4kk ja ilmavaivat

Meillä poika 4,5 kk ja koko ajan kärsinyt noista ikävistä ilmavaivoista. Päivisin on virkeä tuohuava poika mutta yöllä tuo vatsa vaan vaivaa. Kiinteät on aloitettu ja vatsavaivat pysyneet samanlaisina joten en syyttäisi noita kiinteitä ollenkaan. Melkeinpä koko ajan saanut pelkkää korviketta ja disfatyliä. Joka yö siis pitää hieroskella vatsaa jotta pieni saa pinnistettyä ilmat ulos.. Neuvolasta ei oikein sanottu mitään. Onko siis ihan normaalia ettei nuo vaivat ole parantuneen vaikka poika on jo noin "vanha"? Vai onkohan vika jossain muussa esim. Maitoallergia tai vastaava? Syö kyllä 3-4 kertaa yön aikana muttakun nuo vaivat alkaa jo puolen yön jälkeen.. Toivottavasti saatte selvää kirjoituksestani ja jollain olisi jotain kokemusta tästä asiasta :)

20.3.2015
jusu2
jusu2

Mäkin ehdottaisin korvikemerkin vaihtamista. Ehkä siinä voi taustalla olla jotain pientä maitoallergiaa. Esim NAN HA:ssa proteiini on osittain pilkottu että voisi olla hellempi vatsalle. Kannattaa ainakin kokeilla! Meidän poitsulla matoallergia oli pitkään suolistopohjanen mutta se oli kyllä ihan 24/7 ja tuntui itkun kanssa vängertävän pierua pihalle koko ajan. Joissain isommissa kaupoissa myydään myös Nutrilon Peptiä joka pitäisi sopia paremmin maitoallergikolle. En osaa oikein sanoa miten se eroaa apteekin korvikkeesta, joka oli ennen saman niminen ja samannäköinen purkkikin, mutta nyt muutti nimensä Nutrilon Expert Pro:ksi (tms?) ja purkkikin muuttui. Meni taas vähän aiheen ohi mutta jos noita suolisto ongelmia on ollut jo pitempään niin kokeilisin kyllä ehdottomasti vaihtelua siihen pääasialliseen ruoka-aineeseen.

20.3.2015
Ryaazz
Ryaazz

Porkkanan huomasin aiheuttavan enemmän tuota vaivaa ja se ollaan jätetty siksi pois.. Ollaan myös oltu hetki ilman kiinteitä niin siltinkin sama ongelma joten en usko että kiinteistä johtuu.. Parina yönä olen unohtanut antaa tuota disfatyliä mutta sitten on paljon pahempi ja cuplaton ei vaikuttanut mitenkään..
Pitää vaihtaa johkin eri korvikkeeseen jos se auttaisi..
Kiitos teille :)

20.3.2015
jusu2
jusu2

Samoin jokin kiinteä ruoka-aine, jota hän saa, voi aiheuttaa mahavaivoja.

20.3.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Koliikkipullo on käytössä ja kuumemittarillakin olen joutunut avittaa kun oli ummetusta tossa joku aika sitte mutta ei ollut vaikutusta tähän vaivaan. Päivisin ilma tulee hyvin ulos kun touhuaa mutta yöllä pakkaantuu vatsaan. Ei olla enää niin ahkerasti röyhytelty, mutta pitää varmaan yöllä vielä röyhytellä.
Olen itse vaan todella loppu kun pisin aika mitä olen yhteen menoon koko aikana nukkunut on max 3 tuntia ja sekin harvoin..päivisin ei pysty päikkäreitä ottaa ku esikoinen e enää nuku silloin..
Jos sais noi vaivat kitkettyä pois niin kyllä sen 3-4kertaa syöttämisen yöllä jaksaisi..

20.3.2015
jusu2
jusu2

Meillä on ollut vatsavaivaisia lapsia. Ajan kanssa käynyt toki ilmi, että on maito-ongelmaa. Esikko on laktoositon, keskimmäinen maidoton. Ja vaavi valittaa mahaa ja paukuttaa kuten veljensäkin aikanaan.

Meillä mahavaivoja pahentanut jos ei saa röyhtäytettyä. Tällä nykyisellä huomannut, että pitää imettää istuallaan. Jos sängyssä imetän vaakatasossa, masuvaivat on vielä pahemmat kuin ilman röyhtäytystä.

Noin "isolle" röyhtäytyksen ei pitäisi olla niin tärkeää enää.

Syökö maidon ahmien tai onko sulla suihkutissit, että menee ilmaa sen vuoksi paljon masuun?

Kun kakan pitäisi olla mun mielestä vihertävää jos olisi kyse maitoallergiasta. Vihreä kakkahan viittaa epäsopivaan ruokaan.

20.3.2015
misukka
misukka

ei oo vielä kokemusta ku odotan esikoista mut kavereilta kuullu pari vinkkiä, ensinnäkin tuttipullo pitäs olla pohjasta leveämpi koliikkipullo kaikilla että ilmat menee pullon pohjaan eikä masuun sitten toinennon kuumemittarilla rassaaminen pepussa, sillä kaveri sai oman pojan ilmavaivoja helpotettua kun tuli ilmat ulos mittarin perässä :)

20.3.2015
Buga_
Buga_
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...