ummetus

Omalla tytöllä 1,3 v on ollut paha ummetus jo neljä kuukautta,kakkaa ehkä n kerran kolmessa päivässä ja se väännetään verisuonet pullolla. Sitten kun hän onnistuu tässä asiassa on tulos nyrkin kokoinen kova kikkare. Lääkärit eivät usko allergiaan koska on ummessa. Mutta voiko tämä viitata johonkin sairauteen vai mitä,muutenki todella itkuinen tapaus päivisin ja öitänsä ei nuku...vauvana kakkasi kolme kertaa päivässä :)

21.2.2015
pokaali
pokaali

hei! jos menette asiasta lääkäriin niin pitäkää vaikka viikon verran ruokapäiväkirjaa ennen vastaanottoa. paperille myös ylös mitä valmisteita olette käyttäneet ja kuinka pitkään kutakin. siitä pääsee paremmin alkuun kun vastaanottoajatkin on niin lyhyitä... sitten pienten kanssa on hankalaa myös se että kun tulee ummetusta ja kakkaaminen alkaa sattumaan, alkavat lapset pidättelemään kakkaa joka taas pahentaa ummetusta... itse varmaan kokeilisin nyt "pehmentävä ruokavalio" + jokin pehmentävä valmiste (vaikka Levolac reilulla annoksella 2 kertaa päivässä) 2 viikon ajan. tuossa jo tulikin paljon ruokavalioasiaa, juustot, banaanit ym. pois, myös valkoiset jauhot, pasta pois. karkit ja suklaat pois, xylitol-pastillit ok, nekin voi vähän vilkastuttaa (muumipastilleissa taitaa olla max-annos 9 tbl päivässä jos en ihan väärin muista...).

22.2.2015
minnakatka
minnakatka

Almamatildan kanssa samaa mieltä.
Syy pitää tutkia. Varsinkin kun noin pieni! Ei osaa sanoa jos jotain muitakin oireita/tuntemuksia, kipua...
Tiedän myös että keliakia voi aiheuttaa oireena vain ummetusta, toisilla muuta.
pitäisihän asia tutkia siksikin että sulkee pois vielä vakavammat sairaudet, verenvuodon yms mitkä myös kovettevat ulosteen.
Mutta itse pidän todennäköisimpänä allergiaa jollekin tai sitten kuitujen ja nesteen lisäys voisi auttaa.
Täällä jo paljon ehdotuksiakin asiasta.
Ite jättäisin banaanin ja juuston lisäksi ainakin perunan pois. PALJON kasviksia ja marjoja, niissä liukoisia kuituja! Juotava paljon!

22.2.2015
Minnie
Minnie

P&M, meillä mustikka löysää...😒 Mutta kannattaa katsoa myös hedelmäsoseiden sisältöä, koska tosi monessa on banaania joka kans kovettaa.

21.2.2015
carata
carata

Mustikkaakin kannattaa juuston ohella välttää. Sama vatsaa kovettava vaikutus  kummallakin.

21.2.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mun mielestä ummetukseenkin voi olla syynsä, jos se ei ruokavaliota korjaamalla ole muuttunut. Koska usein aikuisellakin paranee ummetus joko ruokavaliolla tai lääkkeitse. Mutta kun kyse on lapsesta, niin kyllä mä haluaisin selvittää et mistä johtuu.

21.2.2015
carata
carata

Tärkeää olisi selvittää, onko ummetukseen syynä toiminnallinen ongelma tai jokin allergia tai sairaus. Toki helpottaisin vatsan toimitusta vatsaa pehmentävillä ruuilla tai noilla rec vapailla lääkkeillä Pegorion, Levolac tms, joka lapselle sopii. Tai tiukan paikan tullen peräruiskeellä, jos ulostemassa niin kovaa ettei saa kakituksi tai tulee vain pieniä papanoita. Mutta ensisijaisen tärkeää selvittää syy ummetukseen.
Olen kuullut, että joskus lapsella keliakia on oireillut pelkästään unmetuksena, ilman muita oireita. En missään nimessä tarkoita, että teidän lapsella olisi keliakia, mutta selvittäkää vaivan syy. Mitä pidempään tilanne jatkuu, lapsen syöminen huonontuiu ja alkaa pelkäämään kakalla käyntiä.

21.2.2015
AlmaMatilda
AlmaMatilda

Joo elikkäs ihan perus lehmänmaidolla on,syömiset ei sinäänsä ole muuttuneet. Ruoka ei tahdo mennä neidillä enään alas koska se kakkaaminen sattuu ja todennäkösesti pelkää sitä että jos syö sillon ku pitäis niin tietää että se kakkahätä iskee päällensä. Lääkärit kun ovat meille sanoneet että jos olisi allergiaa suoli toimisi ylivilkkaasti ja saattaisi tulla ihottumaa yms...huoh...pitää koittaa vielä sitä jauhetta jospa se alkais toimimaan...

21.2.2015
pokaali
pokaali

Meillä kuopuksella auttoi pegorion vatsan jumitukseen vaikka mistään muusta ei ollut apua. Kannattaa sekin kokeilla.

Nykyään tuolle vajaa 4 vuotiaalle auttaa ihan pari luumua reilun veden kera.

21.2.2015
misukka
misukka

Ihmettelen miten niin ei vois olla allergian oireena ummetus?!
Tottakai voi.
Meillä tytöllä tuli parista korvikepurkista suolen toiminnan pysähdys.
Vain ruiskeella toimitettiin viikon parin välein. Kunnes parin kk kuluttua palautui. Johtui siis aivan siitä korvikkeesta jota jouduin antamaan pari purkkia koska keskenmenon aikana maito väheni hetkellisesti.

Tulee mieleen että imetätkö vai onko korvikkeita tai ihan tavallista lehmänmaitoa?
Onko syömiset ja juomiset muuttuneet jotenkin tuon vaivan alkamisen aikoihin?
Voisi päästä perille mistä ehkä tulisi...

Mutta siis ihan ehdottomasti lastenlääkärille, mielellään gastroenterologille.
Selvitettävä.

21.2.2015
Minnie
Minnie

Pokaali, ehdottomasti myös vaadit että lasta alemaan tutkimaan. Meillä tyttö kakkasi jossain vaiheessa kerran viikossa, mutta onneksi puuron vaihdolla, ruusunmarjalla ja luonnon jogulla saatiin homma auki alle kuukaudessa. Tätä syötiin siis valehtelematta joka aamu ja ilta. Jogurttia oli myös välipalalla murojen tai hedelmien kanssa. Mut ehdottomasti jos mikään ei auta, niin vaatimalla vaadit hoitoa. Aikuinenkaan ei tuossa kauaa kärsis, vaan kävis lääkärissä usein ja niin paljon että sais apua. En ymmärrä miksi lapset pitäis kärsiä ja lääkärien mukaan tilannetta vaan katsoa ja odottaa 😔

21.2.2015
carata
carata

Kokeile ruusunmarja ja mango sosetta. Kannattaa myös tehdä itse luumusose, eli keittää vaikka teevesi ja kaataa muutaman luumun päälle sitä keitettyä vettä. Antaa hetki olla ja sitten soossata kun ovat pehmenneet.

21.2.2015
carata
carata

Juu kyllä kannattaa! Meillä on nykyään tk.ssa sellainen käytäntö että se joka nostaa suurimman metelin saa hoitoa ja mitä suurempi meteli sen paremmin tutkitaan. On surullista että Suomi on mennyt tähän pisteeseen :(

21.2.2015
teeko
teeko

Joo siis peräruiskeet kokeiltu,mallasuutteet,levolacit,luumusoseet... joka ilta kuumassa kylvyssä. Pitää alkaa hakkaa nyrkkiä pöytää että saa selvyyden mikä neidillä on....

21.2.2015
pokaali
pokaali

Kyllä mä vaatisin päästä lastenlääkärille ja siellä noista allergioista puhua! Muuten ei voi kun auttaa minkä voi. kuituja paljon ja veden juonnista pitää huoli. lämpimiä kylpyjä ja vatsahierontaa. luumua ja mallasuutetta jos luumu ei tehoa. viinirypäleitä. Jos ei mikään ruoka auta niin sit esim. levolacia. Sitähän saa antaa ihan vauvoille jo niin uskaltaa antaa. Nyt vaan oikeasti vaatimaan hoitoa! suolioireisey allergiat on yleisiä nykyään joten kyllä mä lähtisin tutkituttamaan niitä. maitohappobakteerit ei koveta myöskään vaan tasapainottaa vaysan toimintaa. Itse antaisin niitä myös

21.2.2015
teeko
teeko
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...