torstai-illan lörpötystä :)

Tai ainakii sen yritystä ;)

5.2.2015
riu
riu

Luin nyt vasta aamusta tätä iltaketjua. Mulla kun yleensä on aikaa paremmin aamuyöstä kuin illalla. 😃 vaan ei kyllä omasta tahdosta!

Tuosta Ventolinesta vähän sanoisin....
Siis ihmettelen mitä annoksia teidän lapsille määrätty, kun...
Sehän on lyhytvaikutteinen, eli 3h auttaa ja sit täytyy jo antaa uusi annos.
Siitähän tulee vuorokaudessa 8x!
Minä en tiedä mitä tytön alkuperäisessä ohjeessa lukee, mutta tästä olen keuhkopolilla puhunut ja käytäntökin sen osoittaa.

Kun tyttö on niin limainen että tuskin saa puhuttua kun hengitys vaikeaa, niin ihan pyytääkin sitä 3h välein, tasaisesti. yölläkin.
Ja eihän edes voisi jättää antamatta.
Itsellä sama kokemus. Suosin vain pitkävaikutteista Seretideä itse, mutta sitä ei pienille lapsille anneta.

Eli mitä hyötyä ois antaa lääkettä joka auttais lasta vaan hetken päivässä, jos kerran vaikea hengittää ja yskiä lima pois?

Muuten on kyllä ihan tuttua tuo Tatjan kertomus yöyskästä ja sen ilman vuoksi oksentamisesta. Meillä sitä on ollut kohta 2v ja vain kesät + teneriffanreissu terveenä.
Hirveetä se on! Lapsi saa edes nukuttua kunnolla, eikä tietenkään muutkaan.

Mä odotan Tyksin lasten astma ja allergialääkärin soittoa tänään amp.
Sais selittää missä mennään ja oisko jotain nyt tehtävä toisin.
En siis vieny lapsia tk hon. Ne ei tee mitään täällä.
Sen näki viime vuonna kun puoli v yski putkeen ja ravasin siellä.

6.2.2015
Minnie
Minnie

Ny käyty esikoisen ripari-infossa. Tyttökin jaksoi hyvin, ja pikkuvelihän oli sillä aikaa koulukaverin synttäreillä..

Huh, onpa tuossa rippikoulussa hommaa, siis tilaisuuksiin osallistumista ja merkintöjen keräämistä. Pitkä lista tapahtumista, jotka pitää käydä.

Onneksi nuo käytännön tehtävät on helppoja toteuttaa.

5.2.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Paljon on ilta lörpässäkin asiaa..

Itse käyn nyt vaa heittämässä meidän kuulumiset..

Elikkäs siis ilta meni kivasti kun lähdettiin koko perhe yhdessä ulos ja samalla reissulla käytiin kävellen lähikaupassa ja koska meidän päikkärit vähän venähti kun kaikki nukuttiin eikä kukaan tajunnut laittaa kelloa soimaan,niin pidettiin sitten koko perheen leffa ilta,kun eipä pojalle varmaan uni ois normi aikaan tullut.. Huomenna saa onneksi nukkua pitkään ja jätetää sitten vaikka päikkärit väliin niin saa illalla ajoissa nukkumaan 😊

Katsottiin autot elokuva ja syötiin poppareita ja puffeleita 😊 Enpä ole nähnyt tuon leffan kuin ihan muutaman kerran,kun hoitolapsina ollut poikia ja nyt oma poikakin sen jo muutamaan otteeseen katsonut.. Kyllä se silti jaksaa naurattaa muutamista kohdista 😉

Riun tarina kyllä aika hulvaton.. Paitsi että melkein tekis mieli kokeilla että kuinka kamala käry siitä sitten oikein tulee 😁 Mutta ehkä jätän väliin,tässä iässä on vaikea pistää enää ainakaan iän piikkiin tyhmät päähän pistot 😆

Mutta siis just siks kaikkea ei kannatakkaan etukäteen kieltää,koska äkkiä lapsi saa idean jota ei ois muuten saanut.. Tulee just sellainen "jaa,miksiköhän toi tollaista kielsi,pitääkin kokeilla"

Eli vaikka riun tarina oli opettavainen että mitä kaikkea lapset voi saada päähän,niin jospa jätän silti kieltämättä moisen asian,koska sitten en ainakaan itse anna pojille ideaa moiseen,vaan on sitten ihan omaa luovuutta jos moisen joskus keksivät.. 😉

Ja noista synttäri kutsuista.. Mä luin lehdestä (oisko ollut joku 2 plus tai vastaava) että päiväkodissa oli tehty kiusaamisen ja syrjinnän vuoksi sääntö että koko ryhmä pitää kutsua synttäreille tai ei ketään.. Väärin musta sekin,koska meillä jo pelkästään asunnon koon takia poika jäis ilman kaveri synttäreitä kun ei tänne päiväkoti ryhmä mahtuis.. Pojalla tosin onneks kesällä synttärit nii sitten koulu aikanakin helppo kutsua vaan läheisemmät kaverit ilman että muille tulee paha mieli,kun ei ole koulussa siitä puhumassa.. Tosin kesällä ei välttämättä kaikki pääse.. Toinen onkin syksystä syntynyt.. No noihin kaveri synttäreihin on vielä aikaa.. Etenkin kun pojat näillä näkymin menee vasta eskariin,kun sitä ennen hoitopaikka ja kaveri on kotona 😊

Ja hienolla aasin sillalla pääsen tosta ikä asiasta siihen että meidän kerho kaveri täytti vuoden tässä hiljattain ja mä havahduin että APUA SEHÄN ON SAMAN VUOTINEN KUIN MEIDÄN VAUVA! Menevät siis jossain vaiheessa samaan aikaan eskariin ja kouluun vaikka nyt tuntuu tuo 10kk ikäero ihan valtavalta 😌 Ihan hirvittää ajatella että joku vuoden ikäinen on "samaa sarjaa" meidän pienen pienen vaavin kanssa..

Sori,iltaisin nää tekstit ja pohdinnot venähtää 😆

5.2.2015
Vipe
Vipe

no nyt on nki asenne kohdillaan! joustat sitten vasta kun se mies oikeasti joustaa ja käyttäytyy! Kiva kuulla silti että sait kakistettua sille asiat :)

5.2.2015
teeko
teeko

Srallelle kovat tsempit kirjoituksiin!! Ja tuo on aivan tuttua, että sitä kynä sauhuten kirjottaa ja sit jossain kohtaa iskee just se olo, että viimeiset kappaleet on ollut ihan puuta heinää, luulen et se käy vähän kaikille? :)

tuo on toisaalta kurjaa, että kielletään kaikenlainen muistaminen. Tytön kouluun saa vielä viedä nimppareina/synttäreinä/matkatuliaisia. Tyttö onki ihan innoissaan ku hällä ensi viikolla syndet et mitä vie, lupasin et ostetaan tikkareita :)

Kuulin et täälläkin on nykyään jotkut päiväkodit semmoisia että ei tosiaan saa viedä mitään muistamisia koskaan ja että jopa synttärikutsut on kielletty, ne täytyy postittaa/tekstata/sähköpostilla laittaa jos haluaa tarhakavereita kutsua. No joo, ymmärrän tavallaan sen ettei tuu kelleen paha mieli, mutta ei se estä lapsia silti asiasta puhumasta.

Jii, pitikö sun tällä viikolla vielä saada kuulla siitä paikasta mihin hait? Toivottavasti tärppää ja hyvät uutiset sais paremmalle mielelle! :)

miukku, tuo on kyllä niin ärsyttävää että sillon ku ei ole aihetta, näkee vaikka mitä ihanaa, mut sit kun oikein tarttis ni ne kaikki ihanuudet on kadonnu johonkin. Mä oon jotenkin tykästynyt siihen semmoiseen valkomustaa koivutapettiin, vaikka se on jotenkin kauheen karu enkä yhtään osaisi kuvitella sitä omaan kotiin, mut silti se on jotenkin niin kiva että tekis mieli.

siis tän tyylinen; http://www.lustaday.com/wp-content/uploads/2013/08/koivutapetti.jpg

5.2.2015
Mummy83
Mummy83

on mutta niin ihana :) eikä mieskään ole harmissaan et mulla kesti. Ei se mulle tuollaisesta suutu mutta on äreä jos menee pitkään. Nyt ei ole. muakiv kiinnostaa mitä se sralla tänään kirjoitti? j.lle tsemppiä! toivottavasti ei ole sattunut mitään pahaa♥

5.2.2015
teeko
teeko

Sulla on ollu kyl pitkä päivä teeko.

5.2.2015
misukka
misukka

Huh mitä kaikkea te ootte ehtinyt kirjoitella! ! Mä just kotiudun.. Ukko siis jätettiin kotiin kun laatat oli purettu kyydistä ja mä lähdin viemään mummoa ja kärryä niille. Käytiin vielä ruokakaupassa matkalla. Mutta, kun poika nukkui päiväunet niin aikaisin että mies mulle soitti et onko koira saanu jo lisänsä ruoassa aamulla vai antaako ja mikä vaippa pojalle yöksi kun se on ihan jo menossa nukkumaan. . ni en voinut olla hyödyntämättä tilaisuutta ja jäin hetkeksi juttelee ja tehtiin ruokaa vielä ;) onneksi varotin miestä että voi sitten kestää. . Olisin jääny yöksi jos olisin tiennyt varmaksi ettei ukko ota siitä nokkiinsa mutta en kehdannut. Aamulla sitten takas tallille :)

5.2.2015
teeko
teeko

Kyllähän ne typerimmät ideat iskee just kouluiässä ku luulis et on jo ällii päässä. Mullaki tais olla ikää joku 9 vuotta sillon ku tän neronleimauksen kehitin.

Kivaa sralla et sulla on vapaa viikonloppu. :) Mitäs tänään kirjotettiin?

5.2.2015
misukka
misukka

Niin ja moikat miukulle! Kiva ko tulit moikkaa :)

Ihan klassikko et ku jotain tarvii ni mistään löydy mut kaikkee kivaa tulee vastaan sillon ku ei tarvii. Toivottavasti kuitenki löydät jonku kivan tapetin jota jaksaa katella vähän pidempäänkin.

5.2.2015
misukka
misukka

Meillä ehdoton maksimi ventolinelle 2x6 mut ikääkin on pian 9 vuotta. Meillä ei tuolla avaavalla ole kovin huomattavaa vaikutusta ollut. Ja nyt ei tunnu kortisoonitkaan vaikuttavan mitenkään.

Kurjaa J, jos noin huono päivä ollut. Toivottavasti huominen on jo parempi.

Mulla ois tossa pöydällä parii torttua syötäväksi mutta ei maistu yhtään. Vetäsin pari leipä ja melkein puoli litraa maitoo... Esikon aikasta neuvolahoitsua lainatakseni: Hyvä vasikka elää juomallakin :D

5.2.2015
misukka
misukka

JEBOU!!! :D

Ei varmaan kyllä edes kukaan enää muista, mutta tulimpa silti hilaamaan levinneen peräni mukaan keskusteluun. :) Jos ette siis pahastu. :)

Täällä ollut taas yks ihan hemmetin tylsä päivä. Kotona tonotettu, kun pienin kipeenä. Onneks sentään isommat osaa jo keskenään olla tuossa pihalla, niin ei ihan meininki ratkea liitoksistaan.

Sain tänään tärkeän tehtävän... pitäisi keksiä millaisen tapetin haluan olohuoneen seinälle. Niin kauan, kun minä olen odottanut, että saadaan olkkarin seinät uusiksi ja tiiättekö... nyt en sitten tiedä yhtään millaisen tapetin siihen yhteen seinään haluan.... :/ :O Oon tutkinut netistä tapetteja ja on vaan "ihan kiva- no menettelee- vois olla ehkä". Missä nyt on ne tapetit mitä mie haluan, mitä on aina sillon, kun mie en tapettia tarvii. Tää on kyllä ihan hanurista.

5.2.2015
miukku2
miukku2

Toivotaan että auttaa. Iski jo semmonen sairaslapsi syndrooma kuten mun mies sitä nimittää että äitille ei ruoka maistu ja ahistaa.. Taashan tuo yskiä röykkyyttää että ei tuo ihme ainetta oo

5.2.2015
Tatja84
Tatja84

Tatja josko tuosta lääkkeestä nyt olisi apua, kuulostaa aikamoiselta tuo yskä :/ Lääkeasiassa en osaa valitettavasti neuvoa, meillä kun tuo ei ole ollut käytössä :)

5.2.2015
riu
riu

Ninnup mie en ees tee kiloa pienemmästä määrästä lihapullia, jotenkin vähempi ei riitä mihinkään :D Miun mieli tekisi kunnon perunalaatikkoo, mutta koska hiilari niin ei voi. Vaan se ois niin hyvää! Just semmonen kunnon perinteinen lihaperunalaatikko, läskiä päällä :D

Misukka meillä tyttö pissi löylysankoon sillä välin ku pesin poikaa. Sitten otin tytön pesulle, ja sen jälkeen aattelin että menen ite ottamaan loppulämmöt hoitoaine päässä. Kokeilin vielä kädellä että onko siinä sankossa minkä verran vettä :D No kiipesin lauteille, otin rennon asennon ja heitin kauhallisen vettä kiukaalle... ja ryntäsin silmät kirvellen pois saunasta :D Tsiisus mikä käry! Silmiä kirveltää pelkkä muisteleminen :D Tuuletin saunaa ja laskin kiukaalle suihkulla vettä ja tuuletin lisää jajaja pesin ihteni kahteen kertaan ja silti mie haisin viikon urealle :D Ihan järkyttävää :D Vaan onpa hyvä kertomus millä nolata lapsi sulhaskandidaattien kuullen :D

Tuvitus mmmmmm heseä... menis sekkii :P Miulla on nyt joku ihme mielitekopäivä X) Söin sen runebergintortun ja huh kun se oli imelää! Että sokerin tarve on kyllä nyt tyydytetty, mutta vissiin suolaa ja rasvaa mahtuis vielä :D

Ai juu misukka, se on muuten jännä kun se pitäs olla aina just se sama lego molemmilla, meillä on vähän samanlaista se kun pojat rakentaa yhessä :D

Ou nou puhouu mie ihan rasituin jo kuin luin tuosta siun meiningistä. Täällä ei oo enää saisi viedä synttärimuistamisia päiväkotiin, just noitten allergioitten takia. Niin ja kylmäketjun myös. Mikä sinänsä oli sääli, koska mie omasta mielestäni vein aina kivoja juttuja :D Tyttö esim. oli syntynyt joulun alla niin vein pipareita, sitä sokerijuttua tuubissa ja strösseleitä että lapset sai ite koristella piparit, pojan synttärit on heinäkuussa niin vein jätskiä, kastikkeita ja strösseliä niin lapset sai tehä jätskiannokset itelleen :) Pienimmän synttäreillä mietin jos ois vieny ilmapallot lapsille, mutta ei oikein ollu järkeviä ilmapalloja lokakuussa jostakii syystä tarjolla :D

5.2.2015
riu
riu

Illan ratoksi käytiin päivystyksessä mutka. Kuumetta 39 crp ok, saturaatio ok, korvat ok (vielä) toisessa kuulemma joku pieni verenpurkauma, keuhkoista kuulu vinkunaa. Ventoline nyt saatiin ja sitä on kahteen kertaan jo otettu ennen nukkumaanmenoa.. Ja yhet yrjölimat jo sängystä siivottu ja edelleen yskitään.. Phuuuuh.... Ohjeessa oli et 1-2 suihkausta 1-4krt päivässä mut apteekissa sano et voi antaa enempi.. Paljonko työ ootte antaneet? Ihanaa ku misukkaki on ollu yhtä pöhkö ku minä mä luulin että oon ainoa joka on pissaa nakannu kiukaalle 😃

5.2.2015
Tatja84
Tatja84

Jaksuja PuhOuu! Onneksi huomisen jälkeen on viikonloppu. Saa vähän lepoa, toivottavasti.

Mieki oon huomannu et noita tuoteselosteita on ihmisten kauheen vaikee lukea. Meilläki saa vähän väliä kuulla miten on kauheen vaikeeta löytää maidottomia keksejä. Siis puolet kaupan hyllyn kekseistä on maidottomia... Mut pakkoko sitä on alottaa jostain suklaakekseistä sitä ettimistä... Ja meiltäkin kun vois kysyä et mitkä keksit käy. Mut sekin on liian vaikeeta :D

5.2.2015
misukka
misukka

:D

5.2.2015
misukka
misukka

Joko ninnup testasit et uppooko pojalle lihapullat joita ei tiedä jauhelihaksi?

5.2.2015
misukka
misukka

Riu :D

Tunnustan et kakarana testasin ton löylysankkoon pissimisen. Mut pissin suoraan löylykauhaan ja heitin kiukaalle. Se lemu oli sanoinkuvaamaton. *pyörtyy muistelemisestakin*

Ja ei käy tuvitusta kateeksi kun kärttyjä joutuu kahtelee.

Mä sit sain tehtyä runebergin tortut ku isäntä lopulta soitteli mulle puolen kolmen jälkeen et hän just lähti töistä. Herätti miut kauneusunilta samalla. Hyötykäytin niihin jääkaapista löytynyttä karhunvatukkahilloa (omista puskista tehty).

Yhdet syötiin jo ja lupasin pojille et saavat toiset kunhan iltapala on syöty.

Illalle ei oo suunnitelmia. Kunhan kahtellaan ku noi apinanpojat tappelee samoista duploista. Meillä on kepeesti 50 litraa duploja ja tietysti niitten pitää tapella parista palikasta. Huoh.

5.2.2015
misukka
misukka

Myö ollaan keskivertoa aikasemmassa, syötiin jo hitusen ennen viittä kun yleensä kuuden aikaan. Mutta kun keskimmäinen meni kaverinsa luo kylään niin pitihän se sitä ennen ruokkia :D Iltapalaksi on sitten nuo kaupasta ostetut runebergin tortut jotka pienin tietysti hölskytti jo rasiassaan siihen malliin että ei noissa paljoo sokereita ja hilloja enää paikallaan ole... *huokaus* Ei oo mitenkään mahdollista keksiä kieltää kaikkea, se on huomattu kyllä moneen kertaan. Vai onko kuinka moni keksinyt kieltää pissimästä löylysankoon? Suosittelen X)

Nyt tässä kyttään kelloa että millon se poika pittää hakkee kottiin :)

Nkin mies on kyllä oikeesti semmonen kakara että oikein kiehuu kun lukee tuommosta. Pahempi kun yksikään meijän lapsista, usko pois!

5.2.2015
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...