perhepeti?

Kenellä on toiminut perhepeti kun on perheeseen liittynyt uusi tulokas? :) Tai että onko vanhempi lapsi saanut nukkua yöt hyvin samassa huoneessa missä vauvakin nukkuu.? Meillä poika (kohta 2v) nukkuu minun sängyn vieressä vielä pinnasängyssä ja hän aina yöllä tulee minun viereen nukkumaan ja saattaa taas mennä omaan sänkyyn. Meille tulee pojalle oma sänky piakkoin ja mietin että laitanko omaan huoneeseen nukkumaan vai pidänkö vanhempien makuuhuoneessa... Uus vauva tulee kesällä ja mietityttää nämä nukkumis järjestelyt! Tietenkin olis mukava jos poika alkais nukkumaan omassa huoneessa, mutta tiedän että se ei tapahdu kovin helpolla! Ja minuahan ei haittaa vaikka poika nukkuu mun vieressä, mutta häiriintyyköhän ne unet vauvan myötä? Poika on ollut aina yöllä herääjä. Vasta pari kuukautta alkanut nukkuun jokseenkin kokonaisia öitä. Välissä on kauheeta uneksimista ja sitten ollaan äitin kaulassa kiinni... :)

24.1.2015
m__86
m__86

Tuo pumppu homehtui kesän helteiden aikana jäähdytyksen aiheuttamasta kostumisesta. Olisi pitänyt kuivata lämmintä puhaltamalla sen jälkeen pari kertaa viikossa, vaan eipä lukenut ohjeissa eikä tiedetty! 😁 oli varmaan jo toissakesän jäähdytyksistä asti.

Sit noi atoopikkojen rasvat on tosi paljon kehittyny. Esim Protopic, on korisoniton lääkevoide, joka auttaa hyvin atooppiseen ihottumaan ja tukee ihon uusiutumista. Eli parempi vaihtoehto kun kortisoneista vain pystyy siirtymään siihen.

2.2.2015
Minnie
Minnie

Hometta ilmalämpöpumpussa, hui!

Minulla itellä on ollut pienenä paha atooppinen iho, mihin ei meinannut auttaa mikään (äitin sanojen mukaan) Muistan kyllä sen kun yöllä raavin ihon verille monesti. Minulla nämä ihottuma kohdat ei ole ollut kuin pohkeissa, käsissä ja korvalehdissä, muusta en muista tarkalleen... Mutta onneksi tämä lähti/parantu teini iässä!

2.2.2015
m__86
m__86

Meillä pojalla otettu (jo alle 1v) verestä tk ssa ja sairaalassa allergiakokeita, kaikki neg. vaikka esim maapähkinästä tulee ihan parista kpl hetkessä suun ympärille ja kaulalle rakkulat ja punoitus.
Häviää kun heti antaa Xyzalia, vaan voi olla hengenvaarallista jos ehtii henkitorvi tai kieli turvota.

Nyt tulossa lisäksi pric-testejä, joita en ite pidä kovin tarpeellisena, koska olen ite kokeillut kaikki ruoka-aineet yksi kerrallaan ja mielestäni mistään muusta ei tule allergiaoireita, vaan atoopikolla histamiinia vapauttavat ruoka-aineet saavat ihottuman lehahtamaan silloin kun on muutenkin herkkä vaihe.
Še ei ole allergiaa, vaan on atoopikon taipumus reagoida histamiiniin.
Siksi nuo antihistamiinit ovat atoopikoilla yleensä käytössä.
Ne tasaavat ruokien histamiinivapautusta ja estävät ihon kutiamista.


Atoopikolla, vaikeallakaan, ei välttämättä ole ainuttakaan allergiaa. Siis esim siskollani, nyt 23, on edelleen erittäin vaikeahoitoinen atopia, ollut vauvasta asti ja hän ei ole millekään allerginen. Ihon kuntoon vaikuttavat ilmasto, vuodenajat, sisä ja ulkoilman laatu, ruoka, hikoilu, vaatteet, muu terveys, stressi, jne jne.

Sitten voi olla moniakin allergioita jotka pahentavat atooppista ihottumaa.

Mielestäni pojallamme vaikutti ihon parempaan kuntoon kun ilmalämpöpumppumme putsattiin homeista. (Oli huomaamattamme homehtunut pahasti, kun putsattiin perusteellisesti, 3vrk sisällä alkoi iho kasvaa leukaan ja päästiin keinoihosta eroon. Ikinä ei ole ollut niin hyvä kuin nyt vaikka onkin talvi.

hyvä ihotautilääkäri osaa arvioida jo ihon näkemisestä onko kyse todennäköisesti pelkästä atopiasta vai myös allergioista.

1.2.2015
Minnie
Minnie

Meillä lapsi sai lähetteen neuvolasta mehiläiseen.

1.2.2015
carata
carata

Ihan keskussairaalassa pientenkin lasten allergioita testataan ja tutkitaan, esim. Prick-testillä. Sitä testiä ei terveyskeskuksessa ole käytössä.

1.2.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kissahotelli/hoitola ym ei ole mikään halpa ja ei kaikilla ole jotain sukulaista ym kaveria joka ottais 😅 Lääkäriltä kyllä aika huono heitto. Oikeasti. Ihan kuin kissan vois pakata vähäksi aikaa laatikkoon ja laittaa OFFille... Joopa joo. Meillä 2,5v on testattu, koska sai ihme ihottumia ja epäilin, että olis ollut koira allergiaa, koska toisessa mummulassa sellainen on. Mut ei ollut.

1.2.2015
carata
carata

Ihan oikeesti?!? :D Voi herttinen mikä lääkäri. On taas älyllä siunattu...

Varastoonko se kissa pittää laittaa? Miten tuommonen elävä otus sammutetaan et sen voi varastoida muutamaksi kuukaudeksi? Ja ottaa sit takas käyttöön ku todetaan ettei siinä ollu vika. :D

1.2.2015
misukka
misukka

Onpa huonoa palvelua.

Täällä kyllä on 2-vuotiaalta allergiaa tutkittu, allergiasairaalassa.

1.2.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ei ole todettu allergioita, enkä itse ole huomannut että tulisi mistään erityisesti mitään pahempia ihottumia. Neuvola lääkäriltä kysyin vaan että voiko johtua kissasta ihottumat ja monet nuhat, mutta sanoi että epätodennäköistä (näyttää atooppiselta iho...) Eikä täällä aleta testaamaan nuita allergioita vaan käski laittaa kissan muutamaksi kuukaudeksi pois :'D

Lääkäri antoi reseptillä decupal (olikohan se toi? ) voidetta ja kortisonia 1%...

1.2.2015
m__86
m__86

Meillä aloitettiin nuo miedot kortisonit oisko 4kk ikäisenä, siis 1 ja 2%hydrokortisonit. Niitä määrättiin neuvolalääkärikäynnillä. Ja siis ehdottomasti se viikon, kahden kuuri joka ikinen päivä, meillä 3x/vrk. Niillä sinniteltiin jonkin aikaa vaan kun ei pystynyt enää pitämään taukoa ja eivät pitäneet ihoa ehjänä, siirryttiin vahvempiin, joita määrää vain ihotautilääkärit.
Lähete tehtiin, mutta odotusaika oli niin pitkä että oli pakko mennä yksityiselle kaupunkiin. Omassa kunnassa ei ole ainuttakaan.

Mäkin olin hirvissäni noista kortisoneista kun puolivuotta yhtäjaksoisesti joutui käyttään ja todella vahvoja. Mutta mulle vakuuttivat kaksi eri ihot.lääkäriä että paljon pahempi olisi se jos ei hoitaisi. Eli parempi sitten kortisonit kuin että iho rikkoontuu ja tulehtuu, jolloin tulee antibiootit ja tulehdus voi levitä koko kehoon, jolloin ei ole enää leikin asia. Meillä on jouduttu käyttään keinoihoa leuassa ja rinnassa kun kunnon ihoa ei ollut pitkään aikaan. Oli niin tulehtunut ja tuli hotitoresistentiksi vahvoillekin kortisoni-antibiottivoideyhdistelmille.

Ja kun pidät tuon kunnon kuurin määrättyä lääkevoidetta ja sitten iho parantuisi kokonaan (väliaikaisesti, sillä atoopikon ihohan ei koskaan tule 'normaaliksi') niin sitten kun huolehtii hyvästä säännöllisestä perusrasvauksesta, voi saada pidettyä pitkänkin tauon ilman kortisonia.
Meillä on A 4 tarkka ohjeistus mitä missäkin vaiheessa laitetaan ja miten monesti ja missä vaiheessa siirrytään vahvempaan tai miedompaa jne.

Soita lääkäriaika ja pyydä lähete. Ootko saanut perusrasvoja reseptillä? Tulee halvemmaksi.
Ja täytyy rasvata joka suihkun jälkeen hyvin, muuten on varmasti hankala olo.

31.1.2015
Minnie
Minnie

Oletko lähipäivinä menossa neuvolaan.

Voihan sinne soittaakin lääkärille ajan. Lääkäri laittaa lähetteen erikoislääkärille.

Onko lapselta tutkittu allergioita?

30.1.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Anmahä: Käytättekö kortisonia? Meille lääkäri käski käyttää sitä kuuri luontosesti, että sillon tällöin rasvaus ei auta. Mutta en oikein uskalla käyttää sitä, mulla on joku kammo siihen :)

30.1.2015
m__86
m__86

Täytyypä kysästä neuvolasta asiaa kun itse käyn siellä seuraavan kerran. Mä luulen että täällä meillä ei ole ihotautilääkäriä, mutta jos saa lähetteenä muualle... Taas poika aloitti sen että pipi ja näytti pyllyä ja selkää, eikä ollut vaatetta päällä. Saunassa oltiin kyllä käyty että iho oli kuiva ja pohkeissa taas helottaa punasena läiskät kun en eilen rasvannut!

30.1.2015
m__86
m__86

Kyllä silti luulen että vaikuttaa öihinkin.
Pikkunen ei osaa viel niin paikallistaa mistä hankala olo johtuu.
Oisko tein mahdollista käydä ihotautilääkärillä?
Jos yöt hankalia, ehdottaisin et antais iltaisin antihistamiinia. Se on yleinen atoopikoilla. Estää kutiamista jotta saa nukuttua.

30.1.2015
Minnie
Minnie

Mä luulen että meillä ei ole niin paha se ihottuma, kun saadaan rasvauksella pidettyä suhteellisen hyvänä ja pahimmillaan laitetaan kortisonia, mitä lääkäri määräs. pahimmat paikat on pylly posket, pohkeet ja posket. Luulen että pojalla kutisee se iho. Kylpyihin laitan aina öljyä mukaan. Kotona ollaan tosi paljon ilman vaippoja ja housuja (toimii meidän potta harjotteluissa hyvin :) ) Mutta jos jää yksikin rasvaus välistä niin menee tosi punaseksi ja näppyläiseksi iho!

29.1.2015
m__86
m__86

Mutta jos aloittajan lapsi sanoo 'pipi' niin mulla tulee mieleen että hankaako vaatteet ikävästi ihoa?
Iho voi olla ihan yliherkkä atoopikolla.
Mein poika ei siedä esim kypärähatun mallista talvihattua ollenkaan, koska leuka on tosi herkkä. Samoin ruokalappu on ollut tosi hankala pidettävä vaik ei edes suoranaisesti osuis leukaan. Mielellään mahdollisimman saumattomia vaatteita, ilmakylpyjä, ilman vaatteita kunhan tarpeeksi lämmintä.

28.1.2015
Minnie
Minnie

Meillä kokeiltiin myös vain valkoisia ja puuvillaiset vaatteita ihoa vasten, ei ollut vaikutusta, mutta olen joiltain muiltakin kuullut että toisilla vaikuttaa tummat värit negatiivisesti.

Maarua:mitä tarkoittaa pumpulirasvaus? Onko sama kuin lumiukkorasvaus?
Pääsittekö te koskaan lapsenne kanssa Kelan kurssille?

28.1.2015
Minnie
Minnie

m_86:
Ehdottomasti vaikuttaa nukkumiseenkin!
Ootteko käyny ihotautilääkärillä?
Onko lääkkeitä, voiteita käytössä?
Onko liian kuuma yöllä?
Meillä käytössä perusrasvat koko kehoon päästä varpaisiin pesun jälkeen joka päivä, pahimpina jaksoina 2xvrk ja lääkerasvat (kortisonia eri vahvuuksina, antibiootteja ja niiden yhdistelmiä, protopic, keinoiho, tarpeen mukaan, joka päivä jotain 1-3xvrk)
Antihistamiinia kutinaan aivan pikkuvauvasta asti aamuin illoin, pahimpina kausina Atarax, muuten Xyzal.
Särkylääkkeet (Pronaxen, Burana, Paratabs tms) ollut käytössä enimmän osan elämänsä päivistä ja öistä
Suola ja petadinekylvyt pahimpina kausina.
Aurinkohoitoa aina kun mahdollista alasti/vaippasillaan.

Tämä poika ei olisi nukkunut ollenkaan ilman lääkkeitä ja tiedä missä oltais jos ei oltais käytetty periaatteessa alle 2v kiellettyjä lääkkeitä. Elämänsä ekan vrk aikana iho kauttaaltaan näppylöillä ja turposi niin että esim silmiä ei saanut auki. Siitä asti on taisteltu. Raapi itsenä verille hetkessä jos jonkun lääkkeen anto viivästyi/unohtui.
Tällä hetkellä iho paras tähän mennessä, vain polvitaipeet ja leuka lääkerasvoilla, muuten perusrasvat. Ja jopa pari pv ilman lääkkeitä! Tätä olen nyt yrittänyt pari kertaa vaan sitten on vaan pakko jatkaa kun aukee leuka ym.
Odotan että pääsisimme Kelan Atoopikkolasten sopeutumisvalmennuskurssille. Saisi vertaistukea ja tietoa, neuvoja.

28.1.2015
Minnie
Minnie

joo ei se portti piettele kissaa... Meillä on enää yksi kissa ja enemmän minä luotan tähän kun entinen meni yhdesti tai kahdesti pinnasänkyyn vauvan ollessa siellä. Luulen että kissa nukkuisi enemmän mun kanssa kun pojan huoneessa. Toisaalta toivon joskus että oven vois jättää auki kun yöllä makarin ilma on aika tukala!

Anmahä: Meillä pojalla on nyt pahentunut atooppinen iho ja se vaivaakin poikaa jollain tavalla. hän sanoo aina että pipi. Voisiko se vaikuttaa yö uniin meillä?

28.1.2015
m__86
m__86

Ja jos haluaa makkarien ovet pitää kii niin jotkut vissiin laittaa itkuhälyttimen, niin ainakin herää jos lapsella asiaa.

Ite oon niin herkkäuninen, että vaik ois toisessa kerroksessa ovet kii niin heräisin silti.
Meillä siis lasten huone ihan vieressä, ovet kiinni, mutta ei kahvasta, joten saa hiljaa kuljettua.
Herään joka inahdukseen kymmeniä kertoja joka yö.
Ennen käytin lääkkeitä parempaan uneen, mutta neljä vuotta olen ollut ilman kun putkeen raskaudet ja imetys, niin nyt koetan jatkaa ilman jos suinkin.

28.1.2015
Minnie
Minnie

m_86:
Meillä tosiaan yksikin ehjä tunti yössä oli juhlaa! Vartin välein nousin sen klo23-3 vuoden verran. Joskus oli yksi puolen tunnin tai jopa joskus se tunnin hiljainen jakso!
Mutta meillä siis pojalla erittäinvaikeahoitoinen atopia, korvakierteet 4kk alkaen ja mastosytooma ym ym. Vain lääkkeillä nukkui edes sen yht 8h /vrk pikku pätkissä.
Yksin olen hoitanut yöt ja päivät, 99,9%, mutta en todellakaan suosittele kenellekään.
Sairaaksi siinä tulee ja liki hulluksi. En tiedä toipuuko koskaan entiselleen.

Mutta mitä kisaan tulee (mulla ei mitään kokemusta lemmikeistä kotona) niin oisko joku portti ovessa mahdollinen? Siis pääseekö yli tuollaisesta lapsiportista, jota meillä on rappujen ylä ja alapäässä.
Tai voiko sulkea johonkin muihin huoneisiin yöksi?


28.1.2015
Minnie
Minnie

M_86, miksi et osta sellaista kissaverkkoa pinnasänkyyn?

27.1.2015
carata
carata

Mä haluaisin nukkua makkarin ovet kiinni ettei kissa tulis viereen, koska olen nyt kahden vuoden aikana oppinut että se ei tule pörisemään ja hääräämään mun tyynylle :) Muttakun poika jos nukkuis omassa huoneessa niin täytyy pitää ovet auki. No siihenkin tottuis kyllä! Se vain kun kissa saattaa yöllä alkaa juoksentelemaan pitkin taloa tai kolistelemaan tavaroita ja poika siihen heräis. Ja sitä en tiedä sitten että luotanko siihen että kissa ei menis tulevan vauvan pinnasänkyyn yöllä. Tosin luulen että heräisin siihen itse, mutta aina ei ole varma...

Anmahä: mä luulin että meillä on mennyt surkeasti nämä parin vuoden takaiset yöt (tunnin välein herätyksillä ym.) niin teillä on kyllä raskasta tollanen! Meillä poika on kyllä aina nukahtanut uudestaan uneen että ei ole tarvinut valvoa pitkiä aikoja!

27.1.2015
m__86
m__86

Meillä lapset nukkuneet omissa sängyissään, ensin pinniksessä ihan vieressä, niin että laita alhaalla, ikäänkuin sivuvaununa.
Tyttö oli vuoden kun siirtyi tavalliseen sänkyyn omaan huoneeseen, ensin isi oli kaverina.
Pian syntyikin poika, joka ei aivan vastasyntyneenäkään suostunut nukkumaan vieressä.
Ja siirrettiin muutaman kk ikäisenä omaan ikkunattomaan huoneeseen, koska olisi noussut jo klo 1 yöllä kun vaan heräsi ja näki ihmisen. Eka elinvuosi noustiin joka ikinen aamu klo2-3. Tytön sain nukahtamaan vasta 23-24 aikaan, kunnes unikoulun myötä jäi myös päiväunet 2vuotiaana ja iltanukahtaminen nopeutu.
Poika ollut hirmuisen haastava nukkumisen suhteen ja vielä unikoulun jälkeenkin noustaan 4-6 välillä.
Reilu vuoden ikäisenä siirsin tytön kanssa samaan huoneeseen, väliaikaisesta huoneestaan.
Nyt on ongelmana lähinnä se että tyttö tulee viereemme aamuyöstä ja tullessaan laittaa pikkuvalon ja rymäyttää oven, johon poika herää, ellei ole jo ennen herännyt, eikä enää suostu nukkua.

Tyttö on aina osannut jatkaa unia vieressäni, mutta poika ei ikinä. Se on heti ylösnousun merkki kun näkee jonkun toisen. Ei auta vaikka tunnin tai kaksi yrittäisi taivutella nukkumaan.

Jos huoneita olisi enemmän samassa kerroksessa, ehdottomasti olisi molemmilla omat huoneet ja niin nukkuisimme kaikki paremmin.

Olen itsekin erittäin huonouninen, enkä saa senkään vertaa nukuttua jos joku pyörii vieressä.

Haikeana ajattelen niitä, jotka nukkuvat tyytyväisinä perhepedissä!

Eli aloittajalle sanoisin että ratkaisu riippuu lapsista, vanhemmista ja kaikkien unenlahjoista, luonteesta, asunnon huonemäärästä jne.

26.1.2015
Minnie
Minnie

Toivoisin että voisin yllättyä :) Jos se ei onnistu niin uus sänky meän huoneeseen takas :)

Poika on kyllä joskus vähän reilun vuoden ikäsenä kokeiltu omassa huoneessa nukkumista ja koin sen sillon raskaaksi kun piti aloittaa työt. Piti yöllä käydä rauhoittelemassa paljon, mutta siihen tais vaikeuttaa se että vierotin ilta ja yö imetyksen samalla pois! Sen jälkeen siirto meidän huoneeseen sivuvaunuksi meidän sänkyyn antoi parempia öitä meille :)

25.1.2015
m__86
m__86

Tottakai otat loppuyöksi viereen jos ei omassa sängyssä nukkuminen onnistu. Ei tietenkään ole tarkoitus pakolla siirtää jos toista pelottaa. Mutta voi yhtä hyvin yllättää kuinka hyvin kaikki voi mennä. :)

25.1.2015
misukka
misukka

Ollaan yritetty puhua vauvasta ja siitä että kohta tulee isojen poikien sänky. Ja tässähän saattaa mua itseä enemmän ahdistaa se siirto omaan huoneeseen kun ei ole sitten kukaan mun vieressä! Ukko on viikot muualla töissä... Olis vain hyvä ton "kokeilun" aikana että isäntäkin olis auttamassa yöllisissä heräilyissä.

Aattelin että voisin kokeilla sitä omaa huonetta, mutta annanko minä pojan tulla yöllä viereen jos herää eikä rauhoitu omaan sänkyyn? Onko siinä peli menetetty jos annan periksi? Tuntuu vain että sillä on nyt jonkinlainen ero ahdistus tai jotain, kun pitää olla lähellä koko ajan. Ja sekin että on alkanut ymmärtään kun isi lähtee töihin ja tulee vasta muutamien päivien päästä kotiin! Potee ikävää useana päivänä...

25.1.2015
m__86
m__86

Ja tuosta vieressä nukkumisesta... Mulla on nyt 5 viikkoa laskettuun ja jos kuopus ährää vieressä yöllä ni se on ihan helvetillistä. Tosin oon tässä odotuksessa ollut supistusherkkä ja supparit olleet kipeitä rv 30 lähtien. Sitäkin ennen "harkat" tulleet hengenahdistuksen kera rv 23 lähtien.

24.1.2015
misukka
misukka

Meillä ainakin todettu, että lapset nukkuu paremmin muualla kuin vanhempien huoneessa.

Esikko meni omaan huoneeseen jo 2kk iässä. 5kk iässä oli hetki kun kaipasi kainaloon nukkumaan mutta muuten on aina nukkunu paremmin omassa huoneessa kuin vieressä.

Kuopus siirtyi vuosikkaana isoveikan kanssa samaan huoneeseen. Venytin siirtoa koska pelkäsin että kummankaan nukkumisesta ei tule mitään. Ett kuopus herättää esikon huutelullaan jne. Mut ihan turhaan pelkäsin. Kuopus nukku isoveikan kanssa paljon paremmin kuin meidän huoneessa. Eikä esikko koskaan herännyt kuopuksen itkuihinkaan.

Jälkeenpäin on tuntunut vähän tyhmältä vetkuttaa siirtoa pois meidän makkarista.

Kokeilkaa siirtää esikko omaan huoneeseen. Jos homma ei toimi niin keksitte jotain muuta.


24.1.2015
misukka
misukka

Ja meillä ainakin siis vieläkin, jos poika on aamulla ollut mun vieressä ja tyttö tulee omasta huoneestaan ilmoittamaan, että huomenta, olen herännyt, niin kyllä se poika valitettavan usein siihen herää 😔 Ehkä mä nyt teidän tilanteessa joko siirtäisin isomman omaan huoneeseen tai sitten painottaisin sitä ainakin nukkumaan siinä omassa sängyssään. Vaikka se siinä vieressä oiskin. Ootteko hänelle vauvasta puhuneet?

24.1.2015
carata
carata

Meillä lapsilla on 1,5v ikäeroa. Tyttö oli siis 1,5v kun poika syntyi. Tytön kanssa lopetin imetyksen kokonaan vähän ennen 1v ikää ja koska osasi kävellä ja nousta sohvalle ja tulla sieltä takaperin pois, niin ostettiin isojen tyttöjen sänky. Ikea Minnen, oikea prinsessa sänky jossa vähän laitoja. Kerrottiin tytölle, että hän saa nyt oman huoneen ja saa oman sängyn. Pinnasängystä nostettiin pohja ylös ja laitettiin se vauvaa varten. Tyttö tuntui ymmärtävän tuon tosi hyvin. Ja kun poika syntyi, niin tyttö oli jo tottunut nukkumaan huoneessaan yöt. Joskus heräsi itkemään, kun oli sängyssä väärin päin eikä osannutkaan pois, mutta muuten meillä ainakin tuo onnistui juuri tuossa 1v iässä hyvin. Tyttöä meinaan häiritsi meidän makkarissa nukkuessa miehen kuorsaus 😅 Ja lapset on mulla ollut aina vauvana vieressä, mutta kun ovat oppineet ryömimään, niin sitten olen alkanut viemään imetyksen jälkeen omaan sänkyyn ettei putoa. Vaikka kylläpä meiltä molemmat on tippuneet kerran tai kaksi. Sitä en tiedä, miten homma olisi toiminut, jos tyttö olisikin nukkunut vielä 1,5v iässä meidän välissä. Kai se sopu sijaa antaa, mutta miehen kuorsaus varmaan ois tehnyt kyllä tehtävänsä ja kukaan ei ois nukkunut hyvin. Ja meillä tosiaan on 180 leveä sänky, eli tilaa kyllä siellä ois...

24.1.2015
carata
carata
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...