Imetyksen lopetus

Imetin viimeisen kerran la iltapäivällä, eli kolme vuorokautta sitten. Lopetusta edeltävä tilanne oli imetys 3 x päivässä ja neuvolan ohje oli lopettaa imetys suoraan koska kaikki imetyskerrat liittyivät pikkuneidin nukahtamiseen. Tissejä pakkaa niin maan penteleesti. Hyvä, että neitiä voi sylissä kantaa, kun tekee kipeää. Lämpimällä vedellä olen suihkutelllut ja hiukan lypsänyt, joka hetkellisesti helpottaa. Lypsäminenkin tekee kipeää. Punoitusta/kuumutusta ei rinnoissa ole, mutta pelkään, että rintatulehdus iskee. Kaipaisin hyviä neuvoja tähän tukalaan tilanteeseen.

2.2.2015
AlmaMatilda
AlmaMatilda

Caratalla tosiaan ihanalla tavalla imetys loppunut, kun raskautunut 😊
Googlettelinkin sitä kaalinlehtien käyttöä ja pistekin haarukalla reikiä. En tiiä oliko ne kaalinlehdet vai mikä, mutta rintojen pakkaavat tunne on ainakin toistaiseksi poissa 👍
Saa nähdä milloin kuukautiset itsellä palaa, kun ei ole ollut minkäänlaista merkkiä niiden olemassaolosta. Ehkäpä ne sieltä hiljalleen tulee, kun imetys ei ole enää vaikuttamassa.

3.2.2015
AlmaMatilda
AlmaMatilda

Niitä kaalinlehtiä kannattaa muuten käyttää viileinä ja tökkiä esim haarukalla niihin reikiä ennen liiveihin laittoa, ovat tehokkaita!

2.2.2015
Jopster
Jopster

Tuohan on sitten Caratalla ajoittunut sopivasti.
Itellä on alkanu menkat jo ennen jälkitarkastusta vaikka täysimetys ja tiheä!
Ja imetin esikkoa vuoden ikään, hänen ollessa 4kk ikäinen tulin raskaaksi, joka meni kesken heti, sitten pian uudelleen ja jatkoin imetystä koko ajan niin että tuli tytölle vuosi täyteen.
Noin 4kk oli taukoa imetyksessä kunnes poika syntyi ja imetys jatkui hälle. Siinä ajassa oli tyttö unohtanut tissin kokonaan. Ja siis jätti imemisen itellään, mutta tuttia käytti.

Poika vierotettiin 1,5v kun jouduin kovemman antibiotin itse ottamaan, vaan maistaa hän edelleenkin joskus ja ihme, tulee vieläkin hiukan vaikka lopetuksesta on jo kolme kk.

2.2.2015
Minnie
Minnie

Meillä tyttö oli tosiaan 8,5v kun lopetti päivisin rinnan syönnin. 1v ikään asti jatkettiin samanlailla kuin teillä, eli tyttö söi vain kun meni nukkumaan ja löhes aina nukahti tissille. Me ei siitä sanomista saatu, mutta koska olin raskaana tuolloin, niin maito alkoi loppua ja imetys sattua. Yllättävän helpolla mekin päästiin. Tyttö muutti omaan huoneeseen ja se oli siinä. Pari yötä heräili itkemään ja mies meni lohduttamaan. Silittely meilläkin auttoi. Päiväunille nukahti ns.lusikassa tai sit oltiin selät vastakkain. Lopuksi oppi nukahtamaan omaan sänkyyn nekin unet. Mut ilman kamalia huutoja mekin selvittiin ja vielä ilman tuttia. MUTTA hyvältä teilläkin kuulostaa! Tuli niin mieleen tuo meidän tytön vieroitus. Ajankohta meillä oli ainakin just passeli ☺️

2.2.2015
carata
carata

Kaalinlehdet käytössä ja oon lypsänyt tänään kahdesti, kun oikein pakannut. Kaalinlehdet ei tunnu ainakaan huonolle, muuta ei vielä tässä vaiheessa pysty sanomaan. 😊
Meillä tosiaan kaikki 2-3 imetyskertaa/vrk liittyi nukahtamiseen. Eli imetin päiväunille, yöunille ja tarv aamuyöstä, jos heräsi. Perusteena sille, miksi imetys lopetettiin kertalaakista, on nimenomaan se, kun kaikki kerrant liittyy nukahtamiseen. Näin neuvolasta ohjeistettiin ja itse samalla linjalla olen. Johan se olisi turhaan lasta sekoittanut, että tietyille unille käydessä nukahtaa tissille ja toisille unille käydessä ei saa nukahtaa tissille.
Pikkuneiti ei missään vaiheessa ole huolinut minkäänlaista tuttia ja mie olen sitten ajautunut toimimaan tutin korvikkeena, nukahtamisen apuvälineenä.
Täytyy todeta, että imetyksen lopetus neidin puolesta onnistunut loistavasti. Tissiä ei ole kaivannut ja unille käynti onnistuu, kun hieman selkää silittelee ja itsenäisesti lopulta nukahtaa 😊👍

2.2.2015
AlmaMatilda
AlmaMatilda

Ja täytyy vielä sanoa, mutta mä olen siis lopettanut molempien lapsien kanssa vuoden iässä. Pojan kanssa jo 11kk iässä, kun ei sitä kiinnostanut. Tyttö taas lopetti päivisin syönnin itse 8,5kk iässä. Ei vaan enää ottanut. Mutta mulla maidon tulon on aina pysäyttänyt se kun on olkanut odottamaan 😄 Kamalan näppärää, toimii! T: Äiti jolla ollut edelliset kuukautiset 2011 joulukuussa 😉

2.2.2015
carata
carata

AlmaMatilda, onhan lapsella tosiaan ikää jo sen verran, että imetys on jo tavallaan tapa. Etenkin, jos lapsi ei itse kaipaa enää rintoja. Mutta pahimmat pois, ei liikaa, koska se pitää tuotannon vaan yllä. Ja tietenkin voisit luovuttaakkin maitoa, mutta sit siinäkin on oma hommansa ja ehkä sen maidon kuitenkin sit antais sille omalleen. Vaikka lypsäis niin sit mukista tms. Kaalinlehdet on melkein kuin noi geelityynyt, toimintamalliltaan samat. Eli auttaa just noiden pakkautumien ja rintakipujen kanssa. Lämpimällä suihkulla moni vaan tilaa lisää. Vaikkakin, lämmintä suihkua mäkin suosittelen JOS on tosi pahat pakkaumat tai tulehdus. Se lämmin kun avaa noita tiehyitä ja maito pääsee paremmin pois. Mut kylmällä saat oloa helpommaksi ja et välttämättä joudu niin paljoa lypsämään. Toimi ainakin itsellä!

2.2.2015
carata
carata

Mäkin ehdottaisin lypsämään edes kerran päivässä paineet pois. Muuten tulee tulehdus helposti.

Noista kaalinlehdistä...en oo kuullukaan et niitä käytetään noin päin. Nimittäin oon kuullut että ne auttais juuri herumiseen 😮 Tiedä sitten.

2.2.2015
Minnie
Minnie

Tyttö on 1v ja 1kk, joten ei ole enää tarvetta rintamaidon pakastamiselle. Pakasteista tuli harrastettua lähes koko eka vuosi, kun ei ole ollut ongelmaa maidon eristyksessä 😂 Harmi se on, kun hukkaan nyt menee maito.
Kiitos Carata vinkeistä, pitää lähteä tytön päikkyjen jälkeen kaalin ostoon. Jos kaslinlehdistä ei apua, niin hommaan kyllä tuollaiset geelityynyt.

2.2.2015
AlmaMatilda
AlmaMatilda

http://www.carriwell.com/comfort/breast_soother.asp Näistä ollut siis itselle apua. Korvanneet kaalinlehdet. Ollut synnärilläkin mukana koska maidonnousu on ollut ihan järetöntä!

2.2.2015
carata
carata

Ja minkä ikäinen lapsi sulla on? Jos tarviit soseihin ym maitoja niin kannattaa pakastaa ylimääräisiä ja hyödyntää ne sieltä.

2.2.2015
carata
carata

Mulle neuvottiin tytön kanssa eli 1,5v sitten kun lopetin hänen imetyksen, että ei missään nimessä lämpimään suihkuun, vaan mieluusti vaan lypsäis ylimääräiset lavuaariin käsin tai pumpulla. Kaalinlehdet auttoi mulla myös, samoin sellaiset kylmät geeliläpyskät, oisko ollut merkiltään Carriwell. Lisäks söin varmuuden vuoksi Panadolia, jolla poistin turvotusta ja samalla koitin ehkäistä mahdollista tulehdusta. Mut itse ottaisin pahimmat pakkaumat pois, en yhtään sen enempää. Ja jotta tulehdukselta vältyt niin ulkona kannattaa rintoja vielä jonkin aikaa suojata. Mut kokeilisin kyllä noita kaalinlehtiä, ne ainakin auttaa alku turvotuksiin/pakkaumiinkin.

2.2.2015
carata
carata

Korjaus tekstiin:Kaksi vuorokautta sitten imetin.

2.2.2015
AlmaMatilda
AlmaMatilda
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...