Turvaistuimista

Moikka! Kohta (no ei ihan heti, mut aika menee nii nopeesti) tulee ajankohtaseks vaihtaa kaukalo, istuimeen ja tässä pohdin että mikä olis hyvä. Oon aatellu Cybex Pallas-Fixiä tai Brio Zentoo. Cybex menee kauemmin, mit onko se oikeesti turvallinen? Sitte se näyttää tosi epämukavalle, mut onko se oikeesti? Brioo vois jo käyttää nyt, mut ei mee nii kauaa ku Cybex. Kiva ois kuulla kokemuksia noista tai miks ei muistakii.

5.2.2015
Mamu95
Mamu95
2-year-old toddler

Kyllähän nuo järestään käy tavallisiin henkilöautoihin istuin kuin istuin.

Mut suosittelen kanssa ihan liikkeessä käyntiä jotta pääsee kokeilemaan paljonko istuin vie tilaa autossa. Etenkin noi selkä menosuuntaan olevat istuimet on sellasia että kannattaa sovitella ja tutustua.

Meillä kuopuksen kanssa tosiaan kävi niin, että selkä menosuuntaan oleva penkki olisi pitänyt saada hantin puolelle mutta siihen ei sitten olisi kukaan mahtunut istumaan. Minäkin olisin joutunut olemaan polvet suussa eikä se kovin turvallista matkan tekoa olisi ollut. Meillä oli tuolloin sentään VW Vento ja Nissan Almera autoina, että olisi luullut pari turvaistuinta taakse mahtuvan mutta eipä mahtunut.

Kaukaloonkin piti ottaa telakka siksi että Ventossa ei turvavyö riittänyt kaukalon kiinnittämiseen ilman telakkaa.

Mutta sen telakan kyllä totesi käytössä loistavaksi keksinnöksi eikä nyt tullut mieleenkään hankkia muuta kuin telakallinen kaukalo.

6.2.2015
misukka
misukka

Ninnup, sirona menis vauvasta noin neljään ikävuoteen asti. Vauvalle istuimeen tulisi joku babysetti. Mut turvakaukalon ehdottomasti kätevämpi pikkuisen kanssa,, mutta tällee kaukalon jälkeisenä on erinomainen.
Kallishintaiseen tuo on kuin mikä, mutta meillä appivanhemmat halusivat osallistua kustannuksiin. Jos joku mietii tuon cypex sirona ostoa, niin ehdottomasti Saksasta ja Virosta kannattaa ostaa netin kautta, siinä säästää noin 200 €. 👍 Myö tehtiin niin, että ostettiin Tallinnasta lastentarvikeliikkestä, kun Tallinnaan oli muutoinkin meno.

6.2.2015
AlmaMatilda
AlmaMatilda

Voi voi. Nyt on vielä vaikeempi miettiä, et mikä ois järkevin ostos. Pittää alkaa vertailee ja miettiä hyviä/huonoja puolia. Käykö muute noi kaikkii autoihi?

6.2.2015
Mamu95
Mamu95
2-year-old toddler

Meillä 9v istuu vielä turvavyöistuimessa. Turvavyön reititin pitää turvavyön kohdillaan ja sivusuojat pystyssä vaikka nukahtaakin. Harvemmin tuo enää autoon nukahtaa mutta joskus.

Ainakin vielä tuo on sen verran lyhyt (hitusen reilu 130 cm) että ilman koroketta/istuinta turvavyö menee pahasti kaulan yli.

6.2.2015
misukka
misukka

Meillähän kaikki muut istuimet paitsi kaukalo on tuplana eli molemmissa autoissa omat istuimensa. Meillä tosin homma menee niin et minä vien aamulla ja mies hakee illalla ni missäs niitä istuimia päivän säilyttäisi.

6.2.2015
misukka
misukka

Ei nää muut esillä olleet käänny. Taitaa tuo sirona olla erikoistapaus. Yhtäkään muuta istuinta en oo kuullu et sais penkissä kiinniollessa käännettyä.

6.2.2015
misukka
misukka

Pitäs olla semmone minkä saa kätevästi toiseen autoo ilman hermojen menettämistä eli ois suht näpsäkkä vaihtaa :D Sais olla myös pitkäikänen eli menis melkeesä nii kaua ku tarttee istuinta eli josta vois esim siirtyy sille korokkeelle. Oliko noissa muissaki et kääntyy ku on laittamassa lasta kyytii?

6.2.2015
Mamu95
Mamu95
2-year-old toddler

Mein neiti siirtyi kaukalosta hieman alta vuoden vanhana cypex sirona-istuimeen. On isofix-kiinnitteinen. Matkustaa selkä menosuuntaan, jolloin istuimen vyöt käytössä ja kun aikanaan istuin käännetään kasvot menosuuntaan, niin silloin palkki tulee käyttöön.
Todella hyvä istuin, oon tyytyväinen. Tykkään kovasti kun tuolin voi kääntää auton ovelle, joten lapsi on erittäin helppo laittaa istuimeen.

5.2.2015
AlmaMatilda
AlmaMatilda

Meillä käytännön syistä "jouduttiin" ostamaan palkki-istuin. Autoon ei mahtunut istuinta selkä menosuuntaan. Palkki-istuin oli siis toiseksi paras vaihtoehto pitkällisen aiheeseen tutustumisen jälkeen. Missään nimessä en halunnut istuinta jossa on 5-pistevyöt ja nenä menosuuntaan.

Meillä on Kiddyn Guardianfix pro. Siinä oli vielä paremmin säätöjä kuin Pallaksessa. Esim. Sivusuojaukset kasvaa lapsen mukana. Toinen syy kiddyn valintaan oli se, että Pallaksessa oli sellainen kovamuovinen alusta joka lipsui mun auton penkillä sinne tänne. En vaan luottanut sen pysyvän paikoillaan pelkällä turvavyökiinnityksellä.

Sekin meillä oli istuimeen kriteeri, että sen sai kiinni sekä isofixeillä että ilman. Silloisissa autoissa meillä ei ollut isofixejä mutta nykyisissä on.

Ja koskaan tuo kuopus ei ole valittanut palkista. Se ottaa sen oikein mielellään vieläkin paikoilleen vaikka ikää on kohta 4 vuotta. 18 kiloon saakka saa palkkia käyttää. Tuolla on nyt painoa vajaa 16 kiloa.

5.2.2015
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...