Vauvan hampaiden harjaus

Olen jo vähän aikaa sitten aloittanut tytön hampaiden Harjauksen. Tällä hetkellä on kaksi alahammasta ja on 7kk ikäinen. Olen aina harjannut ilman tahnaa, mutta ilmeisesti pitäis käyttää kuitenkin sellaista vauvallekkin. Mikä hammastahna sopii vauvalle? Varmaan apteekista pitää ostaa?

9.3.2015
Sabrina100
Sabrina100

Jenkku,
Ymmärtääkseni ei kannattaisi mitään, maitoakaan, enää laittaa suuhun hammaspesun jälkeen. Siis siinä alkaa uusi happohyökkäys ja sokerit 'syömään' hampaita.


Mitä tosta hammastahnan huuhtelusta tai jättämisestä suuhun, niin hammaslääkärit suosittelevat jättämään että fluoritahnan vaikutus olisi pidempi. Minulle mm neuvottu myös vetäytyneiden ikenien vuoksi.
En vaan pysty. Kaikki tahnat tuntuu limakalvoilla niin väkeviltä etten kestä.
Tottumuskysymys varmaan... Mutta mulla on myös useiden leikkausten ja raitojen vuoksi yliherkät limakalvo suussa.

Lapsille oon koettanut alusta asti ettei antais vettä tahnalla pesun jälkeen ellei itse pyydä. Tämä juuri siksi että tottuisi tuohon hyväksi tutkittuun tapaan pienestä asti.
Usein näin meneekin lapsilla, joskus pyytävät juoda vettä.

13.3.2015
Minnie
Minnie

Mä en suosituksia lue. Mutta itse pesen myös niin, että tahnan kanssa ja lopuksi sitten harjaan vettä ja sillä vedellä sen suurimman tahnan otan pois ja syljen sitä vettä. Näin tehdään lapsienkin kanssa, tosin pienempi ei vie sylje. Mutta meillä ei vettä juoda eikä purskutella, vaan tahnaa jää hampaisiin.

12.3.2015
carata
carata

Nykyään suositus hammastahnan käytöstä on, että kerran päivässä 1000ppm tahnalla ja kerran päivässä vedellä :) ensimmäisestä hampaasta lähtien.

12.3.2015
tuvitus
tuvitus

Meillä oli pojan kanssa vasta yli vuoden, lähemmäs puolentoista ikäsenä toi tahna (paikallinen suositus) Tytöllä taas jos 8kk alkaen mikä taas oli täällä se paikallinen suositus toisella paikkakunnalla. 
Vähän kaikkee on käytetty mikä sopii ikähaitariin, elmex on molemmilla ollu ja sitte muumit ja muut mitkä oli 0-2v, nyt on sitte se 2-6v tahnat käytössä.
Mikä maku vaan lapsen suuhun passaa ni se on hyvä, meillä ei poika suostunu nallepuh hammastahnaa suuhunsa laittamaan kun oli joku marjaisa maku :D

Herra Hakkaraisia syödää millon muistetaa ja Läkeröl Dentsiä, siitä lähtien kun on ite oppinu sen syömään.
Purukumia on vasta nyt 4v alkanu opetella syömään, 2,5v nielasee jokaisen samantien ni ei voi antaa hyvin tiuhaan..

11.3.2015
ninnup
ninnup

Okei. Kiitos nki :)

11.3.2015
Sabrina100
Sabrina100

Kyllä Ei tarvitse huuhdella. Sitten kun itse lapsi osaavat huudella niin sitten vasta. Ja aikuisillakin se pitäisi yks kerta riittää et jäis sitä hammastahnaa sinne parantelemaaan hampaita.

11.3.2015
nki91
nki91

Pitää varmaan ostaa pastillejakin sitten. Mekin ostettiin nyt tuota Elmex hammastahnaa. Tyttö tykkää tosi paljon siitä ja harjauksesta muutenkin. En oo huuhdellut hänen suuta, kun olen kuullut ettei tarvitse. Mutta onko oikeasti niin, että se tahna jätetään suuhun?

11.3.2015
Sabrina100
Sabrina100

Meillä lapset on saanut kans melkein heti kiinteiden aloituksen jälkeen myös pastilleja. Noita mitkä lähes 100% ksylitolia. Et joko Muumi/KattiMatikainen/HerraHakkarainen. Näitä siis olen pilkkonut veitsellä alkuun neljään osaan ja myöhemmin puolittanut. Nyt menee molemmille jo kokonaisina. Hakkarainen tosiaan sulaa hieman paremmin ja ei ole pinnaltaan niin liukas, kuin just Muumi. Ei siis ole ihan heti sitä vaaraa et menis henkeen. Mut hakkarainenkin melko helppo puolitettava 👍

9.3.2015
carata
carata

Meille musta esikoisen aikana sanottiin että aluksi riittää pelkkä vedellä pesu.. En muista koska otettiin tahna mutta ei kuitenkaan heti ja kunnossa on hampaat ollut eli en usko että teilläkään on vahinkoa ehtinyt tulemaan 😃

Mutta hyvä ton seuraavan kohdalla tietää että tahnan voi ottaa heti käyttöön vaikka esikoisen aikana sanottiin hammaslääkärissä ettei tarvi vielä..
Ja meillä ollut käytössä muumi ja herra Hakkarainen 😃

9.3.2015
Vipe
Vipe

Meillä aloitettu myös hammastahnalla harjaus heti kun eka hammas näkyvissä. Pepsodent, Golgate tms.
Sitä ennen annettu 'leikkiä' vauvahammasharjalla.

Hakkaraisia tms xylitolpastilleita olen antanut myös heti kun parikin hammasta. Aina ruokailun jälkeen, mutta en kyllä esim yöimetysten...
Kun enemmän hampaita tullut, on vaihdettu ensin esim muumipastilleihin (1-2v)ja sitten läceroleihin ja täysxylitol purukumiin. (2-3v)

Etenkin korvatulehduksista kärsiville suositellaan kovasti xylitolia.
Niinpä pojalle jauhoin xylicol tabletteja jo nelikuisesta lähtien. Esim puuron sekaan kun ei vielä hampaita ollut.

9.3.2015
Minnie
Minnie

Ei se haittaa. Onpas tottunut harjaukseen. Jotkuthan alkaa antaa pastilleja vuoden iässä mut mä alotan vasta lähempänä 2v tai 1.5v. Herra hakkarainen on hyvä eka pastilli kun on kukkamainen. Täys ksylitolillinen. Vai kirjoitetaanko se noin.

Elmex mulla on myös ollut mut toi acon tuli äidiltä.http://www.aconordic.fi/products/5492/20609/20154/19230/dentosal-junior-lasten-hammastahna.aspx

Ja on tollanen :)

9.3.2015
nki91
nki91

Meidän taitaa olla Misukan mainitsema Elmex 😅

9.3.2015
carata
carata

Kiitos teille. Hyvä, jos löytyy ihan normi kaupoistakin. Toivottavasti ei haittas, että aloitetaan käyttää tahnaa nyt vähän myöhässä.

9.3.2015
Sabrina100
Sabrina100

Meilläkin tahnaa käytetty kun eka hammas tullut läpi. Meillä käytetty Elmexiä, pepsodentia jne. Täytyy vaan se ikähaitari kattoa minkä ikäisille tarkoitettu.

9.3.2015
misukka
misukka

tavallisestaki Kaupasta saa kuhan vaan katsoo että 0v. alkaen on. Sitä tarvi kuin vähän hipaista siihen. sekään ei haittaa vaikka nielee sitä(näin ainakin mulle mutta nyt olen opettanut esikoistani sylkemään sen) mulla on acon merkkinen hammastahna ja sitten juuri se muumi. Esikolle voin jo ostaa isompia kun ikää kohta 5v.

9.3.2015
nki91
nki91

Meillä ollut hammastahna mukana pesuissa kunhan ne hampaat on, sitä ennen pelkällä vedellä harjailtu ja totuteltu harjaan. Hammastahnoja meillä on ollut niin kaupasta kuin apteekista. Iän mukaan olen ostanut ja sit vaan katsonut onko kuinka paljon fluoria/kxylitolia. Muumia on ainakin ollut, sitä 0-2v. Apteekista meillä on nyt käytössä myös 0-joku vuotiaille tarkoitettu valko-oranssi hammastahna joka muistaakseni on Emmel? Ehkä. Hiiriä siinä purkissa ainakin on 😅

9.3.2015
carata
carata
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...