nyt rehellisesti - liikkuuko teijän lapset riittävästi?

Iltasanomissa kirjoitetaan kuinka vain 20 % lapsista liikkuu riittävän paljon, eli tunnin päivässä. Kuinka teillä?

19.3.2015
riu
riu

Mun kohta 4v ulkoilee 3-4h /päivässä neljänä päivänä viikossa joista kahtena päivänä kävelevät jonnekin kauemmas puistoon ja on kyllä aina kerhopäivän jälkeen ihan poikki. Kerholle on vartin matka ja sen on ruvennut nyt potkupyöräilemään seisomalaudan sijasta. Pe & su vietetään lepopäivää, ehkä lähipuistossa käydään jos on säätä. Lauantaisin on lasten jumppa ja uinti eli mun mielestä tuo liikkuu tosi paljon!

20.3.2015
Jopster
Jopster

Mä en hikoile koskaan, vasta sitten kun on liikkunut niin paljon että oksettaa ja tulee mahahapot. Sen jälkeen pukkaa hiki. Tuskin hiki 😅 Mutta tämä varmaan siksi että perus lämpö niin alhainen.

20.3.2015
carata
carata

no ei kai se hiki tarvii olla ku hengästyminenhän se on pääpointti :) Ja lukitsen vastauksen jo minkä annoin, kyllä noille lämmin tulee liikkuessa :) Nyttenkii meijän esikoinen käveli kaverinsa luokse ja keskimmäinen pyöräili tuossa puolisen tuntia, ja kun tuli sisälle niin oli lämmin ja punaiset posket :)

20.3.2015
riu
riu

vipe: en mä usko että se ihan noin pieniä koskee ;) ehkä se oo enemmän kouluikä missä pitää hikiliikuntaa tulla kun se itsenäinen juoksentelu rajoittuu luokassa istumisen vuoksi. Näin mä ainakin ajattelen sen, koska harvoin lapset hikipäässä menee vaikka kuinka juoksis ja kyllä nuo pk-ikäiset liikkuu itse vielä älyttömiä määriä verrattuna koululaisiin.. järjellä mä ainakin ajattelen nää hommat, eihän kukaan nyt vauvaa pistä hikijumppaan ; D kyllä mä uskon että tuo munkin poika kun juoksee kirjaimellisesti pitkin poikin tallinpihoja päivässä liikkuu riittävästi vaikka ei hiki ole. Jos mä juoksisin ite tuota vauhtia tuon ajan ni en kävelis kyllä askeltakaan koko loppu päivänä

20.3.2015
teeko
teeko

Meillä kyllä sitten sama että ei täyty.. Vauva tietysti pää punaisena yrittää liikkeelle mutta ei sentään hikipäässä.. Joskus jos on ehtinyt hermostuu ja tulee kova nälkä niin tissiä syö hikipäässä että onko se sitten hiki liikuntaa vai hiki laiskan syödessä 😝 ja ei se tuntia sitä tee..
Ja toi poika ei kyllä hikoile juuri koskaan.. Ei vaikka oltais touhutalossa ja siellä juostaan ja kiipeillään 2-3 tuntia,niin ei hiki kyllä virtaa.. Että en tiedä voiko tuota laittaa sellaiselle rasitukselle että hiki tulisi,siitä ehkä sitten menis se liikunnan ilo kokonaan! Ja tarkoittaako noi jo ihan pieniä lapsia tollaisen hikiliikunta suositukset? Välillä lapsi sanoo kun riehuu kuumissaaan että sillä on ihan hiki,mutta ei sillä hiki ainakaan silloinkaan valu.. Välillä ulkona saattaa olla hiki päässä jos olen pukenut liikaa päälle.. Mutta kyllä tuo useammin nuupahtaa ennemmin kuin hiki tulee.. Kai pieni lapsi ei vielä hikoile niin herkästi että saisi hien kunnolla pintaan..
Eli siis ei täyty meillä tunti hikiliikuntaa mutta en mä ala tota lasta rääkkään koska vaikka kuinka riekkuu ja pomppii niin ei se hiki virtaa 😄

20.3.2015
Vipe
Vipe

mie sanon että ei. mutta kyllä liikettä tulee esikolle ainakin se tunti per päivä:D  mutta ei se mun mielestä riitä jos kattoo paljon piirrettyj', mitä meillä tekee. tähän olen ihan itse syypää, mitäs opetin penskana kattoo simpsoneita jotta äiti sai rauhassa imuroida/laittaa ruoan tms. poden huonoa omaatuntoa kun en ole niitä hiekkalaatikolla istuvia äitejä. onneksi tuo viihtyy jonkin verran pihalla itekseenkin koiria "lenkittäen".

ja onneksi en oo sallinut sille mitään pleikkaripelejä tai tietokonetta/tablettia tms. joidenka suurkuluttajia vanhemmat lapset on ja on olleet jo ihan tenavasta saakka. se käyttää jo "löhöaikansa" piirrettyihin. se riittää.

19.3.2015
Blanco
Blanco

Meillä 2,5v ja 1v. Ulkoillaan kun ehditään, ei välttämättä joka päivä. Sisällä tyttö haluaa pelata palloja ja molemmat kyllä juoksee, kävelee, konttaa, hyppii ja kiipeilee koko päivän. En siis tiedä voiko sanoa, et liikkuis liian vähän. Mutta ehkä me ei nyt vanhempina tällähetkellä luoda lapsille sellaista "pohjaa" urheilulle. Koska mies tekee töitä paljon ja mä olen kahden kanssa kotona raskaana. Sellainen harrastuksissa käynti ei siis ainakan vielä ole ajankohtaista, vaikka tavallaan tuo isompi pääsis kyllä jo paikkakunnan omaan pienten urheilukerhoon.

19.3.2015
carata
carata

Kyllä meillä varmaan ainakin jonkin laista liikuntaa tulee tuo tunti.. Tietysti päivästäkin kiinni.. Mutta ulkoillessa ainakin kävelyä tulee ja toisaalta liikuntaa se on sekin kun toi autoja ajaa huoneesta toiseen kotona 😄
Ja nyt toi on alkanu vielä enempi käveleen kunpa vaan olis enempi aikaa ettei tarvis niin usein sanoa lapselle että pitää tulla rattaisiin Että ehditään 😒
Tällä viikolla on on ollu vähäisempää kun on sairasteltu mutta tänään oltiin kyllä ulkona yhteensä 4 tuntia joista yhden tunnin poika nukkui rattaissa,mutta kolme tuntia oli käpöttelyä ja hiekan kasvamista Risujen keräämistä yms.

19.3.2015
Vipe
Vipe

Mun lapsi ei liiku jos telkka on päällä tms.. Mut toi on tosiaan 2,5v. Sen takia paljon ulkoillaan ja otan mielelläni tuon tallille mukaan kun pihalla ei pysy paikoillaan :)

19.3.2015
teeko
teeko

Meillä pienimmällä on luontainen tarve liikkua. Toki päiväkodissa ulkoilee jaksi kertaa päivässä, mutta kotonakin juoksentelee eteisessä eestaas, kiipeilee, pomppii ja loikkii. Oikee väkkärä 😃 Mutta niin ne taitaa muutkin 4-vuotiaat olla. Keskimmäinen 7 v liikkuu just ja just kyllin paljon. Koulussa tietty välitunnit, mutta tykkää olla pihalla ja touhuta. Talvella saattavat vaikkaa hiihtää pihalla helposti sen tunnin, nyt on jokunen päivä ajettu fillarilla. Kesällä meillä on järvi ihan rannassa ja jos on kelejä ja oon vapaalla niin käydään uimassa parikin kertaa päivässä. Meijän 11 v esikoinen tarvii kyllä pyllylle potkimusta. Etenkii talvisaikaan ei tahdo sitä saada liikkeelle sitten millään. Nyt taas kun lumet suli niin pyöräily on kivaa. Oon myös julma äiti enkä kuskaile kylille, vaan joutuu kävelemään kaverinsa luokse noin puoltoista kilometrii suuntaansa. Kaverin isä kyllä tyttöjä joskus kuskailee... Mie oon ite kyllä niin huono malli itekkin, että ihan hävettää. Kynnys alkaa harrastamaan liikuntaa on tälleen reilusti ylipainosena jotenkii hirveen korkee. Hävettää kun on olematon kunto x)

19.3.2015
riu
riu

Ei varmaankaan.
Mutta mä kuulin juur jostain että pitäis 3h joka päivä olla liikkeessä?!
Kai tuo yksi tunti täyttyy meillä mutta ei kyllä 3h.
Ja täyttyisi se tytöllä jos voisi antaa mennä, mutta kun tämä sairastava pikkuveli estää. En voi antaa 3v tytön mennä yksikseen ja pojan kans ei pystytä.
Onneks nyt tyttö oppi polkee pyörää kunnolla ni siit tulee taas yks liikuntamuoto lisää.
Uimassa ja luistelemassa käydään kerran viikossa.
Muskarit heillä myös viikottain, jossa on kyllä hyppimistä, tanssimista yms kylläkin suht rauhallista liikuntaa.
Ulkoillaan joka päivä mutta pimeällä jäi vain aamupäivä ulkoiluksi.
Nyt onneksi pääsee pojan päikkäreiden jälkeen vielä kunnolla ulos.
Ulkona tulee liikettä luonnostaan.
Sisällä joutuu hillitsemään.
Mutta juurikin liikkumisen hyvistä puolista johtuen annan tytön esim pomppia matalalla sohvalla yms. Mitä me emme lapsena saaneet tehdä.
Pakko keksii jotain keinoja kun yksin hoidan kahta lasta kotona ja pienempi mussa kiinni kipeänä koko ajan.
Ei helppo yhdistelmä.

19.3.2015
Minnie
Minnie

Nyt on keskimmäisen kohdalla vajaata kun ollaan keskenään kotona. Just nyt mä en jaksa lähteä ulos. Ja yksin tuo ei halua mennä.

Mut kun pojat liikuttaa toisiaan niin kyllä liikuntaa tulee tarpeeksi.

Esikolla liikuntaa on päivittäin liikunnallisessa ip-kerhossa.

Jos lapsen liikkuminen on mun varassa ni heikosti menee. En saa itestäni irti.

19.3.2015
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...