viikoksi yksinkertaiset "pienen kalorin ruoat".

oon aina vältellyt ravintoarvojen ja muiden opettelemista.  tiedän että rasvanen ruoka on pahasta ja suolanen on pahasta ja roskaruoat myöskin. vihannekset on terveellisiä, ja jos vielä muukin perhe niitä suostuisi syömään niin ois jees...  meillä syödään todella paljon pastaa, makaroonia, spaghettia yms yms. jotka ei usein syötynäkään ole ilmeisen hyviä vaihtoehtoja jos tahtoo saada painoa poies ja huolehtia vähäsen terveellisemmästä aterioinnista:D nyt mie aattelin, että vaikka kokkitaitoni on rajalliset, niin jos mie oppisin ees kourallisen vähäkalorillisia annoksia niin voisin lisäillä niitä kuun ruokien joukkoon.  ja ennenkaikkea, että saisin muutkin niistä tykästymään ja syömään!  tähän mennessä kun salaatit ei oo kelvannut, vihanneksetkaan ei. oon joutunut "piilottelemaan" niitä ruokiin, jolloinka niitä ei voi erotella. letutkin teen nykyään pinaattilettuina, koska maku pysyy yhtä herkullisena ja siinä tulisi vahingossa syötyä jotain terveellistäkin:D kertokaa simppeleillä ohjeilla kuinka ootte taikonut HELPOT terveelliset sapuskat. mie oon niin kädetön näissä ruoanlaittojutuissa, ettei tosikaan. muutenkin pyrin aina pääsemään ruoanlaitossa puolen tunnin teolla, joten mitkään kärsivällisyyttä vaativat ateriat ei tule kysymykseen.

22.3.2015
Blanco
Blanco

meillä syötiin eilen taas tuttu ja turvalinen nauhapasta ja kanakermakastike. jostain syystä mua on ruvennu ällöttää liki kaikki laittamani, kun oon alkanu tiedostaa niiden epäterveelisyyden. se on vähän ristiriidassa sen kanssa, että aikoinaan kieltäydyin pyhästi koskaan vilkaisemasta ruokien tuoteselostusta juurikin sen vuoksi, koska halusin nauttia ruoan mausta ilman että tieto sen epäterveellisyydestä tai sisällöstä tai ällöttävästä tuotantotavasta oisi pilannut sitä makunautintoa.

tässä siis kostaantuu nyt se, etten koskaan ole mitään tietoa mistää hankkinut, enkä siis osaa hahmottaa mikä on vähemmän huono juttu kuin joku toinen, ja SILTI. silti mie oon alkanu potemaan huonoa omaatuntoa liki jokaisesta laittamastani ruoka-annoksesta jota kippaan omalle tai lasten lautasille xD    tieto lisää tuskaa, mutta lisää näemmä tietämättömyyskin:D

25.3.2015
Blanco
Blanco

kylläpäs tuli hyviä neuvoja:)!

etenkin tuo bataatti ja kukkakaalimuussi rupes kiinnostaa. mie kun en myöskään saa kukkakaalia kyllä itekkään syötyä juur millään ilveellä, mutta ehkä sen muussina ja maustettuna uppois:)  ja perunamuussiin saa helposti upotettua porkkanaraastetta. 

mua on hirveesti harmittanu se, etten nuorempana ollut innokas seuraamaan äitini ruoanlaittoa sivusta. ja nykyselläänkin se, että mielikuvitus ruoan suhteen on nelosen luokkaa, ja kärsivällisyys vieläkin pienempi. eli yksi tai kaksi epäonnistunutta kokkausta lyhyen ajan sisään, ja mie vannon etten tee ruokaa enää koskaan ikinä.   sit perhe syö pari kolme päivää jotain eineksiä, kunnes mie raahaudun taas maani myyneenä hellan ääreen ja teen sitä mikä onnistuu satavarmasti; makaroonimössöä.

ompa kivaa:D

23.3.2015
Blanco
Blanco

mulla tuo ratkesi niin että aloin tekeen reseptiruokia. Olen ihan toivoton kokkaaja siinä mielessä ,että en todellakaan osaa sanoa mitkä maut sopii yhteen ja en osaa "säveltää" jotain.

joten luotan valmiisiin resepteihin, niin ruoanlaitto on mukavampaa ku on ohjeet joita noudatat, ruoasta tulee monipuolisempaa kun on kiva kokeilla uusia juttuja ja yllättäen kyllä aika monet jutut saa tehtyä siinä puolessa tunnissa. Eli ei ne mitään ihme hifistelyä ole, vaikka reseptit alkuun siltä tuntuisikin, mutta sit kun tekee, niin huomaa että ei se oikeesti niin kauan vie ja niitä uuniranskiksiakin joutuu odottaan sen puoli tuntia ennenku pystyy syömään, kun uuni lämpenee ja sitten ranskikset kypsyy. Eli yhtään nopeampaa se ei ole, erona tietty ettei tarvii tehdä muutaku heittää ne pellille ja pelti uuniin. :)

22.3.2015
Mummy83
Mummy83

täysjyvä ja ruisjauhe. check:)

22.3.2015
Blanco
Blanco

Niin ja tavan letutkii teet silleen että korvaat jauhoista yli puolet ruisjauhoilla, on oikeesti jopa parempaa ku "tavalliset" letut :)

22.3.2015
riu
riu

No mie en kaloreista tiiä mutta hiilareita osaan vähentää 😃 Mutta sekin tuntuu toimivan jos kerta paino on pudonnut raskauden aikana 7kg.

Eka vihje on että vaihda pastat ja riisit täysjyvään ja korvaat vehnäjauhot ruisjauhoille missä vaan voit. Kuitujen saaminen on nimittäin tärkeetä myös 😊

Tännään syötiin esimerkiksi päivällä kinkkukasviskiusausta ja vaikka teen ihan ruokakermaan niin se kummasti kevenee kun laittaa vähemmän perunaa ha enimmäkseen kasviksia. Mie laitoin parsakaalia, porkkanaa, paprikaa, kesäkurpitsaa, sipulia ha valkosipulia. Perunoita en laittanut ku muutaman. Ja ne ruokaankii jemmatut kasvikset ajaa asiansa, ja kun sinnikkäästi vasn tarjoaa raasteita ja salaatteja niin uppoo nekin ajastaan 😊

22.3.2015
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...