Hampaitten tulo..

Nostaako hampaitten tulo vauvoilla kuumetta vai ei?? Neuvolan terkkari sanoi, että nostaa lämpöä ja viime pe lääkäri sanoi, että ei nosta lämpöä... ??

16.3.2015
sAji88
sAji88

Meillä tuli pojalle ihan flunssan oireet muutaman etuhampaan kohdalla. Nenä vuosi, oli väsynyt ja kuume nousi vähän päälle 37-37,5. Kesti päivän max kaksi ja ohi oli, yleensä juurikin sillon kun hammas oli just puhkeamassa.

17.3.2015
Ryaazz
Ryaazz

Mulle ainakin vanhempi suuhygienisti sanoi että voi tulla kuumetta mut ei kaikille. Kyllä varmaaan nähnyt monenlaista kun kohta eläkeikänen on. :) mut ei vielä..

17.3.2015
nki91
nki91

Mullaki o siellä 36 nurkilla ja 37.5 jo pientä lämpöä ja jos nousee lähelle 38 niin mä olen ihan naatti. En kyllä ole kuumeessa ollut ku viimeks 07 vuonna 😲 vai olinko kuumeessa silloin ku odotin esikkoa en muista yhtäään. :/

Muistan kun olin työmarkkinatuella työkokeimussa niin lähetin sairauslaput kelaan ja läheti. Sit työkkäriin et ne on kelalla. Niin en saanu niiltä päiviltä mittään.😕 ku ekaa kertaa hain nii. en tiennyt miteN tehdä. Mut siit on jo aikaa 5 vuotta.

mut mulla karkasi ajatukset. Kyllä ne siemtä tulee kun ovat valmiita. ☺ voi olla et ne huomaa yhtäkkiä et hei tännehän on tullut hampusia. Ku mäki nyt huomannut muutamia joista en edes tiennykkään.

17.3.2015
nki91
nki91

Terveyskeskuslääkäri jos oli, niin voi kyllä olla saanut tietonsa mistä vaan kun varmaan ei ollut edes lapsiin erikoistunut, vaan tyyliin joku yleislääkäri. Mutta kyllä voi kuume nousta.

17.3.2015
carata
carata

vähän hämärält vaikuttaa kyl tää lekuri :D meinaakohan se että lapselle "tulee aina flunssa" ku hampaita tulee ja sen takii sit lämpöä/kuumetta :D

17.3.2015
sAji88
sAji88

Lääkäri puhuu pehmeitä, ei nekään kaikkee tiiä :D Ja se tosiaan riippuu lapsen normaalilämmöstä, meijän tenaville se on kutakuinkin 36,2 ja jos se nousee päälle 37 niin eihän se lääkärin mielestä oo vielä mitään X) Kyllä jotkut lapset lämpöilee.

17.3.2015
riu
riu

Mut ku lääkäri sanoi, että hampaiden tulo EI nosta lämpöä, eikä kuumetta.. sanoi minulle, että olen tainnut lukea internetin keskustelupalstoja liikaa.. en tiedä miksi niin päätteli, en ole lukenut mitään palstoja, vaan neuvolan terveydenhoitaja sanoi, että vauvalle nousee lämpöä/kuumetta, kun hammas/hampaat tulee.. ota tästä nyt taas selvää! :D

17.3.2015
sAji88
sAji88

Mulle 37,5 on jo lämpöä/kuumetta, koska normaali lämpötila on niin alhainen 😊

16.3.2015
carata
carata

Riippuu niin kuumeen määritelmästä... Lääkäreille yli 38 on kuumetta ja yksi arvostettu lastenlääkäri pisti rajan 38,5 asteeseen.

16.3.2015
minnakatka
minnakatka

Meillä nousi ekojen hampaiden ja poskihampaiden kohdalla kuume. Muutoin kuolaa erittyi runsaasti ja aika usein puklailikin, oisko niellyt kuolaa?

16.3.2015
ribery
ribery

Lapsesta riippuu. Meillä tytölle ei noussut, pojalle nousee. Poika vetää myös mahan löysälle.

16.3.2015
carata
carata

Samaa mieltä ihan lapsesta kii.. Meillä poika ei ole oireillu hampaita oikeastaan mitenkään paitsi välillä oli löysempi vatsa mutta kyllä monilla sattuu lämpöä aina juuri hampaiden tuloon ja ilman mitään muita oireita joten ei oikein muustakaan voi olla..
Mutta on joillakin myös kanta ettei ole tutkittu että kuume voisi todella johtua hampaista.. Mutta minusta jos on pientä lämpöä eikä lapsi muuten kipeän oloinen niin voi olla ns. Hammaskuumetta,mutta ehkä ei mikään kova yli 38 asteen kuume enää lukeudu siihe mut en tiiä kuin kova lämpö on vielä normaalia..

16.3.2015
Vipe
Vipe

varmaan vähän lapsesta riippuen, jotkut voi lämpöillä vähän ja olla kovinkin kippeet. Meijän lapsille on (onneksi) tullut hyvin helposti ilman lämpöä ja itkua.

16.3.2015
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...