Taaperoimetys

Onko täällä paljon äitejä, jotka imettää vielä taaperoikäistä, vaikka esim vaan öisin ja vaikka 1,5v ylöspäin?

3.2.2015
Lintu4
Lintu4

Mintsku,
Jos imetys sopii sulle edelleen ja lapsi sitä myös mielellään ottaa, niin mä vaan kannustaisin jatkamaan.

Monestihan yöimetys ja iltanukahtamisen yhteydessä lopetetaan siksi että lapsi pyytää niin usein maitoa että häiritsee jo kaikkien unta ja jaksamista.

Mutta jos saa riittävästi nukuttua ja kokee itse jaksavansa, niin minusta imetys on vain positiivista ainakin 2v asti.

4.2.2015
Minnie
Minnie

carata, ilmeisesti mies haluaisi että lapsi ei olisi enää niin kiinni tississä. Toisaalta ymmärrän sen, mutta toisaalta olen odottanut että lapsi itse osoittaisi jotain merkkejä kiinnostuksen loppumisesta.

misukka, juu tiedän että yöimetystä ei lapsi enää tarvitse, mutta meillä oli yöt niin pitkään hulinaa että nyt nautitaan rauhallisemmassa öistä... :) Neuvolassa sanottiin vaan että se on ihan ok jos itse jaksan. Mutta enköhän mä rauhassa odottele alkaako lapsi osoittaa merkkejä kiinnostuksen loppumisesta, onhan tuo 1v2kk toisaalta vielä aika pieni. :)

4.2.2015
mintsku
mintsku

Ja tuosta tissistä luopumisesta. Meillä päätöksen on tehnyt lapsi. Esikko alkoi purra mua 7,5kk iässä ja lopetti tissittelyn. Eli siis puri mua kun ei halunnut maitoa. Kuopus lopetti tissittelyn sinä päivänä kun täytti 1v2kk. Ei kelvannut enää vaikka kuinka olisi tarjonnut.

3.2.2015
misukka
misukka

Mintsku, yömaitoa lapsi ei enää tarvitse. Se on tapa.

Meillä loppui yöheräily samalla kun lopetin yöimetyksen.

Samoin toi unitissi on luultavasti tapa. Luultavasti siitäkin pääsee nopsaan irti vaikka tassuttelulla. Ja etenkin jos isä hoitaa iltanukutuksen hetken aikaa ettei maito tuoksu unille mennessä.

3.2.2015
misukka
misukka

Mintsku, ja tissin syöminen illalla oli tytöllä varmasti vain sellainen tutin korvike, koska tuttia tai pulloa tuo ei koskaan syönyt, mutta ei toisaalta kauaa syönyt sitä rintaakaan. Ja puuroa veteli 8kk iästä asti aamuin illoin eli vatsa sai kyllä sen verran sapuskaa että pärjäsi yön ilmankin sitä maitoa. Miksi miehesi haluaisi että lopetat imetyksen? Mulla oli pakko tilanne vieroittaa molempien kanssa, koska uusi raskaus on painanut aina päälle ja sen takia alkanut migreenit jne kun kroppa rasittuu liikaa...

3.2.2015
carata
carata

Mintsku, meillä tyttö oli 8,5kk kun lopetti rinnan syönnin päivisin. Ei kelvannut, heitti ihan spagetiksi jos tarjosin. Nukkumaan mennessä silti kelpasi. Siitä vieroitin 1v iässä ja ei tuo siitä ollut moksiskaan. Eli meillä ainakin tyttö ilmoitti, että saa tarpeeksi jo ravintoa ja vatsan täytettä kiinteistä, ei tarvitse enää maitoa.

3.2.2015
carata
carata

Ihana ketju! Olen viime aikoina pähkäillyt tän imetyksen kanssa, lapsi nyt 1v2kk ja imetän edelleen n. 5-6 krt/vrk. Illalla nukahtaa tissille, ja aamuyöstä imetän että nukkuis pitempään. Mies olis sitä mieltä että imetystä pitäis alkaa jo vähentää. Mutta kun lapsi selvästi haluaa vielä tissiä. Ainoo mikä mua itseäni vaivaa on se että nukahtaa illalla tissille. En tiedä mitä pitäis tehdä että lapsi oppisi nukahtamaan itse yöunille. Ja mistä tietää milloin lapsi on valmis luopumaan tissistä?

3.2.2015
mintsku
mintsku

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

3.2.2015
Minnie
Minnie

Esikoispojan vierotin 1,5v iässä muiden ihmisten painostuksen takia. Siihen saakka täysin terveellä pojalla alkoi pitkä ja vaikea korva ym tulehduskierre. 

Joten päätin jo koupuksen syntyessä että imettämisen päättämisestä päättä tyttö ja minä. Miehellä kun ei ole mitään pitkää imetetystä vastaan vaan vastustus tulee muualta suvusta ym. Tyttö on nyt 1v 10kk syö kerran yössä ja 2-5kertaa päivän aikana. Riippuu lähinnä päivän tekemisistä koska syödään enää kotona ja mummulassa. Tytöllä on maito ja soija allergia eikä riisi ja kaura juomat oikein maistu joten siitäkin syystä tämä sopii meille hyvin.

3.2.2015
alexsandra
alexsandra
2 years, 5-month-old toddler

Eipä minua varsin taaperoimettäjäks voi sanoa, mutta poika otti ilta ja yömaitoa vielä 2kk sitten (toukokuussa 2v). On vieroitettu oman antibioottikuurini vuoksi, mutta sen jälkeen on silloin tällöin maistanut, ei enää säännöllinen tapa.
Tuttia mussuttaa edelleen. Maitopulloa en ole käyttänyt.

3.2.2015
Minnie
Minnie

....

3.2.2015
Lintu4
Lintu4
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...