepä kerron oman tilanteeni, jonka lopputulemaa en vielä tiedä.
Yksi synnytys takana ja ei tullut kuin l ja ll-asteen repeämiä, mutta kylläkin moneen suuntaan. Paikat oli ihan mahdottoman turvoksissa, kun kasaan parsittiin. Aloin joskus jt aikaan ihmetellä, että ei tunnu paikat ihan siltä miltä pitäis vaik ei ollutkaan tietämystä, mitä synnytyksen jälkeen oottaa. No, oma tuntemus osui oikeaan. Kävin jt omalla yksit. gynekologilla. Totesi, sen minkä itekin olin havainnut. Emättimen aukon päälle oli onnistuttu ompelemaan jotakin nahkaa, ehkä höppäreitä. Ei meinannut normi gyntutlimus onnistua, kiristi niin pahasti, että kyyneleet silmissä olin. Paikallispuudutuksessa operoitiin gynen toimesta ja tilanne näytti jo paremmalle. Ajatus oli, että oman hormonitoiminnan käynnistyttyä nahka alkaa myötämäki. Niin Ei kuitenkaan käynyt. Varasin taas aikaa gynelle. Kiristävä tunne alapäässä hankaloittaa normielämää. Jo lapsen kanssa lattialle istuessa/leikkiessä tuntuu, että jotain repee. Alushousut hankaa, riittävän monta kertaa kun tulee käytyä pissalla, menee kiristävä kohta rips raps. Ja yhdynnästä ei ole voinut kuin haaveilla. Gyn totesi, että vaatii toimenpiteen nukutuksessa, jotta paikallispuudute ei ole turvottamassa paikkoja ja haittaa näkyvyyttä mitä leikata. Laittoi lähetteen gyn pkl:lle, jossa kävin erikoislääkärin vastaanotolla ja totesi saman, että leikkaus tarvitaan. Ens kuun puolella päiväkirurginen leikkaus tulossa.
Huumorin kannalta jos ottaa, niin harvallapa on uudelleen muotoiltu alapää. Mut joo, aina ei huumori tahdo riittää. Sen verta pitkä prosessi tää on ollut. Saa nähdä mikä on lopputulema leik. jälkeen.

29.3.2015
AlmaMatilda
AlmaMatilda
3 years, 9-month-old toddler

Miepä kerron oman tilanteeni, jonka lopputulemaa en vielä tiedä.
Yksi synnytys takana ja ei tullut kuin l ja ll-asteen repeämiä, mutta kylläkin moneen suuntaan. Paikat oli ihan mahdottoman turvoksissa, kun kasaan parsittiin. Aloin joskus jt aikaan ihmetellä, että ei tunnu paikat ihan siltä miltä pitäis vaik ei ollutkaan tietämystä, mitä synnytyksen jälkeen oottaa. No, oma tuntemus osui oikeaan. Kävin jt omalla yksit. gynekologilla. Totesi, sen minkä itekin olin havainnut. Emättimen aukon päälle oli onnistuttu ompelemaan jotakin nahkaa, ehkä höppäreitä. Ei meinannut normi gyntutlimus onnistua, kiristi niin pahasti, että kyyneleet silmissä olin. Paikallispuudutuksessa operoitiin gynen toimesta ja tilanne näytti jo paremmalle. Ajatus oli, että oman hormonitoiminnan käynnistyttyä nahka alkaa myötämäki. Niin Ei kuitenkaan käynyt. Varasin taas aikaa gynelle. Kiristävä tunne alapäässä hankaloittaa normielämää. Jo lapsen kanssa lattialle istuessa/leikkiessä tuntuu, että jotain repee. Alushousut hankaa, riittävän monta kertaa kun tulee käytyä pissalla, menee kiristävä kohta rips raps. Ja yhdynnästä ei ole voinut kuin haaveilla. Gyn totesi, että vaatii toimenpiteen nukutuksessa, jotta paikallispuudute ei ole turvottamassa paikkoja ja haittaa näkyvyyttä mitä leikata. Laittoi lähetteen gyn pkl:lle, jossa kävin erikoislääkärin vastaanotolla ja totesi saman, että leikkaus tarvitaan. Ens kuun puolella päiväkirurginen leikkaus tulossa.
Huumorin kannalta jos ottaa, niin harvallapa on uudelleen muotoiltu alapää. Mut joo, aina ei huumori tahdo riittää. Sen verta pitkä prosessi tää on ollut. Saa nähdä mikä on lopputulema leik. jälkeen.

29.3.2015
AlmaMatilda
AlmaMatilda
3 years, 9-month-old toddler

Miepä kerron oman tilanteeni, jonka lopputulemaa en vielä tiedä.
Yksi synnytys takana ja ei tullut kuin l ja ll-asteen repeämiä, mutta kylläkin moneen suuntaan. Paikat oli ihan mahdottoman turvoksissa, kun kasaan parsittiin. Aloin joskus jt aikaan ihmetellä, että ei tunnu paikat ihan siltä miltä pitäis vaik ei ollutkaan tietämystä, mitä synnytyksen jälkeen oottaa. No, oma tuntemus osui oikeaan. Kävin jt omalla yksit. gynekologilla. Totesi, sen minkä itekin olin havainnut. Emättimen aukon päälle oli onnistuttu ompelemaan jotakin nahkaa, ehkä höppäreitä. Ei meinannut normi gyntutlimus onnistua, kiristi niin pahasti, että kyyneleet silmissä olin. Paikallispuudutuksessa operoitiin gynen toimesta ja tilanne näytti jo paremmalle. Ajatus oli, että oman hormonitoiminnan käynnistyttyä nahka alkaa myötämäki. Niin Ei kuitenkaan käynyt. Varasin taas aikaa gynelle. Kiristävä tunne alapäässä hankaloittaa normielämää. Jo lapsen kanssa lattialle istuessa/leikkiessä tuntuu, että jotain repee. Alushousut hankaa, riittävän monta kertaa kun tulee käytyä pissalla, menee kiristävä kohta rips raps. Ja yhdynnästä ei ole voinut kuin haaveilla. Gyn totesi, että vaatii toimenpiteen nukutuksessa, jotta paikallispuudute ei ole turvottamassa paikkoja ja haittaa näkyvyyttä mitä leikata. Laittoi lähetteen gyn pkl:lle, jossa kävin erikoislääkärin vastaanotolla ja totesi saman, että leikkaus tarvitaan. Ens kuun puolella päiväkirurginen leikkaus tulossa.
Huumorin kannalta jos ottaa, niin harvallapa on uudelleen muotoiltu alapää. Mut joo, aina ei huumori tahdo riittää. Sen verta pitkä prosessi tää on ollut. Saa nähdä mikä on lopputulema leik. jälkeen.

29.3.2015
AlmaMatilda
AlmaMatilda
3 years, 9-month-old toddler

Mulla ei luomem poisto maksanut kuin vuosimaksun verran onko se nyt ollut se 32 egee. Oli tissin alla ja liivit hankasi sitä ja ei mukava paikka. Tää poistettu noin vuosi sitten tk lääkärillä 2 tikkiä jäi siitä.

29.3.2015
nki91
nki91

Yleensä julkisella jos on sairaus tai just tollanen haittaava vaiva, niin kustannus on aika edullinen ja pääsee suht nopeasti hoitoon. Ainakin täällä meilläpäin. Ihan just tuollaista leikkausta ei mulle oo tehty, mut luomen poisto maksoi normi poliklinikkamaksun verran, olisko ollu noin 20-30 e ja ihan taisin parin viikon sisällä päästä ellen nopeemminkin.

29.3.2015
Outska80
Outska80

Arka aihe siis 😂

29.3.2015
carata
carata
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...