Seksuaalinen haluttomuus

Onko täällä kohtalon tovereita joita seksi ei ole kiinnostanut pätkääkään koko raskausaikana? Täällä rv 24+2 huutelee.. Harmittaa todella kun haluaisi haluta seksiä mutta siihen ei vaan pysty :( muutaman kerran seksiä ollut (nytkin edellisestä kerrasta 2vk aikaa), ensinnäkin on todella hankala (oikeastaan mahdoton) kiihottua ja aktin loppupuolella alkaa sattumaan niin jumalattomasti. Ja varsinkin sen jälkeen. Paikkoja vain kirvelee ja sattuu joka paikkaan. Limakalvotkin tuntuvat olevan todella kuivat (ehkä jopa haavaumilla) ja... Äh. Henkisestikkin tuntee olevansa niin ruma ryhävalas jo että en pysty edes ymmärtämään miten tuo mies tätä haluaa.. Koko ajan pelottaa että mies lähtee vieraisiin tjsp kun olen itse niin epävarma ja saamaton :( en siis ole tätä sanonut tai näyttänyt miehelleni koska tiedän että se on mahdotonta. Mutta itsestä tuntuu vain niin pahalta kun toinen tuntuu olevan ruinaamassa 'koko ajan' enkä voi asialle mitään.. Tuntuu että tämä seksi ongelma on alkanut kun minulle tehtiin kolposkopia. Olisikohan mahdollista että koepaloja leikattaessa oltaisiin voitu napsaista väärästä kohdasta? Koska seksin alussa ei oikeasti tunnu miltään, kuin heilauttaisi patonkia messuhallissa.. Ja sitten vain huomaa kuinka paljon sattuu.. Olisikohan siitä voinut tulla niin hirveät henkiset traumatkin kun muistaa sen kivun ja.. Äh, en tiedä. Onneksi sain lääkäriajan (kylläkin vasta 3vk päähän), jossa tehdään kaikki sisätutkimukset ym. Pitää ottaa siellä asia puheeksi. Hävettää kyllä puhua lääkärissä/neuvolassa seksuaalisesta haluttomuudesta, mutta siellä sentään on osaavaa henkilökuntaa ja tuskin aihe on heille vieras. Mutta siis, onko muita haluttomuudesta kärsiviä?

24.2.2015
babyonboard_
babyonboard_

Toisella kolmanneksella oli vähän että ei niin tehny mieli seksiä mutta jotenki nyt taas tuntuu että haluttaa enempiki 35 ja rapiat menossa. Kannattaa ehottomasti jos tuntuu että kärsii kuivuudesta käyttää jotain liukkaria.

18.7.2020
Derri
Derri

Mun ajatuksena olis kyllä ehdottomasti juttelu gynen/käyilön kanssa ensin omia ajatuksia selville ja ehdottomasti miehen kanssa asiasta puhuminen :) Kommunikaatio on ainut jolla saa asiat toimimaan ja pysymään elossa!
Kyllä se kroppa ja mieli siitä sitten taas sopeutuu tilanteisiin, tsemppiä teille ja rohkeesti vaan asioista puhumaan! ♥️

12.7.2020
MrsLax
MrsLax
26 weeks pregnant

No ihmiset on erilaisia. Mut mun mielestä raskaus on luonnollinen asia, jota ei pitäis kokea niin että olenpa iso ja ruma tms. Mutta raskaudet on erilaisia, siinä missä odottajatkin ☺️

25.2.2015
carata
carata

Raskausaikanahan toisia ei haluta ollenkaan ja toisia koko ajan kun hormonit hyrrää..XD myös oman kehonkuvan muutos saa itselle ainakin aikaan tunteen, että ei haluta ollenkaan, koska on niin paksu yms..

24.2.2015
hanipazui
hanipazui

Ceridal intimeä ei enää edes saa 😅 Ainakin netissä sanotaan et poistunut tuote. Mut ei varmaan siis kukaan ostanut jos on tosiaan samaa tavaraa...

24.2.2015
carata
carata

Mä en osaa kuvitella mitä olis jos kaikki seksiin liittyvä ois vastenmielistä, mut jotenkin tulis mieleen, että joko on kokeiltu ja jompi kumpi on sählännyt siinä pelossa että vauvaan sattuu ja hommasta on jäänyt huono fiilis. Tai sitten on otettu se rooli, et nyt ollaan tulossa vanhemmiksi ja nainen on nyt hautomona. Mutta musta lapsenkin kannalta ois järkevää saada asiat siihen malliin, että seksi ja läheisyys onnistuu mutkitta, koska ei ne tunteet tule lämpiämään sittenkään kun vauva syntyy. Sen jälkeen on onmat juttunsa yö heräilyjen, imetyksen ja vuotavien rintojen kanssa, vauvan vatsavaivat/itkuisuus jne voi myös tehdä molemmista väsyneitä. Mun mielestä seksi on osa suhdetta, siinä missä puhuminen ja kaikki muu perus arkeen kuuluva. Eli meillä ainakin ois keskustelun paikka jos jompaa kumpaa ei vaan kiinnostais...

24.2.2015
carata
carata

Rv 28+1 on menossa ja kaikki seksi, läheisyys ja pussailu on ollut koko ajan ajatuksenakin vastenmielistä..XD

24.2.2015
hanipazui
hanipazui

Mulle apteekissa sanoivat et se intime on samaa tavaraa pienemmässä ja kalliimmassa putelissa. Eli siinä se ero :D

Liukkarina meillä on Hot Lipsistä saatavaa ID Glide joka ihan peruskamaa. Ja sit semmonen lämmittävä versio apteekista elivon liukastegeeli.

Mulle toi lämmittävä on kyl ollu nyt raskausaikana ihan hyvä. Mut eka piti saada limakalvot kuosiin ettei kirvelly. Se on meinaan kurjaa.

Ja musta on jännää et tuntuma katoo ku kiihottuu riittävästi. Turpooko mulla sit mestat liikaa vai mikä lie jutun juju.

24.2.2015
misukka
misukka

Liukkaria kannattaa kysyä apteekista. Jos ostat vagisanin, niin sen kanssa liukkarin ostokin menee heittämättä. Ja syy miksi ostaisin itse apteekista on se, että ei ois kuivuuden takia hajustettua tai esim.sellaista joka turvottaa limakalvoja tai lisää mitään poltetta/tuntuvuutta. Kun joissain on niitäkin "ominaisuuksia". En osaa itse sanoa mitään merkkiä, koska mä sain tolla Vagisan voiteella alapääni kuntoon ja liukkaria ei oikeastaan olla miehen kanssa sit koskaan tarvittu. Se kun on nyt pikku hiljaa myös oppinut tuntemaan anatomiaa ja mua, niin tietää millä täällä saa vaimon kostumaan...

Mutta ceridal öljy. Onko sulla se perus vai se intiimi? Kun niissä oli jotain eroja. Mulla ollut käytössä joskus se intiimi. Sitä käyttönyt mm.sheivaamisenkin jälkeen. Ja perus kyllä sopii varmaan liukkarinakin...

Anmahä, raskauden aikana alapää on turvonneempi ja niinpä tuntuma on paljon parempi. Lisäks mulla ainakin raskaudessa pään tuntuu sekottavan hormonit, joiden takia tuota seksiä ois saatava paljon. Sen enempää en osaa sanoa mistä johtuu...

24.2.2015
carata
carata

Minä kans oon käyttäny sitä ceridal öljyä, ihan joka päivä ja saattanu muutamaankin otteeseen laittaa. Siitä ei oo apua kyllä ollut olleskaan. Pitääpä käpästä hakemassa se vagisan, jos sais apua vihdoin tähän :) onko teillä minkälaista liukkaria käytössä, suosituksia?

24.2.2015
babyonboard_
babyonboard_

Hei totta, nuo mun käyttämät Ovestin puikot siis synnytyksen jälkeen imetyksen aiheuttamaan kuivumiseen ja limakalvojen heikkouteen!
Ei tosiaan aloittajalle ajankohtainen!

Mutta mulla kun raskauden aikana on ollu juur helpompi saada (en tiedä mistä voi nää erot johtua!!) ja siis ihan sairasti teki mielikin ainakin osa raskaudesta, että tuskin silloin kärsin varsinaisesti kuivuudestakaan. Hiivatulehduksia kyllä oli varsinkin ekassa raskaudessa ja sen vuoksi oli parikin kuuria.

Aloittajaan kuitenkin osaan siltäosin samaistua että mulla ollut samaa ongelmaa väsymyksen yms vuoksi. Oon ollu välillä aivan kuolemanväsynyt. Silloin häviää kaikki halut, onneksi hetkellisesti.

24.2.2015
Minnie
Minnie

Mä olen raskauden aikana täysin vastakohta. Masu on musta vain söpö ja kuvastaa sitä elämän alkua jonka kaksi ihmistä saa aikaan. En sano, ettäkö mullakaan rinnat ois reilun 2v imetyksen jälkeen hehkeimmillään, mutta miehelle ne kelpaa. Meillä seksiä on usein ja mä kyllä voisin puuhailla joka päiväkin jos mies ei olis työn takia väsynyt ja alapää kestäis. Mutta mullakin hormonien takia alapää kuivaa, mutta kiitos Misukan toi Vagisan on pelastanut toosan. Sen voiteen puolesta ei voi muuta kuin liputtaa 👍 Mutta mä juttelisin miehen kanssa tuntemuksista ja siitä miltä se seksi tuntuu. Ja se, että alkuun ei tunnu miltään ja sitten tuntuu kertois mulle vaan sen, että itsellä alapää "turpoaa" kiihottuessa. Toisaalta se sama fiilis voi kyllä tulla kuivuudestakin ja siitä kitkasta. Mutta juttelua miehen kanssa ja käyttöön ehdottomasti toi Vagisan ja liukkari. Ja jos itseään pitää etsiä, niin leluilla. Mä en ole synnytyksiä ennen osannut nauttia seksistä ja en ole koskaan saanut. Synnytyksien jälkeen aloin vasta olemaan sinut kroppani kanssa ja mieskin ehkä osasi arvostaa paremmin vartaloa joka saa näitä pieniä ihmisiä maailmaan. Mutta kokeilun kautta kannattaa edetä ja ehdottomasti seksin aikanakin kannattaa jutella mitä tuntuu hyvältä ja mikä ei.

Ja anmahän mainitsemista puikoista. Jos niissä on asetin niin ei varmaan saa käyttää raskausaikana. Eli kannattaa tarkistaa ennen kuin käyttää et käykö.

24.2.2015
carata
carata

Olen käyttänyt Ovestin puikkoja, ehdottivat niitä jälkitarkastuksen yhteydessä hauraisiin limakalvoihin. Ja maitohappovalmisteita aina kun tuntuu siltä että kohta olisi hiiva tulossa.

24.2.2015
Minnie
Minnie

Ehdottomasti puhu siellä lääkärikäynnilläkin!
Ja tietysti miehen kanssa, niin kuin misukka sanoi.
Itellä ehkä ollu ennemmin ongelma lapsen synnyttyä ja varsinkin tämän toisen ja sen myötä sairas väsymys ja imetys yhdessä, niin ei vaan jaksanut kiinnostaa.
Ja siitä tulee nuo samat tuntemukset mistä aloittaja ja Misukkakin mainitsee.
Onneksi me ollaan näistä asioista pystytty aina puhumaan suoraan keskenämme, mutta tuntuuhan se silti silä että miehen on vaikea kuvitella tilannetta kun eihän heillä ole mitään sellaisia ongelmia ja vaikea varmaan asettua naisen asemaan raskaus, imetys, yms asioissa...

24.2.2015
Minnie
Minnie

Haöit=halut

24.2.2015
misukka
misukka

Kuuluu valitettavasti kuvioon.

Mä en ole muutenkaan mikään seksihirmu mut raskaus ja hormonit vie haöit aina ihan nolliin.

Fyysisesti sulla on kuivat limakalvot, siksi sattuu. Siihen ei auta liukkarit pätkääkään. Ainakaan mulla ole auttaneet. Niitä pitäis hölvätä litratolkulla.

Mun limakalvot on pelastanut Vagisan-voide. Aamuin illoin kun laittaa ni pysyy hyväkuntoisena. Oon kokeillu raskauksien aikana ties mitä öljyjä ja voiteita joita ensimmäiseksi ehdotetaan, esim. Ceridal. Se on ollut mulla yhtä tyhjän kanssa. Itse olen suositellut Acon moisturising gel-nimistä tuotetta. Se on hyvä normaalitilanteessa muttei sekään riittänyt raskausaikana enää.

Kun limakalvot on kunnossa liukkarin kanssa seksi onnistuu mut ei mullakaan oikeastaan tunnu missään. Orgasmin saaminen on lähes mahdotonta. Tai jos sellaisen saa se tulee ihan puskista ja se on aika lievä. Eli mitään superhypertuntemuksia ei todellakaan ole ollut. Vaikka siis muuten mies saa mulle kyllä vahvoja orkkuja aikaiseksi.

Se on tämä raskaus ja hormoonit kun sekottaa kroppaa :(

Miehen kanssa sun pitää tuosta aiheesta jutella. Kertoa että sua ahdistaa oma haluttomuutesi ja sun tuntemuksesi itseäsi kohtaan. Ja myös se että pahaa mieltä aiheuttaa jatkuva vonkaus ja pelko et ukko lähtee litomaan.

Kerro että haluat olla lähellä mutta just nyt tuntuu siltä kuin jokainen kosketus olisi vaade sänkyleikeistä.

Usko pois, esikon kohdalla jouduttiin käymään tää keskustelu eikä se helppoa ollut mut selvisi ukollekin miksi mä aina kartoin sitä kuin ruttoa.

Koska kyllä se mies huomaa sun reaktiosi, se ei vaan ymmärrä mikä on vialla jos sä et kerro. Ja kun ei puhuta ni toinen voi tehdä omat VÄÄRÄT johtopäätöksensä.

Eli puhu miehelle! Se on tärkeää.

24.2.2015
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...