puklaamisen lisääntyminen.

Meijän puoli vuotias on puklannu aika paljon syntymästään n.5kk ikään saakka. Puklaaminen loppu lähes kokonaan, ehkä n. Kerran viikossa tuli puklut. Nyt kun vauva syö kiinteitä n. Puolikkaan pienen pilttipurkillisen verran kerrallaan kolme kertaa päivässä, niin puklaaminen on taas alkanut. Puklaa joka kiinteän aterian jälkeen ja jokaisen maitotankkauksen jälkeen, nyt illallakin puklas neljästi puuron jälkeen.. mulla loppuu huumori tän puklailun kanssa, kun se tuli taas riesaks. Yleensä se helpottaa kun kiinteet tulee kuvioihin, mutta meillä se tuli takasin :( onko jollain kokemusta,että esim ruoka-aine allergia ilmenisi puklailuna? vai onkohan tolla refluksi vai mitä ihmettä :o

23.2.2015
tuvitus
tuvitus

Mut oisko sitten niin herkkä munalle, että jos oot esim.vatkannut munia tms, niin ois sen takia??

12.3.2015
carata
carata

Joo mulle se lääkäri sanokin, että positiivinen on positiivinen, mutta nega voi olla myös väärä tulos. Mutta en usko sitä maitoa ja vehnää sen perusteella, että poika oli jo oireeton ja silloin söin itse normaalisti leipää ja join maitoa ja söin jugurttia..!

12.3.2015
tuvitus
tuvitus

Tolla on kyllä puhkeemassa just toinen ylähammas ja toinen just puhjennu. Ääh, täytyy nyt seurailla!

11.3.2015
tuvitus
tuvitus

Vauvalta otettiin verestä maito, muna, vehnä, turska, soija ja maapähkinä. Ainoastaan muna nousi sieltä.. voihan se toki olla, että joku noista silti reagoi.. mut pojan naama tosiaan oli jo muutamia päiviä oireeton, ja nyt se on taas ihan kamala :( en siis usko että on maito tai vehnä.. tajusin tossa illalla, että tänään annoin ekaa kertaa lohta, että se ehkä voinu nyt aiheuttaa ton. Tai sitten vaihtoehtoina on päärynä, mango, peruna tai porkkana (tosin porkkana oli eka kiintee mitä sai, eikä reagoinu silloin..).

11.3.2015
tuvitus
tuvitus

Voisko se olla kuolan ja hankauksen syytä mitenkään? Meillä tytöllä 6,5kk on jo 6 hammasta ja kuolaa hulluna, öisin hankaa hihalla poskea ja päivisin hinkkaa sitä rattaissa haalariin. Sai poskensa melkein rikki ja lääkäri sanoi että iho kehittää siihen jo märkärupea. Saatiin viikon kuuri rasvaa missä on antibiootti&kortisoni samassa ja heti alkoi parantua. Mutta ehkä teillä tosiaan on ruoka-allergiaa. Mä jännityksellä odotan pysyykö meillä iho nyt kunnossa...

11.3.2015
Jopster
Jopster

Voi että 😔 Harmi juttu. Turhauttavaa varmasti. Toivottavasti nyt selviäis, et mikä on tuon aiheuttajana.

11.3.2015
carata
carata

Aaargh, sain pojan jo oireettomaksi ja taas sen naama on kamala 😭 ja en keksi mikä aiheuttaa 😢

11.3.2015
tuvitus
tuvitus

Jep.. Aina muitten juttuja kuunnellessa saattaa ajatella että kauhee onneks meidän lapsilla ei ole tollaista mutta sitten kun sattuu jotain omalle kohdalle niin ei se nyt niin kamalaa ole.. Paitsi tietysti se huoli lapsesta mutta kaikki järjestelyt ja mitä nyt missäkin tilanteessa pitää tehdä niin ei se ole kamalaa,kaikkea tekee ihan mielellään silloin kun tietää että tekee sen oman lapsensa parhaaksi 😊

6.3.2015
Vipe
Vipe

Kyllähän sitä tekee mitä vaan vauvan puolesta ♡

Toivottavasti se äiti nyt heräs ja haluaa tehdä jotain asialle! :) ja toivottavasti käy kerhossa jatkossakin ja toivotaan parasta, että lapsen vointi paranee 💚

6.3.2015
tuvitus
tuvitus

Mietin samaa,mutta vaikea lähteä tekemään kun ei tiedä edes nimeä.. Mutta toivottavasti se ainakin kuunteli yhtä toista jonka lapsella oli sama ja oli auttanut ruokavalion muutos,kun vähän niinkuin neuvoa kyseli.. Ja kysyi se myös että missä tässä sitten ois lähin neuvola.. Täytyy toivoa että jotain asialle tekee ja että kävis tossa kerhossa niin että näkisi että muuttuuko lapsen tila.. Nyt kun ei tiedä että oliko toi aina noin paha vai nyt vasta lehahtanut tollaiseksi 😮
Mutta toi dieetti on kyllä hyvä kun on parempi motivaatio olla herkuitta kun pelissä ei ole vaan oma paino vaan toisen terveys..

6.3.2015
Vipe
Vipe

Mä otan tän laihiksen kannalta ;) rajaa meinaan aika paljon herkkuja pois ja hampparit (koska ne ei oo mitään ilman majoneeseja 😂) yms :) sit jos tuntuu liian raskaalta, niin sitten vaihdan korvikkeelle :)

Herran jestas vipe 😢 voi vauva raukkaa 😢 voisko tollasesta tehdä lasun? Koska mun mielestä toi on lapsen rääkkäämistä, jos ei edes yritä hakea apua lapselle..

6.3.2015
tuvitus
tuvitus

Tuvitus,hyvä että vauvaa on tutkittu ja puutut ruokavalioon vaikkei se varmaa ole helppoa paitsi tietysti jos ajattelee sen kautta että mitä tahansa pienen vuoksi 😊
Mutta siis meillä kerhossa yksi äiti jonka lapsi on siis ihan kamalan näköinen päästä kun naama ja päälaki ja siis ihan koko pää ihan hirveän sellaisen ison rupisen rakkulan peitossa ihan kuin olisi joku paha vesirokko tai jotain enkä edes halua miettiä vartaloa.. Ja sitten kun siltä kyseltiin että onko koittanut jättää jotain pois ruokavaliosta niin vastaus oli että pikemminkin on lisännyt ja sitten yks äiti kysy että mitä ne neuvolassa on sanonut ja vastaus oli etteivät käy neuvolassa 😰 toisaalta ois hyvä jos neuvola ois pakollinen koska toi perhe kyllä apua tarvis ton lapsen ihon kanssa.. Ja toisen tapauksen tiedän missä äiti oli masentunut ja lapsi pahasti autistinen ja huomattiin vasta eskarissa koska olivat kaksin erakoituneet kotiin eikä neuvolassa ollut tarvinnu käydä.. Lapsen ennuste ois ollu parempi jos ois aiemmin huomattu 😞

Eksyi aiheesta mutta siis tosi hyvä että on tutkittu ja nyt tiedät mitä jättää pois ruokavaliosta,toivottavasti se siitä helpottaa.. 😊

6.3.2015
Vipe
Vipe

Kananlihasta sanoi, että sitä pitää vaan kokeilla rauhassa. Antaa jonain päivänä ja sit kattoo pari päivää, että tuleeko oiretta. Ja sama sitten mun kautta, että syön ja sit tarkastelen.

Täytyy nyt vaan ensin saada iho naamasta oireettomaksi, eli nyt pistän hetkeks kaiken munan ja kanan pois ruokavaliosta. sitten kun on oireeton, niin helpompi nähdä reagoiko. :)

5.3.2015
tuvitus
tuvitus

Entä broileri/kana?

Tietysti lääkärin ohjeen mukaan rajoitat ruoka-aineita itselläsi sekä vauvalta.

Tuli vain mieleen että erittäin herkästi kanamunaan reagoivalta saatetaan ottaa broleri pois ruokavaliosta.

Sama juttu jos maidolle erityisen allerginen (maitokosketuksesta oireet), niin naudanliha pois ruokavaliosta.

5.3.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mulle tänään soiteltiin ja kananmuna oli verestä noussu allergiaksi. Nyt siis oma ruokavalio remonttiin, että saa sen kananmunan pois ja vauvan oireettomaks. Ja sit sitrushedelmät myös edelleen. Täytyy olla tarkkana :)

5.3.2015
tuvitus
tuvitus

Tuvitus. Käy eilisessä riun iltalörppäketjussa ottamassa vinkit lääkärikäyntiä varten.

3.3.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Saatiin nyt tolle Leena Kujalalle aika ens maanantaiksi! Se on maanantaisin aina hyvinkäällä. On kyllä Super ihana lääkäri, ollaan ennenkin käyty hänen vastaanotolla!

26.2.2015
tuvitus
tuvitus

Joo aion viedä allergialääkärille! Meillä esikoinen puklaili paljon vauvana, mutta se loppu n.5kk iässä. tiedän että toiset vauvat vaan puklaa enemmän ja toiset ei ollenkaan, mutta tää kummastutti kun tuli takasin, vaikka kerran jo loppu.. minä ja mun neljä sisarustaki ollaan puklailtu paljon vauvan.

26.2.2015
tuvitus
tuvitus

Tuvitus, sinähän olet viemässä vauvaa allergialääkäriin, jos oikein ymmärsin?

Pakko kirjoittaa tähän tällä tavalla varmistukseksi, kun on nykyään niin aktiivista täällä, ja välillä vastailee samantapaisiin kysymyksiin, että edes jotenkin menee oikeaan suuntaan oma vastaus. Eikä ihan mehtään.

Meillä ei kolme lasta ole puklailleet, että ei se ainakaan mikään lapsen ominaisuus ole. Kannattaa siis tutkituttaa

26.2.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Joo toi vauveli on 6,5kk :D sillä tosiaan on järkyttävä hoppu!

26.2.2015
tuvitus
tuvitus

Ja se loppui sitten siihen kun vauva rupesi seisomaan tukea vasten!

26.2.2015
Jopster
Jopster

Eikös tuvituksen vauva oo aika samanikäinen kun mulla tyttö 6kk ja risat? Kovat tuntuu tosiaan olevan menohalut koska meillä neiti osaa vasta kääntyä selältä mahalle ja siihen jää. Napansa ympäri jotenkin pyörii mutta ei varsinaisesti ryömi, välillä varovasti koittaa jalkoja koukistamalla ponnistaa vauhtia matolla. Ei myöskään istu itse, kippaa joka suuntaan jos kokeilee istuttaa. Uimassa tekee delfiinipotkua ja sitä on nyt tehnyt lattiallakin sen näköisenä että eteenpäin ois kiva päästä mutta ei pääse. Mun kaverin heinäkuinen on vähän samankuuloinen villivauva kuin teillä :) Mutta pulauttelu, tää ei juuri pulauta. Joskus tosi pienesti jos nostaa ylös liian nopeasti imetyksen jälkeen ja aluksi pulautti myös teelusikallisia sosetta mutta nyt kun on jo melkein 2kk niitä syönyt niin ei enää tapahdu. Esikko kyllä pulautti vielä soseitakin reilusti tän ikäisenä, muistan että oli kiva pestä bataattia/porkkanaa leikkimatosta, matoilta ja pehmoleluista :/

26.2.2015
Jopster
Jopster

Mä yleensä yritän pitää sylkyssä tai syöttötuolissa istuma-asennossa jonkun aikaan syömisen jälkeen, mut usein puklaa jo siinä ja sit uudestaan pukeltaa kun alkaa touhuumaan.. ääh, ehkä toi on vaan ton lapsen "ominaisuus", kun on vaan niin touhukas.. mut eipä lääkäri käynnistä haittaakaan oo, mielummin "turha" reissu,kun että oiskin jotain ja pitkittäisin "tahallani" sitä. Toi vauva on meinaa aika kärttyki. Toki sille kärttysyydellekkin voi olla vaika kuinka monta selitystä, yhtenä esim just toi vauvan järjetön meno halu..

24.2.2015
tuvitus
tuvitus

No en tiedä tarviiko ees refluksia olla että tavara tulee ylös jos heti ruuan perästä on kauheasti menossa ja erityisesti pää alaspäin.

24.2.2015
misukka
misukka

Meijän vauva menee kovaa vauhtia eteenpäin, ryömien ja koko ajan menee konttaan ja karhukävelyasentoon. menee myös itse jo istumaan ja kovasti koittaa nousta seisomaan :D eli on siis kovinkin liikkuvainen villivauva :D toi puklaa missä tahansa asennossa, mutta tietenkin voihan esim se jatkuva karhukävelyasennissa oleminen nostattaa sen puklun ylös saakka; jos on jotain lievää refluksia..

24.2.2015
tuvitus
tuvitus

Puklailu liittyy myös paljon vauvan asentoihin. Onko alkanut olemaan enemmän mahallaan? Yrittääkö eteenpäin?

24.2.2015
pikkupaavi
pikkupaavi

Hyvinkäällä :)

24.2.2015
tuvitus
tuvitus

Täytyy varmaan siellä allergialääkärillä sitten käydä! Saman hintaisia kun tosiaan kaikki erikoislääkärit on!

Toi kakkaa nykyään joka päivä, kun kakkas varmaan 4kk vaan kerran viikossa. Eli luultavasti ei kyllä johdu ainakaan suolen täyttymisestä..

24.2.2015
tuvitus
tuvitus

Meillä esikko ei vauvana juurikaan puklaillu mut alotti just kiinteiden aloituksen yhteydessä.

Maha meni kovalle, suoli jumitti ja siksi maidot tuli ulos.

Kun kakkaa ei tullut kolmeen päivään, alko puklailu. Yleensä kakka saatiin houkuteltua lopulta viidentenä päivänä jonka jälkeen puklailu aina väheni kunnes se kolme päivää ilman kakkaa täyttyi ja puklailu alkoi taas.

Luumua syötettiin puuron kaverina aamuin illoin. Sillä saatiin suoli tasapainoon ja puklut väheni taas.23.2.2015
misukka
misukka

Mutta lastenlääkäri taas vois ajatella asiaa laajasti ja miettiä voisko se olla jotain muutakin kuin tuo allergia/refluksi. Mut yksityisen puoleen kyllä menisin suoraan. Tietenkin neuvolaan voit sit ilmoittaa käyttäneesi lasta lääkärissä syystä X kun on seuraava neuvola.

23.2.2015
carata
carata

Jos teillä on vakuutus, niin mä veisin lastenlääkärille, joka laittais sit lähetteet allergia ym testeihin ja lääkäreille jotka tietää enemmän. Mut lastenlääkäristä mä aloittaisin.
Neuvolan kautta en lähtis yrittämään, koska ne tarjoaa vain varmaan seurantaa ja aikaa jollekkin "yleis"lääkärille, joka ei välttämättä sano mitään kattavaa vastausta, vaan tyyliin sen perus "seuraillaan tilannetta".

23.2.2015
carata
carata

Kannattaisko eka jutella neuvolassa vai varaa suoraan johki allallergialääkärille aikaa, vai mihin kantsis? Meillä on vakuutus, ni voi mennä suoraa yksityiselle :)

23.2.2015
tuvitus
tuvitus

Allergiaakin se voi olla, mutta toisaalta vois olla myös refluksia tai joku muu mahalaukun/ruokatorven juttu 😔

23.2.2015
carata
carata

Apuaa

23.2.2015
tuvitus
tuvitus
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...