Muumikakku! Ideoita?

Pojalla tässä jonkun ajan päästä 2v synttärit ja on ihan hulluna muumeihin :) niin tottakai sille pitää muumikakku hommata!! Mulla ois yks leipuriystävä, joka loihtis varmasti aivan upean kakun, mutta koska minä en halua olla äiti, joka tilaa kakut muilta vaan haluan tehdä itse , niin nyt kaipaisin vähän ideoita ja vinkkejä, miten saisin tehtyä helposti kivan muumikakun? :) Yleensä oon panostanut makuun, enkä ulkonäköön, joten siksi helppo:D Ensin mietin muumitaloa, että olisin tehnyt talon muotoisen ja värjäillyt kermavaahtoa siniseksi jne.. mut sit mietin että onko se tylsä :D Sit nuita kaikkia sokerimassoja ym. mietin, mutta viime vuonna se meni hieman mönkään koska oli liian vähän massaa ja värikin oli huono enkä oikeen välittänyt maustakaan... Ajattelin kyllä, että esim. massasta voisi tehdä muumihahmoja, siis esim. piparkakkumuotilla, siihen kakun päälle , mutta onkohan nekään kivan näkösiä kerman päällä vai vaatiiko sokerimassaa? Yritin netistä kattella kuvia, mut melkeen kaikissa oli käytetty massoja.. En sitten osannut ideoida massatonta muumikakkua. Heitelkää ideoita kehiin, että saadaan pojalle kakku pöytään :)

29.1.2015
Tii03
Tii03

Mä en ole tehnyt paljoakaan noita kuvallisia kakkuja, mutta tytön 2v synttäreille tein Hello Kitty kakun.
En pidä oikein noista massoista, joten tavallisen pyöreän täytekakun täytettyäni laitoin päälle kermavaahdon ja siihen pursotin suklaalla ääriviivat, silmät, viikset jne. Rusetin tein punaisesta marsipaanista ja oliko silmätkin keltaisesta?
Musta siitä tuli hieno. Nuo suklaakoristeet voi pursottaa voipaperille, johon malli piirretty ja sitten jähmettyneenä siirtää kermavaahdon päälle. Myös tekstit onnistuu niin.
Hello Kittyhän on pääasiassa valkoinen niin ei tarvinnut mitään värjätä.
Muumiinkin se kävisi hyvin.

Jos osaisin, voisin laittaa kuvalinkin Hello Kitty kakusta ja pojan nimiäis veneaiheisista kakuista, mutta oon huono näissä koneissa.

30.1.2015
Minnie
Minnie

Misukka on oikeassa tossa, et jos on vaikea muotokakku, niin on helpompaa tehdä pellillisiä ja niistä leikata, mutta jos tekis esim.muumipeikon pään, niin mä kyllä tekisin pyöreän ja loput osat leikkaisin joko itsetehdystä kääretortusta tai kaupan valmiista.

30.1.2015
carata
carata

Ja jos ei figureja löydy, niin käviskö muumi keksit? Ne varmaan jäis kermaan pystyynkin?

30.1.2015
carata
carata

Musta marsipaanin ja sokerimassan alle kaikkein paras on voikreemi. Kerma on liian pehmeetä.

Muuten se muumipeikkohahmo siihen päälle on ihan hyvä idea :)

Meillä jos tehdään muotokakkuja ni tehdään uunipelleille ohuet kakkupohjat. Ei tarvii ku muotoon leikellä. Saa kerros kerrokselta helposti tasapaksut levyt. Eikä tarvii taistella kakun halkasemisen kanssa. Se menee aina mulla pieleen.

30.1.2015
misukka
misukka

Ja ne muumikakku vuoat ei kai ole täytekakkua varten, vaan käsittääkseni kuivakakkuja. Eihän niissä meinaan millään se muoto pysyis.

30.1.2015
carata
carata

Marsipaanin ja sokerimassan alla pitää olla kerman ja rahkan sekoituksesta tehty mössö joka siloittaa kakun ja tekee siihen sellaisen pinnan ettei se massa ala hikoilemaan. Mä olen kaulimut massat aina tosi ohuiksi joten ei ole ollut sit överi makeita. Ja muovisia muumifigureita meillä on ainakin tullut muumi joulukalenterista, mutta luulisin, että samaisi pieniä hahmoja saisi kaupastakin. Niitä joita voi ostaa muumitaloon ja laivaan.

30.1.2015
carata
carata

Joo viime vuonna ekan kerran kokeilin marsipaania kakkuun :D ei ollu järin menestyksekästä xD sitä oli tosiaan liian vähän, niin kaulitsin sen tosi ohueksi että se riittää koko kakun ympärille, no sehän repesi yhdestä kohtaa ja loppuosa alko kuplimaan :D Se oli muutenki semmonen sammalenvihree vaikka halusin kirkkaan vihreen.. niin se näytti lähinnä joltain rupikonnakakulta :D kamala häpeä vieläkin kun joissain synttärikuvissa näkyy se kammotus...:D

30.1.2015
Tii03
Tii03

Kiitos!!:)

 

Saako semmosia muumihahmoja valmiina kaupasta?

Onko myöskään kokemusta laittaa just joku sokerimassalevy kermavaahdon päälle? Periaattessa senhän pitäis toimia, kun sinnehän suositellaan laitettavaksi muutenkin kermaa tai kreemiä tai hilloa alle, ettei hikoile...

Kun haluaisin tosiaan mahdollisimman vähän sitä massaa..

Mietin että jos oisin tehnyt pyöreen kakun, värjännyt kerman kirkkaan vihreeksi, sillä tehnyt niinkuin tasasen pinnan, reunat pursottanut joko vihreellä tai valkoisella.. ja sit oisin askarrellupaskarrellut valkoisesta marsipaanista lähes kakun kokoisen muumipeikon siihen päälle( siis semmoisen levymallisen, ei istuvaa/seisovaa)? Mutta onko se hassun näköinen semmonen marsipaanimuumipeikko sen kerman päällä? :D

Sitten jos siihen jotain valmiskoristekukkasia olisi muutaman heitellyt muumipeikon ympärille?

MIETIN myös kun on semmosia muumipeikon muotoisia kakkuvuokia! Onko kukaan kokeillut? IHmetttelin vain, että miten vaikee semmonen on leikata.. siis täyttää :D hmm..

30.1.2015
Tii03
Tii03

Meillä oli perus kermakakku, mansikkasurvosta sisällä, päällä värillisiä m&m:jä ja Muumipeikko kylpylelu! Sitten oli muumukeksejä tarjolla ja muumiservetit, jotka tilasin Muurlan verkkokaupasta. Tänä vuonna taitaa tulla myös muumisynttärit, mutta tarvii keksiä kakkuun jotain muuta. Niistä valmiskuvista en pidä. Ovat vaikeita leikata ja maistuvat pahville..

29.1.2015
Sannukki
Sannukki

Meillä ollut muumikakku ja se oli melkein tavallinen kakku muuten, mutta päällä oli pieniä muumifigureita.

29.1.2015
carata
carata

Voithan sä tehdä ihan muumihahmon pitkälleen pöydälle ja kuorruttaa kermalla jos sokerimassat ja marsipaanit ei nappaa.

Kyllä silläkin tavalla ihan siistin saa. Ja jos tarvii väriä, niin kermavaahto on helppoa värjättävää.

29.1.2015
misukka
misukka

Eikös niitä oo jotain valmiita kakkukuvia...? Jos sellasen siihen kakun päälle ja kermalla pursottaa reunat :)

29.1.2015
Kaisur
Kaisur
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...