imetys ja kiinteiden aloitus

Ajattelin tehdä vähän gallupia kun uusi tutkimus väittää että jos aloittaa kiinteät jo 4-6kk iässä niin se vähentäisi allergia riskiä.. Ja tässä ei siis ole sanottu että imetys olis huono vaan jutun mukaan sitä on hyvä jatkaa kiinteiden ohella mutta täys imetystä ei pitäisi olla ihan 6kk asti.. Eli yksinkertaisesti koska teillä alettu imetyksen ohella maistella kiinteitä ja onko ruoka-aine allergioita? Suositukset tuntuu koko ajan muuttuvan ja faktahan totta kai on se että millään ei pysty allergioita sataprosenttisesti välttämään eikä kannata miettiä että jos oisin tehnyt toisin niin... Mutta mielen kiinnosta kyselen 😄

20.3.2015
Vipe
Vipe

Jenkku ei muistaakseni ollut mitään puhetta että ehkäiseekö lapsuusiän allergioita vai pysyviä vai niit jotka tulee vasta aikuisena vai kaikkia..

21.3.2015
Vipe
Vipe

Meillä molemmat lapset saaneet kiinteitä 6kk iässä. Aiemmin täysimetys ja joku satunnainen kurkkutikku hampaidentuloa helpottamaan tai sitten äidin syödessä sylistä lautaselta napattu pieni pala jotain. Mutta ei kyllä meillä olla syöty muuta kuin vasta tolloin. Ja 6kk iässä tyttökin kyllä aloitti heti monta juttua, eli parsakaali ja porkkana, myöhemmin lähes heti bataatti, kukkakaali jne. Ei tosiaan menty mitään 1 ruoka-aine/vko, vaan katsottu tuleeko jostain jotain. Mtta allergiaa tytöllä ei ole ollut, eikä pojallakaan. Tytöllä tosin ulkomainen omena ja tomaatti aiheutti suun pielien punoitusta, mutta kotimaiset ei. Eli varmaan oli vaan niin älyttömästi torjunta-aineita. Omenakin kun meillä aina pestynä ja kuorittuna.

21.3.2015
carata
carata

Esikon kanssa alotettiin 4,5kk iässä, keskimmäinen oli viikkoa vajaa 4kk. Kummankin ainoa ongelma on maito. Esikolla pitää olla laktoositonta ja tuo tosikko on maidoton. Kumpikin reagoi mahallaan.

Ukolla on kanssa laktoosiongelmaa mutta en tiedä mistä tuo kakkosen herkkyys maitoproteiinia kohtaan tulee.

Esikko oli ihan pienenä herkkä mansikalle mutta se on jäänyt pois. Sen sijaan vihreä kiivi ei nykyään sille sovi kuten ei mullekaan.

20.3.2015
misukka
misukka

riu tosta allergiasta, en tiiä mistä tulee mut miula on ja siskolla kans et vissii periytyvää? meillä sisko sai lapsena jotai penisiliini johdannaista lääkettä ni kurkku melkei turpos kiinni. kannattaa olla varovaine, ite aina varmistan sekä lääkärillä että apteekissa vielä ettei oo penisiliiniä tai mitään johdannaista (kaikissa liini päätteisissä sama vaikuttava allergisoiva aine). kerra lekuri määräs suoraa penisiliiniä, onneks varmistin viel apteekis

20.3.2015
Buga_
Buga_

Esikoiselle 15 vuotta sitten 4 kuukauden iässä ohjeiden mukaan.

Keskimmäiselle 5 kuukauden iässä ohjeen mukaan. Hän on nyt 8.

Kuopukselle 5,5 kuukauden iässä.

20.3.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

meillä kaikki on saanu kiinteitä 4 kk ikäisestä eteenpäin eikä oo ruoka-aineallergioita, penisilliinille ovat allergisia mutta enpä tiiä sen syy-ja seuraussuhteesta :)

20.3.2015
riu
riu

Esikoiselle annettiin neuvolan suosituksesta kiinteät 4kk iästä alkaen. Koupukselle annettiin kiinteät vasta 6kk iässä koska molemmat kasvoivat hyvin tissimaidolla ja olivat herkkämahaisia. Molemmilla on allergioita.

Itsekin olen moniallergikko vaikka kiinteät on aloitettu aikaisin 3-4kk iässä.

20.3.2015
alexsandra
alexsandra
2 years, 10-month-old toddler

Meillä siis esikoisen kanssa jo malttamattomana maistettiin ekan kerran itse tehtyä sosetta alle 4kk ikäisenä ja päivittäiseen käyttöön soseet tuli noin 4-5kk iässä.. Imetystä oli täys imetys siihen asti ja osittaista imetystä siitä eteenpäin kunnes homma lapsen tahdosta tyssäsi 6kk ikään.. Tai no maito loppu,niin kuka se tyhjää tissiä jaksaisikaan syödä 😝 ja ei ole allergioita todettu ikää nyt 2v 9kk

Tää kakkonen on ekat maistiaiset saanut noin 4kk ja nyt 5kk iässä joutunut ottaa soseet mukaan koska mä olen niitä äitejä jotka ei jaksa yötä päivää imettää tunnin välein etenkin jos vauva on jo sen 5kk.. Ja siis toistaiseksi ei ole mihinkään reagoinut ja imetys jatkuu rinnalla nyt niin kauan kuin on jatkuakseen 😊 Toki vauva vasta ton 5kk että sille ehtii vielä allergioita ilmenee.. 😄

20.3.2015
Vipe
Vipe
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...