Etinen istukka

Olin tänään rv 12 ultrassa ja vauvalla oli kaikki hyvin, mutta todettiin että istukka peittää osittain kohdun kaulakanavan sisäsuun. Sen enempää minulle ei kerrottu ja kotona aloin tietenkin heti netistä etsimään tietoa asiasta ja luin monenlaisia keskusteluja. Järkytykseni luin että jotkut joutuvat tämän takia keisarinleikkaukseen, mutta toisilla istukka on voinut siirtyä vauvan kasvaessa. Minulle tämä on toinen raskaus ja ensimmäinen synnytys sujui hyvin vaikka avautusmisvaihe kestikin kauan. Tuli surullinen olo kun luin että voin joutua mahdollisesti keisarinleikkaukseen tämän takia että on etinen istukka.. :( Totta kai haluan että vauvalla on kaikki hyvin, mutta en millään tahtoisi leikkausta vaan normaalin alatiesynnytyksen.  Onko teillä ollut samanlaisia tapauksia? Leikkauksia /synnytyksiä etnisen istukkaan liittyen? Kiitos.

21.1.2015
Rakkaus
Rakkaus
1-month-old baby

Ja hei, sitä piti vielä sanoa, että älä ainakaan nettiä lue. Siellä ihmiset värittää tarinoita. Keisarinleikkaukset menee usein hyvin jos on pätevä kirurgi ja harvoin ne epäpäteviä töihin ottaa 😉 Ja tietenkin kun kohtua leikataan niin siinä on omat riskinsä, kuten leikkauksissa aina, mutta kyllä mä tiedän äitejä joilla on kaksi tai kolme lasta ja kaikki leikkauksella. Ainut ikävä tossa tietenkin on leikkauksesta toipuminen ja se miten se arpi sinne vatsaan sijoittuu. Harvakseltaan pystytään ottamaan kahta lasta samasta viillosta. Ne kun arpeutuu yllättävän vaikeastikkin. Mutta stressiä en asian takia kantaisi.

21.1.2015
carata
carata

Kiitos vastauksista.
Puolet päivästä tuli kyllä itkusteltua, mutta nyt saanut jo hieman rauhallisemman mielen.
Harmittaahan tämä ja pettynyt olo. Ja kun kaikenlaista sitä lukee netistä, että jotkut menettäneet verta leikkauksissa niin paljon että kohtukin on "sirpaleina" niin lääkärit vain tokaisseet, että raskaaksi ette saa enää tulla..

Nyt vain sydämeni pohjasta toivon, että tilanne muuttuu ja istukka siirtyy ja saisin normaalin alatiesynnytyksen. Sen näkee rv 20 ultrassa onko muutosta tapahtunut.
Huomenna neuvola aika, siellä sitten voin puhua enemmän neuvolatädin kanssa.

Yritän olla rauhallisin mielin, vaikka tietysti tämä tulee mietityttämään ja paljon.
Ja kiva olisi kuulla muidenkin mielipiteitä ja kokemuksia.

21.1.2015
Rakkaus
Rakkaus

Omakohtaista kokemusta ei ole, mutta työnkautta voin sanoa, että vaikka se tosiaan nyt siinä "tiellä" olisikin, niin ei se välttämättä siinä ole kun on H hetki.

Harmia tuo voi siinä määrin aiheuttaa, että voi lisätä vuotoa. Ihan siis veristäkin tiputtelua. Se kun voi painaa ja pitää paikkoa ns.auki.

Ja synnytyksestä vielä, niin tietenkin jos vauvan tiellä on istukka (melkoinen lätty, kuten varmasti tiedät), niin välttämättä se ei tule ennen vauvaa pois. Vauvahan kyllä syntyessään tekee itselleen loistavasti tilaa ja tyhjentää tarvittaessa äidin suolenkin, jos siellä on tavaraa tiellä, mutta kuten sanoin, ei voi tietää. Aika näyttää.

Jos asia vaivaa, juttelisin neuvolassa. Ja mahdollisesti vielä 30-36 viikoilla pyytäisin ultraa. Jollei jo rakenne ultrassa ole muutoksia ☺️

21.1.2015
carata
carata

Mulla ei ole etistä istukkaa ollu koskaan mutta jos se istukka on noilla viikoilla vain osittain kanavan päällä niin väittäisin, että hyvin todennäköisesti ehtii nousta pois edestä.

Parhaassa tapauksessa istukka on siirtynyt jo ennen rakenneultraa eikä edes seurantaultria tarvita sen vuoksi.

Yritä siis ottaa nyt rauhaksiin. Tuo tilanne ehtii todellakin muuttua ja todennäköisesti muuttuukin.

21.1.2015
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...