miten työssä

Voinko tehdä vähemmän tunteja mitä sopimuksessa lukee? Eli tilanne se että nyt rv 15+6, ja jouduin jäämään viikoksi saikulle joka jatkuneen kun neuvolalääkärille pääsen ensi viikolla. Työnantajan kans oli puhetta, että jos voisin jäädä jo kotiin kokonaan ilman saikkua. Olis heillekin edullisempaa. Mutta miten liitto reagoi? Alkaako maksamaan mulle jos tunnin ei täyty, nyt maksavat osittaista päivärahaa.

5.2.2015
Belpi
Belpi

Sairasta toimintaa 😒 Ei voi kyllä muuta sanoa. Mutta toivottavasti pomos saa ansionsa mukaan tuollaisesta. Ehkä jatkossa jannattais palkata vaan miehiä, niin ei tulis näitä raskauden takia olevia sairaslomia ym kun ei tunnu niitä kestävän! 😠

20.2.2015
carata
carata

Tilanne menny päin puita. Sairasloma jatkui silloin vielä viikolla. Työnantajalta tuli pientä rivien välistä uhkailua ym.
Sitten päätin olla yhteistyössä ja hakea virkavapaata... Mikä ei loppujen lopuksi ole ilmeisesti edes laillista vapaata... Kun ei ole kunnallinen ym. Firma.
Tänään palasin töihin ja siellä on selitetty kaikille minun raskaudesta työntekijän toimesta... Siis eihän hänkään olisi ollut tietoinen jos esimiehet ei olisi kertoneet syitä. Sitten kuulin että esimies ja yksi työntekijä ovat olleet sitä mieltä että minun olisi pitänyt ilmoittaa raskaudesta kun olen siitä saanut tietää.
Tää on niin kamala tilanne.

19.2.2015
Belpi
Belpi

Olin tänään liittoon yhteydessä... Räikeästi rikottu vaitiolovelvollisuutta, kun kertonu miksi olen saikulla. Sekä menee työ syrjintään tuo homma.
Kuulin tässä, että toisella työntekijälläki on kuulemma ollut ongelmia kun on enempi joutunut sairaslomalla olemaan.

6.2.2015
Belpi
Belpi

Mä en sano muuta kuin että ole vahva! Älä suostu siihen mikä on työnantajalle helpointa ja halvinta!!! Mä meinaan just viime vuonna törmäsin tilanteeseen, jossa kaverini sai potkut koska oli raskaana. Että näin. Asia hoidettiin ihan kunnolla ja ei tuo mulk...työnantaja helpolla päässyt. Mut hän siis mies, joten ei voinut kuvitella että raskauden lisäämät hormonit saa naisessa aikaan aikamoista raivoa jos sille päälle sattuu! Eli nyt vaan kovana ja ei tosiaan mitään nimiä papereihin. Saikkua vaan ja pomo maksamaan niin kuin kuuluu. Apua kannattaa kysyä liitolta toki. Ja kelan kanssa neuvotella jos mietityttää sit noi äitiys ym päivärahat.

5.2.2015
carata
carata

Mietin että oon kotona mitä oon. Ja kun alkavat kyselee niin ilmoitan vaan että ei onnistu sillä tavalla. Ja jos jatkuu kitinää niin oon sitte yhteydessä liittoon.
Tiedän että on laitonta. Oli jo ilmoittanut kahdelle työkaverilleni että olen puoli vuotta poissa. Just joo.

5.2.2015
Belpi
Belpi

Tuokin on itse asiassa laiton et menee lavertelee työkavereille sairasloman syyn. Siitäkin työnantajan saisi naakkeliin jos haluaisi.

Ilmiselvää on ettei työnantaja arvosta työntekijöitään lainkaan eikä näköjään lakipykälätkään merkitse kovin paljon.

Taatusti sulle kurjaa. Mutta yritä jaksaa silti.

5.2.2015
misukka
misukka

No eipä ollut edes kovin hienovaraista.

Tsemppiä taistoon! Mut älä tosiaan anna niille yhtään periksi.

5.2.2015
misukka
misukka

Ja toinen että on jo varmaa kaikille työntekijöille selittänyt mun sairasloman syyni
Ei oo kiva, kun kuitenki kaikki ei ollut tietoisia mun raskaudesta.
Olo itellä että ei huvita edes mennä töihin tuollaisen takia, saa perhana ees sairastaa ku aletaan jo maalailee tulevat tilanteet. Ja jälkikäteen ajatellen hieno varaisesti uhkaillaan.

5.2.2015
Belpi
Belpi

No siihen saikun maksuun on ihan lakipykälät ja työehtosopimukset olemassa. Niitten mukaan on elettävä. Vaikkei huvittaiskaan.

En tiedä kuinka pitkään sairasloma-ajan palkkaa on maksettava mutta kun se raja tulee täyteen, haetaan sairaspäiväraha Kelasta.

Mut et todellakaan päästä niitä palkanmaksuvelvotteistaan noin vain.

Oot saikulla sen minkä tarvii ja annat piut paut pomon ärhentelyille.

Otat ennemmin liittoon yhteyttä että tiedät mitkä sun oikeudet tuossa hommassa on.

5.2.2015
misukka
misukka

Huoh, hirveän hankala tilanne. Ja kun ei tunneta ymmärtävän sitä että tää voi olla väliaikaista eikä pysyvä tilanne. Pakkohan mun on ottaa saikkua, kun supistelee ja on vatsakipuja. Kuitenki vieläki on keskenmenon riski. Ja kuitenkin en ollut vielä ehtiny lääkäriinkään kun jouduin jo "puhutteluun".
Ilmoittivat myös sen että ala maksaa puolen vuoden saikkua.

5.2.2015
Belpi
Belpi

Se työsopimus on työnantajaa velvoittava eli niiden on sulle järjestettävä töitä sopimuksen mukaisesti.

Nyt kuulostaa kurjasti siltä, että työnantaja käyttäisi enemmän kuin mielellään sun hyvää hyvyyttäsi hyväkseen ja jättäisi maksamatta palkan joka sulle kuuluu.

En usko, että liitto maksaa yhtään enempää kuin tähänkään asti vain siksi että menet typeryyksissäsi pomolle sanomaan ettei sulle tarvii palkkaa maksaa.

5.2.2015
misukka
misukka

Soita liittoosi. Siellä lakimies, joten tilanteen lainopillisen puolen pitäisi selvitä.

Sen sijaan tuo, mitä olet työnantajasi kanssa sopinut tapahtuvaksi, jos oikein ymmärsin, ei mene ollenkaan lain mukaan.

5.2.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Etusivulle

5.2.2015
Belpi
Belpi
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...