Häätö..

Mitä tehdä? Tänään tuli soitto vuokrafirmalta että 2vk aikaa pakata kamat ja häipyä.. Molemmat, mies ja minä ollaan työttömiä ja viimenen raskauskolmannes menossa. Vuokraa on yritetty maksaa osissa, vaan nyt on kaatunut asiat niin päälle että ei tässä tiedä mitä tehdä ja mihinpäin mennä :( sosiaalitoimeen pelottaa olla yhteydessä,onko mahdollista että voisivat ottaa tulevan lapsen huostaan? :'( hirveä stressi ja itkettää vaan. Halusin täältä kysyä että mistä lähteä hakemaan apua ja mitä sanoa? Tuntuu olevan itse niin maassa ja paniikissa ettei osaa toimia :(

3.3.2015
babyonboard_
babyonboard_

Maarua vastasi oikein hyvin. Mä en niin asiasta tiedä, mutta sen tiedä että asioiden hoitamattomuus johtaa aina vaan isompiin ongelmiin. Lasta teiltä ei laskujen maksamattomuuden takia viedä, se on varmaa. Mutta jos te ette nyt asioita hoida ja jäätte ilman asuntoa, niin vaikeaa tulee olemaan. Eli nyt rohkeasti haette apua ja kerrotte mikä teillä on tilanen. Apua te varmasti saatte!

Ja ehdottomasti kirjallisena tuo häätö, eikä mitään puhelimitse sinne päin. Vaan mustaa valkoisella jotta voitte sitä näyttää esim.tuolla sossuilla.

3.3.2015
carata
carata

Maaru, meille kaupungin vuokrasopimuksen uusimisPAPERI tuli kirjeenä kotiin.

Siinähän oli aika paljon virheitä.Siis ihan perusasioissa.

Soitin sinne ja suostuivat onneksi korjaamaan, yhteystietoja ym.

 

Niin ajattelin vain tähän ketjuun, ettei häätöilmoitusta varmaankaan voi esim. sähköpostitse saada, vai voiko? Saatikka soittamalla. En ole kuullutkaan aiemmin.

Tsemppiä aloittajalle!

3.3.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ja sossusta voivat antaa harkinnanvaraista sekä sitten toimeentulotukea..ehdottomasti heti huomenna sinne käymään!!

3.3.2015
hanipazui
hanipazui

No ekana se sossu kun ne pystyy asunnon järkkää nopeastikin. Ja pakkohan teidän on saada katto pään päälle.

3.3.2015
misukka
misukka

Raha-asioita olemme yrittäneet koko ajan hoitaa niin hyvin kun pystytään, jotenkin kaikki vaan kaatui päälle.. Pakko ottaa itseään niskasta kiinni ja alkaa soittelemaan sossut ja kunnan vuokra-asunnot läpi.

3.3.2015
babyonboard_
babyonboard_

Kyseessä miehen asunto, minä muutin joulukuussa hänen yksiöönsä. Tottakai molemmat saadaan nyt työttömyystukea ja mies alkoi vasta viimekuulta saamaan asumistukea. Sain tietää että miehellä on vanhoja velkoja kelalle, joten kela ottaa joka asumistuesta ja työttömyystuesta osan pois (jolla siis hoitaa entistä velkaa). Minä en ole ollut miehen asunnossa kirjoilla ollenkaan. Melko hankalaa on ollut kun miehellä kk tulot n.500e ja minulla 500e. Minun rahoilla ollaan ruoat ym perustarvikkeet ostettu, ja mies on sitten maksellut vuokria/sähkölaskuja/puhelinlaskuja/autoveroja ym. Asiaa ei helpottanut ollenkaan että tuli yli 150e sähkönsiirto laskut ja ylinopeusmätky 80e.

3.3.2015
babyonboard_
babyonboard_

Ettekö te ole hakeneet kaikkia teille kuuluvia tukia jos opintojen päättyminen ja työttömyys ajoi siihen ettei vuokria saa maksettua.

Teidän olis pitäny heti mennä pyytää apua eikä päästää asioita tuolle mallille.

3.3.2015
misukka
misukka

Ja ongelmat alkoivat joulukuussa kun minulla loppui koulu ja mieheltä työt. Siitä asti kaikki on mennyt kyllä ihan päin persettä.. Kummallakaan meistä ei ole luottotietoja (olikin niin tyhmä ja nuori..vaan turha sitäkään enää voivotella), niin melko hankalaa tuntuu asunnon etsiminen olevan.

3.3.2015
babyonboard_
babyonboard_

No ei ne nyt sossussa vauvaa huostaanota vuokran maksamattomuuden vuoksi.

Eli sinne nyt kipin kapin apuja hakemaan.

Kyllä ne teille kämpän kaivaa vaikka kiven alta. Ei lapsiperhettä voi koditta jättää.

3.3.2015
misukka
misukka

Ja kun tosiaan ei ole paikkaa minne mennä! Molempien isät ovat alkoholisteja (toinen asuu pikku yksiössä ja toinen asunnoton/on veljensä nurkissa), minun äiti on työssäkäyvä (peliongelmainen,pienessä yksiössä asuva) ja hänen äitinsä asuu myös pienessä asunnossa. Molempien siskoilla pienet asunnot ja pieniä lapsia. Ei siis ole mitään paikkaa minne mennä :'(

3.3.2015
babyonboard_
babyonboard_
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...