Vauvan tavaroiden putsaus

Odotan esikoistani. Sain kasan tavaroita kaverilta, joka ei oikein tiedä mitä siisteys on. Pesin vaatteet 60 asteessa nestemäisellä hajustetulla aineella lisähuuhtelulla ja lakanat, pyyhkeet, harsot 90 asteessa. Riittääkö nuo asteet? Pitäisikö pestä uudestaan hajusteettomalla aineella? Mites kun pesin myös sellaisen lelun missä on muovisessa pallossa toimintaa, pitäisikö jotenkin huuhdella tuo muoviosa vielä? Entäs sellaiset lelut joissa on äänitoiminto sisällä, eihän sellaiset vettä kestä? Miten desinfioin vai heitänkö vaan pois? Entäs leikkimaton kaari? Pesin leikkimaton 40 asteessa, riittääkö? Mites kylvetystuen putsaus? Kiitos vastauksista!

15.3.2015
Buga_
Buga_

juu patja tottakai uutena ja lakanat periyty isommalta (miehen lapsi). kiitos :)

21.3.2015
Buga_
Buga_

Mä olen höyrypesurilla pessyt joskus muksun lelut, mutta luulisin että ihan perus vesipesu riittää. En alkaisi kyllä millään pesuaineilla pesemään kun ne kuitenkin päätyvät myöhemmin vauvan suuhun, ja huuhteluista huolimatta niihin voi jäädä jotain pesuainejäämiä. Jotain unirättejä ym. olen heitellyt aina välillä pesukoneeseen ja pessyt 60 asteessa. Mutta suosittelisin kyllä pesemään vauvan vaatteet aina erikseen (näin meille on ainakin neuvolassa neuvottu) ja hajusteettomilla tuotteilla.

Pinnasänkyynkin varmasti riittää märällä kunnolla puhdistus ja kuivaus jos patja on kuitenkin uusi? :) Myöhemmin vasta vauva alkaa koskettelemaan pinnasänkyä (tai meidä poju syömään) ja silloin siinä on jo omat bakteerit ja pöpöt. Mä sanoisin että vältä mahd. paljon vahvojen pesuaineitten käyttöä, ja jos haluat pestä jotain aineilla niin löytyy ihan myrkyttömiäkin vaihtoehtoja. Mies meinasi joskus just pestä muksun jonkun lelun jollain pesuaineella niin kysäisin sopiiko hänelle sitten että pesen hänen hammasharjan samalla aineella. Ei sopinut. :D

20.3.2015
Ryaazz
Ryaazz

En mä ole pinnistä desinfioinut. Ihan pesuainevedellä pyyhkäissyt vaan. Ajaxilla tai vastaavalla.

20.3.2015
misukka
misukka

thänks :) oon jo aika hyvin pesellykki, pesin uudestaa hajusteettomalla. koitin olla ovela ja laittaa leikkimaton kaaren pesukoneesee hienoohjelmalla mut ei se ees taipunu sinne :/ mies katto vieressä et meinasinko koneen rikkoa :D mite muute iha pinnasängyn desinfiointi? ku ei höyrypuhistinta löydy ni mietin et iha tolullako? vai apteekista saatavalla käsidesinfioinnilla?

20.3.2015
Buga_
Buga_

No ylipäätään suositellaan vauvan vaatteille hajusteettomia pesuaineita koska pienen lapsen iho on herkkä.

Noi 60 ja 90 astetta riittää oikein hyvin.

Tuosta muovipallosta en osaa sanoa mitään kun ei aukea mistä on kyse.

Elektroniikkalelut ei kestä vesipesua. Voithan sä jollain vaahto- tai kuivapesuaineella kokeilla.

Leikkimaton kaari on itelläkin jossain vaiheessa pestävä ja ajattelin ihan käsin pestä. Tai sit höyrypesurilla huitasta.

Kyl mä sen leikkimaton laittaisin 60 asteen pesuun.

15.3.2015
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...