Ikärajat

Oletteko kuinka tarkkoja lapsien ja iläsuositusten/ikärajojen kanssa? Meillä tyttö on 2,5v ja tykkää katsoa Palomies Samia ja kaikenlaista muutakin, jossa joskus tapahtuu kaikkea hieman jännempääkin. Koskaan ei ole sanonut katsoessa että pelottais, eikä sillä ole noista tullut mitään pelkoja, että talo palais tms, mutta osa dvd:sta on tosiaan 3 vuotiaille. Joskus katsotaan yhdessä ja yleensä ainakin silloin jos on uusi dvd. Risto Räppääjääkin tuo katsoo jne. En vaan tiedä onko tuo kamalaa jos se noita katsoo. Kun ei se kuitenkaan mitään sen pahempia nää. Mieskin pelaa aina silloin kun lapset nukkuu, eli ei nää just mitään ampumis ym pelejä, gta jne..

15.2.2015
carata
carata

me ollaan menty niin et leffoissa olen tsekannu ensin IMDBn kautta että mikä sen ikäraja on ja siellä on myös hyvin kuvauttu yleensä syyt siihen ikärajaan. Sit katottu aina eka kerta yhdessä et jos alkaa pelottaa, ni lopetettu kesken.

Tyttö tykkäs kyllä jo 3v katsoa esim. Shrek leffoja ja jotain Kungfu Pandaa, mut nyt 7v ei vieläkään uskalla katsoa Pientä merenneitoa ku se Ursula on pelottava. Et vähän minkä kukakin kokee pelottavaksi. Urhea oli semmoinen et käytiin leffassa kattoon ja siinä oli yks kohtaus ku oli sit tyttö toisella polvella ja kummipoika toisella, ku molemmat pelkäs sitä karhua niin paljon, oliskohan ollut molemmat sillon 5 tai 6, en muista koska se leffa tuli.

15.2.2015
Mummy83
Mummy83

Meilläkään ei itseasiassa ole siis dvd soitinta, vaan pleikka jonka kautta katsotaan elokuvat ja kuunnellaan musiikit. Sieltä myös saadaan lapsille käytettäväks yle areena ja youtube... Netflixin sieltä sais kans mutta meillä kokeiluna se oli muutaman kuukauden ja ainakaan sinne ei silloin tullut mitään lisää vaikka joka kk kai pitäis... Mutta täytyy miettiä ottaisko sit jonkun...

15.2.2015
carata
carata

Ja kanavapaketteja mäkin olen miettinyt, noita lasten, mutta kun tyttö haluaa lähes aina palomies samin, pipsa possun tai lilli lemmikin tai mikä kukkaisystävä nyt onkaan, niin olin kokenut helpommaksi ostaa dvd:n. Ja titi nallekin on konsertin jälkeen taas maistunut, että en tiedä oisko tytölle iloa kanavapaketista. Kun tavallaan on vasta 2,5v niin pitäis olla tosi lyhyitä ohjelmia.

15.2.2015
carata
carata

Eli en ole tehnyt väärin.. Huh! Kauhuissani vaan tosiaan mietin tuossa joku päivä kun laitoin Palomies Samia dvd soittimeen, että eihän tuo sais niitä katsoa 😅 Tavallaan. Mutta joo, suosituksiahan ne on ja ei ne ainakaan toistaiseksi ole mitään pelkoja aiheuttaneet. Jänniähän ne selkeästi on, mutta joskus kun ollaan niitä yhdessä katsottu, niin kyllähän niissä Norman Hintsa saa usein toruja kun on aiheuttanut pientä kaaosta. Mut tarkkana mäkin olen sen suhteen että meillä ei mikään tv kanava pyöri ilman että mevanhemmat katsottais ja nähtäis koko ajan että sieltä ei tule mainoksessakaan mitään kamalaa. Ja pelaaminen miehelle on ehdoton ei, jollei nyt sit ole kyseessä joku perus autopeli jossa ei ammuta tai ajeta kenenkään päälle 😬😅

15.2.2015
carata
carata

Elokuvateattereissa on kolme vuotta se mitä joustetaan kun on aikuinen mukana. Eli kun ikäraja on 7 niin aikuisen kanssa pääsee 4 v. K18 taitaa olla ainoo missä ei joustoa ole, mutta harvoinpa semmosia leffoja on elokuvateattereissa x)

Se ikärajan noudattaminen riippuu vähän lapsesta ja ohjelmasta. Pelien osalta oon tarkka ettei poika pelaa isommille tarkotettuja. Aika mätkimistä on nuo k7 legopelitkin jo... Elokuvissa ja telkkariohjelmissa vähän riippuu mistä se ikäraja johtuu. Lapsille oon kuitenkin aina teroittanut sitä että ne ei ooboikeita ihmisiä jne. Tyttö sen jo käsittää, kertoo että veri on ketsuppia 😃 Meillä hommaa hiukan hankaloittaa kun lapsilla on enemmän ikäeroa ha yhteiset elokuvaillat on hitusen vaikeita sen takia.

15.2.2015
riu
riu

Kyllä me seurataan millasia juttuja nuo kahtoo.

Usein huomaa et joku k7 on liian vaativa tarinallisesti tuolle vajaa 4v:lle että se ei jaksa seurata.

Ja kohta 9v ei kattele vielä k12 juttuja. Samoin pelit katotaan niin ettei oo mitään kauheeta mätkimistä. Kyllähän tuo esikko sano et kaverit pelaa k18 pelejä ni totesin et siellä ei sit vanhemmat valvo riittävästi lastensa tekemisiä jos moisia antaa pelata. Et ne ei vaan ole soveliaita puolet nuoremmille. Et niissä ikärajoissa on ihan syynsä.15.2.2015
misukka
misukka

Jossain elokuvissahan on rajat että esim. k7 saa aikuisen kanssa katsoa. Oliko se niin että lapsi on 5 tuollaisessa tapauksessa.

Ihan vinkkinä, että Pikku Kakkosen aamuissa alkaa taas Kaapo.

15.2.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...