Ristiäis kirkon valinta

Saako evl kirkon valita itse kastetta varten vai pitääkö pitää osoitteen mukaan määräytyvässä kirkossa tai itse valitsemassa paikassa? Lähinnä se että voiko toisella paikkakunnalla kastaa kirkossa kun missä on kirjoilla. Ja mites pappi, voiko toisen srk pappi tulla toiseen suorittamaan kasteen?

15.3.2015
Buga_
Buga_

niijoo kummikirjat ja kynttilä pitää hakea :)

17.3.2015
Buga_
Buga_

Pappi voi pyytää matkakulut halutessaan, kaikki ei pyydä mutta joo, voit valita kirkon, sopia sen sitten kun soitat ja varaat ristiäisiä.. 

Meillä oli oma seurakunta ja oma pappi pojalla meillä kotona kastettiin mutta samassa pidettii siskon pojan kaste ja he oli toiselta paikkakunnalta, eli meidän seurakunnan pappi kasto myös siskon lapsen samalla ku meidän lapsen.. 
Ei siinä ollu muuta kun sopia vaan sopia vaan sen kastavan papin kanssa asiasta ja omasta seurakunnasta tietysti hakea kummikirjat ja kastekynttilä jos vieras pappi kastaa, ainakin sisko kävi hakemassa, meille toi pappi mukanaan mutta ei "tarjonnut" vieraspaikkakuntalaiselle kun ne on joka kunnassa vissiin omat nuo kummikirjat sun muut..

16.3.2015
ninnup
ninnup

okei, pitää selvitellä kuha vauva pullahtaa ulos sit tarkemmi mut tuli vaa miehen kans puhetta asiasta :) meillä kans pappi miule tärkee, siunannu mein lapsuuden kodin, oli rippipappina ja olin srk töissä ni paljo yhteistyötä hani meil kans sama tilanne et eri osoitteet, lapsi tulee äidin mukaan eli miun helsinkiin kirjoille ja kuuluu sinne kirkkoon vaikka isä kuuluukin vantaan kirkkoon, vaik sie et kuulu kirkkoon ni silti lapsen kirkko määräytyy osotteen mukaan

16.3.2015
Buga_
Buga_

Meillä oli esikoisen ristiäiset mun vanhempien kotona, meidän silloisen kotikaupungin naapuri kaupungissa. Pappi saatiin valita joko meidän oman kaupungin papeista tai sitten mun vanhempien kaupungin papeista :) soita seurakuntaan ja selvitä. Meillä ei ainakaan ollut mitään ongelmas :)

16.3.2015
tuvitus
tuvitus

Miten sitten lie jos itse ei ole kirkossa, mutta lapsen isä on, mutta asuu eri paikkakunnalla? Pitäneekö sitten ottaa sen paikkakunnan pappi ja kirkko jos kirkossa?

16.3.2015
hanipazui
hanipazui

Se kannattaa huomioida että jotkut ev.lut. seurakunnat perii vuokraa tilojensa käytöstä. Tästä oli juuri viime viikolla puhetta perhekerhossa.

16.3.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kasteeseen ei tarvita raamattua. Tai siis omaa. Vihkitilaisuus on kuitenkin eri asia.
Mut parhaiten sä saat kysymyksiisi vastauksen kun soitat seurakuntaan ja kysyt.

16.3.2015
misukka
misukka

Ku haluun just kirkossa tai siunatussa tilassa pitää kasteen mut lapsen kotikunta on miun mukaan helsinki mut tarkotus ois pitää espoossa tai vantaalla kaste.. tarviikoha kasteesee mitää raamattua noutaa jostai :D pappi jonka haluisin asuu 300 km päässä pk-seudulta mut käy täällä usein

16.3.2015
Buga_
Buga_

Kasteenhan voi pitää ihan missä vaan. Papille tulee maksaa matkakulut mikäli kaste ei tapahdu kotikirkossa. Siinäpä kai suurimmat.

15.3.2015
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...