Joko se on perjantai taas?

Nyt täytyy sanoa, että viikko vilahti melko huomaamatta ohi. Mukavaa perjantaita kaikille ja hyvää viikonloppua!

13.2.2015
misukka
misukka

joo toi myllymäki kävis kans,mutta siellä omakotitalot aika hintavia.. Samoin kankaantakana aika usea.. Kauriala ois kiva kun on lapsuuden kotiseutua ja jäähallikin lähellä,mutta sekin taitaa nykyisin olla aika hintavaa seutua.. Ja tosiaan tää idänpää/hätilä alue viehättää siksi että nytkin asutaan ihan puiston,pienen metsän ja uimarannan vieressä ja silti keskustaan ei ole paljon matkaa.. Ja sit just se että neuvola pysyis samana.. Etenkin kun poikaa täytyy siellä viikottain käyttää ja hän on jo tottunut neuvola tätiimme ja siitä kovasti tykkää niin ainakin aluksi olisi noi pistos käynnit hankalampia,koska nytkin pistää vastaan jos on joku muu pistämässä kuin oma täti..

14.2.2015
Vipe
Vipe

Maarua, miehesi on kyllä kultakimpale. Toivottavasti mäkin joskus omani löytäisin. Täälläkin puhdasta ja tulppaaneja myös 20kpl odottaen huomista. Ystävänpäivä ja pojan 1v synttärit 💕

13.2.2015
carata
carata

Vipe, kortillisena mulle täällä asuminen ei ole homma tai mikään, koska autolla pääsee äkkiä keskustaankin, mutta kortittomana kyllä ymmärrän sen keskustan läheisyyden tarpeen. Kankaantakana me asuttiin aiemmin, vai onko se jo Onnelaa, mutta se on kyllä kiva alue ☺️ Lähellä keskustaa muttei liian. Ja paljon kivoja puistoja ja yllättävänpaljon siellä asuu myös lapsiperheitä. Suosittelen. Päiväkoditkin lähellä.

13.2.2015
carata
carata

Carata.. Joo olen katsellut että iittala,lammi,tuulos,niin löytyis halvalla hyvä kuntoisia ja uudehkoja taloja,mutta meillä yksi tärkeimmistä kriteereistä on että ois suht läheltä keskustaa,kun mä en omista korttia enkä sellaista rupee hommaamaan.. Mieluiten idänpää/hätilä alueelta,niin ei menetettäis meidän ihanaa neuvola tätiä,mutta esim. Kauriala,kankaantaka,Sairio kelpaa myös.. Ja miks ei sitten vielä hippasen kauempaa keskustastakin jos joku ihan unelma löytyy ja bussi yhteydet on hyvät.. 😊

Meillä on tavallaan kaks budjettia,äippäloma budjetti eli mitä saatais tällä hetkellä ja sitten työhön paluu budjetti.. Sinänsä toi äitiysloma budjetti ois parempi että ainakaan ei tiukille joutuisi vaikka yllättäviäkin kuluja ilmaantuis ja toiseks jos odottaa töihin paluuta ja ottaa isomman lainan,niin mietityttää että entäs sitten jos lisää lapsia siunaantuu,niin kuinka pärjätään jos ollaan otettu suurin mahdollinen laina.. Mä kun en tykkää enkä kai edes osaa elää ihan vyö kireellä 😉

Mutta siis jossain 150 hujakoilla menis talon hinta jotta jäis lainasta sitten vähän pientä remontti rahaa,jos jotain ilmaantuu ja kaikkiin menoihin,siis pankin maksuihin ja veroon yms. Tuolla vähän vaikea löytää meidän valitsemilta alueilta,mutta kyllä niitä muutamia on.. Ja kun siis halutaan sellainen mitä ei tarvis välttämättömästi remontoida tai jos tarvii,niin korkeintaa jotain tapetin vaihtoa.. Eli sellaista johon on helppo muuttaa pienten lasten kanssa..

Ja jos ei löydy,niin sitten katsotaan syksyllä kun palaan töihin ja saadaan isompi laina,että mitä sitten sillä rahalla löytyis sillä hetkellä.. Kun 190 lupailtiin sitten sen hetkiseksi lainaksi.. Itseä ei kyllä huvittais tosiaan ottaa suurinta mitä saadaan,vaan haluaisin jättää vähä pelivaraa jos menot yllättäen kasvaa tai tulot pienenee..

13.2.2015
Vipe
Vipe

Vipe, ette muutais Lammille 😉
..Miehes isä... Tavallaan ymmärrän. En mäkään haluais takaajaksi kenellekkään mihinkään hirveään taloon, mutta JOS homman nimi on tosiaan se, että seinät on väärän väriset niin takausta ei tule... Se menee jo yli. Ihan oikeasti.
Mikä teillä on budjetti ja miltä alueelta? Nuo kantakaupungin maksaa ihan älyttömästi. Meidänkin talo, jos olis siellä niin hinta alkais 250 ja siitä ylöspäin sisällöstä riippuen. Mutta täällä "maalla" maksettiin tästä ihanasta 137. Jäi siis rahaa remppaankin. Harmittaa kamalasti kun joutuu tästä luopumaan. On tää vaan niin ihana.

13.2.2015
carata
carata

voi auta armias mitä se oli mulla. .. Se oli ihan bensaa liekkeihin touhua. . Mies just mulle sano et kun kerran muistan miltä se tuntuu ja mitä kaipaa niin yritä sitä kautta poikaa rauhoittaa.. Musta tuli ihan Kaheli sit jossain vaiheessa ja musta on jopa ihan hauskaa kun mun serkku (mua joku 10v vanhempi ja aina joutu mun kanssa leikkimään) sanoo et siitä tuli varmaan siks poliisi kun on aina ollu käskytetty ja tuntee et välillä tarvii saada kontrolloida jotakin. Ja on kuulemma saanu nuorena hyvän koulutuksen siihen ettei hermo mee ja huumori lopu vaikka olis kuinka hullu vastassa

13.2.2015
teeko
teeko

No oleellista on just se et auttaa pientä tunteiden säätelyssä ja rauhoittumisessa. Tästä just sai muistutuksenkin kun luin tuota MLLn Lapsemme-lehteä. Siinä just oli juttua siitä miten tärkeää on olla läsnä lapsen kiukuissa ja auttaa rauhoittumaan kun se pienen tunteidensäätely ei toimi.

Sie oot varmaan ollut sen vääränlaisen reagoinnin seurauksena vielä uhmakkaampi kun on tuntunut niin pahalta.

13.2.2015
misukka
misukka

iputin is back! :) Tervetuloa Taas takas! Tuo nyt raivoaa millon mistäkin. Ei halua mitään ja haluaa kaikkea. .. seiso se äsken melkein tunnin nurkassa rauhoittumassa ja sen jälkeen on taas ollu ihmisiksi (eka kertaa tänään tosin ;)) tää vie voimat. En sit pessyt pyykkiä enkä siivonnut tänään enkä kyllä liikkunutkaan.. Joten, olo on ku olis humalassa :/ seuraavaa raivoa odotellessa kun tarvii nukkumaan mennä :( tää on vaan niitä ku tulee hölmö olo kun tietää et ite oon ollut ihan kauhee uhmapiru pienenä mut se mitä mun isä on tehny siinä vaiheessa Ei kyllä ole muuta aiheuttanut kuin traumoja. . Tuo vois oikeasti olla hyvä misukka tuo sun keino koska siinä sen rauhoittamisen lisäksi lapsi on lähellä. Ja usein se lähellä olo on kuitenkin yksi asia mitä se lapsi myös tarvii ja kaipaa kun ei osaa hallita itseään. hirveätä et mä muistan oikeasti niitä tunteita niistä tilanteista :/

13.2.2015
teeko
teeko

Katohan. Ipu tuli ilahduttamaan :)

Pari viikkoo täs ois laskettuun vielä. Kovasti mie yritän tota vuokralaista hätistellä mut ei se oikein ota onkeensa :D

Mitäpäs teitin perheeseen kuuluupi?

13.2.2015
misukka
misukka

Voi misukka

Vielä olet yhes koos? :) niin ikävä sinuaki! Jotenkin olen jo niin ulkona näistä liberon jutuista etten enää tunne kuuluvan tänne :/

Mut ihan hirmusti tsemppiä ja joka päivä kuljet ajatuksissa mukana :)

Ja hellout kaikille muillekin tutuille :)

13.2.2015
iputin
iputin

Ja ton reilun puoli tuntia voi sanoa et likimain tunti. Pahimmillaan yli tunti.

Meillä on vähän kovapäiset noi mukulat. Etenki esikko oli kova vastustaja.

13.2.2015
misukka
misukka

Ja siis lapsen selkä mun mahaa vasten.

13.2.2015
misukka
misukka

Mittee se teekon pieni raivoaa? Onko joku selkeä syy mikä sitä risoo? Nälkä, väsy, paha mieli, jotain muuta?

Ota syliin ja pidä siinä kunnes rauhottuu.

Niin meillä on tehty. Mä otan jalkojen väliin niin et istutaan lattialla ja käsillä ja jaloilla saan lapsen "sidottua" paikoilleen. Omalla päällä estän paiskomasta päätään.

Joskus reilu puoli tuntia istuttu vaan ja oon ootellu et venkoilu ja raivo laantuu. Välillä kokeilen, et päästän vähän jostain irti ja jos venkoilu heti yltyy ni pistän takasi lukkoon. Samalla sanon et nyt pitää rauhottuu. En juuri muuta.

Ite paree keskittyä hengittelee rauhallisesti ettei mene omat hermot ja sillä yllytä lapsen raivoa.

Musta toi on hyvä asento kun siinä ei satuta lasta ja jaksaa olla vaikka tuomiopäivään saakka. Mut lapsi pysyy kokoajan hallussa.

13.2.2015
misukka
misukka

Huoh täällä raivo vaan jatkuu. . Mitä mä tuon pojan kanssa teen? ! vaippojen kuvia laitoin jotain varmaan joka ikiselle facekirppikselle jotta jos noista ny pääsis eroon :( en vaan jaksa noita enää säilöä.

13.2.2015
teeko
teeko

Alkuun aattelin, et Vipen appiukko haluu vaan huolehtia ettette hätiköi mut jos menee siihen ettei takaa lainaa jos on HÄNEN mielestään väärän väriset laatat, ni sillon menee yli.

Tietyllä tapaa ihan asiallista muistuttaa ettei eka välttis ole se oikea. Taloja pitää tosiaan käydä katsomassa useampia vaikka se ekakiin tuntuisi hyvältä. Saa vähän vertailukohtaa.

Mut jos tosiaan rupeaa toisten puolesta päättämään missä toisten on hyvä asua ni se ei oikein käy.

Joten päästele höyryt ulos vaan.

Ja Monsterille sanoisin, että paistaisin fileestä pinnat kiinni tulikuumalla pannulla ja sit laittaisin hetkeksi uunivihannesten kanssa semmoseen astiaan johon saisi kannen päälle. Niitä vihanneksia olis siinä vaiheessa saanu jo hetken kypsentää. Ja paistossa syntyneet nesteet sinne kasvisten päälle.
Ennen paistoa kevyt suola lihan pintaan. Ja uuniin sit vähän pippuria lihan päälle.

13.2.2015
misukka
misukka

Hyvä vaan vipe että sä purkaudut ettet rupea tappelee niiden miehen vanhempien kanssa :) ja just käykää katsomassa paljon taloja! Mitä enempi sen parempi niin just niinku itse ajattelit :) sit siinä käy niin et kun unelma löytyy niin sen huomaa kun näkee :)

13.2.2015
teeko
teeko

Ja vielä selvyydeks.. Ymmärrän etten voi päättää yksin kaikkea,vaan toki unelma koti muokkautuu siitä mitä mä pidän tärkeänä ja mitä mies ja siitä kompromissien kautta löytyy sopivin koti meille,mutta musta niiden jotka käy hyvällä tuurilla kerran vuodessa kylässä (koska polttoaine maksaa) ei tarvi päättää millainen meidän koti on!!

Ehkä ylireagoin,kun taas kiehun.. Mutta pakko johonkin purkaa koska tyhmä lähtee miehen vanhempien kanssa aiheesta tappeleen.. Jätän niiden kommentit omaan arvoonsa ja mennään taloa katsoon,koska jostain on aloitettava.. Eihän ikinä tiedetä onko se meille hyvä jos ei käydä katsomassa..

ja samalla näkee konkreettisesti että mistä ratkaisuista siellä tykätään ja mistä ei,niin niiden pohjalta on hyvä katsoo muitakin kohteita 😊

Myönnän olevani malttamaton tyyppi monenkin asian suhteen ja siksi esim. Nyt nopeasti haluan taloa katsomaan.. Koska muuten vaan mietin sitä ja kaikkea,nyt kun käy katsomassa niin jos vaikuttaa hyvältä niin voi jatkaa asioiden miettimistä ja jos on ihan huono niin saa sen pois mielensä päältä ja pystyy keskittyy muihinkin asioihin 😉 Eihän se katsomassa käyminen mitään maksa eikä mihinkään velvoita..

13.2.2015
Vipe
Vipe

Anteeks etten nyt jaksa kommentoida muita,vaikka pitkin päivää vähän lueskellu että mitä tänne kuuluu..

Mutta siis tänään käytiin vähän pankissa neuvottelemassa laina asioista.. Kun siis miehellä haaveena omakoti talo,itse taas tykkään huolettomasta kerrostalo asunnosta,ja elänny ikäni niin "ahtaasti" että tämä nykyinen asunto tuntuu ihan tarpeeksi isolta,ainoastaan säilytys tilaa kaipaisin lisää.. Ja miehen vanhemmatkin aina naljailee kun meillä on ahdasta ja tarvittais oma kotitalo.. No nyt kun mä olen "antanut periksi" ja ehkä jopa vähän innostunut omakotitalo ajatuksesta ja sovin esittelyn yhteen taloon,joka ois aika lähellä vanhaa kotia ja ainakin netissä hyvän ja sopivan näköinen,että käydään katsomassa millainen se on ja muutenkin nyt katsotaan että mitä sillä rahalla saa mitä tällä hetkellä saatais lainaa,että saako sellaista kun halutaan,vai pitääkö odottaa että mun tulot nousee jne. Niin eikös nyt miehen isä "saarnannut" puhelimessa,että ei saa kiirehtiä ja ensimmäinen ei välttämättä ole paras jne jne..

No joo ei ole välttämättä eka paras,mutta ainahan se joku on ensimmäinen.. Mistä tiedetään jos ei käydä edes katsomassa.. Vaikea punnita kohteita jos ei yhtäkään sais käydä livenä katsomassa!! Ja ei kai katsominen velvoita ostamaan..

sori,ärsyttää sikana.. Mies oli alustavasti kysynyt että jos tarvii kaks takaajaa voiko sen porukat tulls toisiksi (mun porukat ois toisena ja ne on tänkin hetkisen lainan taannut) niin sen isä oli lupautunut,mutta vain sillein että hänen pitää nähdä ensin asunto ja takaa vain jos hyväksyy sen!!? Eihän me sille kotia etsitä vaan itellemme.. Ei meidän porukat ainakaan syynännyt millainen asunto ostetaan,vaan luotti meidän arvostelu kykyyn ja takas lainan "sokkona" ja kun siis mitä miehen isää tunnen,niin se ei ois katsonut vaan sitä ettei nyt mikään purkutuomion alla oleva talo ole,vaan ois katsonut muuttaisko siihen itse ja ois vessassa väärän väriset laatat niin ei takais lainaa.. Onneksi ei tarvita kahta takaajaa.. 😒

Miehelle suoraan sanoin kun kertoi mitä isänsä oli sanonut,että se haluaa taas yrittää kontrolloida meidän elämää ja valita talon meidän puolesta.. Mies on onneks mun puolella jos puoli tarvii valita,mutta ärsyttää tollainen silti..

Samanlaillahan kontroilloi sitä ketä saa niiden suvun puolelta kutsua ristiäisiin ja ketä ei ja lapsen nimenkin aina yrittävät saada päättää jne..

Mä olen miehelle suoraan sanonut että ne on saanut oman elämänsä valinnat tehdä,päättää lastensa nimet (kun siis tiedän ettei niillä ole olleet omat vanhemmat päättämässä) ja valita asumispaikkansa yms. Niin ei tartte meidän elämää tulla käsikirjoittamaan..

Anteeksi purkautuminen,mutta mua vaan niin ärsyttää että en sais itse valita millainen on mun unelma koti enkä että minkälaiset nimet tulee lapsille yms.

13.2.2015
Vipe
Vipe

täähän vasta villiks menee. . Mä kävin anopin luona ja olisin laittanut pojan nukkumaan kun siitä hommasta ei tullut yhtään mitään. Ukko sit kaappas sen raivoavan ipanan kun ei siitä tullut yhtään mitään mistään. Jäi sitten isän viereen raivoomaan mulle ja mä lähdin kokonaan. Ukko sano et mee kotiin tai jonnekin ihan rauhassa niin hän hoitaa kun tuo poika on ihan bimbo ny ja mies tietää että mä en nyt Oikeasti jaksa♥ mut ennen joulua en olis uskonut että tuo mies tekee joskus näin oikeasti. Jos ilta menis taas paremmin :/

13.2.2015
teeko
teeko

Riisi vaatii aika paljon sitä suolaa jos keittää vedessä ettei maistu vetiselle. Siksi tuli ekana mieleen et jos suolaa ei oo ollenkaan tai sitä on liian vähän.

13.2.2015
misukka
misukka

Unohtuko suola?

13.2.2015
misukka
misukka

Tiukka närästys ollu srallalla :( Mie kerran kävin päivystyksessä ku luulin sydänkohtaukseksi. Rintaa puristi, ei henkeä saanut ja sekä rinta että selkä ihan lukossa.

Lääkäri kyseli muutaman kysymyksen ja totes astetta pahempi närästys vaan. Käypä apoteekin kautta kotimatkalla.

Ja mie ku luulin et teen kuolemaa.

Nyt ku sama fiilis iskee ni tietää kaivella renniet ja vähän vahvemmatki aineet esiin.

Hyvä et sait kuitenki noinki nopsaan nukahdettua vielä. Mulla menee aina puoli yötä kärvistellessä. Vähintään.

13.2.2015
misukka
misukka

no Johan on srallallakin ollu yö :O voimia tähän päivään nyt kovasti! ! Kyllä on juu perjantai 13. päivä. .. Niin hirveällä uhmaraivolla ja komentamisella alkoi tää aamu ettei kyllä jääny epäselväksi tää päivämäärä. . itku taas pääsi multa ja ukollakin päätä särkee kun yö tosiaan oli mitä oli ja sit tuo aamu siihen päälle :/ no, kyllä kai tää tästä

13.2.2015
teeko
teeko

Huomenta! Täällä olis yks unikeko äiti :) tosin poika tuli yöllä viereen ja pyöri ku hyrrä joten potki koko yön mua. No poika jää isänsä kanssa kotiin ja mä käyn tallilla . toivotaan että ninnupin poika pysyy terveenä! Tsemppiä puh sen sormen kanssa! Ja muutenkin. Kyllähän noissa ab-kuureissa se pari Päivää yleensä menee ennenkuin mitään huomaa tapahtuvan toivottavasti misukka pääsis jo synnyttää :)

13.2.2015
teeko
teeko

Tuommonen iltapäivän syövä koulu on tosi ärsyttävä. Aamusta ei oikein voi tehdä mitään ja ku koulusta pääsee ni on jo ilta :/ lisäks tommonen 3tuntia on niin tyhmä päivän pituus hukattavaksi.

Ei sit mee putkeen Puhillakaan. :( Uskallat vatsataudista huolimatta ottaa vieraita vastaan? Kyl siinä varmaan pari kolme päivää menee ennen ku antibiootit alkaa tuntua siellä sormessa jotenkin. Siinä on kuitenki kudosten paranemisesta kyse ja jos se on tosi pahana ollu ni vaikutuksen varmaan ensin tuntee et kipu ja pakotus vähenee, ennen ku mitään silmillä havaittavaa muutosta tapahtuu.

Tuvituksen päivä vaikuttaa mukavan seesteiseltä.

Jaa että perjantai 13.pv... Sithän tänään pitäis tapahtua jotain hyvää. Mulla ei ainakaan perjantai 13. ole koskaan ollut mikään surkeiden sattumusten sarja.


13.2.2015
misukka
misukka

Mulla tänään suolaisten leivontaa, kun huomenna on synttärit. Lapset nukkui yön hyvin, mutta mä sitäkin huonommin. Saas nähdä mitä päivästä tulee. Lapset onneks hyvillä mielin ja tyttökin tuossa vieressä tekee aikakapselia 😯

13.2.2015
carata
carata

Voi rähmä tätä puhelinta. Ensin ei millään lähetä ja sit onkii tuplana. 😠

13.2.2015
misukka
misukka

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

13.2.2015
misukka
misukka

Huomenet tennari! :) Iso vaavi jo ❤

13.2.2015
misukka
misukka

Mä kävin vessassa tuossa ennen kuutta eikä uni tullut enää. Kohta herätys soittaa ni jos mie rötvään sinne saakka.

Heti aamusta mietitytti tiada. Toivottavasti on jo synnärillä. Ittee rupes sit pohdituttaa, et pittääkö miunkii ruveta kohta kassia pakkaamaan. Se on rv 38 täynnä. Menkkajomotusta ja suppailuja on ollu jo tälle aamulle ihan mukavasti. Jospa tämä viimestään ens viikolla suvaitsis syntyä.

Isännän autoon laitettiin kaukalon telakka eilen kiinni. Se meinas, et olis nyt hyvä laittaa ettei tarvii yksin ährätä siinä vaiheessa kun pitäs olla jo :D Vaikka enpä mä ollu ku korkeintaan sotkemassa siinä vieressä ku muistelin et miten sain sen kuukausi sitten lopulta kasaan. :D

Tälle päivälle ei suuria suunnitelmia. Akupunktiopisteitä aattelin kiusia et josko sillä olis vaikutusta. Vähän hankalaa on nilkan ulkosyrjän pisteitä ite painella mut toisen jalan ukkovarpaalla löysin eilen ihan napakoita paikkoja. Kipeitä ne pisteetki on mitä pitää hieroskella.

Sit jos ehtii vielä vaippoja ommella, ni se olis aika hyvä juttu :)

13.2.2015
misukka
misukka

Niinhujahti. Vaikee uskoo et meidän vauva koht jo 2 viikkoo vanha. 😊

13.2.2015
tennari
tennari
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...