4,5v ja pukeminen!!!!!

ARGH!!!!!! Ei voi muuta sanoo, toi kiteyttää ton otsikon täysin. Pukea kun pitäis niin pelleilee vaan, juoksee ympäri kämppää , pomppii sohvilla ja ei varsinkaan pistää yhtäkään vaatekappaletta päälle. Ei auta mikään, ulkona oli tänäänkin pelkät pikku kalsarit jalassa hetken mut ei vaikutusta, ei auta mitkään tarrataulut, ei lelujen laittamiset jäähylle, ei sitten mikään.

15.1.2015
Lintu4
Lintu4

Joo tavataan sit lintu täällä palstalla uudelleen kun joudutaan niitä väkisin pukemaan murkkuiässä :D Mä epäilen että jos poika olis päiväkodissa niin osaisi jo pukea kaiken itse kun muutkin pukis vieressä, kotona vaan ei motivoi mikään... Ehkä sit ku pikkusisko kohta pukee vieressä ite :)

22.1.2015
Jopster
Jopster

No meillä kun nuo raivarit on vaan juurikin vanhempien kanssa, niinku noin yleisesti olettaen kaikilla lapsilla...kerhossa kyllä menee vaatteet liukkaasti päälle, eikä muiden hoputtaminen aiheuta ongelmia...

20.1.2015
Lintu4
Lintu4

no niinhän se menee et pienet lapset pienet murheet ja isot lapset isommat murheet...

20.1.2015
Lintu4
Lintu4

Kyllä meillä kumpikin poika on aina vaatteet saanu päällensä, kun ikä on myöten antanut pukemisessa.

Saa tuo tyttökin äidin tuubihuivin kaulaansa (1v 3 kk).

Sitä tarkoitin, että murrosiässä käsiteltävät asiat on toisessa mittaluokassa kuin vaatteiden pukeminen päälle.

Valaisevia keskusteluja käydään milloin alumiinin saatavuudesta, milloin suomen kielen kielioppisäännöistä saatikka luonnontieteiden ihmeellisyyksistä.

20.1.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ai tännekö ei saa kirjottaa kun vaan jos on joku taakka?? Ihan vertaistukena aattelin tänne muille kirjoittaa...joo sit mua lähinnä naurattaa jos mun murkkuikänen makaa maassa eikä saa vaatteita päällensä :D toivottavasti teillä jo saa...

20.1.2015
Lintu4
Lintu4

Satuttamatta ja osoittamatta tässä on nyt tullut montakin näkökulmaa esiin.

Tuntuu, että aloittajalle lapsen oma pukeutuminen on jonkinlainen taakka, kun olet tänne asiasta kirjoittanut.

Ja Maarulla (ystävyydellä), muistelen että pojalla löytyi ihan sairausoiretta hänen käytökseensä. Maaru, halutessasi kommentoi.

 

Aloittajalle, jos nyt on hankalaa, odota kun murrosikä tulee, meillä eka ja kohta esimurkkuiässä toka, kohta 8 v.

20.1.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ei mua kukaan oo satuttanu, eikä tässä suoranaisesti mitään hätää ole, kunhan vaan avauduin ja annoin myös muillekin ajattelemisen aihetta omista uhmailijoista...mielipidesivustohan tää kai onkin...Ja kyllä mä apua hakisin lapselleni jos se sitä tarvis...

20.1.2015
Lintu4
Lintu4

Joo onneks mä sentään kyllä tunnen lapseni kun oon sitä jo noin monta vuotta katellu ja tiedän sen temperamentin perinpohjaisesti...ei oo mitään häiriöö, jos sanoisin sille et saa vaikka suklaapalan kun pukee niin ne vaatteethan suorastaan lentäis sen päälle :D mut sanonko...ööö...en :D tää nyt voi olla vaikka muistutus muille äideille, kenen lapsi "uhmaa" et onko se oikeesti niin kamalaa vai voiskohan se olla vielä kamalampaa....

20.1.2015
Lintu4
Lintu4

Mä ajattelin myös samaa mitä Maarua kysyy... Pitäisikö tutkia...mutta toisaalta aloittaja sanoo että pukeminen luonnistaa hienosti jos ei ole vanhemmat näkemässä...eli siitä taas päättelin ettei silloin olisi kysymys tarkkaavaisuushäiriöstä tai mistään muusta sentapaisesta...

20.1.2015
Minnie
Minnie

Samoin Jopster teille! Mä luulen et tätäkään asiaa ei voi ymmärtää kun toisen kovapäisen vanhemmat :D Monesti haluis mennä sillein kevyemmin ja jonkun leikin kautta mut se on niin nähty tässä perheessä et se ei onnistu, eli hakataan vaan päätä seinään ja mennään kovemman kautta, kai ne joskus luovuttaa...

19.1.2015
Lintu4
Lintu4

Osaa nuo kyllä olla välillä melkoisia jukureita ja luupäitä! Periksi ei anneta kovin helpolla, mä niin ymmärrän sua lintu enkä oo itekään keksinyt mitään keinoa tuohon pukemiseen vielä. Isot tsempit teille!

19.1.2015
Jopster
Jopster

Juu tottakai se ymmärtää koska tekee kiellettyä ja koska rangaistaan mut on niin kovapäinen et kerta toisensa jälkeen yrittää et josko nyt sais periks :D Et kyllähän se loppuviimein aina tottelee kun huomaa taas kerran hävinneensä...toivon todella että on tulevaisuudessa esim koulutuksissa yhtä päämäärätietoinen! Vessa meillä on se rauhottumispaikka, johon se menee vanhemman kanssa, ja siellä kun mahtuu istuun just ja just vanhemman jalkojen välissä, ja siinähän sit raivoaa, rimpuilee ja huutaa ja niin kauan siellä ollaan kun rauhotutaan ja ollaan pyydetty anteeksi...ja niin kovapäinen se on että ei varmaankaan oo päivää kun sinne ei joutuis, joskus useemmankin kerran päivässä...

19.1.2015
Lintu4
Lintu4

meillä tuo rauhoittumispaikka oli parveke: se on lasitettu, siellä ei ole virikkeitä ja näkee kuitenkin ikkunan läpi mitä toinen touhuaa.

Kaveri kun asuu rivarissa, niin niillä vastaava paikka on sauna, samasta syystä et siellä ei voi tehdä tuhoja ja lasinen ovi, jotta on näkyvyys.

19.1.2015
Mummy83
Mummy83

Nimittäin kyllä jo yksi-kaksi vuotias ymmärtää koska tekee kiellettyä ja mistä sanktio johtuu. Ei lapsi niin tyhmä ole. Auktoriteetti hukataan alkuunsa jos kuvittelee että ei lapsi ymmärrä vielä pienenä asioita ja sit ollaan vähän vanhempana ihmeissään kun lapsi tekee mitä huvittaa.

19.1.2015
Minnie
Minnie

Kyllä sit on mielestäni aika haastavaa jos 4,5v ei mitään vanhempien sanaa tottele.
Jos kuvittelen tilanteen et oisin oman tyttöni laittanut pesuhuoneeseen pukemaan jos ei suju eteisessä normaalisti ja jos siellä tekis typeryksiä niin kyllä siitä tulis sellainen sanktio että se olis sitte takuulla viimeinen kerta!
Ehkä meillä ei sitten olekaan vielä kovin isoa ongelmaa...
Katotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan...

19.1.2015
Minnie
Minnie

No siksi mä ajattelin sitä kylppäriä ku siellä onneksi vahingot olisi ehkä pienimmästä päästä eli just jotain shamppoota ympäriinsä jonka saa suihkulla siivottua kohtuu helposti.

Ja ekat kerrat siellä voi olla kaverina et mies hoitaa pienemmän sillä aikaa kun käytte vääntöä pukemisesta. Käytännössä sä istut paikoillasi ja toistelet monotonisesti pue vaatteet... Ja estät suurimmat vahingot.

Esikon kanssa on käyty muutamiakin kertoja "keskustelua" vähän vastaavaan tyyliin. Se saa huutaa ja raivota, ja mä oon lähinnä rikkinäinen levysoitin joka toistaa samaa mantraa niin kauan että alkaa tapahtua se mitä käsketään. :D

19.1.2015
misukka
misukka

:D ei taida olla meillä sellasta paikkaa missä se ei löytäis muuta tekemistä, kylppärissä ois varmaan shampoot lattialla :D Enkä mä tavallaan ees odottanu tähän mitään ratkasua kun tiedän että ei olla lähetty sen pomoiluun mukaan ei tässä eikä muussakaan asiassa, tiedän että tolla jääräpäällä kestää tänkin asian kanssa aaaaaikas monta kertaa...eihän sit voi raivostuessaankaan jättää yksin mihinkään, tai ois tavarat palasina...

19.1.2015
Lintu4
Lintu4

Hyvä ehdotus Misukalla!

19.1.2015
Minnie
Minnie

Saisitteko te rajattua tilan jossa pukee? Esim. Kylppäriin. Oma huone ei ole hyvä koska siellä voi ruveta leikkimään. Mutta kylppäriin sulkee siksi aikaa että vaatteet on päällä. Ei pääse juoksentelee sinne tänne miten itse mielii...
Toi pitää nyt saada selväksi tehtyä, että vaatteet on puettava. Ja riittävän virikkeetön ympäristö siihen touhuun että alkaa tapahtua.

En epäile etteikö siihen voi ekoilla kerroilla mennä pari kolmekin tuntia mutta aikanaan tympiintyy ja pukee ne vaatteet päällensä.

Ja antaa tosiaan karjua vaan. Kyllä maailmaan ääntä mahtuu. On meilläkin tenavat sitä yrittäneet mutta sekin loppuu kun ei sillä mitään saavuta.

19.1.2015
misukka
misukka

Varmaan luulee olevansa pomo, on niitä muitakin asioita (paljonkin) missä tuo uhmailija yrittää laittaa kampoihin mut periks kun ei anneta niin huutoonhan se sillä aina päättyy, kai se joskus tajuaa et turha lyödä päätä seinään, vanhemmat kun ei periks anna!

18.1.2015
Lintu4
Lintu4

Teidän pitäis nyt jotenkin saada auktoriteetti kuntoon sen 4,5vuotiaan suhteen.

Hän käyttäytyy noin kun kokee että on pomo tuossa jutussa.

Mites kaikki muu? Totteleeko hyvin muissa asioissa että tuo pukeminen on ainoa ongelma?

18.1.2015
misukka
misukka

No aattelin et se on satunnaista se kenkien vääriin jalkoihin laitto niinku meillä, jos oon kerenny laittaan ne jo valmiiks sille siihen hollille oikein päin niin kyl se sit älyy ne oikeisiin jalkoihin laittaa, et ei tullu tuo asia mieleen kun ei oo meillä tosiaan joka kerta niissä väärissä jaloissa...

Ja kaikista tuntemistani lapsista niin jokaikinen käyttäytyy erilailla omien vanhempien kanssa kun esim hoidossa ja luojan kiitos näin, kyllä kävis hoitajia sääliks :D Ja siis tiedänhän mä et se on temppuilua kun kerta osaa pukee :)

18.1.2015
Lintu4
Lintu4

Sori että mä takerrun yhteen asiaan mutta annatko/antaisitko sä lapsen kävellä kengät väärissä jaloissa joka päivä monta tuntia päivässä. Koska meillä neiti saa laittaa ne aina väärin päin koska haluaa laittaa ne niin päin. Ja jos mä vaan antaisin olla niin neiti ulkoilisi siis kaikki ulkoilut kengät väärin eikä se nyt musta ole kovin ergonomista.

Huomionhakua vanhemmilta mustakin kuulostaa jos pukeminen sujuu jos vanhemmat ei ole paikalla. Meillä on 4,5v nimeenomaan taidoissakin puutetta pukeminen on ihan samanlaista oli vanhemmat paikalla tai ei.

18.1.2015
alexsandra
alexsandra
13-month-old baby

No enpä usko tohon mustasukkasuuteenkaan, enemmän mä sitä isompaa tällä hetkellä autan kun pienempää...se nyt vaan on jääräpää mikä jääräpää...

17.1.2015
Lintu4
Lintu4

Oisko toi hoivan hakua vanhemmilta? Jos kerran vain vanhempien läsnäollessa ei suju? Mietin et jos mustasukkaisuus pikkusisarusta kohtaan näyttäytyisi tuollatavalla?

Meillä tyttö teki ja halusi tehdä 1-1,5kaiken ite, vaan kun huomasi että veljeä autetaan niin johan alkoi temppuilut asiassa jos toisessakin!!

17.1.2015
Minnie
Minnie

No mä annan olla väärissä jaloissa jos on ne niin laittanu, mut jos on vaan toisen kerenny laittaa niin saatan vaihtaa, mut jos alkais tappeleen niin antaisin olla. Pääasia et on ees yrittäny ja saanu ne jalkaan. Ihan samanlaista on jokapaikassa, paitsi sillon kun vanhemmat ei oo paikalla, esim kerhossa pukee kyllä itse ja osaa tietty pukee.

17.1.2015
Lintu4
Lintu4

Lintu Onko teillä 4,5v pukeminen joka paikassa yhtä vaikeaa vai vaan kotona?

17.1.2015
alexsandra
alexsandra
13-month-old baby

Lintu toki 2v:tä kehunki jos laittaa kengät jalkaan vaikka vääriin jalkoihin mutta meillä on tosiaan kysymys siitä että kun niitä väärin menneitä vaatteita ei saa korjata koska ne on neiti itse laittanut. Eli  kun laittaa kengät vääriin jalkoihin niin niitä ei onnistu vaivihkaa vaihtaa. Vetoketjun saa vaan puoliväliin asti kiinni ja siitä toki kehun mutta kyllä se talvipakkasella täytyy kiinni asti laittaa vaikka 2.v onkin sitä mieltä että äiti ei saa auttaa.

17.1.2015
alexsandra
alexsandra
13-month-old baby

Juu ei auta liukuhihnat, ei kannustus, ei surkuttelu, ei sekään että lähtee vähissä vaatteissa liikkeelle ja kaiken lisäks en ees vaadi et kaikki pitää saada ite päälle vaan vaadin sen kun sanotaan et nyt puetaan niin aletaan pukemaan ja sillon kun alkaa niin apua saa, jos ei ala on turha myöskään sen jälkeen odottaa apua! Ite laittaa sisävaatteet päälle ja autan siinä et paita menee housuihin kunnolla ja sukat lahkeitten päälle, haalarissa sit autan et ei jää hihat myttyyn ja hanskoissa autan ja vetskareissa jos tarvis.  Et joo kyllä muakin siinä 1v4kk iässä viel nauratti toi pukemattomuus ja sillonhan sen pukee vaikka väkisin mut enää en ala 4,5veetä pukemaan! Joka kerta se pukeminen lapsen itkuun päättyykin et enpä tiedä siitä leikistäkään..

Mut jos mun vähän alle 2v laittaa kengät vääriin jalkoihin niin en kyllä ala siitä vääntään kättä vaan kehun vaan kuinka hienosti on saanu kengät jalkaa tai jos on laittanu vasta yhden kengän ja sen väärään jalkaan niin ihan vaivihkaa vaihan sen toiseen. Mut toi meiän vähän alta 2v kyllä pukee tai ainakin yrittää pukee hienosti ja reippaasti. Et onneks ei sentään oo kahta luupäätä tässä asiassa :D

16.1.2015
Lintu4
Lintu4

Anmahä, meidän lapset on ensi kuussa 2,5v ja 1v. Vaikka lapsi jäis tyytyväisenä autoon, niin en mä jättäis. En edes kirjaa lukemaan. Enkä edes 10-15min, musta automaatilla voi käydä, mutta muuten ei. Syitä siihen luettelin ja mä en kyllä kestäis sitä, jos lapsille siellä jotain sattuis. Meillä tyttö on niin hoikka ja siro, että laihistelulla ja pienellä venkoilulla pääsee turvaistuimen omista vöistäkin. Se tosin vaatii melkeinpä sen ettei ole toppa takkia ym, mutta kuitenkin.

16.1.2015
carata
carata

Kouluikäinen kyllä keksii kaikkea hölmöä mutta myös tottelee kun sanoo ettei mihinkään kosketa.

Musta vaarallisin ikä on siinä 5-6v kun saa "loistoideoita" eikä minkäänlaista itsehillintää oikein ole eli uhmat ja kaikki on ihan pahimmillaan. Kaikki mikä kielletään, pitää kokeilla hinnalla millä hyvänsä. Sen ikäistä ei tulisi mieleenkään jättää yksin mihinkään. Ei kotiin eikä autoon. Niin äärettömän epäluotettava ikäkausi.

16.1.2015
misukka
misukka

Carata ym, ym:
Minkä ikäisiä teidän lapset on? (Meillä 1,6 ja 3v)
Kauppaan hinkuvat, joten olisi heille rangaistus jos ollaan luvattu kauppareissu ja sitten ei pääsisikään. Siksi mietinkin että voiko tuolla lailla rangaista, siis onko liian pitkä jäähy ja liian kaukana vanhemmasta... Toisaalta tyttö jää kyllä neuvottelun jälkeen ihan tyynenä lukemaan ja vaikka nakertaa Rissumiestä, itkevänä en tietenkään voisi kuvitella jättäväni.
Mä olen esim postit viedessäni jättänyt ihan sovitusti autoon, 2-5min. Ei oo hätääntynyt. Vanhemman yksinkin, nuorempi vain nukkuvana tai siskon kanssa.

Mulla ei ole hoitoapua juuri koskaan, ja harvoin voin yksin käydä että jättäisi miehelle lapset, työt, urheilu yms...

Ovat siis tottuneet nukkumaan autossa, niin että itkuhälytin päällä, meidän pihallakin. Molempia on ajelutettu (erinäisten uniongelmien vuoksi) pitkin ja poikin satoja kertoja, sitten auto ulko-oven viereen. Näin en tietenkään kerrostalossa asuessamme voinut tehdä.
Sitten tää riippuu hirveästi kylä/kaupunki, naapurusto jne ympäristöstä.
Auton syttymistä sammuksissa en kyllä rupea kuvittelemaan ja harvoin Suomessa sellaisia helteitä että 5-15min läkähtyis. Tai omaa sairauskohtausta tms. sitten ei viois mitään tehdä, edes varastossa kävästä...

Eivätkä saa takapenkillä turvaistuimen vöitä mitenkään auki eivätkä yletä mihinkään hallintalaitteisiin. Koululaisen taas voisin kuvitellakin voivan aiheuttaa vahinkoa kun pääsee irti normi vöistä ja keksii keinoja tehdä mitä mieleen tulee.
Kauppaostoksissa mulla menis ehkä 10-15min. Tyttö voi kotona lukea vaikka tunnin kirjoja yksikseen alakerrassa.

16.1.2015
Minnie
Minnie

Meijän 4,5 pojalla se pukeminen on välillä vähän hankalaa, syssymmällä vein sen kerran päiväkotiin hiukan vähemmissä vaatteissa niin nykyään arkiaamuisin muistutus siitä melkein riittää :D Kotona taas se sosiaalinen paine tekee tehtävänsä, pienin pukee koska isommatkii pukee ja ollaan johonkii lähössä. Arkiaamuisin joskus avustan ja vauhditan, katson esim. että paita menee oikein päin ja sukat laitan joskus jalkaan, ulkovaatteissa laitan lahkeet kengän päälle jne. Aamuisin ei oo aina aikaa temppuilla. Mie oon ite sitä tyyppiä että en laittaisi leikiksi tuota asiaa mikä on kuitenkii pakko tehä. Mie luulen lintu että siun lapselle tuo on jo joku hyvä leikki. Mieti miten saat tuon jutun katkaistua... Ite varmaan pukisin lapselle kyselemättä ja voisin muutaman kerran huomauttaa mimmonen vauva se on (meijän poika ainakii on isoa poikaa omasta mielestään :D ) tai sitten oltas vähissä vaatteissa ulkona kunnes vilu iskee. Mutta tuohon leikkiin en ryhtyisi.

Meijän lapset uottaa autossa pienet kauppajutut. Ei mitään prisman viikko-ostoksia, mutta semmoset lyhyet s-market jutut. Ei toki aina, mutta sillon jos on noppee asia eikä viiti hirveesti käyttää aikaa siihen että paimentaa koko porukan kassan kautta pois. Meillä on toki jo isommat lapset; 11, 7 ja 4 v. Tosi nätisti ovat aina istuneet sen aikaa. Tai no välillä tappelevat keskenään, mutta eivät muuten töllöile :D

16.1.2015
riu
riu

Mulla on 4,5v poika ja melkein 2v tyttö. Molemmilla on niin vaikeaa toi pukeminen tällä hetkellä että mä odotan kauhulla kohta alkavia loska ja kurahousukelejä.

Esikoinen on ennen kaikkea sitä mieltä että häntä pitää auttaa saman verran kun siskoakin ei ymmärrä että toinen on pienempi. Esikoiselta on aina ollut omatoimisuus hukassa joka asiassa. Hermostuu heti kun joku vaatekappale ei mene kerrasta päälle ja kukaanhan ei ole seppä syntyessään. Esikoiseen toimii parhaiten kannustus koko ajan pitää kehua. Jos se ei toimi niin sitten vaihdan päinvastaiseen alan surkutella että on harmi kun poika ei osaa kun minä ihan luulin että hän osaisi. Viimeinen keino on toi me ainakin siskon kanssa lähdetään. Toimii aina ja korkeintaan ehdin avata ulko oven kun poika jo alkaa toimia. Toki palaan auttamaan vetskareissa ym.

Kuopus uhmassaan onkin sitten toinen juttu. Kun esikoinen oli tämän ikäinen niin vaatteet meni päälle kun lauloi ja puki. Mutta kuopukseen ei tehoa. Pukea tai auttaa ei saa koska tyttö haluaa tehdä kaiken itse. Toki antaisinkin mutta kun taidot ei riitä tehdä vielä kaikkea itse. Lisäksi on samanlainen kuin esikkokin että kaiken pitäisi onnistua kerrasta. Ihan ihmeellisistä asioista saa vääntää kättä. Hauluaisi mm kengät pistää vääriin jalkoihin.

16.1.2015
alexsandra
alexsandra
13-month-old baby

Meilläkin 3,5v pojalta puuttuu täysin motivaatio pukea. Yöpuvun pukee ite kun haluu olla eka yöpuvussa ennen muuta perhettä, taidoista ei ole puutetta. Samoin suihkuun ja uimaan mennessä riisuu kyllä pika pikaa itse. Ulkovaatteita ei ole eläissään ite pukenut. Joskus kengät (jos mennään autolla eikä tarvi ulkohousuja) ja pipo on sujahtaneet päälle. 4 x viikossa vien hänet kerhoon ja ainakin puolet kerroista joudun uhkailemaan, kiristämään tai väkisin pukemaan. Mikään palkinto tai houkutin ei auta. Joskus se että meen takki päällä vauvan kärryjen kanssa rappuun saa hänet tulemaan eteiseen pukemispaikalle. Ei silti pue ite ja kun puen lyö, nipistelee ja välillä yrittää purra. Toistelen itselleni että tuskin tarvii enää armeijaan mennä pukemaan tai syöttämään. Ruokailun kanssa on nimittäin vähän sama juttu eli joitain harvoja lempiruokiaan ja sormiruokia syö ite ja joskus aloittaa lusikoimaan tosi nälkäisenä jotain ite jos mulla on kädet täynnä vauvaa. Nämä ongelmat pukemisessa ja syömisessä oli jo ennen vauvaa eli ei ole sen myötä tulleita. Oon jo vähän luovuttanut näissä jutuissa, kaikki ajallaan.

16.1.2015
Jopster
Jopster

Mä en kyllä vois jättää lapsia autoon. En edes kouluiässä. Siinä iässä voisin kuvitella, että sais päähänsä just jotain "kokeillaanko mitä tosta tapahtuu".
Lisäks nukkuva lapsi kaukalossa. En ymmärrä. Puklaa ja tukehtuu. Pakahtuu huutoonsa. Eiei. Ei käy mun järjelle. Eikä kyllä taaperoikäisetkään. Meidän tytölle tulee paniikki jo silloin, kun otan pojan ensin pois autosta. Joutuu koko ajan selostamaan, että "äiti tulee kohta ja ottaa sut".

Misukan tavoin mäkin olen lapseni autoon "jättänyt", mutta en kyllä näköetäisyyttä vois rikkoa. En millään. Parkkipaikalla esim.aura-auto vois tönästä autoa tms. Ei sitä koskaan tiedä. Tai jos itse vaikka kaatuu kaupassa ja on tajuton eikä herää ennen ambulanssia, niin kukaan ei tiedä, että sulla on lapsia autossa kaupan parkkipaikalla. Ja kesällä kuumuus, lämmöt nousee nopeasti.

Tietenkin kaikki tuo on ihan jos ja jos, mutta JOS oikeasti jotain tapahtuis, niin en mä ikinä sitä itselleni anteeksi antaisi. Mielummin jättäisin lapset asiallisesti jonkun luo hoitoon, jollen heitä kauppaan mukaan ottaisi.

15.1.2015
carata
carata

Kaikkein pahimpia on mun mielestä, että pieni vauva on yksin kaukalossaan jossain kaupan pihassa. Ihan järkyttävää...

15.1.2015
misukka
misukka

Mä en jätä lapsia autoon. Ainoat kerrat ollut tyyliin automaatilta rahan haku että näkevät mut kokoajan ja mä auton. Tai joskus tiputtanu kirjeen postilaatikkoon.

En todellakaan jättäis pientä lasta yksin autoon tai kotiin. Kauhulla katson aina parkkipaikalla kun alle 3 vuotias on yksin autossa. Kun ei voi tietää mitä tuollaisen pienen mieleen voi tulla tai millainen hätä iskeä.

Kouluikäisen voin jättää mutta pienempää en.

15.1.2015
misukka
misukka

Anmahä, hyviä pointteja sinulla, mielestäni.

Autoon en uskaltaisi jättää missään tapauksessa lapsia yksin. ainakaan en alle kouluikäisiä (meillä siis vanhimmat lapset 14 ja kohta 8), sillä alle kouluikäiset ei osaisi toimia, jos jokin hätätilanne tulisi.

Lapsihan saattaa saada itsensä mm. turvaistuimesta vapaaksi, jos itsekseen saa näpräillä. Jos auto käynnistyy tai tulee tulipalo, paljonkaan ei ole tehtävissä.

Opetusmielessä en siis missään tapauksessa jättäisi alle kouluikäisiä keskenään autoon em. syistä.

Meidän kouluikäiset voisin jättää keskenään autoon.

15.1.2015
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mä en jättäis lapsia autoon kaupan ajaksi. En vaikka ois minkä ikäisiä. Ja jotenkin se, että jättäis lapsen sinne autoon kirjan kanssa, voi monelle lapselle tuntua palkinnolta, kun ei tarvii mennä kauppaan. Mielummin ehkä veisin hoitoon siksi aikaa tms. Tai sitten en vaan ottaisi mukaan ja hoitaisin kauppareissut niin ettei lapsi niistä mitään tietäisi.

Ja mäkään en välttämättä syömisillä kiristäis. Ehkä karkkipäivän voisin skipata, jos lapsella sellainen olisi. Mutta sekin vain ehkä.

Musta ei juurikaan apua ole, koska lapset ei oikein tuossa iässä ole. Tietenkin kiristys, uhkailu ja lahjonta toimii täälläkin, mutta ulos meno toistaiseksi on vielä mukavaa ja molemmat on puettavissa, koska eivät itse juurikaan pue. Ulkoa tulo on kyllä tytölle haasteellista. Roikkuu aina oven karmeissa 😒

15.1.2015
carata
carata

Neuvolassa taisi tätineuvoa että laittaisi munakellon soimaan missä ajassa täytyy olla puettuna, tai vaatteet kuvina pukemisjärjestyksessä.
Meil ei oo munakellon eikä oo tullu viel hommattuakaan. Kuvia vois harkita mut ei se oo oikeesti siitä kiinni. Sen tekis vaan mieli jatkaa leikkejä tms.

15.1.2015
Minnie
Minnie

Misukka:
Mein tytölle unitura (pupuriepu) on niin rakas, etten uskaltaisi sillä uhata. Kun herkkä pelkäämään iltaisin ja kaikki heijastuu uniin niin en uskalla edes kokeilla viedä sitä turvaa jota hänellä on, kun unikoulussa jätettiin itekseen nukahtamaan ja ilman tuttia. Tura jäi.

Ja toi suklaa ym herkut. On monesti tehnyt mieli, kun tyttö on suklaan perään, rangaista sillä, mutta oon ymmärtäny et millään syömisellä ei sais palkita eikä rangaista. Ettei tulis tunnesyömistä, palkkioherkuttelua tai syömishäiriöitä myöhemmin.

En tiiä, kertokaa mielipiteenne...

Meillä tyttö ei halua kyllä yksin jäädä sisälle, no ehkä joskus on yrittäny mut sit komennan kyllä jo hyvin tiukasti.

Sit sanokaahan, voiko lapsen jättää autoon ruokaostosten ajaksi jos vastustellut pukemista, kiukutellut matkalla jne.
Voiko lasta jättää yksin autoon?
Joskus tekis mieli sillätavalla opettaa huonon käyttäytymisen ja tottelemattomuuden johdosta, mutta en ole uskaltanut kuin pullojen palautuksen ajaksi jättää kirjoja lukemaan.

15.1.2015
Minnie
Minnie

Juu sellasta vaan ei tunnu olevan :( meil ei oo ees karkkipäivää...ohjelmia kun ei saa kattoo, ei toiminu sekään, ei sitten kertakaikkiaan ikään tai joku voi toimia kerran mut sit sekin unohtuu...

15.1.2015
Lintu4
Lintu4

Voih, perinteiset keinot ei siis toimi lainkaan :/ Jäljelle jää väkisin pukeminen...
Melkoinen jukuripää teillä.

Meillä esikolle on ollut hankala löytää mitään mikä olisi sille niin tärkeää että sen poisottaminen vaikuttaisi jotenkin. Ja saisi siten tottelemaan. Lopulta yhdessä vaiheessa se oli unikaveri. Ei saanut unikaveria viereen ellei totellut. Nyt ei silläkään ole merkitystä enää.

Nyt rangaistus saattaisi liittyä rahaan. En tiedä toimisiko sekään että joutuisi omista rahoistaan korvaamaan jotain mitä on esimerkiksi hajottanut.

Tämä oli tällaista tajunnan virtaa meidän kokemasta, mutta tiivistettynä asia on se, että jokaiselta lapselta löytyy joku juttu mikä toimii. Sun täytyy vaan keksiä se.

Ex-työkaveri joskus tuskaili avokkinsa teinityttöä kun ei mikään merkannu mitään. Ei väliä jos oli arestissa tai meni viikkorahat tai vei puhelimen, ei antanu peliaikaa... Se mikä toimi oli karkkipäivän suklaa. Viesti meni perille kun ri saanut suklaata syödä.

Löytäkää teidän pojan tärkeä asia...

Tosin pitää myös miettiä, miten sitä löydöstä sit käyttää hyväksi koska ihan turhaan sitä ei kannata tuhlata.

15.1.2015
misukka
misukka

no sepä se kun toi jää ihan mieluusti yksin sisään jos lähen pienemmän kanssa ulos...

15.1.2015
Lintu4
Lintu4

Meillä 3v tyttö ja melkein sama meininki 😬

Oon tehny niinkin että menen pikkuveljen kanssa vain kylmästi ulos ja jätän yksin pukemaan. Käyn hetken päästä katsomassa tarviiko apua.
siis ihan eka sanon tytölle ajoissa ulosmenosta, lelujen keräämisestä, pissalla käymisestä jne. Kaksi kertaa muistutan, sitten vaan puen pojan ja menemme ulos.
Kyllä tulee vauhtia pukemiseen mutta turhauttavaa kun se toistuu lähes joka kerta.

15.1.2015
Minnie
Minnie

Ja luonnollisesti siis poika kyseessä....

15.1.2015
Lintu4
Lintu4
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...