Tää on jotain aivan hirveetä :(

Reilu viikko sitten huomatti rakenneultrassa, että pitkät luut ovat liian lyhyitä viikkoihin nähden. Muuten ihan normaali käyrillä menee. Kolme kertaa ultrattiin täällä ja tällä viikolla oli sitten isompaa sairaalaan lähete. Siellä eilen käyty, ja lapsivesipunktio otettu. Nyt odotellaan tuloksia :( Kaikista pahinvaihtoehtoahan on tietenkin se, että on vakavasti sairas lapsi, jolla ei eloon jäämis mahdollisuutta.

27.3.2015
Belpi
Belpi

Kannattaa katsoa netistä blogia My Miragle X girl tms. Heillä oli ultrassa muistaakseni samaa, ettei viikot vastanneet mutta heillä taisi olla muutakin. Luettava blogi kuitenkin ja itse kun olin raskaana samoihin aikoihin niin herätti kyllä kaikenlaisia tunteita. Ja siellä nyt siis tyttö joka täyttänyt jokunen hrtki sitten 1v, mutta on muita samanikäisiä lapsia huomattavasti pienempi. Kasvuhormoneja saa. Mutta kannattaa katsoa, jos haluaa. Voimia ja siunausta 💗💗

18.4.2015
carata
carata

Joo, kun ne pahimmat kromosomi poikkeamat oli laskuista pois, niin en ees enään miettinyt keskeytystä. Nyt vaan näillä viikoilla en edes sais sitä.
Ei mua haittaa kääpiökasvuisuus, ei todellakaan. Lapsellekkin sen pitäs olla ihan ok elämää, kun siihen ei liity yleensä kehitysvammaisuutta....
Se mikä mua nyt pelottaa, että on joku vakava, missä ei ole sitten sitä elinmahdollisuutta. Mietin, että jos on niin mitä sitten? Mitä tulee tapahtumaan?
Ahistaa, kun joudun taas viikkoja odotteleen mitä tuleman pitää... Tai löytyykö niistä ees mitään. Kolmen viikon päästä on kuitenki ultra, mutta tiiä onko niitä tuloksia tullut niistä parista. Tämänhän tekee sen takia hankalaksi, kun suomessa ei edes näitä kovin tutkita... Että voi mennä vuosia, että löytyy edes oikea diagnoosi.

16.4.2015
Belpi
Belpi

Voi ei! Voimia! Kumpa ei olisi mitään vakavaa, mutta pienikokoisuus ei kyllä musta ole este elämälle, jos vaan lääkärit sanoo että elämää kohdun ulkopuolella on. Eli tarkoin miettisin päätöstä. Itselläkin kun takana viisi vuotta sitten tehty lääkkeellinen keskeytys vauvan pahojen rakennevikojen vuoksi. Päästä puuttui siis osa. Muuten täydellinen pikku tyyppi. Huh. Toivottavasti tutkivat nopeasti ❤️

15.4.2015
carata
carata

Siinäpä sitä onkin iso kysymys. Ihan itkettää, että joudut tuota vaihtoehtoa oikeasti miettimään.

Ihan sanattomaksi vetää. Mietteissä pyörii oma menetys rv 19 ja sen aiheuttama suru. Ja samalla kaikki se mitä te olette jo käyneet läpi ja mitä voitte vielä joutua kestämään.

Hui :((

15.4.2015
misukka
misukka

Joo, niinhän sitä toivoo. Enään ei toivo että olis terve lapsi, nyt toivoo vaan että olisi mahdollisimman terve¨.
mie jo tänään kyselin lääkäriltä tänään, että olisko parempi lapsen kannalta purkaa mahollisimman pian raskaus... Tai no itseni takia. Jaksa tätä epätietoisuutta.

15.4.2015
Belpi
Belpi

Voimia Belpi! Toivottavasti on kyse lyhytkasvuisuudesta eikä pahemmasta vaihtoehdosta.

Hirvittävä tilanne teillä :(

15.4.2015
misukka
misukka

Onneksi seuraavat mua tuolla isommassa sairaalassa n. 3vk välein. Todennäköisesti sinne asti lähen sitten synnyttäänkin.

15.4.2015
Belpi
Belpi

Niinhän tuo on. Harvoin saadaan vastauksia raskaus aikana... Voi mennä pitkään syntymänki jälkeen.

15.4.2015
Belpi
Belpi

Voimia belbi 💖

Täyden varmuudenhan asioihin saa vasta kun lapsi syntyy.. Ymmärrän että loppu odotus aika voi olla Tuskaisen pitkä mutta onneksi vakavimmat on suljettu pois..

15.4.2015
Vipe
Vipe

voimia ihan älyttömästi! En voi teidän tunteita kuvitellakaan♥

15.4.2015
teeko
teeko

Lisää tapahtunut.
Kromosomi sairaudet pois suljettu.
Tänään ultrattu, nyt jo kuukausi jäljessä pitkät luut. Niiden kasvu näyttävät pysähtyneen.
Todennäköistä on, että luusairaus takana. Eli ns. kääpiökasvuinen. Tänään laitettiin lähete, että tutkivat näytteen jostain (nimeä en muista) yleisestä luusairaudesta,... Ja sitten myös jostain harvinaisesta mutta vakavasta, jossa ei olekkaan sitten elinmahdollisuuksia.

15.4.2015
Belpi
Belpi

Hyviä uutisia olette saaneet 💗

30.3.2015
carata
carata

Tänään tuli vastaukset trisomia 13, 18 ja 21... Sekä joku sukupuoli kromosomi. Niissä ei näytä siis olevan ongelmaa :) Eli vakavimmat suljettu pois loppu viikosta tai viimistää ens viikon alku puolella tulee tulokset lopuista.
Nyt tässä tapauksessa toivon, että tulokset pitäisi paikkansa :) Niin ja tyttöhän sieltä on tulossa :)
Ikävä kuulla muidenkin sattumuksista :( En miekään koskaan niin tarkkaa usko noihin ultriin, kun kuopuksestakin sanottiin n. viikko ennen laskettua että jos syntyy ajallaan niin on n. 3,1-3,2kg silloin... Poika synty 39+3 ja oli syntyessän melkeen 3,6kg :D
Tässä tapauksessa kuitenkin uskon että ultra ei valehtele, koska neljä kertaa ultrattu ja kahessa eri sairaalassa... sekä kolme eri mittaajaa. Mutta toivon nyt, että olis vaan se kolmas vaihtoehto eli perinnöllistä.

30.3.2015
Belpi
Belpi

Siis musta on kamalaa jos miehesi on tuolla kannalla heti kättelyssä. Surullista. Mäkin Maaruan tavoin tiedän useammankin tapauksen jossa on oltu täysin varmoja, että lapsella on kehitysvamma, mutta sitten kun on syntynytkin niin on ollut täysin terve. Ja se, miksi juuri teille sairas lapsi annettaisi. Mä uskon, että sille olis syynsä. Kaikelle on tarkoitus ja ehkä ylempi on ajatellut että juuri TE olette tarpeeksi rohkeita ja voimakkaita kasvattamaan lapsen jonka elämä ei aina tulisi olemaan helppoa.
Musta ei ole tappamaan, mutta kyllä mekin siis tehtiin päätös "lääkkellisestä keskeytyksestä" koska lapselta puuttui ultrassa osa päälaesta ja osa aivoista puuttui kokonaan. Poika oli muuten ihan täydellinen. 10 sormea ja 10 varvasta. Suloinen kasvoiltaan, vaikka syntyikin siis käynnistettynä juuri ennen raskauden puoltaväliä. Mitään elämää kohdun ulkopuolella ei olisi ollut ja raskauden jatkaminen oli mullekkin jo vaarallista, koska raskaus veti henkisesti ja fyysisesti vedon pois. Tipassa kävin, koska olo oli huono ja lääkäreiden mukaan istukka koitti tehdä töitä, että vauvan ois ollut parempi olla...

29.3.2015
carata
carata

Oikein paljon voimia aloittajalle! Toivottavasti kaikki kääntyy parhain päin! Muista että ihmiselle ei anneta enempää kuin hän jaksaa kantaa

29.3.2015
naks
naks

mie kehotan sinnuu myös pysymään nyt niin tyynenä kuin mahdollista.  vaikeaahan se on, koska pahintahan mitä äidille voi tehdä, on antaa epäilys oman lapsensa terveydestä.

lähipiirissä on yhden perheen kaikki kolme lasta mitattu jaloistaan viikkoja pienemmiksi. vanhemmat totesivat jo ekalla kerralla, että persjalkasia siis tulee, eikä missinmittaisia.  ja kyllä vain, täysin terveitä lapsia kaikki. ehkä vain eivät aikuisiällä sitten niitä missin mittoja täytä kintuistaan, mutta who cares? :)

niin, ja miun nuorimmaisesta ultrattiin joskus rv 32 tienolla että oisi 3,2kg jo silloin ja veikkasivat lähemmäs viittä kiloa sitten laskettuun aikaan kasvavan. rv36 ultrasivat kooksi alle kolmen kilon. sektiossa syntyi 3,6kg.

jostain syystä kummankin arviot olivat menneet poskelleen.

28.3.2015
Blanco
Blanco

Kiitos kaikille vastauksista ja tsempeistä!
Kyllä mie uskon, että nuo luiden mitat on oikeen mitattu, kun on neljä kertaa mittailtu.
Alku viikosta tulee vastaukset niistä trisomeista... Muihin vastauksiin menee muutama viikko. Onneksi nuo pahimmat vaihtoehdot saadaan kuitenkin suljettua pois jo alku viikosta.
Parin viikon päästä mennään vielä uudestaan tuonne Ouluun tutkimuksiin... Jos löytyy näistä jotain, niin todennäköisesti aiemmin.

Mua jotenkin satuttaa, kun ajattelen itse vain, että kunhan ei ole niitä trisomia häiriöitä että kuolee joka tapauksessa. Mies on taas sillä kannalla, jos on downki, niin abortoitava. Tiedän kyllä, että ei sellaisen kanssa olisi helppo elää, ja lapsikaan saisi elää koskaan normaali elämää, mutta ei musta ole tappamaan... Kun vaan siinä tapauksessa, että on varma kuolema. Kuitenkin tunnen jo liikkeet ja potkut, se on osa minua... Olenhan jo kuitenkin rv 23.

28.3.2015
Belpi
Belpi

Mä en vielä ottais paineita, vaikka varmaan tilanteessasi kävisin ihan samat asiat läpi. Mutta kuten P&M sanoi, niin tuloksista huolimatta voi tulla terve lapsi. Ja luiden mitat jne, työntäisin kyllä sinne missä aurinko ei paista, koska ultralla KAIKKI on arvailua. Ei mitään voi sanoa varmaks. Tietenkin hyvä et asiaan on puututtu, mutta ikäväähän toi odottelu nyt on. Meillä esikois poika syntyi ennen raskauden puoltaväliä pahojen rakennevikojen takia. Ei olis ollut mitään elämää kohdun ulkopuolella ja elämä sielläkin oli aika kortilla, koska päälaki ei ollut ehjä 😔 Voimia ja siunausta 💗🙏

27.3.2015
carata
carata

Belbi, sanottiinko sinulle kauanko lapsivesipunktion tuloksen saamisessa kestää?

Mulle on keskimmäisen ja kuopuksen odotuksessa tehty lapsivesipunktio koska verikokeitten perusteella epäiltiin Downin syndroomaa. Terveitä on meidän kaksi nuorintakin lasta.

Keskimmäisen lapsen kohdalla lapsivesipunktion tuloksen saaminen vei 3 viikkoa.

Tuloshan pitää viljellä ja analysoida.

Voimia ja rauhallista mieltä sinulle.

27.3.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Nyt siis rv 23

27.3.2015
Belpi
Belpi
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...