Taimet/puutarha/istu​tus

Onko teillä jo tomaatit tulossa? Mites amppelimansikat? Mä koitan ko.tehdä tänä vuonna, koska en saa maahan mitään ja niimpä noi nyt on ainakin varmaan sellaiset jotka vois menestyä. Mutta en ole vielä istuttanut mitään, mutta onko nyt ok aika? Molempien pusseissa oli maalis-huhtikuussa kylvö?

8.3.2015
carata
carata

Ja siis niin. Unohtui sanoa, mutta kuivuutta täällä ei ollut vaikka oli muutaman päivän ilman kastelua! Kelmu auttoi sen verran. Ja nyt on tosiaan tomaatin pieniä alkuja jo viisi! 👍 Kaikki ruukkutomaattia. Ampppelitomaatti ja amppelimansikka on kuin ois vain multaa...😩

13.3.2015
carata
carata

Narsisseja mäkin ajattelin ostaa kunhan muistan! Tänään en muistanut vaikka kaupoilla kävinkin. Olis kyllä ihana. Mullakin kun muutamassa ruukussa on vieläkin kanervat..

13.3.2015
carata
carata

Anmahä, laittaisitko villiviinit sit isoihin ruukkuihin, joissa olis sit se kaari? Mä tekisin pajusta ja rautalangasta jos siis halvalla haluaa päästä. Keväällä se on taipuisaa ☺️ Ja villiviini vois elää jos olis ruukussa. Vaatii kylläkin ison purkin. Ja talvella sit pitäis olla niin ettei jäätyis ja halkeais...

13.3.2015
carata
carata

Täytyy huomenna kokeilla tuota pölytystä! Melko helpolta kuulostaa ☺️

13.3.2015
carata
carata

Nii, itseasiassa tuossa terassin vieressä on ihan pikkuinen kituva villiviinin taimi, liian matala multa kun on 'hiekkarantaa' tämä piha.
Jos kokeilisi tehä paremman pohjan sille ja siirtää portin viereen.
Olin ajatellu jotain kukkivaa mutta en tiedä mikä siinä pärjäisi...

Oisko jollain ehdotusta mistä sen kaaren tekisi?
En usko et mitään hienoa kallista aletaan ostaa, mutta jos jonkun keksis...


Noista pensasmustikoista en kyl tiedä, ehjä ovat vähän sekaisin nyt, siis lämmön vuoksi liian aikaisessa. Toivottavasti tuottavat satoa ettei jää tältä kesältä kokonaan ilman.

Hienoa, että amppelimansikka säilynyt kellarissa!
Meil ei oo kunnon kellaria, varasto liian lämmin, siksi oon laittanut maahan talveksi.
Tänään aion omani nostaa parvekkeelle amppeliiin ja samoilla sotkuilla kylvää salaattia, persiljaa, tilliä, paprikaa, ehkä vähän myöhemmin maissia, tuoksuhernettä, krassit yms.
Ruuhessa lasitetulla parvekkeella pidän ensin ja sitten kun ilmat lämpenee terassin isoon laatikkoon ja enennpitkää toivottavasti osa naapurin pellolle 😊

Kaupasta ajattelin tänään ostaa jotain sipulikukkia ovensuuhun callunoiden tilalle.
En oikein pidä narsissin keltaisesta väristä mutta jollei tulppaaneja löydy ruukuissa tms mieluisampaa (tuskin orvokeita vielä?!) niin otan narsissit. Lapset kaipaavat jo kovasti 'kevätkukkia' ,kun näkivät jossain 💕

Pihaamme reunustaa marja-aronia-aita ja sen juurelle ollaan laitettu lasten kans pari sataa sipulia, jotka nyt ovat pinnassa ja siel on myös lemmikit, kielot, sini-, valko- ja keltavuokot.


12.3.2015
Minnie
Minnie

Ja tuo pensasmustikka. Se kun sekosi ja kukkii jo nyt. Netti sanoi et pitäis itse pölyttää, mutta MITEN?! Siis pitääkö niitä kukkia heilutella vai mitä? 😬😳 Ihan alan ammattilainen en ole ja google ei kertonut vastausta pensasmustikan kohdalla. Kun harvalla moinen kasvaa sisällä! 😄

11.3.2015
carata
carata

Me ollaan muutama päivä taas reissussa, joten saas nähdä pärjääkö nuo mun kasvuyritykset.. Sumuttelin kyllä niille vettä ja laitoin kelmua päälle, josko pitäis kosteana ja lämpimänä. Valoakin saa sen mitä ulkoa tulee kun on suoraan ikkunan edessä. Täytyy nyt toivoa että ei ihan pääsis kuivamaan. Perjantaina kuitenkin varmaan jo kotiin mennään, et silloin saa sit vettä, mutta hieman jänskättää, että miten käy.

11.3.2015
carata
carata

Anmahä, oisko villiviini??

8.3.2015
carata
carata

Nyt on täälläkin tomaatit ja mansikka! Mutta siis mitä ihmettä..Amppelimansikan kävin tosiaan kellarista kaivamassa ja olihan siinä jo kaksi uutta vihreää vartta!!! Pitääkö tuolle nyt vaihtaa sit kokonaan multa vai päälle uutta vai mitä? En ole koskaan amppelimansikkaa kokeillut edes talvehduttaa(?) ja nytkin siis vahingossa kun muutossa tänne tuli ja kaikki meni kellariin sit kun alkoi olla viileää. Kamala kohmeinen paakku se tuntui olevan, mutta muistelisin niin, että se viime kesänä tippui tuulella ja jouduin siihen lisäämään multaa. Mä en kestä 😯 En vaan tajua miten se voi olla hengissä! Oletin sen olevan yksi vuotinen ja et oisin saanut tuosta jo yhden amppelin noille mahdollisille uusille, jotka toki saatan vielä tapattaa 😅 Jos mikään nyt edes alkaa kasvamaan. On tää jännää. En vaan ymmärrä. Lisäks joku mystinen häiriö on noilla pensasmustikoilla, koska ne siis kukkii jo nyt! Et johtuuko sitten siitä, että talven oli kellarissa viileässä ja nyt on tuolla lämpimässä ja valossa...😄

8.3.2015
carata
carata

Anmahä, mulla on muuten kellarissa mukaan otettu amppelimansikka jonka olen ostanut, mutta en tosiaan tiedä oisko talvehtinut kellarissa kuten nuo muut! En edes älynnyt sitä katsoa silloin kun nuo muut hain sieltä lämpimään ja valoon!
Täytyykin käydä katsomassa! 👍 Se oli meillä tosi tuottoisa tapaus viime vuonna, teki monta satoa ☺️

8.3.2015
carata
carata

Tomaatteina mulla oli tarkoitus laittaa amppelitomaattia ja ruukkutomaattia. Niissä kylvö oli maalis-huhtikuussa. Ajattelin tänään iskeä ne multiin, jos vaan lapset nukkuu kunnon päiväunet.

Amppelimansikkaa ajattelin kokeilla ensimmäistä kertaa elämässäni ja siinä kylvö oli tammikuulta-huhtikuulle 😳 En tiedä miksi noin iso aikaväli, mutta varmaan sit jos tammikuussa laittais, niin sais satoa aiemmin kesällä. Ehkä. En tosiaan tiedä, mutta näitä kans ajattelin tänään laittaa tulille.

Mulla nyt ensimmäinen kesä muutamaan vuoteen ilman kasvimaata ja jotenkin en vaan osaa ajatella mitä kasvattaa. Mutta tän kesän tavoite ois kyllä saada piha siihen kuntoon, ettei täällä olis mitään lapsille myrkyllistä/vaarallista. Lisäks tietenkin sitten ens kesäksi laatikot johon sais yrtit, perunat, porkkanat ja miksi ei kunnon mansikka penkkikin. Mutta perunaa ja porkkanaa ehdottomasti. Ja sipulia 😋

Mähän vein jotain mukanani edellisestä kodista pihalta ja mulla on jo nyt ruukuissa pensasmustikoita, ruusuja, lipstikkaa, ruohosipulia ja köynöstä. Niillekkin täytyis saada paikat, joissa olla pitkään ja talven yli. Tai en mä kyllä ruusuja maahan iske, ne saa olla ruukuissaan, mutta nuo muut. Pensasmustikat on nyt pari vuotta vanhoja ja ei mitään isoja eli melko lopullinen sijainti täytyis kesän aikana löytyä.

Lisäks marjapensaita täytyis istuttaa muutama. Ehkä myös omenapuu, koska omenahillo on vaan niiiiin hyvää.

8.3.2015
carata
carata

Mulla ei oo viel mitään taimia tulossa, siis sormet syyhyisi, mutta en ole päässyt asiassa pidemmälle.
Pensaanjuurella mulla on amppelimansikka talvehtimassa. Sen otan takaisin amppeliin aika pian parvekkeelle.
Saadaan mansikoita sitten hyvin aikaisin ja syksyllä myöhään on tullut toinen pieni sato.
Amppelimasikan olen ostanut pari vuotta sitten ja syksyllä laitan pensaan juureen kun ei pihassamme kasvimaata ole. Naapurin isännän pellolla oli viime kesänä kaistale kasvimaata, mutta sinne en viitti muokkausten vuoksi laittaa talvehtimaan mitään. Yksivuotisia vain.
Tänä kesänä aion hommata toisenkin amppelimansikan, niistä tulee myös hyvä tuoksu lasitetulle parvekkeelle 😋

Oisko kellä ideaa mitä köynnöstävää nopeasti kasvavaa laittaisi etelänpuolelle terassille?
Ajattelin laittaa aidatun terassin portin yli kaaren, johon jotain rehevää köynnöstä.
Mulla loppuu ammattitaito mikä siihen kannattaisi laittaa?!
Vaikka monivuotinenkin.
Ruusua tekis mieli, mut eipä oo nyt näin pienten lasten leikkipaikalle hyvä valinta.

8.3.2015
Minnie
Minnie
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...