Huono omatunto

Tulikohan edes oikeaan kategoriaan? Samapa tuo, johonkin on päästävä purkamaan oloa, kun kaikki vähättelevät eivätkä ota tosissaan. Poikani on yt reilut 10kk ja ystävälläni poikaani muutaman päivän vanhempi poika. Ystävän poika oppi nopeasti eri asioita, kuten konttaamisen, kiinteiden syönnin ja hampaitakin sai jo aika pienenä. Minun poikani taas puskee vasta toista hammastaan ja liikkeelle lähtö oli hidasta ja varovaista. Nyt ystäväni koko ajan vertailee poikiamme ja pitää tietty omaa lastaan "nerona", kun on parempi kaikessa. Tiedän! Lapset kehityvät eritahtia, mutta jos yritänkin jollain tavalla kertoa positiivisia asioita, kuten, että poikamme ei ole nirso eikä ole sairastellut (mitä taas ystäväni poika on hyvin paljon), niin vastaus on heti "Äläpä sano, ei mene kauan, niin se on sairaana". Olen siis epäonnistunut ja itsetunto ollut jo teini-iästä saakka nollissa. En tahtoisi laittaa välejä poikki, koska hän on ainoa ystäväni enkä kestä jäädä yksin. Muuten ihan tosissani tulen hulluksi

16.3.2015
Suhveli
Suhveli

Joo siis toki omasta lapsesta saa olla ylpeä ja tottakai kaikki haluaa kertoa kaikille lapsensa hienot saavutukset mutta se miten sen sanoo..
Siis just että jos toinen oppii jotain niin se ei ole juttu eikä mitään koska "meilläpä opittiinkin jo paljon aikaisemmin" ja sitten just toi toisen hyvien puolien lyttääminen On törkeää 😔
Ainahan sitä tietysti omaa lasta kehuu,mutta ei sitä saa tehdä muitten kustannuksella.. Olen meinaan pahimmillaan kuullut äidin kehuvan omaa lastaan verraten sillei että "oletpas sä piirtänyt hienon koiran vaikka toi sua vanhempikaan ei ole osannut piirtää kunnolla" ja siis sillei että se "ruman koiran" piirtänyt on sen kuullut..

Eli kyllä kehua saa lasta muttei niin että 'mun lapsi on näin hyvä ja sun noin huono"

16.3.2015
Vipe
Vipe

voi ei:(  kyllä on tökeröä käytöstä ystävältäsi!

koska kuitenkin pohjimmiltasi tiedät, ettei lapsessasi ole MITÄÄN vikaa, vaikka kehittyykin eri tahtiin, niin kokeileppa muutamaa eri käytösmallia.  jatkossa jos tulee taas puhetta, miten heidän petterinsä on noussut jo kävelemään ja luuttuamaan lattioita kun taas teidän martti vielä istuu, niin otappa asia huumorilla ja heitä läskiksi. ehkä martti onkin tuleva eistein! ei se mozarttikaan oppinut puhumaan kuin joskus neljän vanhana, vaikka kirjoittelikin sinfonioita  jo samoihin aikoihin. 

toinen vaihtoehto on, että otat asian vakavissaan puheeksi.  että siusta oikeesti tuntuu pahalta kun heitä verrataan. että hää saa siut tuntemaan itsesi epäonnistuneeksi ja lapsesi myös.  hyvä ystävä ottaisi siitä onkeensa ja pyytäisi anteeksi.

ja jos pieni lohduke tähän väliin, niin miun esikoinen oli myös niitä kehityksensä edelläkävijöitä. tämä tosikkoni taas on niitä jotka ottaa asiat lunkisti ja kehittyy paljon muita hitaammin.  vaikka jatkuvasti vertailenkin, että tässä vaiheessa kun tämä nuorimmainen osaa vain istua ja tunkea peukaloaan suuhun, esikoinen juoksi jo tukka hulmuten ja suurin piirtein laittoi omat piirrettynsäkkin itse, niin muistutan myös itseäni siitä. että mikäs kiire tässä valmiissa maailmassa:) rakas tosikkoni on vähän laiskanpuoleinen ja hidas, mutta osoittaa vahvuutensa sitten muussa aikanaan:) rakas hymytyttöni!

16.3.2015
Blanco
Blanco

Kurjaa jos ainoa kaveri on tuollainen :(

Tietty kaikki vanhemmat lesoilee omien lastensa taidoilla mutta se että vähättelee ja nollaa toisen taidot on vaan huonoa käytöstä.

Ehkei tämä ystäväsi tajua että aiheuttaa sanomisillaan sulle pahaa mieltä. Kerro sille, että on kiva juttu kun kertoo oman lapsensa osaamisesta mutta toivot että hän osaisi olla iloinen teidänkin puolesta että mikä teillä on hyvin ja hienosti sen sijaan että nostaa oman lapsensa korokkeelle ja lyttää sinut ja sinun lapsesi maan rakoon.

Ja jos et voi puhua, kirjoita viesti.

Vaikka sä et halua pistää välejä poikki, se tulee ennen pitkää tapahtumaan ellei tuohon tule muutosta. Sä et vaan jaksa tuota lyttäämistä kuunnella. Eikä sun tarvitse moista skeidaa kuunnella.

Sun lapsesi on täydellinen juuri sellaisena kuin hän on. ❤

16.3.2015
misukka
misukka

No kyllä mie lesoon meijän aikasin liikkuvilla lapsilla, kun muuten sitä lesoilun aihetta on sitten vähemmän. Ja vaikka välillä harmittaa (paremman sanan puuttuessa) meijän lasten vaikeudet niin kyllä koen että oon vilpittömästi osannut iloita kun muitten lapset oppii puhumaan tai lukemaan ajallaan. Keskity siekin siihen mitä siun oma lapsi osaa ja niihin vahvuuksiin. Muihin vertaamalla saat vaan pahan mielen itellesi. En mie tai meijän lapset tarvii sääliä tai sanojen varomisia, ja miun mielestä kaikilla vanhemmilla on oikeus olla ylpeä ja kertoa siitä muille! Vähätellä ei tietty tarvii muita, mutta miusta ylpeily on sallittua. Ja kaikkien ylpeilyn aiheet riippuu lapsen kehitystasosta. Mie oon yhtälailla ylpeillyt ku poika läksi kävelemään tuetta 8 kk iässä, kuin että oppi vihdoin 7 v iässä sanomaan nimensä oikein hitaasti mutta varmasti.

16.3.2015
riu
riu

Bugalla myös hyvä huomio.. Yksikään lapsi ei ole paras kaikessa vaan jokaisella on omat vahvuutensa..

16.3.2015
Vipe
Vipe

sra sano tuohon loppuun hyvin et voi kääntää positiiviseks, käännä sie kaikki kaverin sanomat jutut teille positiiviseks tai sit totee vaa et hienoa, myöki tullaa perässä kovaa vauhtia. tiiän, helpommi sanottu ku tehty mut eipä saa kaveris lisä nautintoa. tai jos on hyvä kaveri ni kerro ettet tykkää vertailusta ni eiköhä viisaana aikuisena lopeta lesoomisen. mut totuushan on että kaikki kehittyy eri tahtia, meillä 4 v vauva kotona. oppi vasta 3,5 v yökuivaks ja potan, vieläkään ei käy pöntöllä, 4 v vasta ruokalappu pois ja syöttötuoli. monissa asioissa jopa vuosia jäljessä mutta puhe on hyvä ja osaa puhua paremmin englantia kuin minä! määrätyt piirustustaidot kehittyny ikätasoa paremmaksi ja tunnistaa hyvin numeroita sun muuta, mutta motoriikka on ***. toinen kehittyy toisessa nopeammin kuin toinen, teidän lapsi viisas muilla tavoin, osaako palikat laittaa paremmin tai vastaavaa ei niin näkyvää viisautta. yllätyt vielä lähiaikoina ku saat kehua omaa lastas useassa asiassa jotka on paljo tärkeempiä ku kaveris lapsi on edellee samoissa asioissa

16.3.2015
Buga_
Buga_

Mulla samanlainen kaveri ainoa ero vaan että meidän vauvoilla on ikäeroa 3kk.. Itse asiassa sekä esikoisilla että tämän hetkisillä vauvoilla.. Mutta vertaa silti saman ikäisinä eli meidän poitsut ainakin vauva aikana paljonkin hänen lapsia jäljessä.. Ja asiat mitä meidän poika oppinut nuorempana saattaa todeta 'jaa meilläpä on osattu jo viikon toi juttu' vaikka todellisuudessa meidän lapsi on silti oppinut aikaisemmin.. Ja se oli vaikeaa koska tein päätöksen etten lähde kilpaileen joten olin muistuttamatta tästä ikä erosta ja nielin vaan asian tai purin sen miehelle tai toisille ystäville jotka eivät tätä ystävää tunteneet..

Eli älä lähde kilpailemaan lapsesi taidoilla,vaan nauti siitä millainen lapsesi on.. Muutaman vuoden päästä ja jo aikaisemminkin sitä ei lapsista huomaa kumpi on ensin kontannut.. Lisäksi asiat voi kääntyä toiste Päin.. Meillä kaverin lapsi lähti ryömimään jo 4-5kk iässä kun taas meillä poika oli "vasta" yli 6kk mutta silti tukea vasten seisomaan ja kävelemään meidän poika lähti aikaisemmin.. Eli yleensä lapset jotka hoksaa liikkumisen myöhemmin niin hoksaa paljon lyhyessä ajassa..
Ja myös toi taitojen vähättely on tuttua,meidän poika joko "pian unohtaa oppimansa" tai oppi jonkun turhan taidon tai sitten siitä asiasta ei yksinkertaisesti puhuttu ennenkuin hänenkin lapsensa oppi..
Tosi rasittavaa ja väkisinkin viilentää välejä kun ei jaksa lapsesta paljon puhua tollaisen ihmisen kanssa,mutta siihen jotenkin turtuu.. Ja kaikessa on puolensa toisaalta myöhäinen liikkuja on helpompi ja ehtii kasvattaa järkeä ennen kuin lähtee koheltamaan.. Meillä esikoinen oli tosi varovainen ja valmius kaikkeen oli jo paljon aikaisemmin kuin uskalsi tehdä joten niin ollen osasi heti eikä tarvinnut opetella ja saada kolhuja.. 😊

Ja muista aina lapsesi hyvät puolet ja se että hän on sinun oma kullan nuppusi etkä varmasti vaihtaisi häntä ystäväsi "supervauvaan" mistään hinnasta..

Koita kestää,pura vaikka tänne jos et kellekään muulle voi ja sinnittele vähän aikaa,niin huomaat ettei lopulta ole merkitystä koska vauva on lähtenyt liikkeelle.. Harvemmin enää 2 vuotiaiden vanhemman muistuttaa "meidän lapsi lähtikin käveleen 8kk vanhana"

16.3.2015
Vipe
Vipe
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...