Oliskos se keskiviikkolörpän aika?

Oon ootellu et Joku aloittais mut nyt ei se kuuluisa Joku ole näköjään paikalla. Mitäpä immeisten keksiviikkoon kuuluu?

11.2.2015
misukka
misukka

Sralla, saa ottaa! Googlailin vielä, koska mulle ei ollut mitään tietoa että saako sitä vetää pitkän aikaa, ns.kuurina, mutta mm.tämän tekstin löydettyäni ajattelisin, että saa ☺️ "Kun raskaana oleva nainen ottaa maitohappobakteereita ruuan lisänä, vähenee lapsen riski sairastua allegioihin kahden ensimmäisen elinvuoden aikana. Samoin käy, kun allergiaperheen vauvalle annetaan maitohappobakteereita maidossa (Rautava ym. 2002)."

11.2.2015
carata
carata

Hani, hassua myös, että sulla on toi omeprazol, koska siinä on laktoosia. Ja sekin voi aiheuttaa vatsaongelmaa jne. Ja kai ne nyt muisti sanoa, et voi aiheuttaa huimausta ja näköhäiriöitä, eikä esim.autolla kannata ajaa jos on heikko olo. Äkkiä tutkittuani oisin kyllä ehkä lääkärinä miettynyt kahdesti tuota lääkettä...
Onko se sun vatsakipu nälkää vai närästystä? Vai oisko ne supistuksia? Nekin kun voi olla jo nyt? Niiden aikana en ainakaan itse pysty syömään. Ja itsellä myös on ollut ns.syviä supistuksia, eli vatsa ei kovetu mutta koko ajan paikat pehmenee ja avautuu!

11.2.2015
carata
carata

Nki, meillä mies on kertonut raskauksista omille vanhemmilleen ja mä omilleni. Mä olen kertonut jo aika alussa ja mies taas kertonut sit kun on kokenut olevan hyvä hetki. Tytöstä se kertoi vasta pääsiäisenä, vaikka tyttö syntyi jo elokuussa. Pojasta en edes muista koska kertoi. Ja tästä nykyisestä kertoi n.rv 11, niin hehän painosti aborttiin ja mä sain vihaista viestiä. Omat vanhemmat mulla taas kokee lapset lahjana ja tosiaankin ovat tätäkin tulevaa masuvauvaa jo sanoneet mm."mummin nupuksi". Että hieman eri meininki. En kyllä ymmärrä mistä näitä vanhempia tulee. Omalle kohdalle ajateltuna, mulle on ihan sama kuinka monta lasta lapseni tekevät kun sen aika on, kunhan heistä huolehtii. Eli jos tilaa on ja elämä on kunnossa niin miksi ei. Ja mä en koskaan voisi painostaa aborttiin 😬 En edes omaa tyttöä vaikka se ois sit 15v tai 25v. En vaan vois. Ehkä sitten JOS tyttöni käyttäis aineita ja elämä ois ihan raiteiltaan, mutta en tiedä. Mielummin pakottaisin hoitoon ja hoitaisin lapsen itse syntymän jälkeen.

11.2.2015
carata
carata

Hani, primperan auttaa just siis pahoinvointiin ja vaikka oksettais oikeasti, niin se saa aivot luulemaan ettei okseta. Joillain toimii, mulla ei. Ajattelin vaan saisitko sen avulla syötyä? Ja närästykseen kannattaa ehdottomasti pyytää reseptilääke jos on paha, koska silloin Rennie ei auta 😬

11.2.2015
carata
carata

Hani, vauvalle se sun syömättömyys ei ole huonoksi, koska vauva ottaa sen minkä tarvii! Eli kärsijänä olet sä.. Toivottavasti ne keksii jotain. Mulla ei tule meinaan mitään mieleen. Mikä lääke sulla nyt on? Primperan? Mulla meinaan ko lääkettä ne on kaikkien kanssa tuputtaneet pahoinvoinnin avuksi, mut ei vaan auta.

11.2.2015
carata
carata

Hani, musta tuntuu, että miehen luonne vaan on yleensä sellainen, että kaikki pidetään sisällä ja mitään ylimääräistä ei kannata sanoa. Tietoa saa vaan lypsämällä ja tenttaamalla. Niin ainakin meillä. Tosin meillä kyllä mies joistain asioista puhuu siinä missä naiset "juoruaa", mutta joku vaikeampi juttu, niin ei hiiskaustakaan. Helpompaa olla hiljaa..

Ja sanoisin kyllä kans, et ehdottomasti lisää ruokaa! Mä syön aivan älyttömiä määriä raskausaikana. Nälkää ei ole ja vatsa on lähes pohjaton. Kuulostaa siltä et lihon älyttömästi raskauden aikana, mutta kolmesta raskaudesta on jäänyt 3kg joten en. Ehkä tuo raudan takia aiheutuva löysä vatsa ja pahoinvointi tasoittaa tilannetta 😅
Mutta kyllä mä siis tosiaan syön sen 5-6x päivässä. Kaksi lämmintä ruokaa ja aamu-ilta-välipalat. Lapsien mukaan ja sit mahdollisesti vielä päiväuniaikana jotain. Ehkä myös yöpalana ennen nukkumaan menoa 😄
Annoskoot mulla tosin on pieniä, joten senkin takia joutuu tankkaamaan usein, mutta huono olohan siitä tulee jos syö ihan kamalan määrän ruokaa.

Mutta en mä kyllä noilla sun syömisille pitkälle pötkis. Nälkä ois kyllä. Tai jos ei nälän tunentta, niin huono olo ja migreeni.

11.2.2015
carata
carata

Hani, pitipä vielä kysyä, että millä viikoilla sä jo menet?? ☺️

11.2.2015
carata
carata

Hani, ei suakaan sitten ole miehellä siunattu. Outoa sanon minä. Mitä se odottaa?! Katsooko se nyt vaan, että pystyskö pyörittämään arkea yksin. Jos pystys, niin sit hänen on helppo tulla vaan nurkkiin pyörimään... En keksi muutakaan. Vai onko ne sit jotain keksineet sen äidin kanssa?
Ja sehän on hyvä, että käyvät lastenneuvojalla! Oikeuksiahan isällä on, mutta niin velvollisuuksiakin. Jälkimmäisistä toivottavasti saavat kuulla siellä sen verran, että tajuaa alkaa ajattelemaan asioita.
Ja toi on kyllä rasittavaa, kun mies kuuntelee äitiään... Munkin mies oli alkuun vähän sellainen, että kaikki mitä vanhemmat sanoi oli oikein. Eli kun oli aika antaa lapselle nimi, niin heidän porukat oli ehdottomasti sitä mieltä, et kastetaan ja näin ollen mies oli heidän puolellaan mua vastaan 😯 Ei ollut onneks kauaa. Imetys, hormonit ja tuo riita. Sai kyllä v-käyrän nousemaan niin korkeelle että ilmoitin heille sit, että tyttöä ei kasteta. Ja jos se on heille ongelma, niin ei tarvii olla meidän elämässä ja tyttö jatkaa mun sukunimeä. Mies onneksi tajusi mokansa ja hänen vanhempansa nieli tappion. Pojan kanssa ne olikin sit jo hiljaa. Nyt neljännessä raskaudessa ne ei osanneet pitääkkään päätä kii taas vaihteeks ja ei oo nyt sit tulossa pojan ensimmäisille synttäreille. Mutta eipä siitä sen enempää.

Mies ei oo vielä saanut puhuttua, mutta kysyi kyllä äsken, että voiko tulla töiden jälkeen kotiin. Ilmoitin, että riitelemään ja riehumaan en sitä tänne ota, mutta jos tietää mitä haluaa, niin siinä tapauksessa saa tulla puhumaan ja tietenkin nukkumaan. Jollei sit halua erota ja hae tavaroita. Mutta näin. Että innolla osotan tuleeko vai ei.

11.2.2015
carata
carata

Hani, mulla on raskauksissa mennyt lähes aina niin, että pahoinvointia jatkaa joko närästys tai supistukset. Että tervettä päivää täälläkään ei ole. Lisäks vielä migreenit on nyt olleet mukana kahdessa viimeisimmistä raskauksista 😅
Vatsa mulla on lähes aina odotusaikana löysällä, koska monivitamiini ainakin itsellä sisältää mm.rautaa, joka aiheuttaa tosi monelle löysyyttä. Eli kannattaa valita vaikka sit monivitamiini jossa sitä rautaa ei ole ja sit ottaa erillisenä se lisärauta. Ja se nestemäinen rauta on mahaystävällisempi kuin se tabletti, lisäks se imeytyy paremmin.
Ja onneks sait saikkua!! Mulla paino tippui ensimmäisessä raskaudessa pahoinvoinnin takia 7,5kg ja painoin siis pahimmillaan 45kg, mikä on ihan liian vähän! 😬

11.2.2015
carata
carata

Hyvä että sait saikun hani. Kuulostaa siltä että oli syytäkin.

Mä kävin poikien kanssa paloasemalla. Pariin kertaan jannut kiipes paloautoon, sit piti tietty käydä poliisi ja ambulanssiki läpi.

Nyt kyl mun mahani meinaa sanoo sopimusta irti ku jouduin nostelee tuota kuopusta niin paljon. En mä ees pystyny nostaa sitä sinne paloautoon lattiatasolle asti. Ylemmälle portaalle sain nippa nappa nostettua ja sit tuo sai ite kiivetä lopun.

Poliisi piti kunnon esittelyä tuolla. En oo ennen nähny et olis näyttäny miten sormenjäljet otetaan (multa meni tosin ohi ku piti ettiä kuopuksen kanssa vessaa, mut esikko näki). Sit esitteli ne raskaat liivit mitkä pysäyttää luodin ja anto lasten kokeilla paljonko ne painaa. Nopsaan näytti myös virka-aseen ja kerto mihin sitä käytetään. Skidithän suorastaan juurtu kuuntelee.

11.2.2015
misukka
misukka

Mie harrastelin tupla-ajoa tänään :) Eli leffaa ja vaippoja. Kahtelin kaks twilightia putkeen ja siinä sivussa purin niitä vaippoja mihin olin onnistunu ne huonot kumpparit laittaa. Jospa tässä joku päivä sit ompelis uudet paremmat kumpparit paikoilleen ja viimeistelis nuo 2 vaippaa.

Kattelin et kahteen vaippaan mulla on kankaat vielä leikkaamattakin eli ne täytynee leikellä. Jos käyttäis kaavana noita jotka on jo leikattukin ennen ku ompelen ne kasaan.

Sit mulla on tossa pari vanhaa vaippaa joihin pitää uusia kumpparit ku on löystyneet.

11.2.2015
misukka
misukka

Oi meillä meni tää tallipäivä kyllä sit niin kivasti ettei mua häiritse aamu enää yhtään :) kaikki loppu siihen ku meni hermo. Poika kiukkus kun mä seisoin orin karsinan edessä- orilla meni hermo ku kesti ja yritti purra mua seinän yli. karjasin sitte et nyt pojat riittää niin ori häipy toiseen päähän boksia kun on vähän herkkis ja poika meni kiltisti yhden tamman karsinan eteen seisomaan. sain sitte aikani rapsutella oria ettei osottanu enää mieltään mut sitten ei enää kukaan oo kiukunnu. Poika sai taluttaa heppoja ulos ja ratsasti yhdellä pitkän matkan. siivos jopa tallin mun kanssa ja söi kiltisti :) kohta tarvis kotiin mennä et sais jotain oikeasti aikaiseksi

11.2.2015
teeko
teeko

Bono estente!
Kyllä miekii kannatan misukalle ehdottomasti elokuvaa ja löhöämistä. Ei ne vaipat mihinkään häviä 😉

Vipelle mukavaa pumpia, voisin ottaa annoksen tuota siun tarmoa ja energiaa 😊

Srallalle joka tapauksessa mukavaa työpäivää. Ja miusta tuo on jo hiiskatin huomaavaista että sie listaat asioita joissa tarviit ohjeistusta. Onhan siulla tietty joku tuntuma hommiin, mutta aikas tylyä viskata töihin ilman mitään ohjeistusta. Höh.

Teeko ihan ku teillä asuis tuhmaikänen 😃 onnea ja menestystä vaan, meillä eletään nyt seesteistä vaihetta, mutta tytön murrosikää kauhulla odottaessa 😃

Piipa kuulostaapas hurjalle tuommonen! Oliko se niin päin että siulla oli matalat paineet?

Nki kiva että teillä on nukuttu noin hyvin! Tai no ainakin lapset on nukkunut hyvin 😃
Sam 😃 okei pomo 😃

Täällä näky olevan kanssa paloasemalla jotain ohjelmaa. Netissä luki että nykyään sitä voi viettää koko viikon niin olin elätellyt toiveita että viikonloppuna ois jotakii. Mutta vissiin sitten ei. Höh. No ei myö sinne arkipäivänä miten mennä että pitäköön kippeinään. Pääseehän sitä paloasemalle muulloinkin tutustumaan 😊 Tännään sen sijaan mennään jääkiekko-otteluun kun sinne on kivasti ilmainen pääsy. Toivottavasti kotijoukkue voittaa niin saisivat vaikka uusia katsojia 😊 Muuten semmonen peruspäivä, mitä nyt vaunut käytiin hakemassa kotiin. Ihanata 😊

11.2.2015
riu
riu

Tai jos mie yhdistän ne hommat. Katon leffaa puolella silmällä samalla ku tuikin itteäni neuloilla sormeen valmistellessani vaippojen ompelua...
Ja on mulla pari vaippaa joita pitää vähän purkaa ku tuli laitettua niihin lidlistä ostamani kuminauha ja sehän ei kestäny yhtään mitään. Räts kuulu ku ekan kerran venytti.

11.2.2015
misukka
misukka

Ja mie luulen et mun täytyy kaivaa ne vaipat esiin. Häirihtee liikaa leffanautintoa ko tietää et ne vaipat pitäis saada kasaan...

11.2.2015
misukka
misukka

Nii se 112 päivä. Joo. Kai tohon paloasemalle pitää mennä pyörähtää. Meilläki se on tossa vieressä. Linnuntietä ehkä 500m. Mut tietä myöten kolmisen kilsaa. En kyl lähe kävelee, se on tasan varmaa. Täytyy kahtoa mihinkä saa auton parkkiin.

Kurjaa sralla ettei yhtään perehdytystä. Mut ehkä sulla kuitenki on semmonen perusosaaminen takataskussa nykyseltä osastolta.

Muahan ei myöskään perehdytetty eikä opetettu asioita. Parhaansa kun teki ni haukut vaan sai. Tosi mieltä ylentävää.

Voi teeko sitä poitsua :/ Tiukkaa on oma tahto. Mutta kyllä se siitä ajastaan helpottaa. Just noinhan se on tehtävä että tulee selväksi pienelle tahtojalle mikä meininki käy ja mikä ei.

Piipa koettaa ottaa päivän rauhallisesti.

11.2.2015
misukka
misukka

äh tuo on sralla ihan pyllystä kun ei saa perehdytystä. Yritä nyt siinä sit saada jotain aikaseksi kun ei tiedä asioista. :/ oishan tuossa misukka se hyvä et jos ne ompelee ni sit ei enää tarvii ;) vipe: kyllä asiat täällä kannattaa tuoda julki ni huomaa hyvin ettei ookkaan ainoa lahopää ;) nki: hunaja sit auttaa hillitsemään yskää tosi hyvin! mua väsyttää. . tallille lähdetään pojan kanssa. Mut väsyttää nyt vaan henkisesti ku poika lopetti eilisen päivän hakkaamalla ja aloitti ihan samalla kaavalla tämän aamun. Lisää raivoa kun pistin telkan kii et lastenohjelmia ei sitten katsota kun ei osaa käyttäytyä hetkeäkään. söi sentään kiltisti kun totesin vaan et nyt syödään eikä puhuta kun nyt ei äiti jaksa.. ukkokin yritti parhaansa mukaan jo rauhoittella poikaa kun 2h oli suoraa huutoa pojalla tänä aamuna

11.2.2015
teeko
teeko

Huomenta,meinasin juuri aloittaa lörpän,mutta huomasin että onhan täällä keskiviikko lörppä,oli juuri tullut :)

Tänään 112 päivä ja sen kunniaksi mennään tohon paloasemalle katsomaan hälytysajoneuvoja,kun se kerta tossa melkein vieressä seisoo 😄

Illalla sitten pumpiin ja siinä ne suunnitelmat..

Kiitos eilisestä.. Lohdutti etten ole ainoa joka joskus unohtaa lapselta yhden ruokailun,kannatti siis kertoa vaikka eka mietin että kehtaako moista edes tuoda julki 😊

Ja eilisestä vielä sen verran,että Ihanaa carata että ultrassa kaikki oli hyvin.. Onnea,vaikka sitä onnea vähän teidän suhde varjostaa.. Eiköhän kaikki jollakin tapaa käänny parhain päin.. ❤

Kaikille oikein hauskaa ja turvallista päivää 😊

11.2.2015
Vipe
Vipe

Esikko läksi hetki sitten kouluun. Kuopuksen vein kasin jälkeen päikkyyn.

Päivä on ihan auki. Täytyy kahtoa mitä sitä tänään tekisi. Heittäytyiskö sohvaperunaksi ja kattelis leffoja vai koittasko valmistautuu vauvaan sen verran, että ompelis kestovaippoja. Se ois kyl sellanen juttu mikä PITÄIS saada tehtyä. Muuten ne kankaat on tuolla ikuisesti valmiiksi leikattuina eikä ne koskaan päädy yhdenkään lapsen käyttöön.

11.2.2015
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...