patti päässä

Hei! Huomasin muutama päivä sitten tyttöni 11kk takaraivossa mustelma kohdan, jossa tuntui patti, aivan kuin siinä olisi kutti. Aivan kutin yläpuolella oli/on pienempi, kovempi patti. Koska siinä oli mustelma, mietin tytön lyöneen sen johonkin, tai veljen 3v kaataneen. Seuraavana päivänä mustelma oli häviämässä, nyt mustelmaa ei minun mielestä enää havaitse ollenkaan. Mutta patit ovat pysyneet! Tytöllä ollut pienestä pitäen yksi pieni patti korvan lähettyvillä, mikä on vähän vaihtanut paikkaa kasvaessa. Sen olen ajatellut olevan sama juttu kuin meillä koko muulla perheellä niskassa. Eli joku rasvapatti. Joskus lääkäri taisi (minun ollessa lapsi) sitä katsoa, mutta totesi muistaakseni vaarattomaksi. Ja kun pysynyt aina samanlaisena, en ole asiaa sen enempää miettinyt.  Mutta nyt uutta ovat nuo tytön patit takaraivossa. Neuvolaan mennään maanantaina näyttämään hoitajalle.. mutta nyt arveluttaa, pitäiskö kuitenkin mennä suoraan lääkärille? Tyttö ei mielellään anna päähän koskea, mutta se on normaalia, kun ei paikoillaan tahtoisi pysyä. Voiko vaikka ne rasvapatit olla tuolleen erilaisia ja aivan vierekkäin?

17.1.2015
Anni92
Anni92

Äitinä joutuu yllättävissäkin paikoissa pitämään lapsen puolia ja musta on surkeaa, että Suomessa lääkäri on yksi sellainen paikka. Et kun lapsi ei osaa itse sanoa, niin terve se on. Ja se mitä äiti on huomannut eroja käytöksessä tai esim.itkuisuutena, niin ne ei merkitse. Pitää olla pää kainalossa ja tosi kyseessä ennen kuin siellä otetaan vakavasti. Näin täällä ainakin julkisella puolella. Yksityisellä onneksi ei! Meillä tytöllä meni 3kk iässä toinen puoli kasvoista täysin punaiseksi ja se raja meni tarkkaan nenässä ja otsalla. Ihan siis 50/50. Sama toistui 6kk iässä. Neuvolaan soitin tuosta kiireellisenä, koska se meni alle 10min ohi, niin sanoivat, et varmaan allergiaa... Soitinkin sit suoraan lastenlääkärille ja käytiin magneetti ym kuvissa ettei ollut verenkierto ongelmaa tai ongelmaa hapensaannissa ym. Ei onneksi löytynyt mitään! Mutta kyllä nuo pienten ihmisten sairastelut pelästyttää äidin kuin äidin. Toivotaan, et huominen menee hyvin ja ei löydy mitään vakavaa. Ja itseäsi on turha syyttää. Kyllähän sä olet asian huomannut ja lääkäriin asiasta sanonut. Jos jotain vakavaa on, niin ainut millä voit mieltäsi helpottaa, on tehdä valitus tuosta lääkäristä joka ei juurikaan noteerannut sitä pattia vaan sanoi sen olevan just esim.rasvapatti.

2.2.2015
carata
carata

Vielä jotkut tutut sanoo, että patti tuntuu ihan normaalilta... Mutta ymmärtävät kuitenkin, että viedään lääkäriin. Ja onneksi juu, sain ajan yksityiselle. Tarvittaessa siellä onnistuu varmasti nopeammin ultraaminenkin.. Patti tuntuu niin omituiselle, se ei ole vain pikku patti.. Ja tytön reaktio hoitajan/lääkärin kosketukseen patin alueelle sai minut vieläkin enemmän pelästymään!

Pelottaa ajatus, että se on jotain vakavaa, enkä minä aikaisemmin vaatinut kovemmin, että patti tutkittaisiin kunnolla.. Sitä ei siis ensin katsonut, kuin hoitaja, joka kysyi lääkärin mielipidettä, mutta heistä se ei ollut silloin huolestuttavaa.. Kuinka paljon tyttöä on siihen voinut sattuakin, eikä kukaan ole minua kuunnellut!

2.2.2015
Anni92
Anni92

Erikoista toimintaa. Ensin ei olla huolissaan ja yhtäkkiä ollaan. Mutta sielläkin vaihtuu niin usein lääkärit, että sanoisin sen olevan lääkäristä kiinni, et kuinka tollaisesta huolestuu. Hyvä kuitenkin, että saitte ajan yksityiselle! Mäkään en varmaan olisi voinut odottaa, etenkin jos lapsi on kivulias ja selkeästi aristaa pattia. Toivottavasti ei mitään vakavaa 🙏

2.2.2015
carata
carata

Tänään sitten totaalisesti kyllästyin tähän seuraamiseen patin suhteen... Tyttö ollut viime yöt hyvin äkäinen ja itkuinen. Huuto on kipuitkua. Ollut muutenkin vähän erilainen.. Poskihampaita tulossa, mutta soitin silti terveyskeskukseen haluten pois sulkea mahdollisuuden, ettei vaan patti aiheuta vaivaa..

Hoitaja vilkaisi päätä ja huolestui kovasti, kun tyttö arasteli paljon ja patti on kuulemma selvästi sellainen, ettei päähän kuulu. Pyysi lääkärin huoneeseen, joka totesi saman tien tytön olevan keltainen ja patista sanoi, että pitää ultrata.. Ajan ultraan sain vasta kuun loppuun, enkä kyllä voi odotella siihen asti kuunnellen varmasti seuraavankin yön tytön itkua. Seuraavalle päivälle sainkin sitten lasten kirurgille ajan (yksityisellä), joka saa luvan kertoa oman mielipiteensä patin suhteen.. 

Tuntuupa hirveältä odottaa huomiseen.. Jos patti onkin jotain vaarallista, niin kyllä turhauttaa, miten neuvolassa todettiin alkuun vain, että tuntuu joltain rasvapatilta.. Ohjeeksi annettiin vain, että jos vuotaa verta tai kasvaa kovasti, menkää sitten lääkäriin.. Sitten terveyskeskuksessa, missä ei oikein ikinä tunnuta ottavan tosissaan mitään, huolestutaankin patista...

2.2.2015
Anni92
Anni92

Juuh, toivon, että olisi vaikka juuri noita rasvapatteja.. Meidän tytölläkin oli syntyessään aika terävät kohdat takaraivossa ja aivan normaalia oli. Mutta tosiaan tuo uusi, melko iso patti takaraivossa laittoi mietiskelemään kaikenlaista, kun ikinä sellaiseen en ole törmännyt ja patti tuntuu tosi ikävältä tunnustellessa. Esikoisellakin ollut vain se yksi pieni patti korvan lähellä, mikä ollut sitten tytölläkin.

Pojan 3 v neuvolassa hoitaja katsoi pattia ja sanoi kysyvänsä lääkäriltä hänen mielipidettään asiasta. Vielä ei ainakaan ole kuulunut mitään. Ainakin sitten 1v neuvolassa noin kahden viikon päästä selviää, mitä mieltä lääkäri on. Nyt tyttö ollut omituisen äksyllä tuulella ja melko tyytymätön kaikkeen.. Mutta taitaa olla tulossa isoja hampaita ja ne vaivaavat.

21.1.2015
Anni92
Anni92

Ja aikuisilla on lähes kaikilla jokin patti niskassa, kun vaan tarpeeksi etsii. Ne on yleensä joko just rasvapatteja tai jotain jumissa olevia hermoja. Usein katoaa ja tulee takaisin uudelleen.

19.1.2015
carata
carata

Meidän tytöllä oli syntyessä takaraivossa molemmin puolin kaksi terävää pattia. Hoitajat ei sitä synnärillä huomannut, mutta itse huomasin ja lääkärille asiasta mainitsinkin kotiinlähtötarkastuksessa. Lääkäri kokeili ja sen jälkeen olikin jo lääppimässä mun ja mieheni päitä. Totesi, että meilläkin kallon luut on melko terävät ja näin ollen voi olla perinnöllisiä. 

Sanoi kyllä myös, että vastasyntyneillä voi nuo kallon osat olla hieman päällekkäin, johtuen siitä, että aukileet antaa periksi.

Tyttö on nyt pian 2,5v ja noita ei enää ole. 

 

Ja äkillisesti tulis mieleen, että jos kyse on tuollaisesta aina olevasta patista, niin sehän kaatuessakin ottaa sit ensimmäisenä lattiaan, eli oisko mustelma tullut siitä? Välttämättä ei ole siis mitään vakavaa, mutta tietenkin asiasta vois mainita neuvolassa? Seuraava kun teilläkin vielä lienee tuo 1v lääkäri neuvola?

19.1.2015
carata
carata

Olisiko kellään kokemuksia tai tietoa?

17.1.2015
Anni92
Anni92
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...