Tiistaita

En löytänyt ketjua ☺️

17.3.2015
carata
carata

Iltaa!
Piglet,
Paljon voimia ja halaukset täältäkin! ❤️

Olet ollut mielessä tässä vähän väliä kun näiden unien kanssa taistellaan...
Että joku toinenkin...
Mutta nyt on teillä vielä uusi tilanne edessä! Onneksi on aika monenlaisia tukimuotoja erilaisille lapsille! Toivottavasti saatte hyvän 'ohjaajan' jotta kaikki avut saatte heti käyttöön!
(Itse olen opiskellut erityistä tukea tarvitsevat lapset- kurssin ja sisko viittomakielen ohjaaja, molemmat oltu erityislasten kanssa töissä, joten suurinpiirtein tiedän mistä kyse.)


Meillä ollu aikas hullunmyllyä koko päivä, menty ja tultu, mutta vihdoin sain lapset nukahtamaan. Taisi olla pojalla taas hankala olo sairauden vuoksi.
Aamulla aikaisin verikokeet ja sitten heti lääkkeet apteekista.

17.3.2015
Minnie
Minnie

Niin arvelinkin ettei ennustetta lähetä antamaan Noin varhain,mutta hyvä on nyt että saatte tukitoimia,sillä sekin jo auttaa kun aikasin aletaan "hoitamaan" ja lapsellekin helpompi kun saa tukea asioissa jotka on vaikeita..
Varmasti rankkaa koko perheelle.. Voimahalaus vielä 💜

17.3.2015
Vipe
Vipe

Piglet,varmaan asian sulatteluunkin menee jonkin aikaa ja teillä vauva vielä pieni,niin varmasti on kyllä pää täynnä kaikenlaista ajateltavaa.. Mutta eiköhän se arki siitä lähe muuttuu.. Meillä nyt vähän erilainen tilanne tietysti kun teillä mutta vaikka eka tuntuu maailman lopulta ja surkuttelee lasta ja miettii miten sen tulevaisuus menee jne. Niin sitten lopulta huomaa,että lapsi ei ole muuttunut diagnoosista miksikään mutta menee parempaan suuntaan koska saa oikeanlaista hoitoa ja lopulta tajuaa että on jopa tyytyväinen koska lapsi ei olisi sellainen ihana itsensä mikä on jos ei olisi sairautta.. Toki autismia ja reumaa ei oikein voi verrata toisiinsa mutta varmasti sitä tunnetta kun kuulee että omalla lapsella ei olekaan kaikki kunnossa 😢
Onko teille annettu mitään ennusteita esim. Puhumaan oppimisen yms. Suhteen vai näyttääkö aika sitten että mitä lapsi kykenee oppimaan ja minkä 'vahvuinen' autismi on? Itse kun olen työssä nähnyt niin laidasta laitaan autistisia,joistain ei edes huomaa,kun sitten taas toiset on siitä toisesta ääripäästä ja väliin mahtuu niin paljon..

Ninnup luulen että teillä 'ongelma' on että on jo tyttö ja poika.. Olen huomannut että jos on tyttö ja poika nii ''ei saa" hankkia kolmatta kun sitten taas jos on esim. Kaks poikaa nii 'kai te nyt vielä tyttöä yritätte' ihan kuin pojissa ois jotain vikaa ja sama jos on kaks tyttöä niin pitäis tehdä poika.. Mun vanhemmille mun isän isä sanoi kun niillä oli tyttö ja poika ja kolmas tulossa että 'työmiehen tusina on kaks'

Ymmärtäisin vielä jos vuosia lasta yrittänyt lapseton ihminen ei osaisi iloita että joku saa jo kolmannen,mutta pitääkö muuten puuttua toisten lasten tekoon.. Eka kysellään että jokos te lapsia ja sitten tulee että vieläkö te aiotte..

17.3.2015
Vipe
Vipe

Hirveitä ihmisiä kun noin suhtautuvat sukulaisten lisääntymiseen :0

Ninnupilla ollut kyllä muutenkin surku päivä 3 :(

Me tultiin kotiin ja jännitetään sitten ens yö josko vuoden eka varsa syntyis :) se on siis oikeasti kevät jo! :0

Poika oli eilen niin innoissaan kun nukkui päiväunet mummolla ja pääsi sitten meidän mukaan heiniä hakemaan. siellä kun on noita traktoreita vähän joka lähtöön ja tietty kaikki mahdolliset muut härpäkkeet puimureita myöden. se kun sai sitten talon isännän luvalla koluta ne kaikki sisältäkin läpi niin toista tuntia meni siinäkin reissussa :D tuo kun iltasatunakin lukee aina yhden tietyn traktorikirjan niin voitte kuvitella kuin onnessaan tuo oli :) varsinkin kun sai hyttiin mennä :)

jaa kai sitä pitäis jatkaa pyykkäämistä ja pistää kaks imua postiin..

17.3.2015
teeko
teeko

Niin siis meillä ekasta tyrmistyivät jne.

Jäi näköjään sanoja uupumaan...

17.3.2015
misukka
misukka

Voi ninnup ❤ Varmasti pahoitit mielesi moisesta. Ekasta tyrmistyivät, toisesta porukat kysy että oikein urakoimaanko rupesin. Kolmannesta todettiin ettei se miun tehtäväni ole maailmaa lapsilla täyttää. Ja kun kolmas meni kesken ja alettiin tosissaan yrittää ni tästä äitee tuumas et kai hänen pitää onnitella ku tietää miten kovasti tätä on toivottu.

Yhtäkään vilpitöntä onnittelua ei ole siis kuulunut mun porukoilta. Tai lähinnä äidiltä.

Olisi se ollut kiva jos edes kerran olisi iloinnut mun raskaudestani. Mutta turha toivo.

17.3.2015
misukka
misukka

Pigletille halaus 💕

17.3.2015
Tatja84
Tatja84

Pigletille voimia ja jaksamista. ❤ Diagnoosi ei lasta onneksi muuta mutta ehkä se helpottaa avun saamista. Toivon näin ainakin. Varmasti on takki tyhjä. Halaus sinulle.

Kukkis-ras, tuo meidän esikko täyttää 9 vajasn kk päästä. Meillä kun ei ole allergioita eikä mitään muutakaan. Yskä on ainoa oire tuosta astmasta. Ja kesät on aina olleet helpoimpia kausia siitepölyistä huolimatta. Mä eilen havahduin miettii et koskas tuo on viimeksi yskinyt. Et on siitä aikaa. Ja tänään jo itse laskettiin hengitettävän lääkkeen annostusta ni lääkäri totesi, että hyvä. Et parin viikon sykleillä puretaan kaikki pois jos vaan suinkin oireilu pysyy poissa. Mut jos oireita ilmaantuu ni täydellä annostuksella buusti et saadaan oireet pois ja lasketaan sit annostus siihen missä edellisen kerran on pärjännyt hyvin.

Me pötköteltiin pari tuntia. Mä olin varmaan ainoa joka nukkuikin vähän. Keskimmäinen pyöri ja hääräs koko ajan. Tunti sit lähti sängystä ja painu olkkariin jossa sit itkee tihrusti. Sille totesin et jos se haluaa seuraa ni tulee takasi koska mä en aikonu vielä luovuttaa unien kanssa. Tuli sit takas mut ähräs ja ähelti koko ajan.

Nyt sit vauva viimein nukahti tonne ni me tultiin välipalalle.

Mun oli tarkotus lähtee Selloon sembaloille päikkyjen jälkeen mut ei nyt enää hyövää ku kello on jo vaikka mitä. Ukkoki kai kohta kotiutuu.

Mammuteilta pitänee käydä hakemassa vaippoja. Näillä huikeilla energioilla ei toi kestoilu ja sen vaatima jatkuva vaipanvaihtorumba ole oikein ottanut tuulta alleen... Muutaman keston oon jaksanu tuolle laittaa mut parempi kai sekin kuin ei yhtään.

17.3.2015
misukka
misukka

Piglet tosi kurja juttu,mutta toisaalta tosi hyvä että on nyt diagnoosin saanu niin tietää miten toimia ja mistä mikäkin johtuu.. Voimia sinne 💜

17.3.2015
Vipe
Vipe

voimia piglet

17.3.2015
teeko
teeko

Pigletille voimahalaus.

Onko sulle kerrottu vertaistukiryhmästä?

Uskoisin että sopeutumisvalmennustakin teidän perhe saisi.

Leijonaemot on yksi vertaisryhmä.

Olin perhekerhossa tytön kanssa.

Hienoa misukka että esikoisen astmalääkitystä voidaan purkaa.

17.3.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tuntuu, että ei ne ihan täysin tätä ole vielä korjanneet :/ Mullakin meinaan joitain ketjuja, jotka näkyy vasta illalla tai sit jos näkyy nettiselaimella, niin ei näy puhelimen sovelluksessa.

Me ollaan tosiaan mummilassa ja mulla on nyt hoidettavana tietty omat lapset, mutta myös pikku veli. Äitini meni meinaan aamulla leikkaukseen. Päiväkirurginen pieni operaatio jalalle, mutta ainahan noissa riskinsä on. Nyt siis toivoo vaan, että siellä kaikki menis hyvin!

 

Mies tosiaan veti pienet herneet nenäänsä, kun olen nyt facessa ja yllättäen, MULLAKIN on ystäviä! :D Osasta tosiaan on kysynyt, että ketä ne on ja tyyliin, kumpi teki kaveripyynnön, mutta ilmoitin, että JOS ei kestä mun siellä oloa, niin hänen on sit parempi poistaa omakin tili sieltä. Silläkin kuitenkin meinaan on naisia kavereina, siinä missä mullakin miehiä, eli en tajua mistä kiikastaa. Omistushaluinen ja mustasukkainen tuo on aina ollut, mutta jotenkin taas mä ajattelen, että pitäis pystyä luottamaan, kun on naimisissa ja tietää, että mä en petä. 

Mutta olen kyllä niin onnellinen, kun käytiin siellä pankissa ja saatiin asioita kuntoon. Häiritsi tosin kamalasti, kun se pankkitäti koko ajan jaksoi puhua meidän ongelmasta ja kun me ei aiemmin tultu ja kun me ollaan otettu osamaksuja. Teki mieli huutaa, että MÄ en ole tiennyt noista vasta kun sitten, kun tilanne on ollut paha. Mutta annoin olla. Jospa tuo hoitais nyt asiansa kuin aikuinen ja alkais ymmärtämään, että ei voi vaan leikkiä ja mennä miten sattuu. Saati ostaa sitä mitä haluaa. Vaikka kyllä mä nyt ymmärrän, että kun käy töissä, niin haluaa itseään siitä palkita, mutta silti perheen ja etenkin siis lapsien täytyis tulla ensin. 

 

Mitähän vielä. Misukalle vastailinkin jo masuongelmiin toiseen ketjuun.

17.3.2015
carata
carata

misukka minkä ikänen astmalapsi sulle on?.. meillä vähän samaa taipumusta osalla porukasta :)

17.3.2015
kukkis-ras
kukkis-ras
6-month-old baby

kukkuu täältäkin :). Tässä rv 38 käynnnistyny ja toissayöna jo luulin et pääsen synnytyshommiin ;),.. vessas ramppasin koko yön ja supparit kipeitä, et oli pakko hengitellä.. Mut laantuvat sitte aamua kohden.. josko tilanne vähän kypsynyt :)... Lapset päiväunilla ja kamoja järkänny kirpparille..

17.3.2015
kukkis-ras
kukkis-ras
6-month-old baby

Wau misukka, oon kade ku mahdut omiin pöksyihis. Tänään jälkitarkastuksessa olin 4 kiloo isompi vielä mitä sillo ku rupesin odottaa..

Mut nyt ssin luvan alkaa harrastaa joten huhtikuussa crossfit, täältä tullaan! 😁

17.3.2015
tennari
tennari

Vänkää. Mä näin tän ketjun nyt vasta.

Tuota omaa kun aloittelin, ei tätä näkynyt edes lörpän alla...

Mystinen libero :/

Me käytiin esikon astmakontrollissa. Kaikki hienosti mallillaan ja lähdetään taas purkamaan lääkitystä kesää kohti. Josko pääsisi edes osaksi vuotta kokonaan lääkityksestä eroon. Peukut pystyssä.

Vauva veteli onneksi sikeitä koko reissun kaukalossaan mut muuten saikin olla kokoajan kieltämässä ja ohjaamassa tuota vanhempaa kaksikkoa. Keskimmäinen tunki sormensa joka paikkaan ja esikko ei viittiny keskittyä. Etenkään lääkärin loppuohjeita lääkityksestä jaksanu yhtään kuunnella. Oikein näki miten kaikki puhe meni ohi korvien. Ei edes toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Siinähän olis voinu jopa vahingossa jäädä jotain päähänkin.

Mut arvatkaas mitä... Mä piruuttaan testasin et meniskö omat farkut jalkaan ku noi mammapöksyt on kaikki likasina. Kiitos eilisen pissaepisodin.
Ja menihän ne! Jee! Edes jotain positiivista.

17.3.2015
misukka
misukka

huomenta! Meillä onkin tänään hassu päivä kun mennään pojan kanssa tallille. kummitäti odottaa poikaa ja toisin päin :) mies lähtee Helsinkiin hammaslääkäriin isänsä kanssa. Meillä on nyt tiski-ja pyykkikoneet päällä ja se tästä päivästä jännän tekee et kuka ne sammuttaa kun ei uskaltais niitä yksin jättää päälle. . Mut jos mummo herää ajoissa niin voi hyvin olla että mä käyn päivällä kotona ilman poikaa kun saisin pari pikku juttua kellarissa tehtyä jotta pääsisin aloittaa sen laatoituksen. No, sen näkee sit kuinka käy ;)

17.3.2015
teeko
teeko

Huomenta,täällä luonnollisestikin ei mennä kerhoon,koska esikoinen eilen oksensi mutta pihalla voisi käydä jos nyt toi aamiainen pysyy sisällä,toistaiseksi on pysynyt ja iltapala pysyi myös..
Kaikista kovin paikka näyttää olevan se että kielsin pussailemasta ja halimasta vauvaa hirveesti nyt kun on kipeä nuhassa ja muussa en ole kieltänyt mut eilen kielsin menemästä lähelle ettei oksenna vauvan päälle ja josko edes vauva säästyisi taudilta nii nyt käy härkkimässä koko ajan.. Ei satuta mutta tekee sellaisia juttuja että selvästi hakee huomioo ja tekee sen nyt jostain syystä vauvan kustannuksella ehkä siksi ettei saa helliä pikkuveikkaa mutta siis esim. Esim. 'lyö' vauvaa sillei tosin ettei lyö kovaa mutta liike ja ilme on sellainen että on kuitenkin lyömiseks tarkoitettu.. Mutta jospa ei nyt enää oksentais niin pääsis oleen normaalisti vauvan kanssa niin ei tarvis kiusata..

Elikkäs ei sen isompia suunnitelmia tänään kuin pojan olon seurailua seurailua..

Misukalle hirveästi tsemppiä ei ehkä lohduta mutta kyllä se siitä..

17.3.2015
Vipe
Vipe

Huomenta!
Meillä aikas erikoinen yö kun lapset heräs klo 6 vasta, yhdessä menivät yläkertaan 😊
Ite olin heränny hetkeä aikasemmin. Koko yön nähny painajaisia ja pyöriny. Pää niin sekaisin etten tiedä mitään.
Ehkä eilinen sairaalareissu ja tunteiden purkautuminen vaikutti.

Kävin lukemassa eilistä... KIITOS KAIKILLE 💜

Itku on edelleen herkässä, tiedä mistä milloinkin kyse. Ehkä 2v stressi pojan tilasta rupee jotenkin purkautumaan ja tämä hirveä univaje...
Lääkäri oli ihan äimistynyt kun yöheräilyistä kysyessä vastasin että viimeyönä heräs 1-2h välein. Että ei oo normaalia. No mulle taas tk ssa ja Porin sairaalassa viitattu kintaalla sen tuhannen kertaa !!
Poika kun ei nukkunu kun vartin pätkiä ties kuin kauan. Ehjä 2h on ihan juhlaa! Saatikka enemmän!

Tänään tytöllä muskari.
Riehunut siellä kaverinsa kanssa, joten pyysin muskariopettajaa lähettämään pois (olen vier huoneessa odottamassa) jos käyttäytyy huonosti vielä. Että sais tuon huonon käytöksen kerralla katkaistua.
En tiedä oisko nuori sijainen sanonu koskaan asiasta, mutta tytön jutuista arvasin ja kysyin suoraan opettajalta sähköpostilla.
Ja niinhän se oli. Pomppinut sohvilla, menny sohvien alle piiloon jne.
Tyttö ei koskaan aiemmin ole noin toiminut muskarissa. Nyt jotenkin ilman äitiä, helposti mukaan lähtevän kaverin kanssa päässyt ihan yli koko touhu!
Ja minä en sellaista hyväksy. Oltava niinkuin sanotaan. Toteltava opettajaa.

Aurinkoista päivää kaikille! ☀️

17.3.2015
Minnie
Minnie
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...